Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka na houbách

  , ,   , , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Vepřová panenka na houbách
0.0 0

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Tak se vám nejen nevysuší, ale naopak zůstane krásně šťavnaté a měkoučké.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g vepřové panenky

2 šalotky

6 čerstvých žampiónů

1 pak choi (volitelně, lze případně nahradit římským salátem)

1 menší bulva celeru

olivový olej

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Oloupejte si celer a nakrájejte ho na tenké hranolky.

Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem, zakapejte olivovým olejem a promíchejte.

Dejte je péct do trouby rozehřáté na 180°C (na 15 minut, pak se přidá panenka a dopeče se vše společně dalších cca 7 minut).

Panenku si ze všech stran pomažte olivovým olejem.

Prkénko jemně posypte solí a pepřem. Panenku potom jemně po prkénku vyválejte, aby se na ní sůl a pepř rovnoměrně přichytila.

Kvalitní nepřilnavou pánev rozehřejte na vysokou teplotu, pak na ní ze všech stran nasucho opečte panenku, aby se jí udělala kůrčička (stačí cca 1-2 minuty z každé strany).

Maso vyjměte z pánve, zabalte ho do alobalu a vložte na 7 minut do trouby k celerovým hranolkám (ty přitom promíchejte).

Pod pánví, kde jste opékali maso, ztlumte plamen, přidejte na ní trošku olivového oleje a nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku.

Pak přidejte na plátky nakrájené žampióny. Osolte je a opepřete podle chuti.

Jakmile houby změknou, přidejte k nim na proužky pokrájené pak choi a krátce prohřejte.

Vyndejte z trouby celerové hranolky a maso. Maso rozbalte a nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte ostrým nožem na plátky. Osolte hranolky.

Podávejte společně s opečenými žampióny, můžete doplnit i domácí majonézou.

00:00

4 Recenzí / komentářů

kalerme

Únor 16, 2016

Dneska jsem to vyzkoušela (ještě peču), ale 15 minut mi přijde velmi málo. Také nevím, kam se šalotkou, respektive v receptu není zmíněná (ale jsně, že patří k houbám na pánev). Prima recept! Děkuji za něj!

Lucie

Únor 16, 2016

Díky za upozornění na chybu v receptu, opravím to.
Hranolky se pečou celkem cca 22 minut, panenka 7 minut (tzn. že se po 15 minutách přidá k hranolkám). Je ale nutné mít hranolky nakrájené na tenké kousky, jinak je potřeba dobu jejich pečení prodloužit.
Panenka by měla zůstat uvnitř růžová a šťavnatá. Ze začátku se opeče na pánvi, takže na dopečení těch 7 minut stačí a hlavně se nesmí zapomenout na odpočinutí. Bez toho by všechna šťáva z masa po nakrojení vytekla.
Ať se povede a chutná 🙂

MARIANNA

Březen 16, 2018

Dobry deň su vo vašej knihe pri receptoch aj vyzivove hodnoty….ja som na keto a je veľmi dôležité aby som vedela čo a koľko to dané jedlo obsahuje…

Lucie

Březen 17, 2018

Dobrý den, v elektronických kuchařkách výživové hodnoty u všech receptů jsou (pouze ne u vánoční kuchařky). Stáhněte si pro lepší představu ukázku zdarma.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.