Recept na bigos » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-09-08-14-23-581

Bigos

2014-09-08-14-23-581

Bigos

Září 8, 2014

Hodnotit recept
Bigos
0.0 0

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc se musí nechat alespoň 1 den uležet, ale ta trocha trpělivosti stojí za to.

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

250 g hovězí kližky

250 g vepřového plecka

100 g kvalitní klobásy

1/2 hlávky zelí

200g kysaného zelí

4 lžíce sádla

1 velká cibule

1 mrkev

4 bobkové listy

1/3 lžičky mletého nového koření

4 lžíce domácího kečupu

l lžíce sladké papriky

sůl

pepř

Postup

V hlubokém hrnci na rozpáleném sádle (2 lžíce) zprudka osmahněte kližku, nakrájenou na malé kostky. Po zatažení masa přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Podlejte troškou nebo vývaru, osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a nové koření a nechte dusit cca 1 hodinu v zakrytém hrnci. Po hodině si na pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce sádla a zprudka osmahněte kostky vepřového a nakrájené mrkve. Po orestování směs přidejte k hovězímu masu a duste dalších cca 40 minut. Mezitím si nakrájejte na nudličky polovinu hlávky zelí a na kostičky klobásu. Po uplynutí 40 minut přidejte nakrájenou klobásu, čerstvé i kysané zelí do hrnce, zasypte 1 lžící sladké papriky (lze přidat i trošku chilli) a nakonec zjemněte 4 lžícemi kečupu. Podle potřeby přidejte vodu nebo vývar, pečlivě promíchejte a duste dalších 40 minut. Nechte uležet do druhého dne. Nejlepší je ale bigos (pokud to vydržíte 😉 ) 3. až 4. den.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation