Surovina v receptu: kysaná smetana
Obalovaný květák s rančerským dipem
Nedávno jsem si se svými sledujícími na Facebooku povídala o tom, v jaké úpravě jedli květák nejčastěji jako děti. Jestli to nějaké jídlo vyhrálo, byl to rozhodně smažený obalovaný květák. Jak jsem ty vzpomínky četla, dostala jsem na něj ohromnou chuť! Vyzkoušejte tuhle bezlepkovou variantu doplněnou svěžím rančerským dipem. Věřím, že si pochutnáte stejně jako já ❤️ Detail receptu »
Dýňové placky s uzeným lososem
Nedávno jsem dostala dotaz, zda jde připravit zeleninové placky bez vajec. Určitě, třeba s nějakou "vaječnou náhradou" v podobě namočených lněných semínek či tofu. Ale já na to zkusila jít jinak a použít tvrdý sýr. Výsledek mě nadchnul! ❤️ Ve spojení s uzeným lososem, avokádem a zakysanou smetanou to byla skvělá varianta snídaně. Schválně zkuste a dáte mi za pravdu :-) A ti, kteří se naopak vyhýbají mléčným výrobkům, si můžou připravit klasické dýňové placky a místo zakysané smetany a avokáda je doplnit guacamole. Detail receptu »
Okurkový salát se zakysanou smetanou
Jestli si okurky v jídle rozumí s nějakými surovinami, jsou to určitě bylinky (ať už kopr, máta nebo petrželka) a pak také zakysané mléčné výrobky. Proto určitě vyzkoušejte tenhle jednoduchý, ale chuťově úžasný okurkový salát, která vás v horkých dnech skvěle osvěží. Připravíte ho doslova za pár minut. Detail receptu »
Křehké letní tartaletky (ze Svěží kuchařky)
Až v létě na zahradě nebo v lese nasbíráte voňavé borůvky, ostružiny či maliny, určitě si vzpomeňte na tento recept a připravte si křehké tartaletky, plněné ovocným rozvarem a svěžím vanilkovým krémem. A pokud byste na ně dostali chuť, až léto skončí, jukněte na konec receptu. Najdete tam tip, jak si na nich můžete pochutnávat celý rok ❤️ Detail receptu »
Segedínský guláš
Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On je to totiž správně perkelt a v Maďarsku ho označují jako sikulský. Ale ať už tohle jídlo z jednoho hrnce nazveme jakkoli, rozhodně stojí za uvaření. Detail receptu »
Krémová polévka s lososem Lohikeitto
Znáte Lohikeitto? Tahle krémová rybí polévka se zvláštním názvem pochází z Finska, kde je velmi oblíbená a snad každá rodina má svůj vlastní zaručený recept. V základu se jedná o velmi jednoduchý pokrm, tradičně připravovaný z lososa, brambor a smetany. Občas se přidává i kořenová zelenina. To jsem pro plnější chuť a krémovější konzistenci zvolila i já a brambory nahradila jinou zeleninou. Pokud se jim ale nevyhýbáte, klidně si tuhle vážně úžasnou (a při tom velmi jednoduchou) polévku připravte s nimi. Ať chutná ❤️ Detail receptu »
NOVÁ SVĚŽÍ kuchařka
170 svěžích receptů z čerstvé zeleniny a kvalitního masa Krásné velké fotky, díky kterým nová jídla opravdu zkusíte. 704 stran našláplých spoustou receptů a tipů pro vaše vaření, vše vyladěné do poslední bylinky a špetky soli.
Dýňová polévka se zakysanou smetanou
I když na stránkách už jeden recept na dýňovou polévku mám, tenhle je trošku jiný. Použitými surovinami se více blíží české kuchyni, proto bude chutnat i těm, kteří až tak neholdují exotickým chutím. O ochucení se postará rozmarýn a o zjemnění polévky zakysaná smetana. Obě suroviny skvěle doplňují sladkost dýně. Detail receptu »
Mexický masový koláč
Když se řekne koláč, každému (včetně mě) vyskočí v hlavě automaticky představa nějakého moučného korpusu pokrytého sladkou náplní. Dejme tomu jsme ještě ochotní přistoupit na obrázek slaného koláče v podobě quiche nebo pizzy. Co ale jednou udělat koláč z mletého masa a mouku úplně vynechat? :-) Funguje to vážně skvěle! Detail receptu »
Kakaové lívance
Tohle rozhodně není recept na každý den. Ale je tak dobrý, že by bylo škoda ho tu nezmínit. Proto, až budete mít víc času na přípravu velké snídaně a chuť hořko-sladce zhřešit, udělejte si tyhle kakaové lívanečky, doplňte je tučnou zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem. No a pak? Pak už jen slastně vychutnávejte :-) Detail receptu »
Pečená segedínská krkovička
Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový recept tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak. Detail receptu »
Mexická masová směs s čokoládou
Různé masovo-zeleninové směsi jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Poskytují totiž perfektní základ na mnoho různých jídel. Proto je vždy uvařte ve větším množství a použijte je na přípravu dalších lahůdek. Detail receptu »
Nejvíce mých receptů najdete v mobilní aplikaci PaleoSnadno
Více než 700 zdravých a chutných receptů na jednom místě. Aplikace plná funkcí, se kterými bude vaření hračka. Přepočet surovin na počet porcí, detailní vyhledávání v receptech, nákupní seznam, alergeny, nutriční hodnoty, video postup u vybraných receptů nebo ukládání receptů do oblíbených.
Francouzský cibulový koláč
Francouzský cibulový koláč je vlastně takovou zjednodušenou verzí italské pizzy. Jeho skvělá chuť je ale postavená na úplně jiných surovinách, více typickými pro farmářský venkov. Sladká opečená cibule, křupavá slaninka a lehce nakyslá smetana vás vynesou na vrchol blaha :-) Detail receptu »
Zelňačka s dýní a houbami
Zelňačku jsem vždycky milovala ❤️ Jakmile se ochladilo, okamžitě jsem na ni dostala chuť. Ani dnes tomu není jinak, jen jsem změnila postup přípravy. Dřív jsem ji totiž dělávala zahuštěnou jíškou. Jenže ta je úplně zbytečná! Rozmixovaná zelenina je mnohem lepší :-) Detail receptu »
Quiche
Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál ;-) Detail receptu »
Kapustová polévka
Věděli jste, že hlávková kapusta je skvělým zdrojem vápníku, betakarotenu, kyseliny listové a vitamínů z řady B, vitaminu C a E? Proto ji zařaďte častěji do svého jídelníčku. Určitě vás mile překvapí svou jemnou chutí. Detail receptu »
Banánový dort
Sladké nepeču a ani moc nejím. Byla jsem ale postavena před výzvu od jednoho „nevěřícího Tomáše“ upéct něco bez cukru a přidaných sladidel. Výsledek překvapil i mě samotnou ;-) Detail receptu »
Banánová zmrzlina se skořicovými sušenkami
Až dostanete chuť na zmrzlinu, připravte si ji velmi snadno z plátků zmrzlého banánu. Ve spojení se skořicovými sušenkami vás každé sousto vynese na vrchol blaha. Detail receptu »