Zdravý recept na polévku z červené řepy s fenyklem » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2015-01-01-14-40-54

Polévka z červené řepy s fenyklem

2015-01-01-14-40-54

Polévka z červené řepy s fenyklem

  , ,   , , , , ,   ,

Leden 5, 2015

Hodnotit recept
Polévka z červené řepy s fenyklem
5.0 2

Je mi úplně jasné, že spoustu z vás zmínka o fenyklu vyděsila. O to víc v kombinaci s červenou řepou. Všichni (nebo alespoň „starší ročníky“) mají v paměti zarytou chuť všudypřítomné červené řepy naložené právě s fenyklovými semínky a přidávané ve školní jídelně snad ke všemu, včetně zemlbáby 😀 Nenechte se ale odradit. Berte změnu ve stravování i jako výzvu ke zkoušení nových surovin a chutí. Anebo vzetí na milost těch, které jste kdysi z jídelníčku vyškrtli, protože vám je někdo v dětství zošklivil. Možná budete mile překvapeni 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce jako hlavní chod, 4 porce jako polévka či předkrm
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g čerstvé červené řepy

150 g čerstvého fenyklu

1 cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového nebo kokosového oleje, popřípadě ghee

sůl

pepř

pár snítek fenyklu na ozdobu při podávání

4 lžíce kokosového mléka (1 lžíce na porci polévky, popřípadě 2 na hlavní chod)

4 lžičky balsamica (bez přidaného cukru a „éček“, dávkování obdobně jako u kokosového mléka, pouze po lžičkách)

Postup

Na oleji si zpěňte drobně pokrájenou cibulku.

Jakmile zesklovatí, přihoďte k ní na oloupanou a na kostičky pokrájenou červenou řepu, nakrájený fenykl a rozdrcené stroužky česneku.

Osolte, opepřete a nechte chvíli zeleninu dusit.

Pak ji zalijte cca 1 litrem vody a vařte, dokud červená řepa nezměkne.

Trvá to cca 15 minut (přesná doba zaleží na tom, na jak velké kostičky jste řepu nakrájeli).

Pak vše rozmixujte ponorným mixérem dohladka, dosolte a opepřete podle chuti.

Podávejte zakápnuté kokosovým mlékem a balsamicem, ozdobené pár snítky fenyklové natě.

00:00

11 Recenzí / komentářů

Moonlight

Únor 16, 2016

Ha! Tak na tuhle se moc těším až si jí udělám, chutě přesně podle mého! Jen k žádnému košér koko mlíku se teď nedostanu :/

Lucie

Únor 16, 2016

Tak pak jen zbývá si ho doma připravit 😉 Polévka byla fakt skvělá, hrozně mě překvapil fenykl. Je úžasný! Budu ho teď zařazovat častěji, i tuhle polévku.

Hannie

Únor 16, 2016

Polévka je naprosto skvělá! Podotýkám, že jsem vynechala pouze to kokosové mléko, které jsem neměla a ničím ho ani nenahrazovala. Balsamico ocet – to teprve byla třešnička na dortu 😉

Lucie

Únor 16, 2016

Jsem moc ráda, že polévka chutnala, a za komentář. Přeci jen tak se mám šanci dozvědět, jestli vám recepty chutnají a jestli si je nepíšu jen tak „do kapsy“. Takže ještě jednou moc díky za čas věnovaný komentáři 🙂
Mléko tam být nemusí, ale tak nějak mi tam patří. Nebýt aktuálně na Whole30, asi bych tam dala pár kousků feta sýru nebo lžíci zakysané smetany nebo tučného jogurtu. Třeba to bude inspirace pro ostatní, kteří s příchodem nového roku ve stravě „nepřitvrdili“ 😉

Lukáš

Únor 16, 2016

Vynikajicí, jako v nějaké luxusní restauraci

Danwe

Únor 16, 2016

Ta polévka nemá chybu! Navíc je to má první zkušenost s fenyklem, bez mučení přiznávám,že jsem ho vůbec neznala 😉 Určitě brzy zopakuji. Díky za skvělou,rychlou a levnou inspiraci!

Lucie

Únor 16, 2016

Já díky za komentář a pochvalu 😉

Danča

Duben 28, 2016

Skvělá polévka, která se na našem talíři objevuje pravidelně. Děkujeme za inspiraci 🙂

LG

Lucie

Duben 28, 2016

A já díky za vyzkoušení receptu 🙂

Jana

Prosinec 1, 2016

Vyborna polievka. Vcera som ju varila prvykrat a dnes, pre velky uspech druhykrat

LG

Lucie

Prosinec 1, 2016

To moc ráda čtu, díky za zprávu 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation