Lívanečky z krémového sýru » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lívanečky z krémového sýru

Lívanečky z krémového sýru

  ,   , , , , ,   , ,

Květen 13, 2017

Hodnotit recept
Lívanečky z krémového sýru
5.0 8

Lívanečky jsou snad nejoblíbenější a nejvíce vyhledávaný dezert na internetu. Jejich varianta z banánů a vajec je dokonce jedním z nejdiskutovanějších a nejkontroverznějších jídel během Whole30. Ačkoliv se během tohoto programu nesmí připravovat jakékoliv dezerty, stačí si do vyhledávače zadat "Whole30 pancakes" a vyjede jich vám na tisíce. Pokud ale zrovna Whole30 nedržíte a nevyhýbáte se mléčným výrobkům, zkuste tyto velmi jednoduché, ale chuťově výborné lívanečky.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

6 vajec

200 g nesoleného krémového sýru (Philadelphia, Goldessa atd.)

60 g kokosové mouky

2 lžičky vinného kamene nebo špetku jedlé sody *

sladidlo dle chuti a typu stravování (med, datle, xylitol, erythritol aj.)

ghee na smažení lívanečků

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Všechny ingredience (kromě ghee) rozmixujte do hladkého řídkého těsta.

Na pánvi si rozehřejte ghee a na něm na střední teplotu z obou stran opečte dozlatova malé lívanečky. Na jeden použijte 1-2 lžíce těsta. Obracejte je, až když začnou tuhnout i z vrchu. Nemějte proto plotýnku příliš rozehřátou, aby se vám odspodu nepřipálily a vršek nezůstal stále syrový. Podle potřeby přidávejte do pánve další ghee. Ale ne moc najednou, ať vám příliš prudce neklesne teplota.

Lívanečky podávejte ještě horké, doplněné tím, co máte rádi. Skvěle se hodí klasická, pařížská či kokosová šlehačka, mascarpone, bílý tučný jogurt, ovoce (u Low Carb či Keto bobulovité), nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda, kakao, opražené oříšky, med (neoplatí pro Low Carb a Keto) atd. Skvěle ale chutnají i za studena, jako varianta jídla do krabičky.

* Vinný kámen je náhrada za prášek do pečiva. Lze ho koupit v prodejnách se zdravou výživou, přes internet nebo třeba i v DM drogerii. Jedná se téměř vždy o směs opravdového vinného kamene, se usazuje v sudech s vínem, a škrobu, nejčastěji kukuřičného. Lze ho ale zakoupit i ve směsi se škrobem bramborovým (např. od firmy Adveni).
Pokud se škrobu striktně vyhýbáte, můžete použít jedlou sodu (opatrně s dávkováním, pro někoho má příliš výraznou nepříjemnou chuť), nebo tuto ingredienci zcela vynechat. Lívanečky pak sice nebudou tak nadýchané, chuťově zůstanou ale stále skvělé.

00:00

24 Recenzí / komentářů

Terka

Květen 15, 2017

Vypadají suprově, už těším, jen mi nejde do hlavy, proč u low carb zrovna bobulovité? Ono má méně cukru? Vždyť chuťově je sladké.. Po mém WH uvažuji o low carb, ale já bych asi musela jet striktně podle Vašich LC receptů 🙂 Jinak bych se asi nedopočítala 🙂

Lucie

Květen 15, 2017

Ano, bobulovité má méně cukru a také ho člověk většinou nesní tolik najednou. Pro inspiraci a informace o Low Carb stravování se přihlašte do FB skupiny Nízkosacharidové stravování pro hubnutí a zdraví!

Terka

Květen 15, 2017

No, já a maliny…to není dobrá kombinace 😀 Naštěstí jich nedokážeme vypěstovat tolik 🙂 Nebo borůvky….hmmmm 🙂 Moc díky za tip.

Lucie

Květen 19, 2017

Moc rádo se stalo 🙂

Irena

Červen 5, 2017

Co je to ghee stale to ctu ale nevim co to je?

Lucie

Červen 5, 2017

Ghee je přepuštěné máslo, tedy máslo zbavené bílkovin, kvůli kterým by se přepalovalo už za nízkých teplot. Díky přepuštění se pak máslo hodí třeba i na smažení. Dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou, ve větších supermarketech nebo si ho můžete připravit i doma. Což samozřejmě vyjde nejlevněji. Návod, jak na to, najdete v odkazu, který je uveden v seznamu surovin, nebo přímo na stránce https://paleosnadno.cz/recept/ghee-prepustene-maslo/

Paja

Červen 15, 2017

Tedy lívance mi z toho nevyšly. Za to jsem mela něco jako drobenku. Tak jsem nelenila, hodila na to šlehačku a ovoce, do přítele to zmizelo a chtěl hned nášup. Myslím, že by to byl dobrý základ pro nějaký cheesecake. Nicméně mám mouku a moli jsou neuprosní, takže dneska zkusím zase. Ale třeba upéct v troubě s ovocem.

