Pečená segedínská krkovička » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená segedínská krkovička

Pečená segedínská krkovička

  ,   , , ,   , ,

Leden 18, 2018

Hodnotit recept
Pečená segedínská krkovička
5.0 6

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

60 g cibule

400 g krkovičky bez kosti

250 g kysaného zelí

300 g dýně

200 g smetany ke šlehání

200 g kysané smetany

200 ml vývaru nebo vody

10 g sladké papriky

1 bobkový list

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Na dno pekáčku rozprostřete na nudličky nakrájenou cibuli. Na ni položte naklepané plátky krkovice, které jste osolili a opepřili.

Dýni zbavte semínek, hokaido pouze omyjte, máslovou dýni oloupejte. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky a ty nasypte na maso.

Z kysaného zelí jemně vymačkejte přebytečný nálev a zelí trošku nakrájejte. Posypte jím dýni, přihoďte bobkový list a vše zalijte smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, vývarem, paprikou, solí a pepřem. Kdo chce, může přidat i trošku pálivé papriky.

Pekáček zakryjte a vše nechte péct 40 minut na 200 °C. Pak kryt odstraňte a krkovičku dopečte 20 minut, dokud nezačne povrch zlátnout.

Podávejte samotné, přílohu tvoří dýně použitá v receptu.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Kalorie630 kcal
Bílkoviny32 g
Tuky49 g
Sacharidy15 g

12 Recenzí / komentářů

Marenka

Leden 18, 2018

Nejlepší segeďák ever! Chutná všem členům rodiny i ne LC a hlavně – chuťově skvěle vyvážený, minimální práce. Občas ještě trošku přikmínujeme, očesnekujeme maso a přidáme chili. Doporučuji všem a Lucce z celého srdce DĚKUJEME!

Lucie

Leden 18, 2018

To já děkuju! Boží recenze <3 Mám velkou radost, že chutná!

Iva Pilíková

Leden 19, 2018

Velevážená Lucie Grusová, segedínská krkovička dle Vašeho receptu, to je.. božská mana! Jediná chybná složka je, že způsobuje “rozežranost” omlouvám se, že nebudu nadále vypisovat superlativy, ale musím si ještě trochu vzít.. jen trochu, slibuju ❤️

Lucie

Leden 19, 2018

Evi, boží recenze! Moc děkuju <3

Pavla

Leden 19, 2018

Segedyn mám rada, ale vždy ho vařila jenom Mamka nebo babička. Tenhle byl můj první a definitivně ne poslední!! Tak jednoduchý recept a tak bozska chut!!! Dělala jsem bez dýně protože nám nepasuje do LC jídelníčku a zvyšuje glykemie. Myslím, ze na chuti to neubralo. Absolutně vynikající!!! Další recept z paleosnadno do me sbírky!! ( cuketove makovnicky a dynovy “bramb” salát , a kokosovou panna cottou) tet už ale fakt musím zkusit ten cibulovy koláč…

Lucie

Leden 20, 2018

Pavlo, mám velkou radost, že se recept setkal s takovým nadšením a že vám doma chutnalo. Umístění v osobní sbírce receptů je mega pochvala, moc díky <3

Zlatuse Bajgarova

Leden 20, 2018

Miluji segedín……tohle je mnohem jednodušší a ta dýně 🙂 …..úžasné, děkuji za inspiraci.

Lucie

Leden 21, 2018

Mám radost, že chutná. Díky za komentář 🙂

Petra

Únor 3, 2018

Dobrý den Lucie, také se přidávám s velikanánskou chválou a to nejen na tento recept 🙂 krkovička alá segedín je prostě luxusní, nedávala jsem plátky, ale rovnou jsem krájela na kostičky přidala trošku více smetany a olizovaly se v práci i neLCHF kolegyńky 🙂 děkuji moc za insipraci, elán a lásku, které do vašich receptů vkládáte :-*

Lucie

Únor 4, 2018

Dobrý den, Petro, mám velkou radost, že chutnalo a že děláte tak skvělou propagaci Low carb i mimo neLCHF jedlíky. Díky moc za ocenění mojí práce <3 Takovéhle zprávy mě ohromně motivují pokračovat. Díky!

Saňula

Únor 4, 2018

Ahojky Luci, prosím prosím, chtěla bych recept vyzkoušet, ale nejím zakysku, jogurt, tvaroh atd..
Můžu ti nahradit třeba obyč smetanou nebo kokosovým mlékem?
Nebo napadá tě, čím by to šlo?
Předem díky

Lucie

Únor 4, 2018

Ahoj, koko mléko určitě ne, na tohle jídlo má moc specifickou chuť. Tak tu zakysku prostě vynech, jen malinko přidej té smetany ke šlehání. Zakysané zelí to okyselí dostatečně.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Štěpánka (Kostelec nad Orlicí) zakoupil/a před 4 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Lenka (Ceske Budejovice) zakoupil/a před 7 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Ondřej (Brno) zakoupil/a před 14 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Eva (Ohrobec) zakoupil/a před 14 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Petra (Praha 6) zakoupil/a před 16 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Tereza (Velemín) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Lenka (Moravská Třebová) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Martina (Bohuslavice u Zlína) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Kateřina (Spálené Poříčí) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Eliška (Pečky) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Katerina (Chabařovice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Irena (Ústí nad Labem) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Petra (Krhová) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Janka (Rožďalovice) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Stanislava (Kutná Hora) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Kokořín) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Eva (Kadaň) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Hana (Dolní Kounice) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Petra (Praha) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Michaela (stara lubovna) zakoupil/a před 4 dny