Zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy
Snacky Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Vegetariánské celer, červená řepa, mrkev, petržel
2014-10-21
Ohodnotit receptChybí vám něco k „takovému tomu domácímu chroupání“? Popadněte škrabku, nahřejte troubu, jdeme na to 🙂
- Příprava: 45 minut
- Vaření / pečení: 45 minut
-
45 minut
45 minut
1 hodina 30 minut
- Množství: 2 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 45 minut
- Vaření / pečení: 45 minut
-
45 minut
45 minut
1 hodina 30 minut
- Množství: 2 porce
Postup
Zeleninu oloupejte a pak pomocí škrabky nakrouhejte na podlouhlé plátky.
Všechny dejte do cedníku, pečlivě prosolte 2 lžícemi soli a nechte minimálně 30 minut pustit šťávu.
Pak zeleninu propláchněte pod proudem vody a následně pečlivě vymačkejte veškerou tekutinu.
Zeleninu rozprostřete na 2-3 plechy vyložené pečícím papírem.
Nemusíte plátky rozmisťovat jeden po druhém, snažte se ale, aby se zelenina nepřekrývala nebo nezůstala příliš smotaná.
Plechy společně umístěte do trouby vyhřáté na 170°C a nechte péct cca 7 minut.
Pak zeleninu zkontrolujte, trošku promíchejte, plechy v troubě prohoďte a pečte dalších 7 minut.
Opět zeleninu promíchejte, prohoďte plechy a stáhněte teplotu na 130°C.
Pečte za časté kontroly a promíchání dalších cca 30 minut.
Časy a teploty berte pouze jako orientační. Každá trouba peče trošku jinak, tak si je uzpůsobte té vaší.
Upečené chipsy hned podávejte, poměrně rychle natáhnou vlhkost z okolí a přestanou křupat.
Můžete je trošku osolit, část slané chuti v nich ale zůstalo z přípravy.
Ze začátku vypadá, že lupínků bude hodně, ale během pečení se jejich objem hodně zmenší a hlavně strašně rychle mizí.
Tak si jich udělejte raději víc 😉
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..