🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Bigos

Bigos

    , , , , ,   , ,

Hodnotit recept
Bigos
0.0 0

Bigos – polské národní jídlo, jehož základem je zelí a 2 druhy masa. Příprava tohoto jídla není zrovna nejkratší, navíc nejlépe chutná několik dní odleželé, ale ta trocha trpělivosti rozhodně stojí za to.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

250 g hovězí kližky

250 g vepřového plecka

100 g kvalitní klobásy

1/2 hlávky zelí

200g kysaného zelí

4 lžíce sádla

1 velká cibule

1 mrkev

3 stroužky česneku

4 bobkové listy

1/3 lžičky mletého nového koření

4 lžíce rajského protlaku

1 lžíce sladké papriky

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 5 minut

    3 hodin

    3 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

V hlubokém hrnci na rozpáleném sádle (2 lžíce) zprudka osmahněte kližku, nakrájenou na malé kostky. Po zatažení masa přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Podlejte troškou nebo vývaru, osolte, opepřete, přidejte bobkové listy a nové koření a nechte dusit cca 1 hodinu v zakrytém hrnci.

Po hodině si na pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce sádla a zprudka osmahněte kostky vepřového a nakrájené mrkve. Po orestování směs přidejte k hovězímu masu spolu s rozdrceným česnekem a duste dalších cca 40 minut.

Mezitím si nakrájejte na nudličky polovinu hlávky zelí a na kostičky klobásu. Kysané zelí propláchněte, vymačkejte a pokrájejte na menší kousky.

Po uplynutí 40 minut přidejte nakrájenou klobásu, čerstvé i kysané zelí do hrnce, přisypte 1 lžící sladké papriky (lze přidat i trošku chilli) a nakonec vše zjemněte 4 lžícemi rajského protlaku. Podle potřeby přidejte vodu nebo vývar, pečlivě promíchejte a duste dalších 40 minut.

Ideální je nechat bigos uležet několik dní. Pokud to teda vydržíte 🙂

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Miroslav Písek před 7 minutami
 
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Pavla před 2 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Martina Kyjov před 13 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Martin Praha 5 – Smíchov před 15 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020
zakoupil/a: Jiří Zlín před 15 hodinami