Recept na pečené karbanátky » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečené karbanátky

Pečené karbanátky

  , , ,   , , , ,   , , ,

Březen 2, 2015

Hodnotit recept
Pečené karbanátky
0.0 0

Karbanátky jsou česká klasika, mleté maso je navíc ideální surovina jak pro zkušené kuchaře, tak i pro úplné začátečníky. Jedinou podmínkou úspěchu je koupit kvalitní maso a ideálně si ho namlít doma, nebo si vybraný kousek nechat zpracovat u řezníka. Při koupi předem namletých mas v supermarketech buďte opatrní. Stejně jako u jiných balených výrobků, i zde platí: „Čtěte etikety a složení“. Často se totiž jedná o tzv. „masné výrobky“ s přídavkem různých aditiv, nikoliv čisté maso. Takže, důvěřujte, ale prověřujte 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g mletého vepřového masa (např. plecka)

2 vejce

sůl

pepř

1 lžíce sezamového semínka

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 5 minut

    20 minut

    25 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Rozmíchejte pečlivě vajíčka, osolte je a opepřete.

Smíchejte je s mletým masem a opravdu pečlivě propracujte, aby se směs dostatečně propojila.

Pomocí navlhčených rukou vytvořte placičky (nebo válečky či kuličky) a ty pokládejte na pečícím papírem vyložený plech.

Nakonec karbanátky posypte sezamovým semínkem a dejte péct na cca 15 – 20 minut do trouby vyhřáté na 180°C.

Karbanátky podávejte podle vašich zvyklostí – s květákovou kaší, celerovým salátem či pyré, se zeleninovým salátem, domácí hořčicí či majonézou, nebo si je ráno zapečte do omelety.

Uvedený recept je jen základním návodem na přípravu karbanátků, osobně jej obměňuji podle aktuální potřeby a chuti. Někdy „po česku“ přimíchám trošku rozdrceného česneku a majoránku, jindy se inspiruji mexickou kuchyní (římský kmín a uzená paprika) nebo asijskou (zázvor a koriandr). Na obrázku je varianta s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a dochucená špetkou muškátového oříšku.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Věra

Září 1, 2017

Lucie, mám kuchařsky začátečnickť dotaz – jaké maso je vhodné k mletí? Myslím který “kus” prasete a který z krávy :-). Vždycky jsem kupovala jen hotové mleté maso…

Lucie

Září 1, 2017

Ale to vůbec není začátečnický dotaz 🙂 Mletá masa jsou naopak “vyšší dívčí” 😉 Dobře zvolené maso ovlivní výrazně výslednou chuť jídla. Osobně mám nejraději mix hovězího a vepřového v poměru 1:1. Z hovězího pak používám mix předního a zadního (čisté zadní je příliš suché). U vepřového sáhnu po plecku nebo masitých ocáscích či krkovici. Příliš libové maso je totiž po umletí a tepelné úpravě příliš suché. Vláčnost ale může dodat přidaná zelenina.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Kamila (Marianske Lazne) zakoupil/a před 14 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jaroslav (Měčín) zakoupil/a před 17 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Eva (Kladno) zakoupil/a před 17 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Renata (Lysá nad Labem) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Hana (Ústí nad Labem) zakoupil/a před 2 dny
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Petr Krejčí (Ústí nad Labem) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Tomáš (Stará Lysá - Čihadla) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Veronika (Klopotovice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Simona (Dolni Mecholupy) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Jana (Vilémov u Golčova Jeníkova) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Stanislav (Praha 10) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Kateřina (Karlovy Vary) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Katarína (Prešov) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Olga (PRAHA 22) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Lenka (Praha 10) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Marina (Roztoky) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Petra (Praha 3) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Miloš (Ostrava - Bělský les) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Hana (Praha 4) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Blanka (Praha 12) zakoupil/a před 4 dny