Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krémová kuřecí polévka

Krémová kuřecí polévka

    , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Krémová kuřecí polévka
5.0 15

Často bývá Whole30, paleo nebo primal spojováno s velkými výdaji za potraviny, odpůrci tohoto způsobu stravování často argumentují finanční náročností. Upřímně? Je to blbost (omlouvám se za „silnější“ slovo) 😀 Dnešní a zítřejší recept tomu budiž důkazem. Za pár korun se dá vykouzlit chutné a syté jídlo, a to i když si připlatíte za bio kvalitu. Stačí totiž koupit celé kuře, to si doma sám vykostit, rozporcovat a zpracovat. A to včetně kostí a odřezků. Třeba na tuhle polévku.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

kuřecí hřbet, křídla, kosti a odřezky (prostě to, co vám zbyde po vykostění celého kuřete)

3 mrkve

1 cibule

1/4 bulvy celeru

několik růžiček květáku

1 vejce

1/2 lžičky rozmarýnu

1/4 lžičky muškátového oříšku

sůl

pepř

hrst čerstvé petrželky

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Do 1 litru vroucí osolené vody vložte odřezky a kosti z kuřete (klidně i z pečeného), přisypte rozmarýn, přidejte neoloupanou cibuli (rozkrojenou na poloviny) a nechte vařit cca 45 minut (dokud se maso samo nezačne oddělovat od kosti).

Pak vývar slijte, kosti oberte a maso dejte zatím stranou.

Oloupejte si mrkev a celer. Zeleninu včetně květáku nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky na 10-15 minut.

Jakmile zelenina změkne, část ji z polévky vyberte a dejte stranou.

Polévku sundejte z plotny.

Do misky rozklepněte vejce a promíchejte ho dohladka vidličkou. Pak vejce tzv. temperujte, což znamená, že ho pomalu ohřejete, aby se po přidání do horké polévky nesrazilo. Stačí k němu přidat lžíci horké polévky a promíchat. Přidat další lžíci a znovu promíchat. A ještě jednou. Takto ohřáté vejce pak nalijte do polévky (ta musí stát mimo horkou plotýnku a nebýt vyloženě vroucí) a hned rozmixujte dohladka ponorným mixérem.

Pak do polévky vraťte odloženou zeleninu a maso. Vše dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Již nevařte.

Podávejte posypané čerstvou petrželkou.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




41 Recenzí / komentářů

Martina Kasalova

15 února, 2016

Recept jsem vyzkoušela, vajíčko se mi samozřejmě „srazilo“, takže polévka není úplně krémová, ale chuťově je úžasná a sytá! Díky 🙂

Lucie

15 února, 2016

To je vážně jen kosmetická chyba 🙂 Ale třeba pro příště, je důležité vejce dávat do polévky, která se už nevaří, tzn. která už nestojí na plotýnce a už ji tam ani nevracet. Ale na chuť to nemá vliv, jen pro oko 😀

Tatranka

15 února, 2016

Polievka je úžasná! Jej príprava je úplne jednoduchá, ale chuť luxusná. Moc Vám ďakujem za Vaše recepty.

Lucie

15 února, 2016

Já děkuji za milý komentář. Jestli můžu doporučit i jiný recept, vyzkoušejte kaldoun. Například z krůtích krků, nebo odřezků z kachny či husy je naprosto úžasný 🙂

Jana

15 února, 2016

Naprosto perfektní polévka, která je rychlá a chuťově výborná. Děkuji Vám Luci.

Lucie

15 února, 2016

Taky ji mám mezi oblíbenými 🙂

Michala

8 dubna, 2016

Tak dnes jsem udelala polévku.Je dokonala .Ale bohuzel sem udelala chybu jako jedna paní a Vajíčko se mi zdrclo.Ale chuťové nema chybu.Vase stránky miluji.Hezky den Michala

Lucie

8 dubna, 2016

Stane se, ale na chuti to vážně nic nemění. Aby se tomu předešlo, je dobré do vejce pomalu přimíchat po lžících teplou polévku a to pak teprve vylít do polévky. Ta už musí stát mimo plotýnku. Ale je to jen estetická vada 🙂 Míšo, moc díky za pochvalu stránek.

Michal Sikora

16 dubna, 2016

Výborná byla, je to už druhá polévka od Vás a super 🙂 Díky Vám se naučím jíst zase polévky 🙂

Lucie

16 dubna, 2016

Tahle polévka je opravdu top 🙂 Já osobně polévky miluju. Mohla bych je jíst celý rok. Jsem moc ráda, že chutnalo

Terka

6 dubna, 2017

Jo, je to blbost, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Polívčička je jistě mňamózní.

Míša

1 října, 2017

Polévka je výborná! Dělala jsem dvounásobnou dávku, i vejce se podařilo :-).Měla jsem tendenci ještě přidat kořenou petržel(nepřidala),myslela jsem,že bude v chuti chybět. Nechyběla! Lucie moc díky za Vaše recepty!

Lucie

2 října, 2017

Mám radost, že chutnalo. Tahle polévka je moje oblíbená 🙂

Lucka

2 listopadu, 2017

Aby se vejce v polévce nezdrclo a polévka byla krémová …dává se jen žloutek 🙂

Lucie

2 listopadu, 2017

Díky za tip 🙂

Zuzana

5 ledna, 2018

Mňamózní záležitost ! Díky Vám jsem začala používat koření a je to moc příjemná změna. Do polévky se pustil dokonce i manžel,který jim dvakrát neholduje a tříletá dcera ji k večeři slupla jako malinu. No co víc si přát 😉

Lucie

6 ledna, 2018

Mám velkou radost, že se polévka povedla a tak moc chutnala 🙂 Bez koření je vaření nuda, je super, že jste si k němu našla cestu.

Marta

15 ledna, 2018

Polévka je výborná, jen se mi trochu vejce srazilo, a to jsem fakt postupovala presne dle receptu, ale jinak chuťově pecka

Lucie

16 ledna, 2018

Zkuste příště přidat jen žloutek (jak píše Lucka výše) a případně polévku ještě rozmixovat. Ale je to fakt jen kosmetická záležitost, hlavně že chutná 🙂

Kateřina

22 ledna, 2018

Dnes jsem vařila tuto polévku poprvé. Vajíčko se mi bohužel také srazilo, ale chuť je skvělá a chutná i manželovi! Mňam!

Lucie

23 ledna, 2018

Pokud chutnalo, sražené vejce nevadí 🙂 Vždycky mi udělá velkou radost, když si někdo pochutná.

Sandra

16 února, 2018

Výborná 🙂

Lucie

18 února, 2018

To mám radost, že chutnala! Moje oblíbená 🙂

Hana

24 dubna, 2018

Milá Lucko,hned zítra zkusim uvařit. Už se na ní teším. Moc děkuji. Dám vědět jak dopadla,ale věřím že bude úžasná. Snad to nebude vadit,mám tu jen prsíčka.

Lucie

25 dubna, 2018

Hani, to jsem moc zvědavá, zda bude chutnat 🙂 Prsa jsou až moc suchá, ale pro jednou se nic nestane. Budu se těšit na zprávu.

Lucie

3 června, 2018

Mohu se prosím zeptat na hodnoty u tohoto receptu?Děkuji

Lucie

4 června, 2018

To vám bohužel přesně neřeknu, protože nejsou určené přesné gramáže použitých surovin. A bez nich to spočítat nelze. Zkusím to někdy doplnit, až polévku zase budu vařit a zvážím přesně všechny suroviny.

Hana Breburdová

9 července, 2018

Moc děkuji za návod na temperaci vajíčka. Slyšela jsem o tom poprvé, výborné❤️

Lucie

9 července, 2018

Hani, kuchyně je místem mnohých tajemství. Také pořád něco objevuju a že už vařím hodně dlouho 🙂
Mám radost, že chutnalo <3

Pavel Patocka

29 listopadu, 2018

Chystam se na ni zitra jen mam ale skelet mozna nejake kridlo v mrazaku farmarske samozr.. Jen musim bez vajec, kvetaku, celeru a pepre. Myslite te mohu pouzit jinou zeleninu, napr. brokolici, pastinak a polevku celou rozmixovat? Bude to dobre?Mate skladem jeste kucharku prosim?

Lucie

30 listopadu, 2018

Brokolici bych asi nevolila, má příliš specifickou chuť a barvu 🙂 Ale pastinák bude skvělou volbou.
Kuchařka zatím ještě skladem je 🙂

Petra

2 prosince, 2018

Polévku jsem dneska uvařila, je famozni 🙂 děkuji moc za Vaše stránky, je tady spousta inspirace a já z nich hodně čerpám. mějte krásný večer a děkuji

Lucie

2 prosince, 2018

Moc díky za komentář 🙂 Mám radost, že se polévka povedla a chutnala <3

Anna

30 prosince, 2018

Dnešní zkušenost … neměla jsem teda všechny suroviny, místo květáku jsem dala na másle podušený pórek, zeleninu normálně směs pod svíčkovou, taky na másle a sádle osmahnutou, rozmarýn jsem taky neměla, spravila to kurkuma s pepřem. Vajíčko se mi podařilo, přidala jsem tam ještě Tebi a byla to naprosto luxusní polívka! 🙂
Dcerka když viděla že krájím pórek tak tvrdila že to jíst nebude, ale když jsem ji přesvědčila že je stejně rozmixovaný tak zkusila a snědla dvě plné misky! 😀
Takže sice trochu pozměněná, ale naprosto úžasná! 😉

Lucie

31 prosince, 2018

Skvěle jste si s chybějícími surovinami poradila. Mám radost, že chutnalo 🙂

Marie

7 února, 2019

Polévku jsem udělala, navíc jsem tam přidala srdíčka a nerozmixovala jsem to. Vejce to ustálo v pohodě a je to úplná nirvána! Děkuji za ten recept!

Blanka

7 února, 2019

Já jsem místo květáku dala růžokapustu a ňam!

Lucie

8 února, 2019

Já děkuji – za vyzkoušení receptu a za komentář s pochvalou a tipem na obměnu receptu 🙂 Mám radost, že chutnalo <3

Lucie

8 února, 2019

Skvělý tip na obměnu receptu, díky 🙂

Markéta

16 června, 2020

Výborná, udělala jsem si teda svojí klasiku (kuře, mrkev, celer, petržel, bobkový list a nové koření), ale nikdy mě nenapadlo vývar rozmixovat i když krémové polévky milujeme. S tím vejcem je to super finta. A příště vyzkouším i květák+tymián podle receptu. Děkuji moc a přeji ať se daří

Lucka

16 června, 2020

Ona je i ta klasika skvělá 🙂 Mám radost, že jsem s tipem na mixování polévky a přidáním vejce inspirovala pro další vaření.
Moc děkuji za milý komentář a taktéž přeji, ať se dobře daří ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0