🗓️ Stolní kalendář s recepty na rok 2023 - již jen poslední kusy s velkou SLEVOU
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová panenka na houbách

Vepřová panenka na houbách

  , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Vepřová panenka na houbách
0.0 0

Vepřová panenka je skvělé a chutné maso, snadno se ale může nevhodnou přípravou vysušit. Vyzkoušejte ho proto jen jemně opéct na pánvi a pak nechat dojít v troubě. Tak se vám nejen nevysuší, ale naopak zůstane krásně šťavnaté a měkoučké.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

400 g vepřové panenky

2 šalotky

6 čerstvých žampiónů

1 pak choi - čínské zelí (volitelně, lze případně nahradit římským salátem)

1 menší bulva celeru

olivový olej

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Oloupejte si celer a nakrájejte ho na tenké hranolky.

Rozprostřete je na plech vyložený pečícím papírem, zakapejte olivovým olejem a promíchejte.

Dejte je péct do trouby rozehřáté na 180°C (na 15 minut, pak se přidá panenka a dopeče se vše společně dalších cca 7 minut).

Panenku si ze všech stran pomažte olivovým olejem.

Prkénko jemně posypte solí a pepřem. Panenku potom jemně po prkénku vyválejte, aby se na ní sůl a pepř rovnoměrně přichytila.

Kvalitní nepřilnavou pánev rozehřejte na vysokou teplotu, pak na ní ze všech stran nasucho opečte panenku, aby se jí udělala kůrčička (stačí cca 1-2 minuty z každé strany).

Maso vyjměte z pánve, zabalte ho do alobalu a vložte na 7 minut do trouby k celerovým hranolkám (ty přitom promíchejte).

Pod pánví, kde jste opékali maso, ztlumte plamen, přidejte na ní trošku olivového oleje a nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku.

Pak přidejte na plátky nakrájené žampióny. Osolte je a opepřete podle chuti.

Jakmile houby změknou, přidejte k nim na proužky pokrájené pak choi a krátce prohřejte.

Vyndejte z trouby celerové hranolky a maso. Maso rozbalte a nechte pár minut odpočinout, pak ho nakrájejte ostrým nožem na plátky. Osolte hranolky.

Podávejte společně s opečenými žampióny, můžete doplnit i domácí majonézou.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

4 Recenzí / komentářů

kalerme

16 února, 2016

Dneska jsem to vyzkoušela (ještě peču), ale 15 minut mi přijde velmi málo. Také nevím, kam se šalotkou, respektive v receptu není zmíněná (ale jsně, že patří k houbám na pánev). Prima recept! Děkuji za něj!

Lucie

16 února, 2016

Díky za upozornění na chybu v receptu, opravím to.
Hranolky se pečou celkem cca 22 minut, panenka 7 minut (tzn. že se po 15 minutách přidá k hranolkám). Je ale nutné mít hranolky nakrájené na tenké kousky, jinak je potřeba dobu jejich pečení prodloužit.
Panenka by měla zůstat uvnitř růžová a šťavnatá. Ze začátku se opeče na pánvi, takže na dopečení těch 7 minut stačí a hlavně se nesmí zapomenout na odpočinutí. Bez toho by všechna šťáva z masa po nakrojení vytekla.
Ať se povede a chutná 🙂

MARIANNA

16 března, 2018

Dobry deň su vo vašej knihe pri receptoch aj vyzivove hodnoty….ja som na keto a je veľmi dôležité aby som vedela čo a koľko to dané jedlo obsahuje…

Lucie

17 března, 2018

Dobrý den, v elektronických kuchařkách výživové hodnoty u všech receptů jsou (pouze ne u vánoční kuchařky). Stáhněte si pro lepší představu ukázku zdarma.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky