Hlavní jídla, Rychlovky (do 30 minut), Video recepty Bez lepku, Bez masa, Bez vajec, Low Carb, Primal, Vegetariánské červená řepa, cottage sýr, polníček, rukola, semínka
2024-02-11
Ohodnotit receptNěkdy stačí vážně jen drobnost a z dobrého jídla se rázem stane skvělé. Stačí špetka toho nebo onoho a výsledek může být úplně jiný. Už jste třeba zkoušeli o něco víc osolit cottage sýr a rozmixovat ho dohladka? Ne? Tak to určitě zkuste! Je to vážně dobrota. A když k tomu navíc přidáte chuťově výraznou řepu s balzamikem, skvěle si pochutnáte. Bonus navíc - vše stihnete do 15 minut ❤️
10 minut
5 minut
15 minut
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce mléka nebo smetany (podle potřeby)
2 hrsti rukoly, polníčku a/nebo baby špenátu
2 lžíce oblíbených semínek (dýňových, slunečnicových, piniových aj.)
2 lžíce olivového oleje
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
10 minut
5 minut
15 minut
Předvařenou řepu nakrájejte na kostky a smíchejte s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem. Nechte zatím stranou odpočinout.
Cottage rozmixujte dohladka se solí a podle potřeby i troškou mléka nebo smetany. Soli dejte o něco více, než jste jinak zvyklí. Sýr by měl mít výrazně slanou chuť.
Rozetřete ho na talíř, přidejte oloupané avokádo nakrájené na plátky a velkou hrst rukoly, polníčku a/nebo baby špenátu.
Rozehřejte pánev a za sucha v něm zprudka opražte oblíbená semínka. Přesypte je zatím stranou.
Mírně snižte teplotu plotýnky na cca střední výkon, do pánve přidejte polovinu olivového oleje a za častého promíchání v něm cca 2 minuty restujte řepu naloženou s balzamikem.
Teplou řepu přidejte na talíř k sýru, posypte opraženými semínky a pokapejte zbytkem olivového oleje.
Dochuťte čerstvě umletým pepřem a hned podávejte. Volitelně můžete přidat oblíbené pečivo - například jogurtový či semínkový chléb nebo sezamové krekry.
Jednotlivé části receptu lze připravit předem a až několik dní uchovávat v lednici. Kompletujte je ale až těsně před podáváním. Pro zamrazení se jídlo nehodí.
TIPY
Řepa si chuťově rozumí se slanějšími sýry. Proto se opravdu nebojte soli použít o něco více, než jste jinak zvyklí.
Předvařenou řepu (v celku, bez dochucení) běžně koupíte ve většině velkých supermarketů. Pokud ji neseženete, můžete syrovou neoloupanou řepu uvařit nebo upéct zabalenou v alobalu (1-2 hodiny, podle velikosti), po vychladnutí oloupat a použít dále v receptu.
Místo cottage sýru můžete použít měkký tučný tvaroh, smetanový krémový sýr, čerstvý kozí sýr nebo jogurt rozmixovaný s fetou (tuto kombinaci již ale nesolte).
Řepu můžete zakapat troškou medu (případně čekankového sirupu v LC verzi), volitelně smíchaného se šťávou z pomeranče.
Místo semínek lze použít i různé druhy oblíbených ořechů.
V létě, kdy člověk nemá moc chuť na tepelně upravená jídla, můžete část s restováním řepy na pánvi vynechat nebo ji pak nechte vychladit.
A jeden tip na závěr - pokud vám zbyde trošku cottage a řepy, rozmixujte je společně s troškou česneku a máte rázem naprosto boží pomazánku. Takže až budete zkoušet tenhle recept, udělejte rovnou víc a jedním vrzem si předpřipravte i snídani či svačinu ❤️
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?
Podívat se na produtky