Zdravý recept na vepřovou panenku na houbách » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

vecere28

Vepřová panenka na houbách

vecere28

Vepřová panenka na houbách

  , ,   , , , , ,   , , ,

Leden 29, 2015

Hodnotit recept
Vepřová panenka na houbách
0.0 0

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Tak se vám nejen nevysuší, ale naopak zůstane krásně šťavnaté a měkoučké.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g vepřové panenky

2 šalotky

6 čerstvých žampiónů

1 pak choi (volitelně, lze případně nahradit římským salátem)

1 menší bulva celeru

olivový olej

sůl

pepř

Postup

Oloupejte si celer a nakrájejte ho na tenké hranolky.

Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem, zakapejte olivovým olejem a promíchejte.

Dejte je péct do trouby rozehřáté na 180°C (na 15 minut, pak se přidá panenka a dopeče se vše společně dalších cca 7 minut).

Panenku si ze všech stran pomažte olivovým olejem.

Prkénko jemně posypte solí a pepřem. Panenku potom jemně po prkénku vyválejte, aby se na ní sůl a pepř rovnoměrně přichytila.

Kvalitní nepřilnavou pánev rozehřejte na vysokou teplotu, pak na ní ze všech stran nasucho opečte panenku, aby se jí udělala kůrčička (stačí cca 1-2 minuty z každé strany).

Maso vyjměte z pánve, zabalte ho do alobalu a vložte na 7 minut do trouby k celerovým hranolkám (ty přitom promíchejte).

Pod pánví, kde jste opékali maso, ztlumte plamen, přidejte na ní trošku olivového oleje a nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku.

Pak přidejte na plátky nakrájené žampióny. Osolte je a opepřete podle chuti.

Jakmile houby změknou, přidejte k nim na proužky pokrájené pak choi a krátce prohřejte.

Vyndejte z trouby celerové hranolky a maso. Maso rozbalte a nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte ostrým nožem na plátky. Osolte hranolky.

Podávejte společně s opečenými žampióny, můžete doplnit i domácí majonézou.

00:00

2 Recenzí / komentářů

kalerme

Únor 16, 2016

Dneska jsem to vyzkoušela (ještě peču), ale 15 minut mi přijde velmi málo. Také nevím, kam se šalotkou, respektive v receptu není zmíněná (ale jsně, že patří k houbám na pánev). Prima recept! Děkuji za něj!

Lucie

Únor 16, 2016

Díky za upozornění na chybu v receptu, opravím to.
Hranolky se pečou celkem cca 22 minut, panenka 7 minut (tzn. že se po 15 minutách přidá k hranolkám). Je ale nutné mít hranolky nakrájené na tenké kousky, jinak je potřeba dobu jejich pečení prodloužit.
Panenka by měla zůstat uvnitř růžová a šťavnatá. Ze začátku se opeče na pánvi, takže na dopečení těch 7 minut stačí a hlavně se nesmí zapomenout na odpočinutí. Bez toho by všechna šťáva z masa po nakrojení vytekla.
Ať se povede a chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation