Pečená segedínská krkovička » nejen Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pečená segedínská krkovička

Pečená segedínská krkovička

  ,   , , ,   , ,

Leden 18, 2018

Hodnotit recept
Pečená segedínská krkovička
5.0 15

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže to bývají zlaté hřeby jídelníčku, když nemáte čas stát u plotny. Jeden takový tu pro vás mám. Zkuste si se mnou připravit segedínský guláš trošku jinak.

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

60 g cibule

400 g krkovičky bez kosti

250 g kysaného zelí

300 g dýně

200 g smetany ke šlehání

200 g kysané smetany

200 ml vývaru nebo vody

10 g sladké papriky

1 bobkový list

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Na dno pekáčku rozprostřete na nudličky nakrájenou cibuli. Na ni položte naklepané plátky krkovice, které jste osolili a opepřili.

Dýni zbavte semínek, hokaido pouze omyjte, máslovou dýni oloupejte. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky a ty nasypte na maso.

Z kysaného zelí jemně vymačkejte přebytečný nálev a zelí trošku nakrájejte. Posypte jím dýni, přihoďte bobkový list a vše zalijte smetanou rozmíchanou se zakysanou smetanou, vývarem, paprikou, solí a pepřem. Kdo chce, může přidat i trošku pálivé papriky.

Pekáček zakryjte a vše nechte péct 40 minut na 200 °C. Pak kryt odstraňte a krkovičku dopečte 20 minut, dokud nezačne povrch zlátnout.

Podávejte samotné, přílohu tvoří dýně použitá v receptu.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/3 podle receptu
Kalorie630 kcal
Bílkoviny32 g
Tuky49 g
Sacharidy15 g

34 Recenzí / komentářů

Marenka

Leden 18, 2018

Nejlepší segeďák ever! Chutná všem členům rodiny i ne LC a hlavně – chuťově skvěle vyvážený, minimální práce. Občas ještě trošku přikmínujeme, očesnekujeme maso a přidáme chili. Doporučuji všem a Lucce z celého srdce DĚKUJEME!

Lucie

Leden 18, 2018

To já děkuju! Boží recenze <3 Mám velkou radost, že chutná!

Iva Pilíková

Leden 19, 2018

Velevážená Lucie Grusová, segedínská krkovička dle Vašeho receptu, to je.. božská mana! Jediná chybná složka je, že způsobuje “rozežranost” omlouvám se, že nebudu nadále vypisovat superlativy, ale musím si ještě trochu vzít.. jen trochu, slibuju ❤️

Lucie

Leden 19, 2018

Evi, boží recenze! Moc děkuju <3

Pavla

Leden 19, 2018

Segedyn mám rada, ale vždy ho vařila jenom Mamka nebo babička. Tenhle byl můj první a definitivně ne poslední!! Tak jednoduchý recept a tak bozska chut!!! Dělala jsem bez dýně protože nám nepasuje do LC jídelníčku a zvyšuje glykemie. Myslím, ze na chuti to neubralo. Absolutně vynikající!!! Další recept z paleosnadno do me sbírky!! ( cuketove makovnicky a dynovy “bramb” salát , a kokosovou panna cottou) tet už ale fakt musím zkusit ten cibulovy koláč…

Lucie

Leden 20, 2018

Pavlo, mám velkou radost, že se recept setkal s takovým nadšením a že vám doma chutnalo. Umístění v osobní sbírce receptů je mega pochvala, moc díky <3

Zlatuse Bajgarova

Leden 20, 2018

Miluji segedín……tohle je mnohem jednodušší a ta dýně 🙂 …..úžasné, děkuji za inspiraci.

Lucie

Leden 21, 2018

Mám radost, že chutná. Díky za komentář 🙂

Petra

Únor 3, 2018

Dobrý den Lucie, také se přidávám s velikanánskou chválou a to nejen na tento recept 🙂 krkovička alá segedín je prostě luxusní, nedávala jsem plátky, ale rovnou jsem krájela na kostičky přidala trošku více smetany a olizovaly se v práci i neLCHF kolegyńky 🙂 děkuji moc za insipraci, elán a lásku, které do vašich receptů vkládáte :-*

Lucie

Únor 4, 2018

Dobrý den, Petro, mám velkou radost, že chutnalo a že děláte tak skvělou propagaci Low carb i mimo neLCHF jedlíky. Díky moc za ocenění mojí práce <3 Takovéhle zprávy mě ohromně motivují pokračovat. Díky!

Saňula

Únor 4, 2018

Ahojky Luci, prosím prosím, chtěla bych recept vyzkoušet, ale nejím zakysku, jogurt, tvaroh atd..
Můžu ti nahradit třeba obyč smetanou nebo kokosovým mlékem?
Nebo napadá tě, čím by to šlo?
Předem díky

Lucie

Únor 4, 2018

Ahoj, koko mléko určitě ne, na tohle jídlo má moc specifickou chuť. Tak tu zakysku prostě vynech, jen malinko přidej té smetany ke šlehání. Zakysané zelí to okyselí dostatečně.

Václavková Aneta

Únor 26, 2018

Dobrý den, dnes odzkoušeno a jsme nadšení. Určitě budu tento recept vařit často 🙂 přítel je milovník segedinu a Vaše varianta u něj prošla na výbornou. Díky za recept!

Lucie

Únor 27, 2018

Dobrý den, pokud se nějaký můj recept dostane na něčí stálý jídelníček, beru to jako tu největší možnou pochvalu <3 Mám velkou radost, že chutná.

lucie

Březen 31, 2018

nic lepšího jsem snad nikdy nejedla mooc děkuji super

Lucie

Duben 2, 2018

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Moc díky za komentář.

Eva

Duben 5, 2018

Lucko, další vynikající recept. Moc nám chutnalo. Kombinace zelí, dýně a masa…mňam.

Lucie

Duben 6, 2018

Evi, můj oblíbený. Taky tuhle kombinaci miluju. Nezklame nikdy 🙂

Markéta

Duben 7, 2018

Dnes jsem také udělala a můžu říct výborný.Fakt dobrota…:-)

Lucie

Duben 9, 2018

To moc ráda čtu. Díky za komentář 🙂

Jana Adamczyk Vicherová

Duben 28, 2018

Dobrý den,
tak jsem jej vyzkoušela, byl báječný. Manžel a dcera sice brbrali něco o dýni, že už nikdy. Ale pro mě výýýýborné.

Lucie

Duben 29, 2018

Dobrý den, ona dýně ne každému chutná, celkem to chápu 🙂 Pro někoho jsou to příliš jiné chutě. Mám radost, že ale chutnalo vám. Moc díky za komentář.

Romca

Květen 9, 2018

Úžasný rececept a výborné jídlo….
Pochutnali si všichni….

Lucie

Květen 10, 2018

Když dostanu zprávu, že si někdo opravdu pochutnal, je to pro mě ta nejlepší odměna. Moc děkuju 🙂

Marianna

Červen 21, 2018

Dnes jsem vyzkoušela a moooooc mi chutnalo dokonce i dceři děkuji

Lucie

Červen 22, 2018

Mně neděkujte. Vy jste vařila, vám patří poděkování 🙂 Mám radost, že chutnalo <3

Eva

Září 6, 2018

Tak tohle bylo jedno z nejlepších jídel co jsem za poslední dobu jedla. Moc děkuji za recept a jdu hledat další 🙂

Lucie

Září 6, 2018

To mám radost, že chutnalo 🙂 Šťastnou ruku při výběru dalšího receptu 🙂

Jana

Říjen 2, 2018

Mila a skvela Lucie, podle vasich receptu uz sem tam varim…nikdy jsem ale nepsala, zadne komentare, ale!!!! vcera byla polivka s Brie a dneska tato bomba a nemuzu jinak, nez vam napsat a podekovat. Toto je to nejskvelejsi jidlo na svete a opet bych nejradeji snedla vsechno naraz. Letosni podzim a zima budou krasny, stavnaty a plny chuti a vuni. Ty vase recepty jsou top!!!!!!!! Tohle je nejlepsi segedin vsech dob. Amen!

Lucie

Říjen 2, 2018

Jani, úplně se tu červenám 😀 Neexistuje pro mě lepší odměna, než když někomu chutná <3 Moc děkuju za komentář. Mějte krásný, voňavý a šťavnatý podzim i zimu 🙂

Jana

Říjen 8, 2018

Dobrý den, Luci,
rychlé, jednoduché a hlavně vynikající! Moc nám chutnalo. Určitě ráda opět brzy uvařím.

Lucie

Říjen 8, 2018

Dobrý den, Jani, mám radost, že chutná 🙂 Moc díky za komentář.

Andrea

Říjen 9, 2018

Dobrý den Luci, čím můžu prosím nahradit dýní u LC ? Děkuji

Lucie

Říjen 9, 2018

Dobrý den, Andreo, proč nahrazovat? Do LC se dýně hodí. 15 g sacharidů na porci není nijak moc 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Tomáš před 3 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 7 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Miroslav před 8 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Denisa před 10 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Jitka před 10 hodinami
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Martin před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Monika před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: MVDr.Tereza před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lenka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 1 dnem
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Zdenka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Ladislava před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Hana před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Stanislav před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 2 dny
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Kateřina před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Iveta před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 3 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.