Utopenci s kysaným zelím » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

_dsc0365podpis

Utopenci s kysaným zelím

_dsc0365podpis

Utopenci s kysaným zelím

  ,   , , , , ,   , ,

Říjen 8, 2016

Hodnotit recept
Utopenci s kysaným zelím
5.0 2

I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým stravovacím pravidlům (tedy bez lepku a s minimálním obsahem aditiv), a připravím si z nich nějakou dobrotu, ke které mě vážou osobní vzpomínky. Takhle to mám třeba s utopenci, které jsem jako malá chodila kontrolovat do lednice, když budou konečně uleželé. To čekání bylo tak dlouhé! Proto jsem si později našla způsob, jak tohle trápení hodně zkrátit 🙂

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • 15 minut

    5 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

6 kvalitních buřtů

2 velké cibule

1 chilli paprička nebo špetka sušeného chilli (lze vynechat)

2 čerstvé okurky nakládačky nebo 1/2 salátovky

1 červená nebo žlutá paprika

1 balíček kysaného zelí

2 bobkové listy

6 kuliček nového koření

10 kuliček celého pepře

1 hrnek jablečného octa

1 hrnek vody

Postup

V malém hrnci smíchejte vodu a ocet, přidejte koření a vše přiveďte k varu. Jakmile začne nálev vřít, vypněte plotýnku. Pro někoho je poměr vody a octa 1:1 příliš nebo naopak málo výrazný, tak si ho případně podle potřeby drobně upravte přidáním jedné či druhé ingredience.

Buřty si oloupejte od tuhých střívek (pokud je to nutné) a nakrájejte je na kolečka. Oloupanou cibuli a omytou papriku nakrájejte na nudličky, omyté nakládačky (nebo salátovku s vyříznutým vodnatým středem) na plátky, chilli papričku zbavenou semínek nadrobno. Z kysaného zelí vymačkejte přebytečný lák a podle potřeby ho mírně nakrájejte.

Velké sklenice naplňujte postupně jednotlivými ingrediencemi. Jakmile budou plné, zalijte je vařícím nálevem (včetně koření). Je opravdu důležité, aby byl nálev vroucí, protože jedině tak dojde k urychlení celého procesu naložení.

Kolik sklenic a nálevu budete přesně potřebovat, záleží hodně na tom, jak na těsno budete sklenice plnit. Osobně je pěchuju hodně na doraz. V takovém případě je ale nutné si pohlídat, aby se vám ve sklenicích nevytvořily vzduchové bubliny a lák protekl všude. Pokud vám ve sklenici nějaká místa se vzduchem zůstanou, pomocí měkkého dlouhého nože se k těmto kapsám po obvodu sklenice dostaňte a prorazte cestu pro natečení láku.

Naplněné sklenice nechte pomalu vychladnout na kuchyňské lince a pak je uložte alespoň přes noc do lednice. Tomuto pokrmu "sluší" delší doba uležení, ale díky zalití surovin vařícím lákem a nakrájení buřtů na plátky lze utopence konzumovat již druhý den.

00:00

3 Recenzí / komentářů

Nina

Říjen 8, 2016

Vynikající utopence! Moc děkuji za vzorek!!! Určitě nebudu líná a vyrobím si várku i sama 😀

LG

Lucie

Říjen 9, 2016

Ani nevíš, jak mě těší, že ti chutnaly 🙂 Tohle je ideální recept pro „líné“ kuchaře – hotovo za pár minut. Ani čekání na uležení není dlouhé. Tak ať chutná 🙂

Klára

Říjen 28, 2016

To nevypadá vůbec špatně…

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation