Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Cuketové špagety (cudle) s tuňákem

Cuketové špagety (cudle) s tuňákem

  ,   , , , , , ,   ,

Hodnotit recept
Cuketové špagety (cudle) s tuňákem
5.0 2

V létě, kdy teploty teploty přesahují třicítky, se člověku nechce trávit moc času v kuchyni a volí na přípravu jednoduchá a lehce stravitelná jídla. Není ale nutné být celou dobu jen zeleninových salátech. Tyhle cuketové špagety si připravíte za pár minut, z pár surovin, které většina z nás má doma, a přesto věřím, že si ohromně pochutnáte. Stejně jako já 🙂

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 10 minut

    10 minut

    20 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 g cukety

3 lžíce olivového oleje

2 stroužky česneku

40 g okapaných sušených rajčat

1 malá chilli paprička zbavená semínek

1 lžička nakládaných kaparů

1 velká hrst čerstvé petrželky nebo bazalky

160 g okapaného konzervovaného tuňáka

sůl

pepř

volitelně černé olivy

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 10 minut

    10 minut

    20 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Cuketu oloupejte a pomocí škrabky julienne nebo na spiralizéru nakrouhejte na nudle.

Měkký střed, který už příliš krouhat nelze, nakrájejte na malinkaté kostičky.

V pánvi na vyšší střední teplotu rozehřejte trošku oleje a v něm orestujte nahrubo rozdrcený česnek, nadrobno nakrájená sušená rajčata a kostičky ze středu cukety.

Podle chuti přidejte drobně nakrájenou chilli papričku.

Směs osolte a vyvařte všechnu tekutinu, kterou cuketa pustí.

Přidejte nasekané kapary a nadrobno nakrájené stonky bylinek. Pokud kapary nemáte rádi, nahraďte je pár kapkami citrónové šťávy.

Vypněte plotýnku, do pánve přidejte syrové cuketové nudle a nechte chvíli prohřát na chladnoucí plotně.

Vmíchejte okapaného tuňáka a opepřete.

Podávejte pokapané olivovým olejem (lze použít případně i ten ze sušených rajčat či tuňáka) a posypané lístky bylinek. Kdo má rád, může přidat i pár nakrájených černých oliv bez pecky.

Ať chutná <3

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Kalorie370 kcal
Bílkoviny25 g
Tuky24 g
Sacharidy11 g

4 Recenzí / komentářů

Romana Štecherová

Červen 24, 2019

Skvělé jako všechny vaše recepty, mám Voňavou kuchařku, a vše co z ní uvařím je úžasně dobré

Lucie

Červen 24, 2019

Tak to mám velkou radost, že se nový recept líbí a že podle kuchařky chutná <3 Ale to je stejně hlavně vaše zásluha – vy vaříte, vám patří pochvala 🙂

Gabra

Červenec 13, 2019

Tak tohle je naprosto dokonalé, opravdu v jednoduchosti je síla. Jsem z tohoto jidla vážně ,,odvařená”. Vaše recepty mi nesmírně učarovaly a otevřely mi úplně jiné obzory. Nikdy jsem netušila, co vše se dá ze zeleniny vytvořit a jak parádně lze využít. Děkuji

Lucie

Červenec 14, 2019

To mám mega radost, že se vám recept líbí a že vás inspirují i ostatní moje pokusy u plotny 🙂 Moc děkuji za pochvalu <3
Máte pravdu – zelenina je úžasná surovina, dá se s ní hrát do nekonečna a někdy umí hodně překvapit.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation