📱 MOBILNÍ APLIKACE PLNÁ RECEPTŮ Vyzkoušejte mou aplikaci pro Android a iOS, kde najdete nejvíce mých receptů. PROZKOUMAT APLIKACI
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lívanečky z krémového sýru

Lívanečky z krémového sýru

  , ,   , , , , ,   , ,

Ohodnotit recept
Lívanečky z krémového sýru
5.0 24

Lívance, lívanečky... snad nejoblíbenější a nejvíce vyhledávaný dezert na internetu. Jejich varianta z banánů a vajec je dokonce jedním z nejdiskutovanějších a nejkontroverznějších jídel během Whole30. Ačkoliv se během tohoto programu nesmí připravovat jakékoliv dezerty, stačí si do vyhledávače zadat "Whole30 pancakes" a vyjede jich vám na tisíce. Pokud ale zrovna Whole30 nedržíte a nevyhýbáte se mléčným výrobkům, zkuste tyto velmi jednoduché, ale chuťově výborné lívanečky.

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

6 vajec

200 g smetanového krémového sýru (Philadelphia, Goldessa atd.)

60 g kokosové mouky

2 lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem nebo o třetinu méně toho běžného či špetička jedlé sody

cca 30 g sladidla podle chuti a vašeho stravovacího stylu (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) *

60 g ghee na smažení lívanečků

900+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 10 minut
  • 5 minut

    10 minut

    15 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Všechny ingredience (kromě ghee) rozmixujte do hladkého řídkého těsta.

Na pánvi si rozehřejte ghee a na něm na střední teplotu z obou stran opečte dozlatova malé lívance. Na jeden použijte 1-2 lžíce těsta.

Obracejte je, až když začnou tuhnout i z vrchu. Nemějte proto plotýnku příliš rozehřátou, aby se vám odspodu nepřipálily a vršek nezůstal stále syrový.

Podle potřeby přidávejte do pánve další ghee. Ale ne moc najednou, ať vám příliš prudce neklesne teplota.

Lívanečky podávejte ještě horké, doplněné tím, co máte rádi. Skvěle se hodí klasická, pařížská či kokosová šlehačka, mascarpone, bílý tučný jogurt, ovoce (u Low Carb či Keto bobulovité), nastrouhaná vysokoprocentní čokoláda, kakao, opražené oříšky, med (neplatí pro Low Carb a Keto) atd. Skvěle ale chutnají i za studena, jako varianta jídla do krabičky.

* Kalorická hodnota a množství sacharidů jsou rozpočítané při použití eryhritolu s nulovou kalorickou hodnotou nebo při úplném vynechání sladidla.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota430 kcal / 1 799 kJ (bez šlehačky, ovoce aj.) *
Sacharidy6 g *
Tuky37 g
Bílkoviny15 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

80 Recenzí / komentářů

Terka

15 května, 2017

Vypadají suprově, už těším, jen mi nejde do hlavy, proč u low carb zrovna bobulovité? Ono má méně cukru? Vždyť chuťově je sladké.. Po mém WH uvažuji o low carb, ale já bych asi musela jet striktně podle Vašich LC receptů 🙂 Jinak bych se asi nedopočítala 🙂

Lucie

15 května, 2017

Ano, bobulovité má méně cukru a také ho člověk většinou nesní tolik najednou. Pro inspiraci a informace o Low Carb stravování se přihlašte do FB skupiny Nízkosacharidové stravování pro hubnutí a zdraví!

Terka

15 května, 2017

No, já a maliny…to není dobrá kombinace 😀 Naštěstí jich nedokážeme vypěstovat tolik 🙂 Nebo borůvky….hmmmm 🙂 Moc díky za tip.

Lucie

19 května, 2017

Moc rádo se stalo 🙂

Irena

5 června, 2017

Co je to ghee stale to ctu ale nevim co to je?

Lucie

5 června, 2017

Ghee je přepuštěné máslo, tedy máslo zbavené bílkovin, kvůli kterým by se přepalovalo už za nízkých teplot. Díky přepuštění se pak máslo hodí třeba i na smažení. Dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou, ve větších supermarketech nebo si ho můžete připravit i doma. Což samozřejmě vyjde nejlevněji. Návod, jak na to, najdete v odkazu, který je uveden v seznamu surovin, nebo přímo na stránce https://paleosnadno.cz/recept/ghee-prepustene-maslo/

Paja

15 června, 2017

Tedy lívance mi z toho nevyšly. Za to jsem mela něco jako drobenku. Tak jsem nelenila, hodila na to šlehačku a ovoce, do přítele to zmizelo a chtěl hned nášup. Myslím, že by to byl dobrý základ pro nějaký cheesecake. Nicméně mám mouku a moli jsou neuprosní, takže dneska zkusím zase. Ale třeba upéct v troubě s ovocem.

Lucie

15 června, 2017

To mě moc mrzí, že se nepovedlo. Postupovala jste prosím přesně podle návodu, včetně přesného odvážení surovin? Těsto by mělo být vyloženě řídké. Kokosová mouka hodně saje, takže stačí přidat pár gramů navíc a z tekutého těsta vznikne tuhá hmota. Ještě mě napadá jiná volba sýru či malá vejce.

Marketa

13 srpna, 2017

Lucko, prosim Vas, sly by smazit i na kokosovem oleji?

Lucie

14 srpna, 2017

Asi šly. Já kokosový olej na tepelnou úpravu nepoužívám. Neztotožňuji se s informací, že panenský kokosový olej má tak vysokou teplotu, jak se uvádí. Myslím, že jeho kouřový bod bude (podobně jako u klasického másla) někde okolo 150 °C. Dřív, když jsem na něm párkrát zkusila nějaké lívanečky usmažit, poměrně brzy se tuk začal přepalovat. Proto raději používám ghee. To má kouřový bod mnohem výše a nemusím se proto bát jeho přepálení.

Šárka

18 srpna, 2017

Super. Jen mám pánev na dvě věci, tak jsem je dala do trouby. A pohoda

Lucie

18 srpna, 2017

Skvělý nápad 🙂

Petra Matysová

10 září, 2017

Výtečná nedělní snídaně! Do těsta jsem dala trochu skořice. Tvaroh jsem rozdělala s citronovou kůrou a borůvkami. I bez přislazení skvělé. Děkuji za recept!

Lucie

10 září, 2017

Mňam, úplně si to tu představuju a dostala jsem ne ně hroznou chuť <3

Zuzana Kreizlová

18 září, 2017

Parádní 🙂 Jen jsem těsto míchala šlehačem a asi jsem ho trochu našlehala, nebo nevím, každopádně lívanečky byly tlusté asi 1,5 cm a jak jsem pořád čekala a čekala, až začnou být z horní strany trochu udělané, tak jsem první várku zespodu pěkně připálila. Ale jedlé byly i tak a další várky už super. Jsou fakt syté, skvělé i na svačinu, nezaberou moc místa a člověk se pořádně nají.

Lucie

18 září, 2017

Hlavně, že se podařilo a chutnalo 🙂 Ona než se vychytá správná teplota, tak většinou ta první várka úplně nevyjde.

Katka

24 září, 2017

Právě dojezeno! Vynikající! Přídala jsem skořici, rodině pod tvaroh ještě domácí marmeládu a skoro na mě nezbylo :-). Děkujeme!

Lucie

24 září, 2017

To já děkuju! Za vyzkoušení receptu i za zprávu 🙂

Markéta

5 října, 2017

Jde to například i z Lučiny?

Lucie

5 října, 2017

Asi ano, ale nezkoušela jsem. Na můj vkus je Lučina příliš slaná na sladké recepty.

Aleš

24 října, 2017

Chtěl bych se zeptat jestli by se mohlo použít mascarpone místo sýru Philadelphia.

Lucie

24 října, 2017

To bohužel neumím potvrdit, nezkoušela jsem. Ale mohlo by to fungovat. Jen musí být husté.

