
Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou

Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou
Hlavní jídla, Omáčky, dipy, Ryby, Saláty Bez lepku, Bez vajec, Paleo, Primal, Whole30 ryby, tuk, zelenina
Leden 15, 2015
Hodnotit receptBěhem zimy většinou nemám chuť na zeleninové saláty, které naopak v létě jím „na kila“. Pokud se ale salátek doplní čerstvě upečeným lososem a posype krásně křupavou kůžičkou místo krutonů, neodolám 😉
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
-
10 minut
20 minut
30 minut
- Množství: 4 osoby
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
Dobrá volba. Co uvaříte příště?
Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit.
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
-
10 minut
20 minut
30 minut
- Množství: 4 osoby
Postup
Očistěte si lososa – odstraňte pinzetou případné kosti a pomocí nože oškrábejte šupiny (pohybem ostří proti jejich růstu).
Lososa opláchněte, zakápněte šťávou z citrónu a z obou stran osolte a opepřete. Vložte ho kůží nahoru do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 20 minut.
Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku.
Zeleninu omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky.
V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico.
Protřesením obsah lahvičky promíchejte – spojí se v jednolitou emulzi.
Jakmile je losos upečený (měl by být krásně mléčně růžový i v samém středu, maso by se mělo od sebe oddělovat po vrstvách), stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na kusu pečícího papíru na cca 5 minut do trouby, ve které jste zvedli teplotu na maximum.
Během pečení kůži kontrolujte, aby se nespálila. Ve výsledku by měla být hezky křupavá.
Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa.
2 Recenzí / komentářů

Lucie
Červenec 30, 2018
Skvělá volba <3 Mám radost, že chutnalo <3

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Petra Paráková
Červenec 29, 2018
Salát jsme vyzkoušeli a vzhledem k tomu, že nebyly ředkvičky právě v obchodech, tak jsem je nahradila mangem a byl moc dobrý, svěží