🎄 Udělejte radost. Zaplacené objednávky do 18.12. doručíme do Vánoc VYBRAT DÁREK
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou

Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou

  , , ,   , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Salát s pečeným lososem a hořčičnou zálivkou
5.0 1

Během zimy většinou nemám chuť na zeleninové saláty, které naopak v létě jím „na kila“. Pokud se ale salátek doplní čerstvě upečeným lososem a posype krásně křupavou kůžičkou místo krutonů, neodolám 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

800 g čerstvého lososa s kůží

10 hrstí směsi listových salátů (např. ledový, rukola, lollo biondo, římský atd.)

6 ředkviček

1 červená paprika

1 žlutá paprika

5 lžiček kvalitní hořčice (bez „éček“ a přidaného cukru, např. z DM drogerie)

6 lžic extra virgin olivového oleje

2 lžíce balsamica (bez „éček“ a přidaného cukru)

1 lžíce citrónové šťávy

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • 10 minut

    25 minut

    35 minut

  • Množství: 4 osoby

Postup

Očistěte si lososa – odstraňte pinzetou případné kosti a pomocí nože oškrábejte šupiny (pohybem ostří proti jejich růstu).

Lososa opláchněte, zakápněte šťávou z citrónu a z obou stran osolte a opepřete. Vložte ho kůží nahoru do trouby vyhřáté na 180°C a pečte cca 20 minut.

Mezitím si připravte zeleninový salát a zálivku.

Zeleninu omyjte a nakrájejte, listové saláty natrhejte na menší kousky.

V uzavíratelné lahvičce si smíchejte olivový olej, hořčici a balsamico.

Protřesením obsah lahvičky promíchejte – spojí se v jednolitou emulzi.

Jakmile je losos upečený (měl by být krásně mléčně růžový i v samém středu, maso by se mělo od sebe oddělovat po vrstvách), stáhněte z něj opatrně kůži vcelku, nasolte ji a vraťte na kusu pečícího papíru na cca 5 minut do trouby, ve které jste zvedli teplotu na maximum.

Během pečení kůži kontrolujte, aby se nespálila. Ve výsledku by měla být hezky křupavá.

Zeleninový salát podávejte s lososem natrhaným na menší kousky, pokapaný hořčičným dresinkem a posypaný rozlámanou vypečenou křupavou kůžičkou z lososa.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




4 Recenzí / komentářů

Petra Paráková

Červenec 29, 2018

Salát jsme vyzkoušeli a vzhledem k tomu, že nebyly ředkvičky právě v obchodech, tak jsem je nahradila mangem a byl moc dobrý, svěží

Lucie

Červenec 30, 2018

Skvělá volba <3 Mám radost, že chutnalo <3

Marketa

Duben 2, 2019

Jednoduchy a vyborny salat.

Lucie

Duben 4, 2019

Mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Díky za vyzkoušení receptu a za komentář

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Marta Červený Kostelec před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Pavla Praha 12 před 8 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Olga Šluknov před 8 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Hana Praha 3 před 9 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Renata Jablonec nad Nisou před 11 hodinami