Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou

Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou

  , , ,   , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou
5.0 1

Během zimy většinou nemám chuť na zeleninové saláty, které naopak v létě jím „na kila“. Pokud se ale salátek doplní čerstvě upečeným lososem a posype krásně křupavou kůžičkou místo krutonů, neodolám 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

800 g čerstvého lososa s kůží

10 hrstí směsi listových salátů (např. ledový, rukola, lollo biondo, římský atd.)

6 ředkviček

1 červená paprika

1 žlutá paprika

5 lžiček kvalitní hořčice (bez „éček“ a přidaného cukru, např. z DM drogerie)

6 lžic extra virgin olivového oleje

2 lžíce balsamica (bez „éček“ a přidaného cukru)

1 lžíce citrónové šťávy

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Očistěte si lososa – odstraňte pinzetou případné kosti a pomocí nože oškrábejte šupiny (pohybem ostří proti jejich růstu).

Lososa opláchněte, zakápněte šťávou z citrónu a z obou stran osolte a opepřete. Vložte ho kůží nahoru do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 20 minut.

Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku.

Zeleninu omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky.

V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico.

Protřesením obsah lahvičky promíchejte – spojí se v jednolitou emulzi.

Jakmile je losos upečený (měl by být krásně mléčně růžový i v samém středu, maso by se mělo od sebe oddělovat po vrstvách), stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na kusu pečícího papíru na cca 5 minut do trouby, ve které jste zvedli teplotu na maximum.

Během pečení kůži kontrolujte, aby se nespálila. Ve výsledku by měla být hezky křupavá.

Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Petra Paráková

Červenec 29, 2018

Salát jsme vyzkoušeli a vzhledem k tomu, že nebyly ředkvičky právě v obchodech, tak jsem je nahradila mangem a byl moc dobrý, svěží

Lucie

Červenec 30, 2018

Skvělá volba <3 Mám radost, že chutnalo <3

Marketa

Duben 2, 2019

Jednoduchy a vyborny salat.

Lucie

Duben 4, 2019

Mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za komentář

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.