Zdravý recept na quiche » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-10-06-14-04-00

Quiche

2014-10-06-14-04-00

Quiche

  , ,   , ,   , , , ,

Říjen 10, 2014

Hodnotit recept
Quiche
0.0 0

Předem ohlášená návštěva si vyžádala quiche. Zkusila jsem ho připravit tak, abych si mohla kousek také dát a neřešit obsaženou mouku. Světe div se, bylo to možná ještě lepší než originál 😉 Upozornění pro paleo a Whole30 „jedlíky“ – tenhle recept je opravdu hoooodně primal 😀

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina 20 minut
  • 20 minut

    1 hodina 20 minut

    1 hodina 40 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

100 g parmezánu

150 g mandlové mouky

1 vejce

1 balení cottage sýru bez příchuti

200 g slaniny

1 cibule

1/3 pórku

200 g zakysané smetany

150 g strouhaného tvrdého sýru

3 vejce

Postup

Korpus

V mixéru si rozdrťte nadrobno parmezán, přimíchejte mandlovou mouku a nakonec i 1 vejce.

Vypracujte v tuhé těsto.

Vložte ho do dortové formy a pomocí prstů ho umačkejte do typického tvaru se zvednutými kraji.

Připravený korpus na několika místech propíchněte vidličkou, aby měl při pečení kudy unikat horký vzduch a těsto se nevzdouvalo.

Formu s těstem vložte do vyhřáté trouby na 160˚C a pečte cca 15 minut.

Náplň

Mezitím si připravte náplň.

Na pánvi opečte slaninu nakrájenou na proužky, přidejte cibuli a pórek (oboje nakrájené na kolečka) a nechte osmahnout do hněda.

Vše nechte trošku vychladnout a pak promíchejte s cottage sýrem.

Připravenou náplň rovnoměrně rozprostřete po dnu upečeného a mírně vychlazeného korpusu.

Nakonec vytvořte vrstvu z pečlivě rozmíchaných 3 vajec, 200 g zakysané smetany a 150 g strouhaného sýru.

Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 160˚C cca 10 minut.

Pak teplotu stáhněte na 150˚C a pečte dalších 40 minut.

Podávejte za tepla i za studena.

Vzhledem k množství použitého sýru a slaniny jsem při přípravě quiche nepoužívala sůl. Záleží ale na konkrétním typu použitých potravin, proto raději během přípravy ochutnávejte a případně dosolte.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation