Zdravý recept na dušené „zelí“ z řepy a kedlubny » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

repove-zeli

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

repove-zeli

Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny

    , , , , ,   ,

Březen 21, 2015

Hodnotit recept
Dušené „zelí“ z řepy a kedlubny
5.0 1

Zelí miluju. Jenže – jako příloha k masu mi víc chutná to červené, dušené, s jemně nasládlou chutí. Nejdřív jsem zkoušela červené zelí dochucovat kokosovým cukrem a jablkem. Určitě to nebylo špatné. Ale tenhle recept je geniální (nesmrdí tu něco? 😉 ) nejen svojí přirozeně nasládlou chutí bez doslazování, ale i svojí jednoduchostí. Schválně ho vyzkoušejte a dejte vědět, zda vám taky tak chutná jako mně 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina 10 minut
  • 10 minut

    1 hodina 10 minut

    1 hodina 20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

2 velké červené řepy

2 kedlubny

2-4 lžíce balsamicového octa *

sůl

pepř

Postup

Oloupejte řepy i kedlubny a nastrouhejte je najemno.

Směs vložte do hrnce, přidejte 2 lžíce balsamicového octa, sůl a pepř.

Vše zalijte cca 2 dcl vody a duste pod pokličkou do úplného změknutí (cca 60 minut).

Na závěr pokličku sejměte, přidejte trošku plamen, nechte vyvařit případnou přebytečnou tekutinu.

Na závěr "zelí" podle chuti dosolte či více okyselte dalším balsamicovým octem.

Podávejte jako přílohu k pečenému masu – na obrázku pomalu pečené krůtí stehno (postup stejný jako u vepřové pečínky v alobalu).

PS 1: Pokud chcete "zelíčko" ještě víc vymazlit, dejte řepu a kedlubnu dusit na zkaramelizovanou cibulku (opečenou na sádle či ghee hezky dohněda). Můžete přidat i pár rozinek a na závěr "zelí" jemně doladit špetkou mleté skořice.

PS 2: Při nákupu balsamicového octa dávejte pozor na použité suroviny. Bohužel bývají velmi často doslazované cukrem. Jako vhodné a chuťové výborné vám můžu odporučit balsamico ocet od Alnatura (k sehnání v DM drogeriích a v Globusu), nebo jablečný balsamico ocet od Bohemia olej (kupuji v Praze na trhu na Náplavce) či jablečné balsamico od Vom Fass (v Korunní ulici v Praze).

00:00

6 Recenzí / komentářů

katerina cerna

Únor 15, 2016

Ahoj, chtela bych moc a moc podekovat za skvele recepty.

Lucie

Únor 15, 2016

Ahoj. Já zase moc díky za pochvalu 😉

Míša

Únor 15, 2016

Ahoj musím to napsat,tohle zelí je naprostá bomba.

Lucie

Únor 15, 2016

Naprostý souhlas! Také ho miluju 🙂

Kristýna Zrostlikova

Květen 15, 2016

„Zelíčko“ je naprosto dokonale
není po nem těžko jako po klasickém červeném zelí.

LG

Lucie

Květen 15, 2016

Přesně 🙂 Jaj, já něj dostala chuť 😀

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation