Recept na křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2015-01-04-14-36-56

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

2015-01-04-14-36-56

Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami

  , ,   , , , ,   , ,

Leden 8, 2015

Hodnotit recept
Křupavé kuře na rozmarýnu se zeleninou a olivami
0.0 0

Nevím, jak vy, ale já miluju křupavou kůžičku na upečeném kuřeti. Ovšem ne vždy je čas nebo příležitost upéct celé kuře. S tímto receptem se to dá ale krásně obejít a dopřát si křupavé kuřátko doslova za pár minut. A to včetně přípravy opečené zeleniny s olivami jako příloha. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme na to 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 15 minut

    15 minut

    30 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

4 velká kuřecí stehna (cca 1 kg)

2 červené papriky

2 žluté papriky

2 cibule

2 cukety

3 stroužky česneku

20 černých oliv bez pecky

1 malá hrst čerstvého rozmarýnu

1 lžíce čerstvého tymiánu

ghee

sůl

pepř

Postup

Vykostěte si stehna. Nechci vás vyděsit hned na začátku, ale ono je to mnohem jednodušší, než se zdá 🙂

Kůži a šlachy přeřízněte u konce kosti, pak nakrojte maso po délce kosti a pomocí špičky ostrého nože postupně kost oddělte od masa tak, aby vám zůstal plátek masa s kůží.

Kosti nevyhazujte. Doplňte je ještě nějakým masitým kouskem (třeba 1 stehnem, hřbetem nebo křídly) a uvařte z nich polévku (vývar nebo krémovou).

Každý plátek masa ze strany, kde není kůže, posypte solí, pepřem a rozmarýnem, stranu s kůží posypte jen solí.

Všechny plátky pak vložte mezi 2 pečící papíry a pomocí tupé strany paličky nebo válečkem naklepejte maso na tenké plátky.

Omyjte si papriky a cukety, oloupejte cibuli a česnek.

Veškerou zeleninu včetně cibule nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky, olivy na půlky.

Připravte si 2 pánvičky.

První rozehřejte na vyšší střední stupeň a na tuku na ní opečte osolenou zeleninu – nejdříve přidejte cibuli, po pár minutách papriky, pak cukety, česnek a tymián, nakonec olivy.

Zelenina by měla být opečená jemně do hněda, ne však spálená, trošku měkká, ale ne rozvařená.

Mezitím si druhou pánvičku rozehřejte bez tuku na nejvyšší stupeň.

Až bude rozpálená, přdejte na ní ghee a hned přidejte kuřecí maso, stranou s kůží dolů.

Teplotu mírně stáhněte (ne o moc) a maso nechte propéct, dokud z vrchní strany nezačne maso bělat. Teprve pak ho otočte a dopečte i stranu bez kůže.

Maso by mělo být krásně šťavnaté, s křupavou kůžičkou.

Podávejte spolu s opečenou zeleninou.

PS: Z tohoto jídla se asi u nás doma stane „stálice“ – je krásně barevné, hotové za pár minut a hlavně skvěle chutná

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation