Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Quiche

Quiche

  , ,   , ,   , , , ,

Říjen 10, 2014

Hodnotit recept
Quiche
5.0 3

Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál 😉 Upozornění pro paleo a Whole30 „jedlíky“ – tenhle recept je opravdu hoooodně primal 😀

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 20 minut
  • 20 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

100 g parmezánu

150 g mandlové mouky

1 vejce

1 balení cottage sýru bez příchuti

200 g slaniny

1 cibule

1/3 pórku

200 g zakysané smetany

150 g strouhaného tvrdého sýru

3 vejce

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 20 minut
  • 20 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 40 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Korpus

V mixéru si rozdrťte nadrobno parmezán, přimíchejte mandlovou mouku a nakonec i 1 vejce.

Vypracujte v tuhé těsto.

Vložte ho do dortové formy a pomocí prstů ho umačkejte do typického tvaru se zvednutými kraji.

Připravený korpus na několika místech propíchněte vidličkou, aby měl při pečení kudy unikat horký vzduch a těsto se nevzdouvalo.

Formu s těstem vložte do vyhřáté trouby na 160˚C a pečte cca 15 minut.

Náplň

Mezitím si připravte náplň.

Na pánvi opečte slaninu nakrájenou na proužky, přidejte cibuli a pórek (oboje nakrájené na kolečka) a nechte osmahnout do hněda.

Vše nechte trošku vychladnout a pak promíchejte s cottage sýrem.

Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřete po dnu upečeného a mírně vychlazeného korpusu.

Nakonec vytvořte vrstvu z pečlivě rozmíchaných 3 vajec, 200 g zakysané smetany a 150 g strouhaného sýru.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 160˚C cca 10 minut.

Pak teplotu stáhněte na 150˚C a pečte dalších 40 minut.

Podávejte za tepla i za studena.

Vzhledem k množství použitého sýru a slaniny jsem při přípravě quiche nepoužívala sůl. Záleží ale na konkrétním typu použitých potravin, proto raději během přípravy ochutnávejte a případně dosolte.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Kalorie810 kcal
Bílkoviny50 g
Tuky60 g
Sacharidy16 g

10 Recenzí / komentářů

SDvorakova

Srpen 16, 2017

Je výborný, určitě zkusím i s jinou náplní 🙂

Lucie

Srpen 17, 2017

Mám radost, že chutnal. Quiche je neuvěřitelně variabilní. S náplněmi se dá krásně hrát 🙂

O J

Červenec 4, 2018

Jaké jsou prosím nutriční hodnoty této mňamky☺

Lucie

Červenec 4, 2018

Doplněno 🙂

Dana Šifrová

Červenec 23, 2018

Dobrý večer,
Jen mě napadl dotaz, na jak velkou dortovou formu je koncipovaný tento recept ?
Děkuji !!
Dana

Lucie

Červenec 25, 2018

Dobrý den, Dano, přiznám se, že to už přesně nevím, ale myslím kolem 20 centimetrů.

pavlina

Srpen 12, 2018

Myslite, ze by cottage šel zaměnit např. ricotou?

Lucie

Srpen 13, 2018

Určitě ano, to bude fungovat skvěle.

Karla

Říjen 22, 2018

Já jsem včera pekla dýňový a ten byl naprosto luxusní, nečekala jsem, že to bude tak dobré. Díky moc za recepty, mám všechny e-kuchařky a jsem nadšená množstvím tipů na rychlé a zdravé vaření. Krásný den

Lucie

Říjen 22, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za pochvalu e-kuchařek. Pokud se vám podle nich dobře vaří, splnily svůj účel <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation