Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce 👉🏻 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

  ,   , , , , , ,   

Ohodnotit recept
Pečená kuřecí křídla
5.0 5

Tohle jídlo má doma vždycky úspěch. A přitom je tak jednoduché na přípravu a takřka bezpracné. Jen je potřeba dobře rozpočítat porce, aby se dostalo opravdu na všechny – jídlo nějak záhadně rychle mizí z talíře 😀

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 10 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

600 g očištěných kuřecích křídel (viz začátek receptu)

2 dcl vody

50 g rajčatového protlaku nebo 70 g domácího kečupu

1 zarovnaná lžíce domácího grilovacího koření nebo směsi koření z TIPŮ

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 20 minut
  • 10 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Kuřecí křídla přeřízněte v kloubech na tři části. Letky (poslední část křídel, prakticky bez masa) uložte do mrazáku a později spolu s dalšími kostmi a odřezky použijte na přípravu vývaru.

V misce smíchejte vodu, rajčatový protlak a koření (domácí grilovací koření už sůl obsahuje, takže ji není potřeba přidávat).

Očištěná křídla vložte do pekáčku, zalijte je připravenou omáčkou a promíchejte. Křídla by měla ležet v jedné vrstvě (ideálně dolů částí, která má více kůže), ne přes sebe, a jen lehce ponořená v omáčce.

Nezakrytou pečicí nádobu s křídly vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte přibližně 50 minut.

Občas pro jistotu křídla zkontrolujte. Vody by mělo být podle mé zkušenosti přesně tak akorát, aby z ní po upečení zbyla hustá omáčka. Ale každá trouba peče trošku jinak, tak křídla raději hlídejte, ať se nespálí.

Po 50 minutách křídla v pekáčku otočte (není to nutnost, ale lépe se opečou ze všech stran) a vraťte je do trouby na dalších přibližně 20-30 minut.

Upečená kuřecí křídla chutnají skvěle i úplně samotná, lze je ale doplnit čerstvou zeleninou a nějakým oblíbeným dipem.

TIPY

Pokud nemáte předem připravené domácí grilovací koření nebo chcete zkusit trošku jinou variantu, můžete smíchat 1/3 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, špetku chilli (volitelně), sůl a pepř.

Na závěr (po vyndání křídel) můžete v případě potřeby dno pekáčku jemně polít pár lžícemi vody a na plotně krátce povařit vypečené kousky. Jen pozor, aby nebyly spálené a omáčka kvůli nim nezhořkla.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota500 kcal / 2090 kJ
Sacharidy5 g
Tuky35 g
Bílkoviny42 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




12 Recenzí / komentářů

Šárka

3 července, 2018

Naprostý luxus! Byla jsem sama doma tak jsem se nemusela s nikým dělit. Tedy trošku s pejskem. 🙂

Lucie

4 července, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 I pejskovi <3

Ptolemai

19 února, 2019

Proč mít k filmu brambůrky, když můžete mít luxusní křidélka! 🙂

Lucie

19 února, 2019

Haha, tak tomuhle říkám bezva komentář! Děkuji. 🙂

Drahomíra

4 dubna, 2019

Boží recept, dámy měly křidélka pánové více masa stehýnka. Děkuji

Lucie

4 dubna, 2019

Já děkuju za pochvalný komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo ❤️

Jana Křivánková

14 června, 2019

Je mi 14 a je super že se můžu učit připravovat maso na rychlých, snadných a velice dobrých receptech. Moc mi chutnají.

Lucie

14 června, 2019

Jani, to mám velkou radost, že se ti recepty líbí a že podle nich chutná 🙂 Držím palce s učením vaření, ať to jde hezky od ruky <3

Zorka

15 ledna, 2021

Dobrý den, recept peču už dva roky, a je to tutovka :)!
Ale nikdy jsem vlastně nic neodřezala a z prvního kroku pořád nechápu jak přesně na tři části? Je možné to nějak podrobněji ilustrovat?

Lucka

15 ledna, 2021

Dobrý den, to mám mega radost, že už tak dlouho podle receptu chutná ❤️
Ono to krájení křídel není úplně nutné, ale osobně to tak mám nejraději, protože se mi pak lépe jí 🙂
Křídla mají tři části, oddělené klouby. Ta nejtenčí obsahuje vlastně jen kosti a kůži, proto se nejrychleji spálí a moc se jíst nedá. Proto ji odkrajuju a používám na vývar. Zbylé dvě už maso mají.
Prostě to esko, jak křídlo vypadá, přeříznu ve 2 ohybech (kloubech) a vzniknou 3 části. Doufám, že se mi to podařilo popsat alespoň trošku srozumitelně. Jde to strašně těžko 😀
http://www.moje-dobroty.cz/wp-content/uploads/2012/07/kuec-kdlo.jpg

Vlastik

19 ledna, 2021

Včera jsme si je s přítelkyní k vínku a jsou opravdu luxusni mohu jen doporucit

Lucka

19 ledna, 2021

Moc děkuju za vyzkoušení receptu a komentář. Mám velkou radost, že vám chutnalo ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0