📱 Mobilní aplikace plná receptů.Nejvíce mých receptů na jednom místě
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Nepečený čokoládový dort

Nepečený čokoládový dort

    , , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Nepečený čokoládový dort
5.0 4

Pokud milujete čokoládu, tenhle nepečený dort prostě musíte vyzkoušet! Příprava je velmi jednoduchá a vystačíte si jen s pár surovinami. Jedinou náročnou částí celého receptu je čekání, než čokoláda pořádně ztuhne. Takže do potřebných ingrediencí přidejte i špetku trpělivosti. Ale pak to bude stát za to 🙂

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 4 hodin 30 minut

    10 minut

    4 hodin 40 minut

  • Množství: 8 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

KORPUS

120 g kešu ořechů

30 g másla

5 g hořkého kakaa

NÁPLŇ

160 g hořké vysokoprocentní čokolády (min. 80 %)

200 g smetany ke šlehání

140 g smetany na vaření

2 g hořkého kakaa

  • Příprava: 4 hodin 30 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 4 hodin 30 minut

    10 minut

    4 hodin 40 minut

  • Množství: 8 porcí

Postup

KORPUS

Kešu ořechy rozdrťte na konzistenci hrubšího písku.

Vypracujte je s mírně povoleným máslem a kakaem do hustého těsta.

To napěchujte na dno malé dortové formy (na 8 porcí průměr cca 17 cm). Pro snazší manipulaci s hotovým dortem ji vystelte pečicím papírem a přes něj připněte bočnici.

NÁPLŇ

V malém hrnci smíchejte oba druhy smetany a zahřejte.

Snižte mírně teplotu plotýnky, do horké (ale ne vyloženě vroucí) smetany přidejte čokoládu rozlámanou na kousky a za stálého míchání ji nechte dokonale rozpustit.

Dejte si opravdu záležet. Pro výslednou hebkost a hustotu náplně nesmí ve smetaně zůstat ani malinký kousek nerozpuštěné čokolády. Konzistence by měla být podobná teplému pudinku.

Čokoládovou směs nechte na lince za občasného promíchání (aby se porušila vznikající povrchová krusta) mírně vychladnout a pak ji nalijte na upěchované ořechové těsto do dortové formy.

Uložte do lednice a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout (nejlépe přes noc).

Před podáváním dort ve formě opatrně objeďte nahřátým tenkým nožem a povrch poprašte troškou hořkého kakaa a volitelně posypte nastrouhanou čokoládou.

Odepněte bočnici formy, dort přemístěte na servírovací talíř, nakrájejte na dílky a podávejte.

TIPY

I když se vám možná porce budou zdát malé, díky vysokému obsahu čokolády jsou hodně chuťově výrazné a také syté. Takže opravdu stačí jen tenký klínek.

Místo kešu lze použít i jiné oblíbené ořechy.

Část smetany na vaření můžete případně nahradit například tvarohem, mascarpone nebo smetanovým krémovým sýrem.

Chuť dortu hodně závisí na použité čokoládě. Proto náplň předem ochutnejte a podle vlastní volby případně oslaďte. Na přípravu jsem použila 85% a doslazení nebylo potřeba.

Výslednou hustotu náplně velmi ovlivňuje několik věcí - kvalitní hořká čokoláda (čím více procent, tím lépe tuhne), její opravdu DOKONALÉ rozpuštění a také obsah tuku ve směsi (proto nesnižujte množství smetany na šlehání a nejlépe použijte tu s 33 % a více, případně do náplně přidejte trošku másla).

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/8 podle receptu
Energetická hodnota330 kcal / 1350 kJ
Sacharidy9 g
Tuky31 g
Bílkoviny6 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

20 Recenzí / komentářů

Katka D.

7 ledna, 2022

Dobrý den, je možné na korpus použít rovnou kešu krém (máslo), max. do něj přidat kakao?

Děkuju, hezký den KD

Lucka

7 ledna, 2022

Dobrý den, to nebude úplně fungovat. Ořechy by měly rozdrcené, ne vyloženě rozmixované na pastu. Něco jako když se dělá klasický chceesecake a drtí se sušenky.

radka

14 ledna, 2022

dobry den, chybA mi tu rozpos suroovin. tusim zmizol?

Lucka

14 ledna, 2022

Dobrý den, ano omlouvám se, to byl chvilkový výpadek na stránkách 🙂 Už by mělo být vše v pořádku.

Olivia

29 ledna, 2022

Torta vyzera uzasne, chystam sa ju zajtra robit! Nechyba tam sladidlo, nie je torta horka?
Dnes som podla vasho receptu robila kvetakovy pastiersky kolac a je skutocne grandiozny!

