📖 Nová Svěží kuchařka 170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa. Prozkoumat kuchařku
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

  ,   , , , , , ,   

Ohodnotit recept
Pečená kuřecí křídla
5.0 7

Tohle jídlo má doma vždycky úspěch. A přitom je tak jednoduché na přípravu a takřka bezpracné. Jen je potřeba dobře rozpočítat porce, aby se dostalo opravdu na všechny – jídlo nějak záhadně rychle mizí z talíře 😀

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 10 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

600 g očištěných kuřecích křídel (viz začátek receptu)

2 dcl vody

50 g rajčatového protlaku nebo 70 g domácího kečupu

1 zarovnaná lžíce domácího grilovacího koření nebo směsi koření z TIPŮ

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 10 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Kuřecí křídla přeřízněte v kloubech na tři části. Letky (poslední část křídel, prakticky bez masa) uložte do mrazáku a později spolu s dalšími kostmi a odřezky použijte na přípravu vývaru.

V misce smíchejte vodu, rajčatový protlak a koření (domácí grilovací koření už sůl obsahuje, takže ji není potřeba přidávat).

Očištěná křídla vložte do pekáčku, zalijte je připravenou omáčkou a promíchejte. Křídla by měla ležet v jedné vrstvě (ideálně dolů částí, která má více kůže), ne přes sebe, a jen lehce ponořená v omáčce.

Nezakrytou pečicí nádobu s křídly vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte přibližně 50 minut.

Občas pro jistotu křídla zkontrolujte. Vody by mělo být podle mé zkušenosti přesně tak akorát, aby z ní po upečení zbyla hustá omáčka. Ale každá trouba peče trošku jinak, tak křídla raději hlídejte, ať se nespálí.

Po 50 minutách křídla v pekáčku otočte (není to nutnost, ale lépe se opečou ze všech stran) a vraťte je do trouby na dalších přibližně 20-30 minut.

Upečená kuřecí křídla chutnají skvěle i úplně samotná, lze je ale doplnit čerstvou zeleninou a nějakým oblíbeným dipem.

TIPY

Pokud nemáte předem připravené domácí grilovací koření nebo chcete zkusit trošku jinou variantu, můžete smíchat 1/3 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, špetku chilli (volitelně), sůl a pepř.

Na závěr (po vyndání křídel) můžete v případě potřeby dno pekáčku jemně polít pár lžícemi vody a na plotně krátce povařit vypečené kousky. Jen pozor, aby nebyly spálené a omáčka kvůli nim nezhořkla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota500 kcal / 2090 kJ
Sacharidy5 g
Tuky35 g
Bílkoviny42 g

Líbil se vám recept? Pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

16 Recenzí / komentářů

Šárka

3 července, 2018

Naprostý luxus! Byla jsem sama doma tak jsem se nemusela s nikým dělit. Tedy trošku s pejskem. 🙂

Lucie

4 července, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 I pejskovi <3

Ptolemai

19 února, 2019

Proč mít k filmu brambůrky, když můžete mít luxusní křidélka! 🙂

Lucie

19 února, 2019

Haha, tak tomuhle říkám bezva komentář! Děkuji. 🙂

Drahomíra

4 dubna, 2019

Boží recept, dámy měly křidélka pánové více masa stehýnka. Děkuji

Lucie

4 dubna, 2019

Já děkuju za pochvalný komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Jana Křivánková

14 června, 2019

Je mi 14 a je super že se můžu učit připravovat maso na rychlých, snadných a velice dobrých receptech. Moc mi chutnají.

Lucie

14 června, 2019

Jani, to mám velkou radost, že se ti recepty líbí a že podle nich chutná 🙂 Držím palce s učením vaření, ať to jde hezky od ruky <3

Zorka

15 ledna, 2021

Dobrý den, recept peču už dva roky, a je to tutovka :)!
Ale nikdy jsem vlastně nic neodřezala a z prvního kroku pořád nechápu jak přesně na tři části? Je možné to nějak podrobněji ilustrovat?

Lucka

15 ledna, 2021

Dobrý den, to mám mega radost, že už tak dlouho podle receptu chutná ❤️
Ono to krájení křídel není úplně nutné, ale osobně to tak mám nejraději, protože se mi pak lépe jí 🙂
Křídla mají tři části, oddělené klouby. Ta nejtenčí obsahuje vlastně jen kosti a kůži, proto se nejrychleji spálí a moc se jíst nedá. Proto ji odkrajuju a používám na vývar. Zbylé dvě už maso mají.
Prostě to esko, jak křídlo vypadá, přeříznu ve 2 ohybech (kloubech) a vzniknou 3 části. Doufám, že se mi to podařilo popsat alespoň trošku srozumitelně. Jde to strašně těžko 😀
http://www.moje-dobroty.cz/wp-content/uploads/2012/07/kuec-kdlo.jpg

Vlastik

19 ledna, 2021

Včera jsme si je s přítelkyní k vínku a jsou opravdu luxusni mohu jen doporucit

Lucka

19 ledna, 2021

Moc děkuju za vyzkoušení receptu a komentář. Mám velkou radost, že vám chutnalo ❤️

Martina

22 listopadu, 2021

Poprvé boule až za ušima a tak je jdu udělat znova. Pochutnali si i drobci. Perfektní recept jako každý od Vás.

Lucka

22 listopadu, 2021

Chutnalo? To mám radost! ❤️ U nás doma je to jeden z nejvíc oblíbených receptů vůbec, tak mám velkou radost, že jste si také pochutnala 🙂 A také potěšila milá pochvala, děkuju ❤️

Pavlína

8 ledna, 2022

Dobrý den, moc děkuji ta tento skvělý recept! Dnes jsem na něj narazila úplnou náhodou a byla to opravdu lahoda 🙂 Milujeme ostré, takže lžička chilli nesměla chybět 😉 Jinak možná malá poznámka – strašně záleží, jaké maso člověk koupí… Bohužel jsem měla křídla z Lidlu a ta pustila hodně vody. U těchto „supermaketových“ mas proto doporučuju snížit množství přidané vody. Ale ve výsledku to zas až tak nevadilo, i na vzniklé omáčce jsme si pochutnali 🙂

Lucka

8 ledna, 2022

Dobrý den, děkuji za milý komentář. Mám velkou radost, že jste si pochutnali ❤️
S tou poznámkou máte naprostou pravdu. Kromě kvality masa také záleží na konkrétní troubě, velikosti pekáčku (a tudíž prostoru mezi křídly) a mnoha dalších věcech. Vaření je občas pěkná alchymie 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky
Ještě nemáš žádné nabídky!

Zkontrolujte později, zda jsou k dispozici nějaké nabídky.