🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

  , ,   , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami
5.0 4

Nevím, jak vy, ale já miluju křupavou kůžičku na upečeném kuřeti. Ovšem ne vždy je čas nebo příležitost upéct celé kuře. S tímto receptem se to dá ale krásně obejít a dopřát si křupavé kuřátko doslova za pár minut. A to včetně přípravy opečené zeleniny s olivami jako příloha. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

4 velká kuřecí stehna (cca 1 kg)

2 červené papriky

2 žluté papriky

2 cibule

2 cukety

3 stroužky česneku

20 černých oliv bez pecky

1 malá hrst čerstvého rozmarýnu

1 lžíce čerstvého tymiánu

ghee

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Vykostěte si stehna. Nechci vás vyděsit hned na začátku, ale ono je to mnohem jednodušší, než se zdá 🙂

Kůži a šlachy přeřízněte u konce kosti, pak nakrojte maso po délce kosti a pomocí špičky ostrého nože postupně kost oddělte od masa tak, aby vám zůstal plátek masa s kůží.

Kosti nevyhazujte. Doplňte je ještě nějakým masitým kouskem (třeba 1 stehnem, hřbetem nebo křídly) a uvařte z nich polévku (vývar nebo krémovou).

Každý plátek masa ze strany, kde není kůže, posypte solí, pepřem a rozmarýnem, stranu s kůží posypte jen solí.

Všechny plátky pak vložte mezi 2 pečící papíry a pomocí tupé strany paličky nebo válečkem naklepejte maso na tenké plátky.

Omyjte si papriky a cukety, oloupejte cibuli a česnek.

Veškerou zeleninu včetně cibule nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky, olivy na půlky.

Připravte si 2 pánvičky.

První rozehřejte na vyšší střední stupeň a na tuku na ní opečte osolenou zeleninu – nejdříve přidejte cibuli, po pár minutách papriky, pak cukety, česnek a tymián, nakonec olivy.

Zelenina by měla být opečená jemně do hněda, ne však spálená, trošku měkká, ale ne rozvařená.

Mezitím si druhou pánvičku rozehřejte bez tuku na nejvyšší stupeň.

Až bude rozpálená, přdejte na ní ghee a hned přidejte kuřecí maso, stranou s kůží dolů.

Teplotu mírně stáhněte (ne o moc) a maso nechte propéct, dokud z vrchní strany nezačne maso bělat. Teprve pak ho otočte a dopečte i stranu bez kůže.

Maso by mělo být krásně šťavnaté, s křupavou kůžičkou.

Podávejte spolu s opečenou zeleninou.

PS: Z tohoto jídla se asi u nás doma stane „stálice“ – je krásně barevné, hotové za pár minut a hlavně skvěle chutná

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




8 Recenzí / komentářů

Kristýna

Říjen 25, 2017

Perfektní a rychlý recept. Určitě se k němu budeme vracet. Těším se na další, který vyzkoušíme.

Lucie

Říjen 26, 2017

Můj oblíbený recept 🙂 Mám radost, že chutnalo, a doufám, že budou i další vyzkoušené recepty.

Skvělé! Zeleninu jsem si upravila, co dům dal-papriku, pórek, lilek, cuketu, žampiony. Na maso jsem dala tymián. Bylo to prostě skvělé. Budu dělat častěji.

Lucie

Únor 11, 2018

To mám velkou radost, že chutnalo! Tenhle recept patří k mým osobním nejmilovanějším.

Lucia

Červen 22, 2019

Prosim ako dosiahnut krupavu kuzicku? Robila som uz dvakrat, ale ani raz sa mi to nepodarilo dosiahnut. Inak recept vyborny. Dakujem

Lucie

Červen 22, 2019

Lucia, chce to mít opravdu rozpálenou pánev, dát jen trošku tuku a vydržet 🙂 Pomůže, když kůži před nasolením osušíte a sůl přidáte až těsně před tím, než dáte maso na pánev. Pokud se kůže krabatí, je dobré si pomoct něčím plochým a shora maso trošku přitisknout k pánvi.
Mám radost, že chutnalo, i když se nepodařila křupavá kůrka. Ale věřím, že příště se to podaří <3

Jana

Červen 25, 2019

Vynikajúce! Všetko, čo som doposiaľ uvarila a upiekla podľa Vašich skvele a zrozumiteľne napísaných receptov, bolo naozaj výborné. Klobúk dole, pani Lucka! Tento recept to opäť potvrdzuje

Lucie

Červen 25, 2019

Jani, moc děkuji za milý komentář a úžasnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že se podle receptů dobře vaří a že chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Hana před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Renáta Opava-Podvihov před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Dagmar Praha 2 před 3 hodinami
 
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Denisa před 4 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Barbora Ústí nad Orlicí před 4 hodinami