Lucie

Červen 15, 2017

To mě moc mrzí, že se nepovedlo. Postupovala jste prosím přesně podle návodu, včetně přesného odvážení surovin? Těsto by mělo být vyloženě řídké. Kokosová mouka hodně saje, takže stačí přidat pár gramů navíc a z tekutého těsta vznikne tuhá hmota. Ještě mě napadá jiná volba sýru či malá vejce.

Marketa

Srpen 13, 2017

Lucko, prosim Vas, sly by smazit i na kokosovem oleji?

Lucie

Srpen 14, 2017

Asi šly. Já kokosový olej na tepelnou úpravu nepoužívám. Neztotožňuji se s informací, že panenský kokosový olej má tak vysokou teplotu, jak se uvádí. Myslím, že jeho kouřový bod bude (podobně jako u klasického másla) někde okolo 150 °C. Dřív, když jsem na něm párkrát zkusila nějaké lívanečky usmažit, poměrně brzy se tuk začal přepalovat. Proto raději používám ghee. To má kouřový bod mnohem výše a nemusím se proto bát jeho přepálení.

Šárka

Srpen 18, 2017

Super. Jen mám pánev na dvě věci, tak jsem je dala do trouby. A pohoda

Lucie

Srpen 18, 2017

Skvělý nápad 🙂

Petra Matysová

Září 10, 2017

Výtečná nedělní snídaně! Do těsta jsem dala trochu skořice. Tvaroh jsem rozdělala s citronovou kůrou a borůvkami. I bez přislazení skvělé. Děkuji za recept!

Lucie

Září 10, 2017

Mňam, úplně si to tu představuju a dostala jsem ne ně hroznou chuť <3

Zuzana Kreizlová

Září 18, 2017

Parádní 🙂 Jen jsem těsto míchala šlehačem a asi jsem ho trochu našlehala, nebo nevím, každopádně lívanečky byly tlusté asi 1,5 cm a jak jsem pořád čekala a čekala, až začnou být z horní strany trochu udělané, tak jsem první várku zespodu pěkně připálila. Ale jedlé byly i tak a další várky už super. Jsou fakt syté, skvělé i na svačinu, nezaberou moc místa a člověk se pořádně nají.

Lucie

Září 18, 2017

Hlavně, že se podařilo a chutnalo 🙂 Ona než se vychytá správná teplota, tak většinou ta první várka úplně nevyjde.

Katka

Září 24, 2017

Právě dojezeno! Vynikající! Přídala jsem skořici, rodině pod tvaroh ještě domácí marmeládu a skoro na mě nezbylo :-). Děkujeme!

Lucie

Září 24, 2017

To já děkuju! Za vyzkoušení receptu i za zprávu 🙂

Markéta

Říjen 5, 2017

Jde to například i z Lučiny?

Lucie

Říjen 5, 2017

Asi ano, ale nezkoušela jsem. Na můj vkus je Lučina příliš slaná na sladké recepty.

Aleš

Říjen 24, 2017

Chtěl bych se zeptat jestli by se mohlo použít mascarpone místo sýru Philadelphia.

Lucie

Říjen 24, 2017

To bohužel neumím potvrdit, nezkoušela jsem. Ale mohlo by to fungovat. Jen musí být husté.

Eva

Listopad 12, 2017

Skvělý recept! Sytá snídaně a chutnají i za studena. Osvědčila se mi dávka: na lívaneček 1 polévková lžíce těsta. Plotýnku rozehřát a pak smažit na stupni 5 (stupnici na plotýnce mám do 9).

Lucie

Listopad 13, 2017

Mám radost, že lívanečky chutnají. Uvedený postup je naprosto ideální 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Lucia (Praha) zakoupil/a před 21 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Ivona (Modřice) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jindra (Sezemice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Petr (Hradec Králové) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Pavel (Zlín) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Michal (Brno) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Věra (Praha 2) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Michaela (Praha 5) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha) + 1 Item
Hana (Ostrava-Poruba) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Eva (Týnec nad Labem) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Netvořice) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Tomáš (Litoměřice) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Martina (Mezilesí) zakoupil/a před 3 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Štěpánka (Praha) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Lucie (Lipno nad Vltavou) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Anežka (Havířov-Prostřední Suchá) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Lucie (Praha 4) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Tereza (Poděbrady) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Bára (Praha) zakoupil/a před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Veronika (Břeclav) zakoupil/a před 4 dny