Recept na vepřovou pečeni » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

  , ,   , , , , ,   

Březen 12, 2015

Hodnotit recept
Vepřová pečeně
5.0 9

Občas od vás dostávám soukromé zprávy, že se vám moje recepty moc líbí, ale že podle nich nevaříte, protože jsou příliš složité, za použití mnoha neznámých surovin. A také, že by se vám líbilo víc receptů s minimem času stráveného u plotny. Takže, co bych pro vás neudělala? 😀 Tady jeden takový recept je. Nejen, že jeho příprava zabere jen několik minut vašeho času, ale výsledek vám poskytne základ pro mnoho dalších rychlých receptů v následujících dnech.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 kg vepřového masa vcelku (krkovička bez kosti, plec, kýta apod.)

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4-6 porcí

Postup

Maso ze všech stran dostatečně osolte a opepřete.

Pak ho pečlivě natěsno zabalte do alobalu. Klidně i do několika vrstev, aby vám nikde neunikala šťáva a pára.

Takto připravené maso vložte do trouby a pečte 3 hodiny na 150°C (nebo 2 hodiny a pak maso nechte v chladnoucí troubě dojít, třeba přes noc).

A to je celý recept. Jednoduché, že? 😉 Odměnou vám bude krásně šťavnaté masíčko, které se bude dát krájet lžící.

Podávejte ho třeba na plátky se zelím či špenátem, s nějakým pyré či zeleninovými hranolkami.

Maso nakrájené na kostičky či nudličky můžete zapracovat do rychlé zeleninové směsi a tu podávat s cuketovými špagetami nebo cukeťáky či s ní naplnit vaječnou omeletu.

00:00

30 Recenzí / komentářů

Danwe

Únor 16, 2016

Super, konec výmluvám, že člověk nemá čas vařit 😉

Lucie

Únor 16, 2016

😀

Marcela

Únor 16, 2016

díky za recept, maso je úplně skvělé, se špenátem bude vynikající 🙂

Lucie

Únor 16, 2016

Mám radost, že chutná 🙂

Marcela F. H.

Únor 16, 2016

Vyzkoušela jsem a jinak než pomalu v alobalu už maso péct nebudu 🙂 prostě dokonalé!!!

Lucie

Únor 16, 2016

Šťavnaté a měkoučké, že? 😉

Marcela F. H.

Únor 16, 2016

Přesně tak

Monika

Červen 1, 2017

Skvele a jednoduche, moc dekuji za zverejneni!!!

Sára Fuková

Červen 13, 2017

Maso je jako dort! Šťavnaté, měkké a rozpadá se!! Prostě další skvělý recept od Vás Lucie, děkuji!!

Lucie

Červen 14, 2017

Já děkuju! Mám radost, že se recept povedl a maso chutnalo.

Naďa

Srpen 2, 2017

Mám pitomou otázku: takto upravené maso se peče přiklopené nebo jen volně na plechu? Děkuji Naďa

Lucie

Srpen 2, 2017

Žádná otázka není pitomá 🙂 Existují jen pitomé odpovědi 😉
Maso není nutné zakrývat, protože je zabalené v alobalu. Můžete ho péct jen tak na plechu.

Karin

Srpen 22, 2017

Výborný recept. Rychlá příprava je překvapivá, když je výsledek tak moc dobrý. Velmi šťavnaté maso, které bude na našem stole asi často. Děkuji za inspiraci.

Lucie

Srpen 23, 2017

Tohle je opravdu jídlo typu “dělá se samo” 🙂

Lenka

Září 19, 2017

Dobry den, ted pecu plecko, ale premyslim o necem libovejsim, ale nebude kyta sucha? Ja s ni mam spatne zkusenosti na peceni, vzdy to bylo jak suchar 😀

Lucie

Září 19, 2017

Dobrý den, ano, kýta je výrazně sušší. Plecko je dle mého ideální volba.

Monika Doubková

Říjen 18, 2017

Tak dnes už peču masíčko podruhé podle tohoto skvělého receptu 😉 Už se těším na výbornou večeři! Díky

Lucie

Říjen 18, 2017

Já díky za vyzkoušení receptu a za zprávu. Mám radost, že chutná 🙂

Katka

Říjen 27, 2017

Výborné, vyzkoušela jsem z poloviny dávky a jedním slovem …jedinečné

Lucie

Říjen 27, 2017

Mám radost, že se recept povedl a chutnalo. Chvála patří kuchařce 🙂

Tereza

Říjen 29, 2017

Nemám horkovzdušnou troubu, nevadí? Nebo jak maso pečete? Díky za info…

Lucie

Říjen 31, 2017

Určitě nevadí, normální klasická trouba je naprosto vyhovující.

Dana

Prosinec 30, 2017

Určitě zkusím. Vypadá to mňamkozně. Jen mám raději hovězí, tak se chci zeptat jestli je možné tak udělat i hovězí. A jaké je nejlepší zvolit? A péct ho i delší dobu než čuníka? Děkuju.

Lucie

Prosinec 30, 2017

S hovězím to také půjde, ale bude hodně záležet na kvalitě a druhu masa a také se to dost prodraží. Chce to zvolit nějaké pěkné mramorované maso (určitě ne libové zadní), ideálně pořádně uzrálé, z mladého kusu. Péct určitě déle než vepřové.

Adéla

Leden 20, 2018

Dobrý den, lze péct v pomalém hrnci? 🙂
Děkuji za odpověď 🙂

Lucie

Leden 21, 2018

Dobrý den, asi to půjde. Jen bude nutné prodloužit dobu přípravy a u některých hrnců je potřeba, aby ve vnitřní nádobě bylo trošku tekutiny. Tam by možná příprava v alobalu mohla dělat potíže. V pomalém hrnci bych asi spíše volila klasickou úpravu, tedy okořeněný kus masa, s nepatrným podlitím, bez zabalení do alobalu, na 1 kg masa odhadem 6 h na Low.

Martina

Únor 2, 2018

Upekla jsem večer stylem 2 hodiny péct a pak nechat ve vypnuté troubě a vypadá to fantasticky! Zatím jsem neochutnala, masíčko čeká na oběd, Ale při krájení bylo krásně měkké a šťavnaté. Nechápu, že tento způsob přípravy není víc rozšířený (můj dojem) a lidi se doma trápí s vysušeným masem.

Lucie

Únor 2, 2018

Mám radost, že se maso povedlo 🙂 Některým lidem vadí delší doba přípravy a mají strach ze spotřeby energie (zbytečnou).

MONIKA

Únor 22, 2018

Ahojky 🙂 tak tohle je super 🙂 už nikdy nebudu dělat masicko jinak 🙂 vždy jsem měla maso suché aletohle je naprostá bomba takového vypeku co na me vypadlo po rozbalení a tak měkké a šťavnaté no prostě boule za ušima jsme měly cela rodina 🙂 super super díky 🙂

Lucie

Únor 22, 2018

Ahojky, taková blbost, že jo, a taková paráda, co z toho vyleze 🙂 Mám radost, že se masíčko povedlo a chutnalo.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Dana před 2 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 31 minutami
 
Kuchařka - Léto v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Jiří před 19 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jaroslav před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Ivana před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Vladimíra před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Veronika před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: marie před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Josef před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jiřina před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Eva před 5 dny
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jana před 6 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha) + 1 Item
zakoupil/a: Jana před 6 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Irena před 1 týdnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Martina před 1 týdnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Renata před 1 týdnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Pavlína před 1 týdnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jana před 1 týdnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Renata Brno před 1 týdnem
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x