Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

    , , , , , ,   ,

Ohodnotit recept
Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny
5.0 2

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Ale tenhle recept je geniální (nesmrdí tu něco? 😉 ) nejen svojí přirozeně nasládlou chutí bez doslazování, ale i svojí jednoduchostí. Schválně ho vyzkoušejte a dejte vědět, zda vám taky tak chutná jako mně 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 10 minut
  • 10 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

2 velké červené řepy

2 kedlubny

2-4 lžíce balzamikového octa

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina 10 minut
  • 10 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Oloupejte řepy i kedlubny a nastrouhejte je najemno.

Směs vložte do hrnce, přidejte 2 lžíce balzamika, sůl a pepř.

Vše zalijte cca 2 dcl vody a duste pod pokličkou do úplného změknutí cca 60 minut.

Na závěr pokličku sejměte, trošku zvyšte výkon plotýnky a nechte vyvařit případnou přebytečnou tekutinu.

Na závěr "zelí" podle chuti dosolte či více okyselte dalším balzamikovým octem.

Podávejte jako přílohu k pečenému masu – na fotce s plátky vepřové pečeně a zeleninovými plackami.

TIP: Pokud chcete "zelíčko" ještě víc vymazlit, dejte řepu a kedlubnu dusit na zkaramelizovanou cibulku (opečenou na sádle či ghee hezky dohněda). Můžete přidat i pár rozinek a na závěr "zelí" jemně doladit špetkou mleté skořice.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




10 Recenzí / komentářů

katerina cerna

15 února, 2016

Ahoj, chtela bych moc a moc podekovat za skvele recepty.

Lucie

15 února, 2016

Ahoj. Já zase moc díky za pochvalu 😉

Míša

15 února, 2016

Ahoj musím to napsat,tohle zelí je naprostá bomba.

Lucie

15 února, 2016

Naprostý souhlas! Také ho miluju 🙂

Kristýna Zrostlikova

15 května, 2016

„Zelíčko“ je naprosto dokonale
není po nem těžko jako po klasickém červeném zelí.

Lucie

15 května, 2016

Přesně 🙂 Jaj, já něj dostala chuť 😀

Pavla

26 března, 2017

Lahůdka! Od rána přemýšlím, co si dám k pečenému kuřeti (zbytek rodiny má bulgur). Místo kedlubny, kterou nemám, jsem použila vodnici. A protože je neděle, udělala jsem si „vymazlenou verzi“ i s rozinkama. Fakt úžasný, snědla jsem skoro půl kastrolu na posezení 🙂 Děkuju za recept.

Lucie

27 března, 2017

Vodnice je skvělá alternativa, má hodně podobnou chuť jako kedlubna. Přidání rozinek je super nápad. Šly by použít i sušené švestky. Mám radost, že chutnalo.

Jana

22 února, 2019

Dobrý den paní Lucie, chci se zeptat – řepa se nemusí předem povařit ještě před strouháním? Vždy jsem ji totiž předtím ještě povařila a teď nevím, jestli začít hned strouháním ještě za syrova? Jinak zítra bude s bůčkem podle Vašeho receptu, už se moc těším 🙂

Lucie

22 února, 2019

Dobrý den Jano, řepa není třeba předem vařit. Každopádně děkuji moc za vyzkoušení receptu a přeji povedený bůček. 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0