Eva

12 listopadu, 2017

Skvělý recept! Sytá snídaně a chutnají i za studena. Osvědčila se mi dávka: na lívaneček 1 polévková lžíce těsta. Plotýnku rozehřát a pak smažit na stupni 5 (stupnici na plotýnce mám do 9).

Lucie

13 listopadu, 2017

Mám radost, že lívanečky chutnají. Uvedený postup je naprosto ideální 🙂

Martina

26 listopadu, 2017

Tak já jsem se nechala inspirovat, ale neměla jsem doma moc stejných surovin, takže jsem improvizovala a těsto vytvořila takto: 3 vejce, 1 mozzarelu, trošku mléka, vinný kámen a 2 lžíce tapiokové mouky a dělala to jako palačinky na másle, vzniklo těsto prakticky k nerozeznání od klasických palačinek a po měření keto proužky jsem stále v ketóze. Nejlepší snídaně za poslední měsíc, díky moc za inspiraci 🙂

Lucie

26 listopadu, 2017

Díky za sdílení receptu 🙂 Zní to fantasticky <3

Eva moučková

10 prosince, 2017

K tomuto receptu nemám slov. Prostě mňam. Někdy si ulehčím práci a těsto peču v troubě na pečícím papíře.

Lucie

11 prosince, 2017

Skvělý nápad na zjednodušení přípravy. Díky za jeho sdílení 🙂

Markéta

6 ledna, 2018

Dobrý den, Lucko,

potvrzuji, lze i z Lučiny, bez problému. Kokosovou mouku jsem vytvořila pomletím strouhaného kokosu v el.mlýnku na kafe. Na špičku jedlé sody, troška Erythrytolu.
Děkuji za nápad na příjemnou snídani,
Markéta

Lenka

10 ledna, 2018

Zdravim mam dotaz kde kupujete ty krem syry?

Lucie

16 ledna, 2018

Prakticky v každém větším obchodě. Buď mají dražší Philadelphii, nebo v Lidlu levnější (ale chuťově) skvělou Goldessu. Lze případně použít i Lučinu, ale ta je na můj vkus už příliš slaná.

Lucie

17 ledna, 2018

Dobrý den, Markéto, děkuji za sdílení zkušenosti s možností obměny receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Klára

19 ledna, 2018

Naprosto fantastické! Nedala jsem žádné sladidlo a i přesto jsou přímo famózní! 🙂

Lucie

20 ledna, 2018

Máte pravdu, že sladidlo opravdu není až tak nutné. Kokosová mouka je přirozeně sladká sama o sobě. Mám velkou radost, že chutnalo. Děkuji za komentář.

Roman

25 ledna, 2018

kdyz nemam vinnej kamen cim a v jakym pomeru nahradit diky

Lucie

26 ledna, 2018

Můžete použít klasický prášek do pečiva. Dejte ho přibližně polovinu, než je uvedeno v receptu.

Lu

3 února, 2018

Právě jsem posnídala lívanečky podle Vašeho receptu a jsou výborné. Dobře se pekly, netrhaly se a ani se nechce věřit, že to jde bez klasické mouky. Za mě za 1

Lucie

3 února, 2018

Mám radost, že se lívance povedly a vy si doma pochutnali. Bez mouky jde vlastně skoro úplně všechno. Jen musíme společně přijít na to, jak na to 🙂

Zdena

21 února, 2018

Dnes byly ke snídani, jen jsem měla doma Riccotu a též to s ní šlo perfektně. Lívanečky úžasné, jen jsem do sebe ty 4 prostě nedostala, je to velmi syté, ale též moc výborné.

Lucie

21 února, 2018

Díky moc za sdílení zkušenosti s použitím ricotty. Mám radost, že chutnalo 🙂 Porce jsou jen orientační, člověk to musí upravit podle sebe.

Andrea

10 března, 2018

Hlásím, že z toho jdou udělat príma vafle, které se dají použít na slanou i sladkou náplň. Díky za parádní recept.

Lucie

10 března, 2018

Super, díky moc za sdílení zkušenosti s přípravou ve vaflovači. Mám radost, že chutnalo.

Simona

28 března, 2018

Tak jsem taky vyzkousela :). Delala jsem z bezlaktozoveho syra, dala je do vaflovace a jsou super!

Lucie

28 března, 2018

Super! To mám velkou radost, že se povedlo a chutnalo. Díky za sdílení zkušenosti s přípravou ve vaflovači a z bezlaktózového sýru.

Katka

16 května, 2018

použila jsem tučný tvaroh a mandlovou mouku a byly dobré! jen oproti klasickým lívancům byly dřív upečené, pár jsem jich měla dost černých, příště musím rychleji otáčet. půlku jsem si dala se špenátem a sýrem, půlku s jogurtem a malinami a super.

Lucie

17 května, 2018

To zní jako skvělý nápad na obměnu <3 Mám radost, že se podařilo a chutnalo.

Veronika Koukolská

15 července, 2018

Skvělý recept! Konečně lívance bez banánů 🙂
Použila jsem Lučinu a povedly se výborně. Vůbec se netrhají. Sice nejsou tak vláčné jako “normální” lívance, ale chutnají skvěle. Děkuji za tento recept, ukládám si ho do oblíbených 🙂

Lucie

16 července, 2018

Veroniko, mám radost, že lívance chutnají 🙂 Díky za komentář.

Soňa

16 srpna, 2018

První livance,při praci s kokosovou moukou,které se mi provedly a nerozpadlyDekuji za super recepty

Lucie

16 srpna, 2018

Mám radost, že se lívance povedly 🙂 Kokosová mouka je prevít savý 😀 , musí se s ní opatrně.

Petra W.

25 srpna, 2018

Výborné, jednoduché na přípravu, těsto zvládl udělat manžel. Chutnalo všem. Zařazujeme do našeho LC jídelníčku.

Lucie

26 srpna, 2018

Moc děkuju za komentář 🙂 Mám radost, že se lívanečky tak skvěle daří a že chutnají <3

Kačka

20 září, 2018

Luci,chtěla bych zkusit tyhle lívance, ale mám jen mascarpone a lněnou mouku. Šla by použít tato kombinace?

Lucie

21 září, 2018

Kačko, nezkoušela jsem, takže to neumím potvrdit. Nebyl by v tomto případě lepší tento recept? https://paleosnadno.cz/recept/kakaove-livance/

Ivana

31 ledna, 2019

Prosim, ktere sladidlo lze v nouzi nejvyssi u LC pouzit. Dekuji za odpoved.

Lucie

31 ledna, 2019

Asi bych omezeně a jen občas použila erythritol. Ale pořád je to šidítko pro chuťové buňky a také nic moc pro střevní prostředí. Takže používat opravdu s rozmyslem.

Karol

30 března, 2019

Na cem jonem mohu smazit prosim, kdyz nemam ghee, olivovy olej na vareni?

Lucie

30 března, 2019

Pokud vám nebude vadit výrazná chuť olivového oleje, dá se použít případně i ten.

Silvie

23 května, 2019

Díky! Nejlepší LC lívance, co jsem zatím měla. Zkusila jsem několik zahraničních receptů a výsledek nebyl nic moc. Použila jsem Palouček, přidala xantanovou gumu, a nechala chvilku odstát – směs se mi zdála moc tuhá, tak jsem poředila mlékem a vše dopadlo super 🙂

Lucie

24 května, 2019

Díky za vyzkoušení receptu a za komentář. Osobně xantanovou gumu nepoužívám, ale předpokládám, že má zahušťující účinky, proto směs vyšla tuhá. Mám radost, že se lívance povedly a chutnaly 🙂

Eva

11 ledna, 2020

Dobrý den, Lucie, děkuji moc za recept! Lívanečky vyšly výborně, netrhaly se ani nepřipalovaly. Chutnaly i manželovi, který se ke mně v LC přidal. Se lžičkou neslazeného borůvkového džemu byly úžasné

Lucka

12 ledna, 2020

Dobrý den, Evo, to mám velkou radost, že se lívanečky vydařily a chutnaly 🙂 V kombinaci s borůvkovým džemem musely být úžasné!
Moc děkuji za vyzkoušení receptu a za čas věnovaný komentáři ❤️

Petra P.

23 srpna, 2020

Zdravím, Lucie.
Opět moc dobré, těsto se vydařilo, podávala jsem s mascarpone a rozvarem z jahod, malin a borůvek, pokapané čekankovým sirupem – všichni měli boule za ušima 🙂 Děkujeme 🙂 Mějte se Petra

Lucka

24 srpna, 2020

Petro, já děkuju ❤️ Dělá mi radost číst, že chutná 🙂

Petra

2 listopadu, 2020

Dobrý den, myslíte, že by šly použít jen žloutky? Bohužel na bílek máme alergii. Popřípadě něčím jiným bílek nahradit? Děkuji

Lucka

3 listopadu, 2020

Dobrý den, nezkoušela jsem, takže to nemůžu potvrdit, ale myslím, že by to fungovat mohlo.

Pavlína Ševčíkova

17 května, 2021

Ahoj Luci,
lívance jsem zkoušela, byly výborné vše podle receptu, šlo to dobře!
S kysanou smetanou, skořicí, domácí marmeláda bez cukru. Jsem reprve týden na LC, dříve milovník sladkého. Zkouším recepty podle tvého webu a jídla jsou zajímavá, chutná, pestrá.
Chválím za nápady, fotky, zpracování a jednoduchost!
Děkuji Pavlína

Lucka

18 května, 2021

Ahoj, Pavlíno, to mám velkou radost, že se lívanečky podařily a chutnaly ❤️
Moc děkuju za pochvalu stránek a receptů. Doufám, že u mě najdeš dostatek inspirace a pochutnáš si na mnoha dalších receptech 🙂
Děkuju za čas věnovaný komentáři. Potěšil ❤️

Vláďa

25 července, 2021

Výborné, doporučuji přidat trochu vanilkového extraktu a podávat s čekankovým toppingem 🙂

Lucka

26 července, 2021

Super tip, díky moc ❤️

aneta prokopová

24 března, 2022

dobrý den,myslíte,že mohu těsto použít do vaflovače?

Lucka

24 března, 2022

Dobrý den, přiznám se, že vaflovač nepoužívám ani s ním nemám žádné zkušenosti, proto můžu pouze odhadovat. Ale myslím, že když přidáte jen malilinko (opravdu jen nepatrně) mouky navíc, fungovat by to mělo 🙂

Martina

20 října, 2022

Mnamozni!

Lucka

21 října, 2022

Mám radost, že jste si pochutnala ❤️

Pavlina

7 listopadu, 2022

Livanecky jsou famozni

Lucka

8 listopadu, 2022

Mám radost, že jste si pochutnala ❤️ Děkuju za milý komentář 🙂

Jana

3 prosince, 2022

Dobrý den,
mohla bych použít cottage sýr?

Lucka

3 prosince, 2022

Dobrý den, nezkoušela jsem, ale myslím, že by to fungovat mohlo 🙂 Pokud vyzkoušíte, budu moc ráda, když sem napíšete. Moc děkuju ❤️

Jana Kodytkova

7 dubna, 2023

Dobry den, spa by pouzit mandlova mouka misto kokosove ve stejnem pomeru surovin? Nebo ma jine vlastnosti.

Dekuji

Jana

Lucka

9 dubna, 2023

Dobrý den, Jano, je to jak píšete – mandlovou a kokosovou mouku nelze ve stejném poměru zaměňovat. Kokosové stačí mnohem méně, protože hodně saje. Pokud budete chtít použít mandlovou, je nutné ji dát minimálně dvakrát tolik.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky