Výborná, rychlá. Dýni nepeču, jen si osmahnu cibulku na ghi a pak na tom trochu přehodím kostky dýně. Zaliji vodou, povařím, rozmixuji, přidám kokosové mléko, sůl - skvělá záležitost. Když se na talíři ještě posype osmaženou slaninkou, dýňovými semínky, zakápne olejem s dýňových semínek a dá lžička zakysané smetany - i když jí udělám veliký hrnec, nikdy nevydrží na druhý den :-D
Tak jsme s Adélkou taky zkusily upéct. Ještě leží v troubě, ale pár horkých kousků už jsme ochutnaly (voní to tu jak na vánoce a tak jsem neodolaly), jak my se těšíme na snídani. Zakysaná smetana, ciniminis a maliny - hmmm, doufám že nám do rána vydrží, už se tu začínají slétat i kluci a moc se vyptávají co to tu pečene voňavého. Díky za recept
Úžasný dezert, který chutná i těm, co se cukru nechtějí vzdát (návštěvy si k nelibosti mých dětí i přidávají). Do Mascarpone přídávám ještě mražené maliny, někdy zakysanou smetanu či tvaroh. Z jedné dávky to u nás ani nezkouším. Jo a ještě jedna poznámka. Když už se dezert povede i mě, není už možné by se někomu nepovedl :-D
Moc děkuji za tento web, mám i kuchařky a jsem nadšená. Krásný den :-)