🔥 Mobilní aplikace PALEOSNADNO s 1000+ recepty. Základní verze ZDARMA! 👉 Zjistit více

Zapečený květák s kuřecím masem a klobásou

Zapečený květák s kuřecím masem a klobásou

    , , ,   , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Zapečený květák s kuřecím masem a klobásou
0.0 0

Nedávno jsem si vzpomněla na zapečené těstoviny, které jsem si před x (čtěte dlouhými!) lety s oblibou dávala k pracovnímu obědu. Restaurace už dávno neexistuje, ale chuťová vzpomínka zůstala – hebké, voňavé jídlo, zapečené se smetanou a sýrem. Zkusila jsem na to jít jinak a místo těstovin sáhla po květáku. A výsledek? Fantazie! Jídlo nádherně voní po klobáse, je plné zeleniny i bílkovin, takže příjemně zasytí. A co je nejlepší – většinu práce obstará trouba. ❤️

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g květáku

2 lžíce vody

90 g choriza nebo paprikové klobásy

90 g cibule

120 g pórku

3 stroužky česneku

75 g mraženého hrášku

270 g kuřecích prsou

150 g smetany ke šlehání

50 g smetanového krémového sýru (Milbona Cheese Spread, Philadelphia aj.)

1 zarovnaná lžička uzené nebo sladké papriky

30 g strouhaného sýru (např. eidamu, goudy, čedaru)

sůl

pepř

1000+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření / pečení: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Květák rozeberte na malé růžičky, ideálně takové velikosti, aby se vešly na lžíci a nebylo je nutné při jídle krájet.

Nasypte je do uzavíratelné pečicí nádoby, podlijte troškou vody, jemně osolte a promíchejte.

Květák zakryjte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch). Pečte cca 25 minut. Mezitím si připravte další suroviny.

Klobásu nakrájejte na malé kousky, vložte na suchou pánev rozehřátou na střední teplotu a nechte pustit tuk.

Přisypte nadrobno nakrájenou cibuli. Jemně ji osolte a za častého promíchání nechte zesklovatět.

Vmíchejte na tenké kratší nudličky nakrájený pórek a restujte několik minut doměkka.

Na závěr přidejte rozdrcený česnek a nechte krátce rozvonět.

Po 25 minutách v troubě do předpečeného květáku vmíchejte obsah pánve, mražený hrášek a syrové kuřecí maso nakrájené na malé kostky.

Vše zalijte smetanou rozmíchanou s krémovým sýrem, paprikou, solí a pepřem.

Důkladně promíchejte, zakryjte a vraťte na dalších 25 minut do trouby.

Poté směs posypte strouhaným sýrem a bez zakrytí dejte zapéct do trouby na cca 10 minut.

Podávejte jako hlavní chod, volitelně posypané oblíbenými bylinkami.

Jídlo uložené v lednici vydrží několik dní, lze ho i zamrazit.

Skvělá volba! Hledáte další inspiraci?

Vyzkoušejte mou mobilní aplikaci. Najdete v ní více než 1000 receptů – stačí si jen vybrat.

Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.

Aplikace mě zajímá

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Energetická hodnota550 kcal / 2320 kJ
Sacharidy18 g
Tuky35 g
Bílkoviny32 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

2 Recenzí / komentářů

Iva Sch.

22 května, 2025

to kuřecí maso se tam dává syrové? to neopékám na pánvi, aby se zatáhlo? nebo je už předpřipravené? ten sýr ve smetaně supluje vejce? tzn. kdybych to chtěla mít “pořádně zapečený”, dám tam místo toho vejce, ale zkazím tím tu krémovou strukturu omáčky, že… děkuji za případnou reakci, ráda podle Vás vařím, jen tohle mi nebylo jasné.

Lucka

22 května, 2025

Ano, kuřecí maso se přidává do pekáčku syrové. Upeče se ve smetaně, není potřeba ho předem zatáhnout. Pro lepší přehlednost jsem to v receptu uvedla přesněji.
Ten sýr ve smetaně pomáhá, aby omáčka byla více krémová. Samotná smetana bez škrobové složky (jako bývají třeba brambory nebo těstoviny) má tendenci se “oddělovat”.
Vejce přidat určitě také můžete, pokud to tak máte ráda. Ale přesně jak píšete – už to bude spíše třeba jako francouzské brambory, krémovost omáčky se ztratí. Takovým krokem někde uprostřed by mohlo být případné použití samotných žloutků.
Ale myslím, že ani jedno nebude krok špatným směrem, jen s jiným výsledkem 🙂 Ať chutná ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0