21 března, 2021
Mám radost, že vás recept inspiroval k vlastním obměnám a že jste si doma pochutnali ❤️ Díky za komentář.
31 března, 2021
Tento segedín je naprosto geniální. A to jsem znalec v Segedinech
Díky moc
1 dubna, 2021
Aaaaaaa, tak pochvaly od znalce segedínu si extra vážím! Děkuju ❤️ Mám velkou radost, že chutnalo 🙂
6 května, 2021
Díky za super recept, někdy určitě uvařím přesně podle receptu.
Teď mám ale otázku – mohlo by to fungovat i s hovězím masem? A nemuseli bychom tomu ani říkat segedín 😉
Máme doma hromadu “gulášového” hovězího a nechce se mi z něj vařit pořád dokola jen klasický guláš.
Počítám, že by to chtělo déle vařit maso než přihodím zelí.
6 května, 2021
…….. , takové staré recepty milují , vyživové hodnoty jsou daleko vyšší než v těch různých specialitách . Máte chutné recepty ….
, díky ……….. .
Zdravím Vás ve zdraví
6 května, 2021
Miluji segedíňák! Dělám z našeho domácího kysaného zelíčka. Mňam, už na něj mám chuť!
6 května, 2021
Segedin miluju,v poslední době mám stále chuť na kysané zelí. Takže toto je jídlo přesně pro mne.
6 května, 2021
Lze uvařit i divočaka?Mám kytu a kotlety.Dekuji za rady.Jste skvělá
6 května, 2021
Antoníne, děkuji za milou zprávu a pochvalu ❤️
Léty ověřená klasika je základ. Máte pravdu. Ale občas je fajn ochutnat i nějakou specialitku. Aspoň já to miluju 🙂
6 května, 2021
Když pomineme název a malinko jinou chuť, tak to fungovat bude 🙂 Maso bude potřeba vařit déle (přesně jak píšeš) a také nevolit příliš suché.
A co to hovězí použít do ragú https://paleosnadno.cz/recept/hovezi-ragu/ nebo i s tím vepřovým a zelím do bigosu https://paleosnadno.cz/recept/bigos/ ?
6 května, 2021
Domácí kysané! No mňam ❤️ Až trošku závidím 🙂
6 května, 2021
Já teď ujíždím na kysaných ředkvičkách. Takže vám naprosto rozumím ❤️
Ale ty by teda asi do guláše úplně ono nebyly. I když… možná někdy vyzkouším 😀
6 května, 2021
Určitě to také půjde 🙂 U kýty bych se ale asi bála, že bude ve výsledku moc suchá. A kotlet je zase škoda 🙂
Moc děkuju za pochvalu! ❤️
13 května, 2021
Můj první segedín a na jedničku K tomu LC knedlíčky paní Věry. Prostě mňamka. Děkuji
13 května, 2021
Moc ráda čtu, že se segedín povedl a chutnal ❤️ Díky za milý komentář 🙂
22 června, 2021
Dobrý den. Musim říct,že se mi po prvé povedl bez jisky. Je dokonalý diky Vám 🙂 moc děkuji za inspiraci. Ikdyz me to trvalo déle, ale, stálo to za to:)
23 června, 2021
Dobrý den, s velkou radostí čtu, že se segedín povedl a chutnal. Ale moje zásluha to není, já nevařila, jen poskytla inspiraci. Je dokonalý díky vám ❤️
V čem konkrétně byla doba přípravy delší? Možná to vykošťování, bych tipovala. Ono to chce párkrát zkusit a pak už to jde samo 🙂
21 října, 2021
Výborný popis, detailní. Moc pěkné. Snad Jedinou výhradou, kdybych už musela něco najít 😉 je za mě to, že dle mé zkušenosti se používá nejlíp ne plecko, ale bůček. Protože je tučný a k zelí se to dobře hodí. Nebo aspoň u nás doma a v mém okolí převážně bůček, někdy nakombinovaný i s dalším masem. Rozmixovat zelí na zahuštění mě tedy nikdy nenapadlo, Většinou používám škrob (nejím paleo, jen se tu inspiruju, tak nevím, jak to je či není v souladu) , zkusím, a jako přílohu navrhuju chleba z jogurtu, vajec, psylia a lnu. Recept taky někde zde. Včera upečeno. Neměla jsem zlatý len, jen hnědý, ale i tak je chleba výborný. Podle mě k segedýnu jde chleba výborně. Všem dobrou chuť a autorům těchto receptů díkys.
21 října, 2021
Děkuji za pochvalu popisu postupu 🙂 Plecko je tradičně používaný druh masa, proto ho zmiňuji, ale v surovinách je uveden i vámi zmiňovaný bůček. Mně osobně nejvíc chutná krkovice, která je v tučnosti tak někde napůl.
Škrob lze určitě na zahuštění také použít. Já se mu snažím ve svých receptech vyhýbat, ale rozhodně s ním nešlápne nikdo vedle. Zvykla jsem si omáčky zahušťovat vždy základem. Přijde mi, že je pak více koncentrovaná chuť 🙂
S velkou radostí čtu, že se vám povedl jogurtový chléb a pochutnala jste si na něm ❤️
Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři, se spoustou osobních tipů ❤️
21 prosince, 2021
Dobrý den,
vývar používáte hovězí? Děkuji
21 prosince, 2021
Dobrý den, hovězí nebo kuřecí. Půjde ale i vepřový (pokud máte z nějakého ovaru atd.). Ono je to ve své podstatě jedno 🙂 Vývar jen dodá omáčce výraznější “umami” chuť.
18 února, 2022
Osobně do segedínu přidávám trochu nastrouhaného křenu. Jednou jsem to vyzkoušel, když jsem se potřeboval zbavit křenu, a od té doby ho tam dávám vždy.
19 února, 2022
Zajímavý tip! Díky, to někdy určitě zkusím ❤️
22 ledna, 2023
Jdu na to. Segoš miluju tak jako vše ze zelí a masa 🙂
Líbí se mi to zahuštění rozmixovaným zelím ze základu. To bude super.
Pěkný den všem.
22 ledna, 2023
Pavle, držím palce, ať se segedín povede povede na jedničku a hodně si pochutnáte ❤️ Budu se těšit na zprávu. Pěkný den 🙂
Věra
21 března, 2021
Tak segedín jsem vyzkoušela a perfektní. Udělala jsem první vepřovou panenku na sádle, pak přidala na mixéru rozsekanou velkou cibuli, sůl, sušenou papriku a česnek a osmahla a dusila až bylo vše měkké. Kysané zelí jsem měla ze zeláku s kmínem a přidala jsem tam kysanou smetanu, ale to vše až nakonec, abych to nevařila a zelí si zachovalo vitamíny. Slaninu jsem nedávala, ale měla jsem doma domácí sádlo. Udělala jsem k tomu mandlové knedlíky na 1 porci je to 1 lžíce másla se dá do hrnku, rozpustí 20 sec v mikrovlnce, pak se přidají 3 lžíce mandlové mouky, sůl, 1 x vejce a 1/2 lžičky kypřícího prášku. Všechno důkladně zamíchat a dát v hrnečku do mikrovlnky na minutu a půl. Pak se to nožem odlepí a vyklepne a z válečku se nakrájí cca 4 knedlíčky. Segedýn s knedlíkem byl naprosto super. Děcka se olizovaly a vůbec jim nevadilo, že jsou na keto – low carb. Už se těším až vyzkouším další recepty a nebo je zkombinuji s tím, co už vařím.