Recept na bigos » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Bigos

Bigos

    , , , , ,   , ,

Září 8, 2014

Hodnotit recept
Bigos
0.0 0

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

250 g hovězí kližky

250 g vepřového plecka

100 g kvalitní klobásy

1/2 hlávky zelí

200g kysaného zelí

4 lžíce sádla

1 velká cibule

1 mrkev

3 stroužky česneku

4 bobkové listy

1/3 lžičky mletého nového koření

4 lžíce rajského protlaku

1 lžíce sladké papriky

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

V hlubokém hrnci na rozpáleném sádle (2 lžíce) zprudka osmahněte kližku, nakrájenou na malé kostky. Po zatažení masa přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Podlejte troškou nebo vývaru, osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a nové koření a nechte dusit cca 1 hodinu v zakrytém hrnci.

Po hodině si na pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce sádla a zprudka osmahněte kostky vepřového a nakrájené mrkve. Po orestování směs přidejte k hovězímu masu spolu s rozdrceným česnekem a duste dalších cca 40 minut.

Mezitím si nakrájejte na nudličky polovinu hlávky zelí a na kostičky klobásu. Kysané zelí propláchněte, vymačkejte a pokrájejte na menší kousky.

Po uplynutí 40 minut přidejte nakrájenou klobásu, čerstvé i kysané zelí do hrnce, přisypte 1 lžící sladké papriky (lze přidat i trošku chilli) a nakonec vše zjemněte 4 lžícemi rajského protlaku. Podle potřeby přidejte vodu nebo vývar, pečlivě promíchejte a duste dalších 40 minut.

Ideální je nechat bigos uležet několik dní. Pokud to teda vydržíte 🙂

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Petra Libiš před 11 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jana Praha před 30 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Martina Kosmonosy před 34 minutami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kateřina Hradec Králové před 42 minutami
 
Kalendář pro rok 2019 + 2 Items
zakoupil/a: Helena 11 před 1 hodinou
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 1 Item
zakoupil/a: Gabriela Nupaky před 1 hodinou
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Helena Chrudim před 1 hodinou
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: František před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Josef Chlumec před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: simona marianske radcice před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Irena Holešov před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019 + 1 Item
zakoupil/a: Marie Semily před 4 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Katerina Kladno před 5 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová + 4 Items
zakoupil/a: Alena Praha 4 před 5 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Miriama před 5 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jolana Bystřice nad Olší před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Jiří Brno před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Kamila SEDLAKOVA karlovy Vary před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Lenka Zlín před 6 hodinami
 
Kalendář pro rok 2019
zakoupil/a: Eliška Praha 10 před 6 hodinami
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.