Lívanečky z krémového sýru » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lívanečky z krémového sýru

Lívanečky z krémového sýru

  ,   , , , ,   , ,

Květen 13, 2017

Hodnotit recept
Lívanečky z krémového sýru
5.0 3

Lívanečky jsou snad nejoblíbenější a nejvíce vyhledávaný dezert na internetu. Jejich varianta z banánů a vajec je dokonce jedním z nejdiskutovanějších a nejkontroverznějších jídel během Whole30. Ačkoliv se během tohoto programu nesmí připravovat jakékoliv dezerty, stačí si do vyhledávače zadat "Whole30 pancakes" a vyjede jich vám na tisíce. Pokud ale zrovna Whole30 nedržíte a nevyhýbáte se mléčným výrobkům, zkuste tyto velmi jednoduché, ale chuťově výborné lívanečky.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

6 vajec

200 g nesoleného krémového sýru (Philadelphia, Goldessa atd.)

60 g kokosové mouky

2 lžičky vinného kamene nebo jedlé sody *

sladidlo dle chuti a typu stravování (med, datle, xylitol, erythritol aj.)

ghee na smažení lívanečků

Postup

Všechny ingredience (kromě ghee) rozmixujte do hladkého řídkého těsta.

Na pánvi si rozehřejte ghee a na něm na střední teplotu z obou stran opečte dozlatova malé lívanečky. Na jeden použijte 1-2 lžíce těsta. Obracejte je, až když začnou tuhnout i z vrchu. Nemějte proto plotýnku příliš rozehřátou, aby se vám odspodu nepřipálily a vršek nezůstal stále syrový. Podle potřeby přidávejte do pánve další ghee. Ale ne moc najednou, ať vám příliš prudce neklesne teplota.

Lívanečky podávejte ještě horké, doplněné tím, co máte rádi. Skvěle se hodí klasická, pařížská či kokosová šlehačka, mascarpone, bílý tučný jogurt, ovoce (u Low Carb či Keto bobulovité), nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda, kakao, opražené oříšky, med (neoplatí pro Low Carb a Keto) atd. Skvěle ale chutnají i za studena, jako varianta jídla do krabičky.

* Vinný kámen je náhrada za prášek do pečiva. Lze ho koupit v prodejnách se zdravou výživou, přes internet nebo třeba i v DM drogerii. Jedná se téměř vždy o směs opravdového vinného kamene, se usazuje v sudech s vínem, a škrobu, nejčastěji kukuřičného. Lze ho ale zakoupit i ve směsi se škrobem bramborovým (např. od firmy Adveni). Pokud se škrobu striktně vyhýbáte, můžete použít jedlou sodu (opatrně s dávkováním, pro někoho má příliš výraznou nepříjemnou chuť), nebo tuto ingredienci zcela vynechat. Lívanečky pak sice nebudou tak nadýchané, chuťově zůstanou ale stále skvělé.

00:00

8 Recenzí / komentářů

Terka

Květen 15, 2017

Vypadají suprově, už těším, jen mi nejde do hlavy, proč u low carb zrovna bobulovité? Ono má méně cukru? Vždyť chuťově je sladké.. Po mém WH uvažuji o low carb, ale já bych asi musela jet striktně podle Vašich LC receptů 🙂 Jinak bych se asi nedopočítala 🙂

Lucie

Květen 15, 2017

Ano, bobulovité má méně cukru a také ho člověk většinou nesní tolik najednou. Pro inspiraci a informace o Low Carb stravování se přihlašte do FB skupiny Nízkosacharidové stravování pro hubnutí a zdraví!

Terka

Květen 15, 2017

No, já a maliny…to není dobrá kombinace 😀 Naštěstí jich nedokážeme vypěstovat tolik 🙂 Nebo borůvky….hmmmm 🙂 Moc díky za tip.

Lucie

Květen 19, 2017

Moc rádo se stalo 🙂

Irena

Červen 5, 2017

Co je to ghee stale to ctu ale nevim co to je?

Lucie

Červen 5, 2017

Ghee je přepuštěné máslo, tedy máslo zbavené bílkovin, kvůli kterým by se přepalovalo už za nízkých teplot. Díky přepuštění se pak máslo hodí třeba i na smažení. Dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou, ve větších supermarketech nebo si ho můžete připravit i doma. Což samozřejmě vyjde nejlevněji. Návod, jak na to, najdete v odkazu, který je uveden v seznamu surovin, nebo přímo na stránce https://paleosnadno.cz/recept/ghee-prepustene-maslo/

Paja

Červen 15, 2017

Tedy lívance mi z toho nevyšly. Za to jsem mela něco jako drobenku. Tak jsem nelenila, hodila na to šlehačku a ovoce, do přítele to zmizelo a chtěl hned nášup. Myslím, že by to byl dobrý základ pro nějaký cheesecake. Nicméně mám mouku a moli jsou neuprosní, takže dneska zkusím zase. Ale třeba upéct v troubě s ovocem.

Lucie

Červen 15, 2017

To mě moc mrzí, že se nepovedlo. Postupovala jste prosím přesně podle návodu, včetně přesného odvážení surovin? Těsto by mělo být vyloženě řídké. Kokosová mouka hodně saje, takže stačí přidat pár gramů navíc a z tekutého těsta vznikne tuhá hmota. Ještě mě napadá jiná volba sýru či malá vejce.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation