Recept na vepřovou pečeni » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

veprova-pecene

Vepřová pečeně

veprova-pecene

Vepřová pečeně

  , ,   , , , , ,   

Březen 12, 2015

Hodnotit recept
Vepřová pečeně
0.0 0

Občas od vás dostávám soukromé zprávy, že se vám moje recepty moc líbí, ale že podle nich nevaříte, protože jsou příliš složité, za použití mnoha neznámých surovin. A také, že by se vám líbilo víc receptů s minimem času stráveného u plotny. Takže, co bych pro vás neudělala? 😀 Tady jeden takový recept je. Nejen, že jeho příprava zabere jen několik minut vašeho času, ale výsledek vám poskytne základ pro mnoho dalších rychlých receptů v následujících dnech.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg vepřového masa vcelku (krkovička bez kosti, plec, kýta apod.)

sůl

pepř

Postup

Maso ze všech stran dostatečně osolte a opepřete.

Pak ho pečlivě natěsno zabalte do alobalu. Klidně i do několika vrstev, aby vám nikde neunikala šťáva a pára.

Takto připravené maso vložte do trouby a pečte 3 hodiny na 150°C (nebo 2 hodiny a pak maso nechte v chladnoucí troubě dojít, třeba přes noc).

A to je celý recept. Jednoduché, že? 😉 Odměnou vám bude krásně šťavnaté masíčko, které se bude dát krájet lžící.

Podávejte ho třeba na plátky se zelím či špenátem, s nějakým pyré či zeleninovými hranolkami.

Maso nakrájené na kostičky či nudličky můžete zapracovat do rychlé zeleninové směsi a tu podávat s cuketovými špagetami nebo cukeťáky či s ní naplnit vaječnou omeletu.

00:00

7 Recenzí / komentářů

Danwe

Únor 16, 2016

Super, konec výmluvám, že člověk nemá čas vařit 😉

Lucie

Únor 16, 2016

😀

Marcela

Únor 16, 2016

díky za recept, maso je úplně skvělé, se špenátem bude vynikající 🙂

Lucie

Únor 16, 2016

Mám radost, že chutná 🙂

Marcela F. H.

Únor 16, 2016

Vyzkoušela jsem a jinak než pomalu v alobalu už maso péct nebudu 🙂 prostě dokonalé!!!

Lucie

Únor 16, 2016

Šťavnaté a měkoučké, že? 😉

Marcela F. H.

Únor 16, 2016

Přesně tak

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation