Sezonní suroviny a recepty pro každý měsíc v roce 👉🏻 Více informací
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Salát z pečené červené řepy

Salát z pečené červené řepy

  ,   , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Salát z pečené červené řepy
5.0 1

V tomto salátu se ideálně propojují různé chutě – sladkost z řepy, slanost ze sýru, kyselost z balzamika a hořkost z rukoly. Vše dohromady vytvoří blaho v jednom soustu 🙂

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 30 minut

    1 hodina

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

300 g červené řepy

1 stroužek česneku

2 lžíce balzamika

2 lžíce olivového oleje

80 g fety, balkánského nebo kozího sýru

3 velké hrsti rukoly

sůl

pepř

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 30 minut

    1 hodina

    1 hodina 30 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Bulvy syrové červené řepy oloupejte, nakrájejte na kostky nebo silnější plátky a vložte do alobalu.

Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek. Zeleninu osolte a opepřete.

Vše zalijte olivovým olejem a balzamikem. Promíchejte.

Alobal pečlivě uzavřete a dejte péct na 60-90 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

Upečenou řepu vyndejte a nechte zabalenou vychladnout.

Pak ji včetně vypečené šťávy servírujte na rukole, posypanou kousky sýru.

TIPY

Pokud se vyhýbáte použití alobalu, můžete ho nahradit pečicím papírem, nebo nakrájenou řepu dát do trouby v malé uzavíratelné pečicí nádobě.

Bulvy řepy lze v alobalu upéct vcelku a dochutit česnekem a balzamikem až po upečení, oloupání a nakrájení. Stačí každou řepu natěsno zabalit do alobalu, péct 90-120 minut na 200 °C, nechat vychladnout, oloupat , nakrájet a dochutit ostatními surovinami. Řepu upečenou vcelku lze použít i na další recepty, jako jsou třeba polévky či pomazánky.

Kromě rukoly můžete řepu podávat na i na dalších listových salátech - třeba polníčku nebo lístcích mladé řepy.

Pro chuť a strukturu můžete přidat i nasucho opražené a nahrubo rozdrcené vlašské ořechy či pekany, mandlové lupínky nebo dýňová semínka.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota300 kcal / 1270 kJ
Sacharidy15 g
Tuky21 g
Bílkoviny9 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




2 Recenzí / komentářů

Jana Pálová

15 října, 2019

Lucko, tenhle salát miluje i můj muž, který se zatím červené řepě bránil zuby nehty 🙂
výborný a máme ho zařazený do našeho jídelníčku. Díky za všechny recepty 🙂

Lucka

15 října, 2019

Jani, tahle vzetí na milost dříve nenáviděné zeleniny miluju 🙂 Osobně jsem také měla s červenou řepou problém. Ale později mi došlo, že to co mi vadilo, nebyla řepa, ale semínka fenyklu, která se často do nakládané řepy přidávají. Teď se po ní můžu utlouct <3
Mám velkou radost, že podle receptů chutná <3 Moc děkuju za jejich zkoušení a milý komentář 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0