Recept na špenátovou omeletu se žampióny
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

spenatova-omeleta

Špenátová omeleta se žampióny

spenatova-omeleta

Špenátová omeleta se žampióny

  ,   , , , , ,   , ,

Květen 28, 2015

Hodnotit recept
Špenátová omeleta se žampióny
0.0 0

Špenát nemusí být vždy jen dušený. Zkuste ho jednoduše rozmixovat do vaječné směsi a připravit omelety. Ty naplňte třeba směsí z dušených žampiónů a máte za pár minut hotové krásně barevné a chutné jídlo. U nás mělo doma takový úspěch, že jsem ho musela během pár dní několikrát opakovat 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

5 vajec

2 velké hrsti omytého čerstvého špenátu

1 cibule

10 čerstvých žampiónů, popř. odpovídající množství jiných hub

3 lžíce ghee

sůl

pepř

Postup

V mixéru (nebo pomocí toho ponorného) rozmixujte vejce, špenát a trošku soli a pepře.

Na pánvi si na 2 lžících rozehřátého ghee nechte na střední teplotu zesklovatět drobně pokrájenou cibuli.

Jakmile je měkká a opečená jemně do růžova, přidejte na plátky pokrájené očištěné žampióny, trošku osolte, opepřete a nechte za občasného promíchání dusit ve vlastní šťávě (žampióny po osolení trošku pustí vodu, není nutné je podlévat).

Jakmile jsou houby příjemně měkké na zkus, ale ne rozvařené, odstavte směs z plotny a pánev přikryjte, aby směs nevychladla.

Na nahřátou plotnu dejte prázdnou pánev, rozpusťte na ní půl lžíce ghee.

Jakmile bude ghee rozehřáté, vylijte na něj pomocí naběračky polovinu vaječné směsi se špenátem (před nabráním směs promíchejte) a upečte na pánvi na středním plameni z obou stran omeletu.

Raději nepospíchejte a pečte pomalu, ať se vám omeleta příliš nevysuší a při plnění na talíři se netrhá.

Stejně připravte i druhou omeletu.

Obě hotové omelety naplňte žampiónovou směsí a doplňte na talíři čerstvou zeleninou.

Dobrou chuť 😉

00:00

5 Recenzí / komentářů

Danwe

Únor 15, 2016

Skvělý nápad,už vím co bude zítra na snídani 😉

Lucie

Únor 15, 2016

Doufám, že Ti bude chutnat 🙂

Morgainne

Únor 15, 2016

Zítra bych chtěla začít s W30 a tuhle omeletu jsem si nachystala k snídani (a už dneska k večeři) 🙂 a je moc dobrá. Akorát nevím, jestli to celý zvládnu. Než jsem nachystala večeři(+snídani), tak je půl hodina pryč a to ještě nemám nic přichystaný k obědu a ke svačině před zítřejším cvičením…. A to nemluvím o tom, že bych měla taky doma něco uklidit, dát si sprchu apod…..

Lucie

Únor 15, 2016

Zvládnete to. Ano, je to časově náročnější, ale hodně tím získáte. A je to jen 30 dní. To dáte!

Morgainne

Únor 15, 2016

Díky 🙂 Musím si o víkendu nachystat maso do zásoby, abych pak mohla už jen dodělávat zeleninové přílohy, to už nezabere tolik času. Dneska večer udělám játra na cibulce, to bude hned 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation