Recept na salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

vecere14

Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou

vecere14

Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou

  , , ,   , , , ,   , ,

Leden 15, 2015

Hodnotit recept
Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou
0.0 0

Během zimy většinou nemám chuť na zeleninové saláty, které naopak v létě jím „na kila“. Pokud se ale salátek doplní čerstvě upečeným lososem a posype krásně křupavou kůžičkou místo krutonů, neodolám 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 10 minut

    20 minut

    30 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

800 g čerstvého lososa s kůží

10 hrstí směsi listových salátů (např. ledový, rukola, lollo biondo, římský atd.)

6 ředkviček

1 červená paprika

1 žlutá paprika

5 lžiček kvalitní hořčice (bez „éček“ a přidaného cukru, např. z DM drogerie)

6 lžic extra virgin olivového oleje

2 lžíce balsamica (bez „éček“ a přidaného cukru)

1 lžíce citrónové šťávy

sůl

pepř

Postup

Očistěte si lososa – odstraňte pinzetou případné kosti a pomocí nože oškrábejte šupiny (pohybem ostří proti jejich růstu).

Lososa opláchněte, zakápněte šťávou z citrónu a z obou stran osolte a opepřete. Vložte ho kůží nahoru do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 20 minut.

Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku.

Zeleninu omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky.

V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico.

Protřesením obsah lahvičky promíchejte – spojí se v jednolitou emulzi.

Jakmile je losos upečený (měl by být krásně mléčně růžový i v samém středu, maso by se mělo od sebe oddělovat po vrstvách), stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na kusu pečícího papíru na cca 5 minut do trouby, ve které jste zvedli teplotu na maximum.

Během pečení kůži kontrolujte, aby se nespálila. Ve výsledku by měla být hezky křupavá.

Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation