🗓️ Stolní kalendář s recepty na rok 2023 - již jen poslední kusy s velkou SLEVOU
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

  , , ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami
5.0 4

Nevím, jak vy, ale já miluju křupavou kůžičku na upečeném kuřeti. Ovšem ne vždy je čas nebo příležitost upéct celé kuře. S tímto receptem se to dá ale krásně obejít a dopřát si křupavé kuřátko doslova za pár minut. A to včetně přípravy opečené zeleniny s olivami jako příloha. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

4 velká kuřecí stehna (cca 1 kg)

2 červené papriky

2 žluté papriky

2 cibule

2 cukety

3 stroužky česneku

20 černých oliv bez pecky

1 malá hrst čerstvého rozmarýnu

1 lžíce čerstvého tymiánu

ghee

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Vykostěte si stehna. Nechci vás vyděsit hned na začátku, ale ono je to mnohem jednodušší, než se zdá 🙂

Kůži a šlachy přeřízněte u konce kosti, pak nakrojte maso po délce kosti a pomocí špičky ostrého nože postupně kost oddělte od masa tak, aby vám zůstal plátek masa s kůží.

Kosti nevyhazujte. Doplňte je ještě nějakým masitým kouskem (třeba 1 stehnem, hřbetem nebo křídly) a uvařte z nich polévku (vývar nebo krémovou).

Každý plátek masa ze strany, kde není kůže, posypte solí, pepřem a rozmarýnem, stranu s kůží posypte jen solí.

Všechny plátky pak vložte mezi 2 pečící papíry a pomocí tupé strany paličky nebo válečkem naklepejte maso na tenké plátky.

Omyjte si papriky a cukety, oloupejte cibuli a česnek.

Veškerou zeleninu včetně cibule nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky, olivy na půlky.

Připravte si 2 pánvičky.

První rozehřejte na vyšší střední stupeň a na tuku na ní opečte osolenou zeleninu – nejdříve přidejte cibuli, po pár minutách papriky, pak cukety, česnek a tymián, nakonec olivy.

Zelenina by měla být opečená jemně do hněda, ne však spálená, trošku měkká, ale ne rozvařená.

Mezitím si druhou pánvičku rozehřejte bez tuku na nejvyšší stupeň.

Až bude rozpálená, přdejte na ní ghee a hned přidejte kuřecí maso, stranou s kůží dolů.

Teplotu mírně stáhněte (ne o moc) a maso nechte propéct, dokud z vrchní strany nezačne maso bělat. Teprve pak ho otočte a dopečte i stranu bez kůže.

Maso by mělo být krásně šťavnaté, s křupavou kůžičkou.

Podávejte spolu s opečenou zeleninou.

PS: Z tohoto jídla se asi u nás doma stane „stálice“ – je krásně barevné, hotové za pár minut a hlavně skvěle chutná

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Kristýna

25 října, 2017

Perfektní a rychlý recept. Určitě se k němu budeme vracet. Těším se na další, který vyzkoušíme.

Lucie

26 října, 2017

Můj oblíbený recept 🙂 Mám radost, že chutnalo, a doufám, že budou i další vyzkoušené recepty.

Tatiana Hošťálková

10 února, 2018

Skvělé! Zeleninu jsem si upravila, co dům dal-papriku, pórek, lilek, cuketu, žampiony. Na maso jsem dala tymián. Bylo to prostě skvělé. Budu dělat častěji.

Lucie

11 února, 2018

To mám velkou radost, že chutnalo! Tenhle recept patří k mým osobním nejmilovanějším.

Lucia

22 června, 2019

Prosim ako dosiahnut krupavu kuzicku? Robila som uz dvakrat, ale ani raz sa mi to nepodarilo dosiahnut. Inak recept vyborny. Dakujem

Lucie

22 června, 2019

Lucia, chce to mít opravdu rozpálenou pánev, dát jen trošku tuku a vydržet 🙂 Pomůže, když kůži před nasolením osušíte a sůl přidáte až těsně před tím, než dáte maso na pánev. Pokud se kůže krabatí, je dobré si pomoct něčím plochým a shora maso trošku přitisknout k pánvi.
Mám radost, že chutnalo, i když se nepodařila křupavá kůrka. Ale věřím, že příště se to podaří <3

Jana

25 června, 2019

Vynikajúce! Všetko, čo som doposiaľ uvarila a upiekla podľa Vašich skvele a zrozumiteľne napísaných receptov, bolo naozaj výborné. Klobúk dole, pani Lucka! Tento recept to opäť potvrdzuje

Lucie

25 června, 2019

Jani, moc děkuji za milý komentář a úžasnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že se podle receptů dobře vaří a že chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky