Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Celerový salát

Celerový salát

  , , , , ,   , , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Celerový salát
0.0 0

Tento celerový salát se v naší rodině stal velmi oblíbeným. Dokonce tak moc, že někteří členové rodiny žádají opakovaně pod stromeček "poukazy na přípravu téhle mňamky" 😀

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 25 minut

    5 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

500 g celeru

100 g mrkve

50 g cibule

100 g jablka (ideálně nějaké kyselejší odrůdy)

200 g majonézy (ideálně domácí)

citrónová šťáva podle potřeby

sůl

pepř

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 5 minut
  • 25 minut

    5 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Oloupaný celer a mrkev nastrouhejte najemno. Pokud máte elektrický krouhač či mixér s nástavcem, rozhodně ho použijte. Příprava zeleniny se vám tak výrazně zkrátí.

Cibuli nakrájejte co nejvíce nadrobno. Omyté neoloupané jablko zbavte jádřince a nakrájejte ho na malé kostičky.

Ve velkém hrnci přiveďte k varu větší množství osolené vody. V ní pak přibližně 5 minut povařte nastrouhaný celer.

Na závěr ho slijte, co nejvíce vymačkejte a nechte vychladnout.

Studený uvařený celer smíchejte s nastrouhanou mrkví, nakrájenou cibulí a jablkem.

Vše spojte majonézou a podle vlastní chuti osolte a opepřete. Podle potřeby přidejte i šťávu z citrónu.

Dejte vychladit.

Celerový salát podávejte jako přílohu ke karbanátkům, řízkům nebo pečenému masu.

Skvěle ale také poslouží jako rychlá svačinka či svěží doplněk snídaně, úžasně chutná i jako netradiční pomazánka.

Uložený v lednici vydrží několik dní.

TIPY

Slitý vývar z celeru nevylévejte. Můžete ho s dalším celerem použít na přípravu polévky, například této s nivou a ořechy.

Aby celer během chladnutí moc nezežloutl, lze ho zakapat troškou citrónu.

Pokud se nevyhýbáte mléčným výrobkům, můžete majonézu částečně nahradit jogurtem či zakysanou smetanou.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota360 kcal / 1500 kJ
Sacharidy10 g
Tuky33 g
Bílkoviny3 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0