Recept na hovězí vývar s játrovými knedlíčky » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-12-04-19-28-17

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

2014-12-04-19-28-17

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

  ,   , , , ,   , , , , , , ,

Prosinec 6, 2014

Hodnotit recept
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
0.0 0

Často se mi stane, že koupím maso s kostí, ale nakonec na přípravu použiju samotné maso a zůstanou mi tak odříznuté, tepelně neupravené kosti. A to ať už hovězí, vepřové či drůbeží. Pokud se to stává i vám, kosti rozhodně nevyhazujte. Skvěle se totiž hodí na přípravu poctivého vývaru. Klidně si je střádejte do mrazáku a pak použijte v případě potřeby. Jen počítejte s tím, že pořádně silný vývar potřebuje čas 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 hodin 30 minut
  • 10 minut

    5 hodin 30 minut

    5 hodin 40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg hovězích kostí

2 lžíce jablečného octa

4 bobkové listy

8 kuliček nového koření

10 kuliček pepře

1 větší mrkev

1 větší petržel

kousek celeru

300 g jater (drůbežích, vepřových)

1 vejce

20 g mandlové mouky

10 g psyllia

3 stroužky česneku

1 lžička majoránky

sůl

pepř

čerstvá petrželka nebo pažitka

Postup

Kosti vložte do hlubokého hrnce, zalijte studenou vodou a dejte vařit.

Jakmile voda vzkypí, slijte ji, hrnec vymyjte, kosti zalijte novou studenou vodou a znovu přiveďte k varu.

Opět vodu slijte, vymyjte hrnec a naposledy kosti zalijte studenou vodou (cca 5 litrů).

Přidejte jablečný ocet, bobkový list, nové koření a celý pepř.

Vařte na mírném ohni minimálně 5 hodin, pro opravdu silný vývar klidně i 12 hodin a déle (pokud máte pomalý hrnec, s radostí ho použijte a vařte na low minimálně 12 hodin).

Ze začátku se bude na povrchu vytvářet pěna. Tu lžící odstraňujte. Jedině tak docílíte opravdu čirého vývaru.

Na závěr vývar slijte a dosolte podle chuti.

Mělo by ho být cca 1 litr.

Pokud bylo na kostech nějaké maso, oberte ho do polévky.

Nakrájejte si nadrobno mrkev, petržel a celer (já používám škrabku julienne od Tescoma nebo zeleninu nahrubo strouhám).

Rozmixujte si dohladka očištěná a odblaněná játra, vejce, utřený česnek, mandlovou mouku, psyllium, majoránku, sůl a pepř.

Do vroucího vývaru vhoďte nakrájenou zeleninu.

Pomocí čajové lžičky vykrajujte z játrové směsi malé knedlíčky (cca 1/3 lžičky) a ty vkládejte do vroucí polévky.

Vařte mírným varem spolu se zeleninou, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch.

Polévku podávejte posypanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Abyste si byli jistí výslednou chutí játrových knedlíčků, nejdříve si jeden uvařte a ochutnejte. Pak do směsi případně přidejte chybějící ingredience podle vaší chuti.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation