Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem

Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem

  ,   , , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Houbové „rizoto“ se ztraceným vejcem
5.0 1

Nikdy jsem nebyla příliš „rýžová“, takže mi tahle potravina v jídelníčku ani moc nechybí. Je ale pravda, že různé masové a zeleninové směsi s rýží poskytovaly možnost rychlého a jednoduchého jídla. Jenže, víte co? S květákem je to ještě rychlejší 😉

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

    40 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 květák

1 cibule

6 žampiónů

2 hrsti sušených hub

2 vejce

1/2 lžičky drceného kmínu

1/2 lžičky řeckého sena (pískavice)

sůl

pepř

olivový olej nebo ghee

50 g polníčku nebo čerstvého baby špenátu

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 20 minut

    20 minut

    40 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Sušené houby zalijte cca 2 dcl vařící vody a nechte je přibližně 20 minut louhovat.

Na velké pánvi si na oleji nechte zesklovatět drobně pokrájenou cibulku.

Přidejte na plátky nakrájené žampióny, osolte je, okořeňte (kmínem a pískavicí) a pak nechte vydusit všechnu šťávu, kterou žampióny pustí.

Do pánve nasypejte květák, který jste předtím pomocí několika pulsů mixéru rozdrtili na „zrnka rýže“.

Vše zalijte namočenými houbami (včetně nálevu) a vařte za občasného promíchání na mírném plameni, dokud květák nezměkne (cca 15-20 minut) a nevyvaří se všechna voda.

Na závěr dosolte a opepřete podle chuti.

Podávejte s čerstvým polníčkem nebo baby špenátem, navrch doplňte ztraceným vejcem.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Karla

Únor 15, 2016

velmi dobré rizotko. zařadím do svého jídelníčku. Mňam

Lucie

Únor 15, 2016

To mám radost, že chutnalo. I já ho mám mezi oblíbenými jídly.

Petra

Březen 5, 2019

Wau! Jsem absolutně unešená!

Lucie

Březen 7, 2019

To mám radost! 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.