📖 VOŇAVÁ KUCHAŘKA - skladem poslední kusy. DOTISK NEBUDE! Poslední šance získat tuto kuchařku.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Žampiónový krém

Žampiónový krém

  ,   , , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Žampiónový krém
5.0 5

Dostala jsem chuť na žampiónový krém. Nebyla jsem si ale jistá, jak to půjde bez šlehačky, a kokosové mléko mi do této polévky nějak „nepasuje“. Dopadlo to ale myslím víc než dobře 😉 Určitě budu brzy opakovat. Pokud vy ale jíte Primal, klidně si polévku dochuťte zakysanou smetanou nebo vysokoprocentní šlehačkou.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

1 kg čerstvých žampiónů

2 cibule

3 mrkve

1/3 bulvy celeru

4 vejce

1 lžička drceného kmínu

1/2 lžičky mletého řeckého sena (pískavice)

ghee nebo olivový olej

sůl

pepř

čerstvá petrželka

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Na tuku si nechte zesklovatět drobně nakrájenou cibuli.

Pak oloupejte a nahrubo nastrouhejte celer a mrkev, popřípadě zeleninu nadrobno nakrájejte. Přidejte ji k cibuli a nechte osmahnout.

Nakrájejte si na plátky žampióny (osobně je neloupu, pouze očistím od případné hlíny). Nakrájené houby přihoďte k zelenině.

Do směsi přidejte sůl, kmín a řecké seno.

Za častého míchání zeleninu s houbami duste cca 15-20 minut, pak vše zalijte cca 1 litrem vody a krátce povařte.

Z polévky vyndejte část hub a dejte je zatím stranou.

Polévku stáhněte z plotny, přidejte do ní 4 vejce a ihned rozmixujte ponorným mixérem.

Dosolte a opepřete podle chuti, v případě potřeby nařeďte troškou vody.

Podávejte s houbami, které jste si dali stranou, posypané čerstvou petrželkou.

PS: Polévku můžete obměnit tím, že vejce do polévky nerozmixujete, ale budete je s krémem podávat jako vejce ztracená.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

11 Recenzí / komentářů

Martina Vé

16 února, 2016

Díky za recept, je výborná. 🙂

Eva

2 září, 2017

Žampiónový krém sklidil úspěch, ostatně jako každý recept od Vás, Lucie :-).

Lucie

2 září, 2017

Vy vaříte, vám patří pochvala 🙂 Ale díky za zprávu. Každá taková vždycky potěší 🙂

Petra Matysová

11 září, 2017

Dělala jsem 1/3 várku a místo vejce jsem tam lupla rovnou celou šlehačku. Je to dobrota!

Lucie

11 září, 2017

No aby ne 🙂

Radka

26 prosince, 2017

Paní Lucie, skutečně je tam 1 kg žampionů? Mně to přišlo šílené moc, ale syn mi to naštěstí jedl (1,5 roku). Ale bylo to tedy vydatné a hodně husté. Jinak chuťově výborné.

Lucie

27 prosince, 2017

Ano, skutečně 🙂 Houby jsou skoro samá voda, takže z nich vlastně moc nezbude. 4 porce jsou počítané pro dospělého člověka a jako hlavní chod, takže na polévku, která je součástí celého menu, samozřejmě stačí méně. Ale hlavní je, že chutnalo 🙂 Když to jedlo dítě, je to ta největší pochvala. Děti jsou nejpřísnější kritici, co se jídla týká 😉

Janina

4 ledna, 2018

Výborná! 🙂 A neloupat žampiony je příjemný bonus 😀

Lucie

6 ledna, 2018

Já nikdy žampióny neloupala, ani netuším, kde tohle doporučení vzniklo. Bohatě stačí očistit kloboučky od případné hlíny. Mám radost, že chutnalo 🙂

Lucie

21 září, 2018

Dobrý den, děkuji za úžasný recept! Mohla bych se zeptat na orientační výživové hodnoty na jednu porci? Děkuji.

Lucie

21 září, 2018

Dobrý den, mám radost, že se recept líbí a že podle něj chutnalo. Hodnoty berte velmi orientačně, v receptu nemám přesně určenou gramáž jednotlivých surovin. Ale cca je to 270 kcal na porci, 15 g S, 14 g T a 16 g B.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0