1 července, 2017
😉 Pokud nejsou smažené, je jich potřeba víc
1 července, 2017
Byly pečené 🙂 Nevadí, cuket ze zahrádky mám ještě dost 🙂 🙂
1 července, 2017
Ale, říkám si..1 kg – tolik?? Nakonec to mělo 1,2 kg, ale pustilo to opravdu meskutečné množství vody a je to pak strašně “jedlé” 🙂
15 srpna, 2017
Tak dnes vyzkoušené a musím tedy říci, že lepší, jak dělané z brambor. Jsou jemné a fakt moc dobré. Děkuji za recept!
15 srpna, 2017
Mám radost, že chutnalo <3
20 srpna, 2017
Luci je to včetně toho středu cukety nebo ji vydlabáváte? Mám velkou ze zahrádky a je to opravdu pořádný kus
21 srpna, 2017
Většinou včetně toho středu. Ale je nutné tu nastrouhanou cuketu opravdu pořádně vymačkat. Pokud je ale cuketa už hodně veliká a má ten střed hodně vodnatý, asi bych ho raději alespoň částečně odstranila.
14 ledna, 2018
Dobrý den, děkuji moc za recept. zkoušela jsem placky z bílé řekve a byly skvělé. Jen mi nešly moc oddělit od pečícího papíru – tak nevím jestli sem někde udělala chybu? ty cuketové jdou v pohodě od pečího papíru?
14 ledna, 2018
Dobrý den, důvodů může být mnoho. Nejčastěji se jedná o nedostatečně vymačkanou zeleninu, nedopečené placky, nebo papír, který více “saje”.
Pokud se mi stane něco podobného, většinou zkusím placky ještě chvíli péct a pak hlavně stahuji papír z placek a ne placky z papíru 🙂 To většinou pomůže. Držím palce, ať se placičky vydaří podle vašich představ. Moc díky za zajímavý tip na použití ředkve.
24 února, 2018
Prostě mňam
Z mačkání mě teda trošku bolí ruce, ale stálo to za to. Když jsem dělávala z brambor, vždy jsem se snažila, aby byly co nejtenčí, občas si ze rodiče mě stříleli, že to nejsou bramboráky ale palačinky. Ale mě to tak prostě chutná
Cukeťáčky jde upéct ještě tenčí
Mňam mňam, nezbylo.
24 února, 2018
Když chutná, tak ta troška práce stojí za to vždycky 🙂 Mám velkou radost, že se cukeťáčky povedly ke spokojenosti a chutnaly.
25 dubna, 2018
jaké jsou makro hodnoty na tento recept?
25 dubna, 2018
Pro pečenou variantu přibližně 150 kcal, 12 g S, 6 g T a 12 g B
20 června, 2018
Perfektní, jako každý recept od vás. Běžně dělám recept také podle https://www.pomodo.cz/recepty/cuketovy-bramborak-na-plech což je vlastně jen jedna z variant. Jinak děkuji za vaši skvělou e-kuchařku. Jana
20 června, 2018
Mám radost, že chutnalo 🙂 Cuketa je skvělá surovina, její uplatnění je tak široké, že člověk stejně nikdy nevyzkouší všechny varianty. Ale aspoň není nuda 🙂
To já děkuju za objednávku e-kuchařky. Když se vám líbí a chutná podle ní, je to pro mě ta největší odměna. Takovéhle zprávy mi vždycky udělají velkou radost. Moc děkuju <3
24 června, 2018
Horsi recept jsem snad jeste nezkousela:(
25 června, 2018
Mrzí mě, že nechutnalo. Ale nejde vymyslet recept, který by chutnal naprosto všem.
Co konkrétně se prosím nepovedlo? Chuť, konzistence?
25 června, 2018
Tyjo ještě jsem dvě cukety (ten cca 1 kg mít musely) musela nastavit 3bremborama,natřikrát mačkala tu vodu (měla jsem “těsto” přes noc v lednici) a byl z toho jen 1 plech -cca8-10placiček…jako chuťově vynikající ale za tolik práce s “těstem” málo muziky..:-/
25 června, 2018
Zkuste (pokud budete chtít recept ještě někdy udělat 🙂 ) cukety vymačkat v bavlněné utěrce. Jde to rychle.
Cukety jsou plné vody, bohužel je jich na pár placiček hodně. To ale není chyba receptu 🙂
10 července, 2018
Musím říct, že výborný recept!!! Příště víc cuket a bude to bomba
11 července, 2018
Mám radost, že chutnalo 🙂 Musím si je také zase udělat.
18 července, 2018
Dobrý večer,
Musím říct, že tyhle placičky jsou naprostá pecka !!! Prostě to je neskutečná chuťová bomba ❤️. Pekla jsem je v troubě neb s ročním špuntem za zadkem nemám čas stát u plotny a smažit, a co víc je to zdravější forma přípravy této dobroty. Vyzkoušela jsem je ze zbytku obrovské cukety, takže jich bylo pár, ale zato jsme si je s manželem beze zbytku vychutnali.
Moc díky za Vaše delikatesní recepty, které nám už 8 týdnů úspěšně pomáhají bojovat s manželovou cukrovkou.
19 července, 2018
Dobrý den, Dano,
mám velkou radost, že jste si doma pochutnali. Takovéhle zprávy jsou pro mě odměnou <3 Moc děkuju. Ale největší pochvala stejně patří vám, to vy jste placičky připravila 🙂
Vaše poslední věta mi udělala obrovskou radost. Vědět, že to má všechno smysl, že to někomu pomáhá, je obrovskou motivací pokračovat.
Mějte se krásně a ať je manželovi lépe a lépe.
24 července, 2018
Mne zozatali vo vnutry akoby surove, aj na povrchu boli uplne bez farby a to som ich nechala v rure cez pol hodiny 🙁 Neviete kde robim chybu? Smazit ich nechcem, nerobi mi to s mojou HIT dobre … ak by sa mi nabuduce podarili tak je to super recept do mojej diety.
25 července, 2018
Zkuste zvednout teplotu, každá trouba peče jinak. Nicméně i tak nečekejte vypečené křupavé placičky jako u klasických bramboráků.
28 července, 2018
Výborné! Manžel prohlásil, že jsou lepší než bramboráky 🙂
30 července, 2018
Chvála patří kuchařce, která je připravila 🙂
20 září, 2018
Chuťově jsou placičky výborné. Ale nepodařilo se mi udělat tu “pevnou kůrku”. Ať jsem to smažila rychle nebo pomalu, na sucho nebo vyšší vrstvě sádla, tlustou placičku nebo tenkou, vždycky se mi to při obracení roztrhalo. Bylo to málo vymačkané? Nebo to chce opravdu dlouho smažit z jedné strany?
21 září, 2018
Vyloženě pevné křupavé kůrky jako u bramboráků s cuketou nedosáhnete, chybí škrob. Trošku pomoct se tomu dá třeba přidáním strouhaného sýru (záleží na druhu stravování), nebo nějaké ořechové mouky. Ale mě osobně víc chutná základní varianta a ta křupavost mi až tak nechybí 🙂
Je pravda, že cuketa musí být opravdu hoooodně dobře vymačkaná, jinak se s ní hůř pracuje. Pomůže i dělat spíše menší placičky, smažit je jen na střední teplotu a obracet až po tom, co se zespodu zpevní.
30 září, 2018
Byly vážně skvělé, vytunila jsem je trochou domácí slaniny a čedarem na kůrčičku 🙂
1 října, 2018
Skvělá varianta <3 Mám radost, že chutnalo 🙂
31 ledna, 2019
Dobrý den , Vaše recepty jsou opravdu vynikající. Jsem normálně silně masožravý , ale až díky Vám jím spoustu zeleniny a zdravěji celkově.
Přeji hodně zdaru a spokojených strávníků.
1 února, 2019
Dobrý den, Václave, váš komentář mi udělal velkou radost, děkuju <3 Těší mě, že se Vám moje stránky líbí a hlavně – že podle nich chutná. Přeji spoustu nových báječných chutí a ať se daří 🙂
23 května, 2019
Ahojky Lucko, cukeťáky jsou naprosto dokonalý . Dělala jsem poprvé, tak jsem zkusila variantu na pánvi a část jsem dala do horkovzdušného friťáku s lžičkou sádla… Výborné oboje, z friťáku drželi líp tvar. Podle komentářů jsem měla strach, že jich bude málo, ale měli jsme 16 placiček a úplně se po nich zaprášilo. Manža měl s uzeným a jak si chrochtal. Děkuji za skvělé recepty. M
24 května, 2019
Ahoj, Markéto, použití horkovzdušné fritézy je skvělá varianta. Díky za sdílení tipu na přípravu <3 Mám velkou radost, že se cukeťáky povedly a chutnaly 🙂
10 července, 2019
Byly výborné.Jen trochu se hůře obracely. Snad přidat trochu mouky, ne?
10 července, 2019
To samozřejmě můžete, určitě to konzistenci pomůže 🙂 Já se snažím mouku nepoužívat, proto v receptu není uvedená. Osvědčilo se mi zeleninu opravdu hodně vymačkat a pak ve většině případů drží bez problémů.
1 září, 2019
Dobrý den, loupete cuketu? Nebo strouhate se slupkou? Dekuji za odpoved
1 září, 2019
Dobrý den, většinou pouze cukety omyju a neloupu. Ve své podstatě je to ale jedno, jen se změní barevnost.
17 června, 2020
Vynikající recept! Moc děkuji! Právě vytaženo z trouby! Vyšperkovala jsem to o sýr (Grana Padano) a naprosto vynikající 🙂
18 června, 2020
Moc ráda čtu, že chutnalo 🙂 Děkuji za vyzkoušení receptu a za sdílení tipu s přidáním sýru ❤️
31 července, 2020
Bezvadný recept, moc děkuji.
1 srpna, 2020
Já děkuji za komentář 🙂 Jsem ráda, že se recept líbí a doufám, že podle něj chutnalo.
18 září, 2020
Chuťově opravdu dobré, do těsta jsem ale musela přidat sýr, aby lépe držely pohromadě. Škoda, že i z obrovské cukety jich vyjde opravdu relativně málo… 🙂
20 září, 2020
Cuketa je prevít vodovatá 😀 Pro dobrou konzistence je potřeba ji opravdu dobře vymačkat a pak z ní zbude jen trošička 🙂
27 září, 2023
Cuketu jsem žďímala, pustila mnoho vody, když jsem už ji měla připravenou tu směs a šla smažit, tak to začalo pouštět další a další vodu.
Dělala jsem vše dle postupu. Celá várka na uhel černá a spálená (nepomohlo zkoušet ani slabší teplotu), vevnitř syrové, olej šíleně pěnil a z pánve někam zmizel, na konci jsem měla prázdnou pánev bez oleje a to jsem tam měla na začátku vysokou normální vrstvu jak na řízky.
Jak se toto všechno mohlo stát?? Obrovské zklamání…
28 září, 2023
Recept funguje, dělám ho opakovaně a se mnou spousta dalších lidí. Není to ale klasický bramborák, chová se a chutná jinak, protože v něm chybí pevnost a škrobovost brambor.
Cuketu je proto potřeba extrémně hodně vymačkat a ideálně zkontrolovat váhou zbytkové množství (člověk má pocit, že už vymačkal spoustu vody a přesto tam nějaká zůstává). Na mačkání nejlépe funguje zamotaná utěrka. Lépe se pracuje s pečeným těstem, a pokud se smaží, je potřeba dělat malé placičky, smažit na malém množství sádla (ideálně na nepřilnavé pánvi).
Moc mě mrzí, že se cukeťáky nepovedly, vážně 🙁 Chápu, že vyhozené suroviny a čas strávený přípravou bolí.
Terka
1 července, 2017
Byly výborné. Jen jich bylo něka málo 🙂 Pro nás by to muselo být asi tak z 5 kg 🙂