17 října, 2017
Já děkuju za zprávu. Květáková rýže je skvělá, patří k mým oblíbeným přílohám.
17 října, 2017
Na to, že květák moc nemusím, moc jsem si pochutnala 🙂
17 října, 2017
To moc ráda čtu 🙂 Já osobně květákovou rýži opravdu miluju. Stejně jako pyré.
29 října, 2017
Rýže je výborná, byla jsem moc překvapená její chutí.
29 října, 2017
I já se jí ze začátku docela dlouho bránila. Teď ji mám raději než tu klasickou 🙂
6 ledna, 2018
Prosím dal by se květák uvařit v parním hrnce 10-15 min.?
7 ledna, 2018
Bohužel neumím poradit, parní hrnec nemám. Nevím, jestli už pak nebude moc vlhký.
11 ledna, 2018
Milá Lucinko, dnes jsem poprvé vařila květákovou rýži a je fakt luxusní, jak snadno se dá nahradit klasické příloha. Moc děkuji za skvělý recept, chutnala i manželovi. Přeji hezký den.
16 ledna, 2018
Leni, to mám radost, že chutná! Já osobně ji mám mnohem radši než tu klasickou. I vám krásný den 🙂
3 února, 2018
Dobrý den, tahle příloha je naprostá bomba. Nikdy by nás nenapadlo udělat květák takto a jeho chuť a použití i do rizota nás naprosto nadchla. Děkujeme za Vaše stránky a inspiraci při našem prvním W30.
4 února, 2018
Dobrý den, Leono, pamatuju si, když jsem někde poprvé viděla nápad s květákovou rýží a říkala si, že to musí být “nic moc”. A teď jsem z téhle úpravy naprosto nadšená a patří na můj jídelníček naprosto pravidelně. Mám radost, že je z květákové rýže nadšený ještě i někdo jiný stejně jako já. Moc díky za pochvalu stránek. Vždycky mě ohromně potěší číst, že někoho inspirovaly při změně jídelníčku.
7 února, 2018
Tak toto bylo velké překvapení !!!!!! Velmi rychlé a všichni se oblizovali až za ušima. Zařazuji našeho do jídelníčku..
8 února, 2018
Kdysi to bylo velké překvapení i pro mě 🙂 Mám opravdu upřímnou radost, že chutná.
5 června, 2018
je super – hodně mě překvapila (a to mám květák ráda v různých podobách). Díky za tip
6 června, 2018
Já byla poprvé z květákové rýže také úplně paf. Klasickou rýži jsem úplně nikdy nemusela, ale květákovou miluju. Mám radost, že chutná i vám.
19 listopadu, 2018
Právě jsem dovařil květákovou rýži. Byla to z nouze cnost. Květák nijak zásadně nemusím a rýži jsem svého času měl opravdu rád.
Je to výborné!
20 listopadu, 2018
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Květák umí hodně překvapit, je to neuvěřitelně variabilní zelenina.
2 ledna, 2019
Moc děkuji za úžasný recept a nápad, rodinka už jinou rýži ani nechce
3 ledna, 2019
Nápad není můj 🙂 Už běhá delší dobu internetem. Ale i tak mám velkou radost, že “rýže” chutná. Je i moje oblíbená. Díky moc za milý komentář.
19 března, 2019
Dobrý den ,rýže podle vašeho receptu je vynikající,jen jsem se chtěla zeptat ,jestli i mikrovlnce se vaří přikrytá ,děkují za recept i za odpověď
19 března, 2019
Dobrý den, mám radost, že vám květáková rýže chutná 🙂 V mikrovlnce ji nezakrývejte. Aby byla krásně sypká, je potřeba, aby odcházela vlhkost.
19 června, 2019
Dobry den, chtela jsem se zeptat zda jde uvarit i v ryžovaru? Dekuji za odpoved
19 června, 2019
Dobrý den, to bohužel neporadím. Rýžovar nemám, takže jsem to nikdy nezkoušela. Úplně přesně nevím, jak pracuje, proto to neumím ani odhadnout.
23 července, 2019
Do té mikrovlnné truby se dává namočená ve vodě nebo na sucho? V mikrovlnce obvykle nevařím, tak mi to vrtá hlavou. děkuji
23 července, 2019
Květák se po rozdrcení dává do MKW samotný, pouze se solí, bez přidání vody. Díky nasolení pustí dostatek vláhy sám, ale zároveň zůstane krásně kyprý a nadýchaný.
1 října, 2019
Dobrý den, mám velkou zásobu květáku ze zahrady, kdybych chtěla dát kvetákovou rýži do mrazáku, je lepší ji tam dát předvařenou nebo syrovou, prosím?
1 října, 2019
Dobrý den, u květákové rýže mrazím květák tepelně upravený (dle mého je nejlepší z mikrovlnky, protože není tak vlhký).
Pokud byste chtěla zamrazit růžičky květáku, ty bych doporučila jen blanšírovat. Tzn. povařit cca 3 minuty a pak prudce zchladit v ledové vodě, nechat okapat a zamrazit.
16 února, 2020
Dobrý den, kvetakovou rýží miluji, ale toho nepořádku co při její přípravě vznikne 😀 Dneska jsem si tedy připravila několik porci do mrazaku, ať je to potom rychlovka. Zamrazila jsem ho však neuvareny. Bude se dát ještě použít? Děkuji za odpověď i za Vaše skvělé recepty 🙂
17 února, 2020
Dobrý den, máte pravdu, že příprava květákové rýže není úplně bezbordelová činnost 😀 Ale pokud používáte elektrický sekáček, docela to jde 🙂
To s tím neuvařeným květákem si nejsem úplně jistá, jak dopadne. Květák by se měl před zamrazením alespoň částečně tepelně upravit. Ale nikdy jsem to nezkoušela, tak budu ráda pokud budete tak hodná a dáte případně vědět, jak to vyšlo. Předem děkuji ❤️
16 ledna, 2021
Dobrý den Lucko, dnes poprvé jsem dělala květákovou rýži, teda díky mému mixéru spíš ten kuskus, ale i tak boží, kromě soli jsem ochutila jeste curry a podávala s kuřecí játrou na žampionech, chutnalo i manželovi
17 ledna, 2021
Dobrý den, Hano, moc ráda čtu, že se povedlo a chutnalo, i když květák úplně neustál sílu mixéru 🙂
Kombinace s curry zní božsky ❤️
26 února, 2021
Hezky den, na drceni/mixovani květáku jsem pouzil nastavbu rucniho mixéru na drceni ledovych kostek na tříšť, myslim ze velikost der je idealni, z vrchu jen hazete květák a zrna květákové rýže padaji do misky (10 roků jsem tu nastavbu nepouzil). No udelal jsem trochu vic, tak to půjde na snidani se slaninou a vejcem 🙂
27 února, 2021
Hezký den, super tip na přípravu, díky ❤️
13 dubna, 2021
Rýže je výborná
13 dubna, 2021
Mám radost, že chutná ❤️ Moje oblíbená příloha 🙂
23 ledna, 2022
Naprostá fantazie, která předčila veškerá má očekávání. Jen jsem teda postupovala tak, jako když dělám klasickou rýži. Takže jsem ji dusila na osmahnuté cibulce a přidala sůl a kari. A k pečenému kuřeti úplná bomba. Děkuji za recept
24 ledna, 2022
Taky jsem původně byla ke květákové rýži skeptická. Ale teď ji miluju ❤️
Mám velkou radost, že jste si pochutnala 🙂
7 března, 2022
8 března, 2022
Ano, i brokolice 🙂 Díky za tipy na nákup.
1 května, 2022
Vynikající, děkuji. Ještě více takových receptů
2 května, 2022
Díky za milý komentář a vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo ❤️
16 června, 2022
diky za recept dnes jse poprvé dělala přidala jsem zeleninu a kureci maso .Rychly obed
16 června, 2022
Já děkuju za komentář a krásné hodnocení 🙂 Moc ráda čtu, že se “rýže” povedla ❤️
17 ledna, 2023
Akorát jsem dokončil recept přesně podle návodu. Nápad jistě dobrý, výsledky nebyly dobré. Bez přidání vody květák zůstává syrový a připaluje se i na mírném ohni a kvalitní pánvy (za předpokladu, že ho chci dusit, jak je v receptu uvedeno)
Po přidání kari je možné tento výtvor použít jako nízkokalorickou náhradu rýže u jídel čínského typu. Pokud Vás ale kalorický příjem netrápí, tak se poohlédněte po jiném jídle. Chuťově to totiž není žádná hitparáda.
17 ledna, 2023
Osobně mám květákovou rýži velmi ráda a dělám ji opravdu často, i svým blízkým. O to víc mě mrzí, že se nepovedla a nepochutnal jste si 🙁
Překvapilo mě, že vám rýžová zrnka zůstala syrová. Zřejmě došlo v nějakém bodu k nedorozumění a měla bych je více “vypíchnout”. Rozdrtil jste květák nadrobno? Osolil jste ho, aby pustil svoji přirozenou vláhu? Zakryl jste pánev poklicí a stáhnul teplotu plotýnky na minimum?
Ale chápu, že žádné jídlo nechutná úplně všem. Děkuju za komentář, i když ne pochvalný.
Jana
17 října, 2017
Květáková rýže nemá chybu. S pečeným kuřátkem to byla opravdu pecka. A jak jednoduše, . Děkuji moc.