Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Sezamové krekry

Sezamové krekry

  , ,   , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Sezamové krekry
5.0 11

Na silvestrovské pohoštění i pro jiné slavnostní příležitosti se hodí mít k dispozici malé krekry či slané sušenky, na které lze namazat podávané pomazánky či namáčet různé omáčky a dipy. Kromě nachos z mandlové mouky či lněných krekrů lze takto použít i sezamové krekry. Jejich příprava je opravdu hodně jednoduchá.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 20 krekrů
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

2 vejce

100 g mandlové mouky

75 g sezamu

30 g lněného semínka

1 lžička soli

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 10 minut

    15 minut

    25 minut

  • Množství: 20 krekrů

Postup

Všechny ingredience pečlivě smíchejte a nechte 5-10 minut odpočinout.

Pak těsto znovu promíchejte a pomocí lžičky si na plechu vyloženém pečícím papírem z něj vytvořte malé bochánky.

Ty pak vodou navlhčenými prsty vytvarujte do tenkých placiček (cca 2-3 mm na výšku).

Pečte je dozlatova na 150°C cca 15 minut.

Krekry lze dochutit podle vaší volby například paprikou, římským nebo normálním kmínem, posypat mákem apod.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1 krekr
Energetická hodnota56 kcal
Sacharidy0,7 g
Tuky4,8 g
Bílkoviny2,5 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




41 Recenzí / komentářů

Tereza

16 února, 2016

Dnes jsme si je s přítelem udělali k hovězímu tataraku. A za mě musím říct, že teda velká paráda! Ňam ňam 🙂

Lucie

16 února, 2016

Mám radost, že chutnaly 😉 U nás jsou také hodně oblíbené. I u nepaleo strávníků 🙂

Lenka

8 dubna, 2017

Chystám se :-). Dá se něčím nahradit mandlová mouka?

Lucie

8 dubna, 2017

Abych mohla správně odpovědět, smím se zeptat, proč ji chcete nahrazovat?

Daniela

1 června, 2017

Dobrý den, jak byste tuto dobrotu udělala pro vegana?
Tzn.bez vajec, v jiných receptech se nahradí např. banánem

Lucie

1 června, 2017

Dobrý den, veganovi bych doporučila spíš lněné krekry. Ty jsou kompletně bez vajec.

Kristyna

12 září, 2017

krekry jsou výborné 🙂 akorát je pořád chodím ujídat :-/ nešly by náhodou doplnit kalorické hodnoty? 🙂 děkuji

Lucie

13 září, 2017

Doplním 🙂 Mám radost, že chutnají.

ZuHol

25 září, 2017

Jsou výborné. Dlouho jsem ujížděla na lněných krekrech a tyto jsem přehlížela, ale byla to velká chyba. S rybičkovou pomazánkou luxus. 🙂 🙂 Díky moc Lucko 🙂

Lucie

25 září, 2017

Osobně jsou sezamové krekry také můj favorit 😉

Hanka

23 listopadu, 2017

Dobrý večer, nešlo by nahradit lněné seminko? Mám jen lněnou mouku a chtěla bych zitra upéct a nebudu mít možnost koupit

Lucie

24 listopadu, 2017

Dobrý den, Hani, nahraďte ho sezamovým semínkem. Mouku nepoužívejte.

Hanka

24 listopadu, 2017

Ok, moc dekuji, jdu na to

Jarmila Galusová

7 prosince, 2017

Lucinko, musím říct, že brambůrky se můžou úplně schovat. Na sezamové krekry prostě nemají. U nás doma dostaly nový název “ FURTŽERKY „. Jsou prostě luxusní a musím je dělat jednou týdně ze 3 dávek. Děkuji za vaše recepty 🙂

Lucie

8 prosince, 2017

Jarmilo, futžerky jsou skvělý název 😀 Takový vše vypovídající 😉 Mám neskutečnou radost, že se můj recept u vás doma zařadil mezi oblíbené. Lepší pochvala neexistuje.

Martina

18 ledna, 2018

Dobrý den, Luci, jak dlouho vydrží, pokud se teda hned nesní 😀 jak je skladovat?
Děkuji!

Lucie

18 ledna, 2018

Dobrý den, Martino, nikdy jsem to neměla šanci reálně vyzkoušet, protože vždycky nějak záhadně zmizely 😉 , ale předpokládám tak 3 dny v pohodě. Uchovávám je v uzavřené nádobě a případně krátce rozpeču před podáváním.

Jitka Kolínová

5 února, 2018

Dobrý den,
Nesehnala jsem mandlovou mouku,může být špaldova?
Díky za odpověď

Lucie

5 února, 2018

Dobrý den, to bohužel neumím odpovědět, špaldovou mouku nepoužívám.

Klára

24 února, 2018

Dobry den, můžu použít kokosovou mouku? A v jakém poměru jí případně dát?
Děkuji

Lucie

24 února, 2018

Dobrý den, v tomhle receptu podle mého fungovat nebude. Kokosová mouka je hodně suchá, drolí se a extrémně saje. Ale pokud to přesto chcete zkusit, dejte ji o více než polovinu méně než té mandlové. Takže tak 40-45 gramů.

Právě upečeno a musím bránit před manželem, jsou dokonalé.

Lucie

20 dubna, 2018

Radost číst takovouhle zprávu 🙂 Díky za komentář.

Ela

9 srpna, 2018

Dobrý den, lněná a sezamová semínka maji být pomixovana nebo vcelku? Děkuji 🙂

Lucie

10 srpna, 2018

Dobrý den, vcelku. Pokud by bylo potřeba je rozdrtit bylo by to v receptu uvedené 🙂

Any

15 září, 2018

Lucko jsou skvělé a hlavně vydrží dlouho, tedy pokud mi je nese…e okolí 😀

Lucie

15 září, 2018

Mám radost, že chutnají 🙂 Je pravda, že mají malou odolnost proti mizení 😀

Nikol Minaříková

8 října, 2018

Tak jsem uprostřed procesu zjistila, že mám málo sezamu….takže jsem dala půlku loupaných konopných semínek a je to moc dobré. SIce mi to nikdy moc nekřupe, ale to mi nevadí, mám to jako občasný chleba 🙂 Pekla jsem dýl, 20minut.

Lucie

9 října, 2018

Super varianta 🙂 Ona každá trouba peče trošku jinak, takže je to potřeba upravit podle potřeby. Ale krekry by křupat mírně měly. Možná je zkuste udělat trošku slabší.

Helena

8 listopadu, 2018

To je basta!!!! Vynikajici❤❤❤moc dekuji za recept a smekam pred Vasi napaditosti ve Vasich receptech

Lucie

8 listopadu, 2018

Mám velkou radost, že krekry chutnají <3 a moc děkuju za pochvalu. Hned mám hezčí den 🙂

Gabriela Kunčarová

17 listopadu, 2018

Dobrý večer, můžu použít drcené konopí místo lněné semínka tu nemám?

Lucie

18 listopadu, 2018

Dobrý den, to bohužel neporadím, konopí nepoužívám, takže nevím, jak se to zachová.

Aduš

15 února, 2019

Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda je lepsi pouzit loupany ci neloupany sezam? Moc dekuji za info 🙂

Lucie

16 února, 2019

Dobrý den, záleží, který vám víc chutná. Neloupaný bývá více hořký.

Kristina

20 února, 2019

Su vyborneeee…skusila som ich ako variantu krekrov na oslavu..a uz teraz viem ze minimalne 3 davky urobim…len na mna viac slane …takze odporucam ubrat soli podla chuti

Lucie

20 února, 2019

Děkuji moc za komentář <3 Doufám, že po ubrání soli krekry obstály. 🙂

Dana

25 září, 2019

Dobrý den, Lucie,

První pokus těchto krekrů bylo z poloviční dávky neb jsem podcenili doma zásobu vajec. Ale dobre tak, první várka byla i na mě hodně slaná, lžička soli na cely recept je fakt hodně. Nicméně, manžel byl naprosto nadšený !!!! A hned druhy den dělám další varku, s menším obsahem soli a taky s chia seminkem jako obměna za lněné.

Lucka

26 září, 2019

Dobrý den, Dano,
ono u té soli dělá velký rozdíl, jak kdo má doma velkou lžičku (ne všechny odpovídají 5 ml), jak moc ji naplní a také druh soli. Osobně používám himalájskou a ta solí méně. Ale máte pravdu, že by to chtělo v receptu upravit.
Ale mám radost, že i přes tu přílišnou slanost krekry chutnaly.

buculinek

21 června, 2020

Dobrý den, Lucie. Opět vynikající recept a jsou návykové 🙂 Neměla jsem dost sezamu, tak jsem míchala se slunčnicí.

Lucka

22 června, 2020

Dobrý den, to moc ráda čtu, že vám chutná ❤️ Ta slunečnice je dobrý tip, díky za něj 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0