Lucka

29 ledna, 2022

Děkuji za milou pochvalu. Doufám, že se dort povede a pochutnáte si ❤️
Pocit hořkosti a potřeba případného doslazení jsou hodně závislé na použité čokoládě a vaší osobní chuti. Proto nejdřív smíchanou směs před nalitím do formy ochutnejte a podle potřeby případně doslaďte.
Na přípravu jsem použila 85% čokoládu a těm, kteří jinak běžně sladí, dort příliš hořký nepřipadal. Ale třeba pro malé děti bude ta chuť výrazně hořká.

Dagmar

3 února, 2022

Dobrý den Lucko,
Dort vypadá famozně dnes vyzkouším a dám vědět jak chutnal. Už se těším.

Lucka

3 února, 2022

Dobrý den, Dagmar 🙂 Moc držím palce, aby se extra povedl a opravdu hodně chutnal ❤️

Dagmar

9 února, 2022

Ozývám se jak jsem slíbila.
Teda Lucko dort byl famozní . Dělala jsem dva jelikož mám dvě dcery tak abych je podělila a u každé jsem si kousek dala. Já na „sladké“moc nejsem, raději mám kus flákoty, ale tenhle mi moc chutnal. Super
Vyzkoušela jsem od Vás už mnoho receptů a doposud mě žádný nezklamal.
Přeji Vám mnoho dalších super nápadů
hlavně proto abych měla co zkoušet

Lucka

10 února, 2022

Moc děkuju, že jste si našla čas a dala vědět ❤️ Mám mega radost, že se dort povedl a chutnal!
Děkuju za přání ❤️ Doufám, že se budeme často potkávat u dalších nových receptů 🙂

Eva B.

13 února, 2022

Boží dortík! Trochu jsem si ho upravila, protože nezvládám být úplně bez sladkého 😉 Do krému jsem přidala trochu vanilínového erythritolu a čekankového sirupu. Také jsem dala do krému půlku mascarpone a druhou půlku namazala na korpus. Jak se říká: „Nebe v hubě“ 🙂 Moc děkuji za skvělé recepty. Doporučuji vás, kde můžu 🙂

Lucka

13 února, 2022

Mám radost, že vás recept inspiroval k vlastní úpravě, povedl se a chutnal ❤️
To já moc děkuju 🙂 Za to, že se mnou vaříte, za doporučení dál, i za čas věnovaný komentáři. Potěšila jste mě. Díky ❤️

Katka T.

14 února, 2022

Božský dort!! Moc děkuji za Váš úžasný nápad a recept!!
Podělila jsem se o něj velice nerada se zbytkem rodiny!! Příště si ho udělám jen pro sebe!!
Jste skvělá!! .. a nezbývá jen tleskat!!

Lucka

14 února, 2022

Katko, to já moc děkuju! ❤️ Mám velkou radost, že jste si doma pochutnali ❤️
Doufám, že se potkáme ještě u nějakého receptu 🙂

Eliška T.

23 června, 2022

Dobrý den,
dort vypadá úžasně, ale když jsem ho zkoušela, bohužel vůbec nezatuhnul krém ani po 24hodinách v lednici nevíte čím by to mohlo být?

Lucka

23 června, 2022

Dobrý den, dodržela jste prosím všechny body, které jsou jmenované v Tipech? Tedy použití vysokoprocentní čokolády, její opravdu dokonalé rozpuštění a nejlépe 33% smetana? Pokud krém neztuhne, bývá zádrhel v některém z vedených bodů. Mrzí mě, že se dort nepovedl 🙁
Pokud je to možné, neztuhnutou náplň vyberte lžičkou, zahřejte ji s troškou čokolády navíc a opravdu dobře rozpusťte (nesmí být vidět žádný flíček nerozpuštěné čokolády, směs musí být dokonale hladká a jednobarevná). Nalijte ji zpět do formy a dejte ztuhnout. Doufám, že tentokrát krém vyjde 🙂

Adel

18 ledna, 2023

Dobrý den,
recept vypada velmi chutně, je možné kešu nahradit mandlemi?

Děkuji

Lucka

18 ledna, 2023

Dobrý den, ano, určitě. Je to uvedené v tipech na konci receptu 🙂 Doufám, že dort vyzkoušíte a hodně si pochutnáte. Pěkný den ❤️

Martin

4 září, 2023

Dobrý den,
šla by udělat nějaká veganská verze?
Co nahradit smetanu kokosovým mlékem?
Děkuji, Martin

Lucka

5 září, 2023

Dobrý den, Martine,
nemám to odzkoušené, ale dle mého by měla fungovat náhrada másla za kokosový olej a smetany za kokosové mléko (ideálně jen za tu tuhou část, která se vytvoří po vychlazení).
Pokud vyzkoušíte, budu moc ráda, když dáte vědět, jak to dopadlo 🙂 Držím palce ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky