Pečená segedínská krkovička » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená segedínská krkovička

Pečená segedínská krkovička

  ,   , , ,   , ,

Leden 18, 2018

Hodnotit recept
Pečená segedínská krkovička
5.0 12

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

60 g cibule

400 g krkovičky bez kosti

250 g kysaného zelí

300 g dýně

200 g smetany ke šlehání

200 g kysané smetany

200 ml vývaru nebo vody

10 g sladké papriky

1 bobkový list

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Na dno pekáčku rozprostřete na nudličky nakrájenou cibuli. Na ni položte naklepané plátky krkovice, které jste osolili a opepřili.

Dýni zbavte semínek, hokaido pouze omyjte, máslovou dýni oloupejte. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky a ty nasypte na maso.

Z kysaného zelí jemně vymačkejte přebytečný nálev a zelí trošku nakrájejte. Posypte jím dýni, přihoďte bobkový list a vše zalijte smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, vývarem, paprikou, solí a pepřem. Kdo chce, může přidat i trošku pálivé papriky.

Pekáček zakryjte a vše nechte péct 40 minut na 200 °C. Pak kryt odstraňte a krkovičku dopečte 20 minut, dokud nezačne povrch zlátnout.

Podávejte samotné, přílohu tvoří dýně použitá v receptu.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Kalorie630 kcal
Bílkoviny32 g
Tuky49 g
Sacharidy15 g

26 Recenzí / komentářů

Marenka

Leden 18, 2018

Nejlepší segeďák ever! Chutná všem členům rodiny i ne LC a hlavně – chuťově skvěle vyvážený, minimální práce. Občas ještě trošku přikmínujeme, očesnekujeme maso a přidáme chili. Doporučuji všem a Lucce z celého srdce DĚKUJEME!

Lucie

Leden 18, 2018

To já děkuju! Boží recenze <3 Mám velkou radost, že chutná!

Iva Pilíková

Leden 19, 2018

Velevážená Lucie Grusová, segedínská krkovička dle Vašeho receptu, to je.. božská mana! Jediná chybná složka je, že způsobuje “rozežranost” omlouvám se, že nebudu nadále vypisovat superlativy, ale musím si ještě trochu vzít.. jen trochu, slibuju ❤️

Lucie

Leden 19, 2018

Evi, boží recenze! Moc děkuju <3

Pavla

Leden 19, 2018

Segedyn mám rada, ale vždy ho vařila jenom Mamka nebo babička. Tenhle byl můj první a definitivně ne poslední!! Tak jednoduchý recept a tak bozska chut!!! Dělala jsem bez dýně protože nám nepasuje do LC jídelníčku a zvyšuje glykemie. Myslím, ze na chuti to neubralo. Absolutně vynikající!!! Další recept z paleosnadno do me sbírky!! ( cuketove makovnicky a dynovy “bramb” salát , a kokosovou panna cottou) tet už ale fakt musím zkusit ten cibulovy koláč…

Lucie

Leden 20, 2018

Pavlo, mám velkou radost, že se recept setkal s takovým nadšením a že vám doma chutnalo. Umístění v osobní sbírce receptů je mega pochvala, moc díky <3

Zlatuse Bajgarova

Leden 20, 2018

Miluji segedín……tohle je mnohem jednodušší a ta dýně 🙂 …..úžasné, děkuji za inspiraci.

Lucie

Leden 21, 2018

Mám radost, že chutná. Díky za komentář 🙂

Petra

Únor 3, 2018

Dobrý den Lucie, také se přidávám s velikanánskou chválou a to nejen na tento recept 🙂 krkovička alá segedín je prostě luxusní, nedávala jsem plátky, ale rovnou jsem krájela na kostičky přidala trošku více smetany a olizovaly se v práci i neLCHF kolegyńky 🙂 děkuji moc za insipraci, elán a lásku, které do vašich receptů vkládáte :-*

Lucie

Únor 4, 2018

Dobrý den, Petro, mám velkou radost, že chutnalo a že děláte tak skvělou propagaci Low carb i mimo neLCHF jedlíky. Díky moc za ocenění mojí práce <3 Takovéhle zprávy mě ohromně motivují pokračovat. Díky!

Saňula

Únor 4, 2018

Ahojky Luci, prosím prosím, chtěla bych recept vyzkoušet, ale nejím zakysku, jogurt, tvaroh atd..
Můžu ti nahradit třeba obyč smetanou nebo kokosovým mlékem?
Nebo napadá tě, čím by to šlo?
Předem díky

Lucie

Únor 4, 2018

Ahoj, koko mléko určitě ne, na tohle jídlo má moc specifickou chuť. Tak tu zakysku prostě vynech, jen malinko přidej té smetany ke šlehání. Zakysané zelí to okyselí dostatečně.

Václavková Aneta

Únor 26, 2018

Dobrý den, dnes odzkoušeno a jsme nadšení. Určitě budu tento recept vařit často 🙂 přítel je milovník segedinu a Vaše varianta u něj prošla na výbornou. Díky za recept!

Lucie

Únor 27, 2018

Dobrý den, pokud se nějaký můj recept dostane na něčí stálý jídelníček, beru to jako tu největší možnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že chutná.

lucie

Březen 31, 2018

nic lepšího jsem snad nikdy nejedla mooc děkuji super

Lucie

Duben 2, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář.

Eva

Duben 5, 2018

Lucko, další vynikající recept. Moc nám chutnalo. Kombinace zelí, dýně a masa…mňam.

Lucie

Duben 6, 2018

Evi, můj oblíbený. Taky tuhle kombinaci miluju. Nezklame nikdy 🙂

Markéta

Duben 7, 2018

Dnes jsem také udělala a můžu říct výborný.Fakt dobrota…:-)

Lucie

Duben 9, 2018

To moc ráda čtu. Díky za komentář 🙂

Jana Adamczyk Vicherová

Duben 28, 2018

Dobrý den,
tak jsem jej vyzkoušela, byl báječný. Manžel a dcera sice brbrali něco o dýni, že už nikdy. Ale pro mě výýýýborné.

Lucie

Duben 29, 2018

Dobrý den, ona dýně ne každému chutná, celkem to chápu 🙂 Pro někoho jsou to příliš jiné chutě. Mám radost, že ale chutnalo vám. Moc díky za komentář.

Romca

Květen 9, 2018

Úžasný rececept a výborné jídlo….
Pochutnali si všichni….

Lucie

Květen 10, 2018

Když dostanu zprávu, že si někdo opravdu pochutnal, je to pro mě ta nejlepší odměna. Moc děkuju 🙂

Marianna

Červen 21, 2018

Dnes jsem vyzkoušela a moooooc mi chutnalo dokonce i dceři děkuji

Lucie

Červen 22, 2018

Mně neděkujte. Vy jste vařila, vám patří poděkování 🙂 Mám radost, že chutnalo <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Marcela před 2 hodinami
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Nikola před 11 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Marika před 13 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Silvie před 15 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Ilona před 18 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 22 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Milena před 22 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Denisa před 23 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: PETRA před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jana před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Darina před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Tereza před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Eva před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Helena před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Ana před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Dagmar před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: SILVIA před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Květa před 4 dny
 
Kuchařka - Léto v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Irena před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jaroslav před 4 dny