Recept na pečené karbanátky » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečené karbanátky

Pečené karbanátky

  , , ,   , , , ,   , , ,

Březen 2, 2015

Hodnotit recept
Pečené karbanátky
0.0 0

Karbanátky jsou česká klasika, mleté maso je navíc ideální surovina jak pro zkušené kuchaře, tak i pro úplné začátečníky. Jedinou podmínkou úspěchu je koupit kvalitní maso a ideálně si ho namlít doma, nebo si vybraný kousek nechat zpracovat u řezníka. Při koupi předem namletých mas v supermarketech buďte opatrní. Stejně jako u jiných balených výrobků, i zde platí: „Čtěte etikety a složení“. Často se totiž jedná o tzv. „masné výrobky“ s přídavkem různých aditiv, nikoliv čisté maso. Takže, důvěřujte, ale prověřujte 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g mletého vepřového masa (např. plecka)

2 vejce

sůl

pepř

1 lžíce sezamového semínka

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Rozmíchejte pečlivě vajíčka, osolte je a opepřete.

Smíchejte je s mletým masem a opravdu pečlivě propracujte, aby se směs dostatečně propojila.

Pomocí navlhčených rukou vytvořte placičky (nebo válečky či kuličky) a ty pokládejte na pečícím papírem vyložený plech.

Nakonec karbanátky posypte sezamovým semínkem a dejte péct na cca 15 – 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

Karbanátky podávejte podle vašich zvyklostí – s květákovou kaší, celerovým salátem či pyré, se zeleninovým salátem, domácí hořčicí či majonézou, nebo si je ráno zapečte do omelety.

Uvedený recept je jen základním návodem na přípravu karbanátků, osobně jej obměňuji podle aktuální potřeby a chuti. Někdy „po česku“ přimíchám trošku rozdrceného česneku a majoránku, jindy se inspiruji mexickou kuchyní (římský kmín a uzená paprika) nebo asijskou (zázvor a koriandr). Na obrázku je varianta s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a dochucená špetkou muškátového oříšku.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Věra

Září 1, 2017

Lucie, mám kuchařsky začátečnickť dotaz – jaké maso je vhodné k mletí? Myslím který “kus” prasete a který z krávy :-). Vždycky jsem kupovala jen hotové mleté maso…

Lucie

Září 1, 2017

Ale to vůbec není začátečnický dotaz 🙂 Mletá masa jsou naopak “vyšší dívčí” 😉 Dobře zvolené maso ovlivní výrazně výslednou chuť jídla. Osobně mám nejraději mix hovězího a vepřového v poměru 1:1. Z hovězího pak používám mix předního a zadního (čisté zadní je příliš suché). U vepřového sáhnu po plecku nebo masitých ocáscích či krkovici. Příliš libové maso je totiž po umletí a tepelné úpravě příliš suché. Vláčnost ale může dodat přidaná zelenina.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Monika před 15 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Radka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Šárka před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Katarína před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Peter před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Adéla před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jitka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Blanka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: viorica před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zbyněk před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Milan před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Beata před 5 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.