🚚 Dopravci slibují doručení do 🎄Vánoc u objednávek dokončených do 20.12., 📦 Česká pošta do 16.12.
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Lněné tousty

Lněné tousty

  ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Lněné tousty
5.0 36

Jakkoliv se u mě po změně stravy pečivo vytratilo z běžného jídelníčku, občas prostě přijde chvíle, kdy si chcete na něco křupavého namazat pomazánku nebo třeba tatarák. Jasně, jde to i na zeleninu a často tak i řeším. Ale jednou za čas si připravím i tyhle toustíky z lnu a kokosové mouky, ochutím je podle aktuální potřeby a jednoduše si je užiju 🙂

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

60 g jemně rozemletých lněných semínek nebo lněné mouky

60 g kokosové mouky

20 g psyllia

40 g loupaných slunečnicových semínek

10 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 6 g běžného

2 vejce

25 g olivového oleje

200 ml vody

drcený kmín

sůl

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 5 minut

    40 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte ve středně tuhé těsto.

Ochuťte ho podle vaší volby, třeba rozdrceným česnekem, bylinkami nebo oblíbeným kořením místo kmínu.

Těsto vypracujte na plechu vyloženém pečícím papírem na placku vysokou pár milimetrů, nařezejte ji na požadované tvary a dejte péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pak jednotlivé tousty od sebe oddělte, aby se lépe propekly, a vraťte je zpátky do trouby ještě na 5-10 minut.

Hotové tousty se skvěle hodí k různým pomazánkám, tatarskému bifteku nebo jako základ svačinky na cestu.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota320 kcal / 1 339 kJ
Sacharidy8 g
Tuky23 g
Bílkoviny11 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




98 Recenzí / komentářů

Lu Zedníková

14 dubna, 2018

Vypadá to lákavě, určitě vyzkouším. Někdy mě honí mlsná, budou se hodit.

Lucie

14 dubna, 2018

Tak doufám, že se vydaří a budou chutnat 🙂

Lenka

14 dubna, 2018

Dobry den, cim by sa dali nahradit vajicka v tomto super recepte?

Lucie

14 dubna, 2018

Dobrý den, Lenko, přímo v tomto asi ničím. Ale zkuste tuhle bezvaječnou variantu https://paleosnadno.cz/recept/lnene-krekry/

Lenka

14 dubna, 2018

Zdravim Lucko a dakujem za rychlu reakciu

Božena

14 dubna, 2018

Vypadá to krásně, vyzkouším

Eva

14 dubna, 2018

Lucinko, zdravím, toustíky jsou vynikající !

Lucie

14 dubna, 2018

Tak pak dejte vědět, jak se povedlo a zda chutnalo 🙂

Lucie

14 dubna, 2018

Evi, díky za vyzkoušení receptu a za komentář. Mám radost, že se tousty povedly a chutnají 🙂

Míla

15 dubna, 2018

Lucinko,jsou vynikající. Upekla jsem hned dva plechydíky za recept

Lucie

15 dubna, 2018

Mílo, to moc ráda čtu 🙂 Mám radost, že chutnají <3

Martina

3 května, 2018

Lucko, moc Vás zdravím a ráda poznávám Jsem bez lepku, mléčných, masa, bez chemie, navíc po vyšetření z kapky krve na dietě podle krevních skupin Lze v tomto receptu nahradit pohankovou moukou kokosovou? Předem děkuji za odpověď a přeji, ať se daří a těším se na inspiraci z Vaší kuchyně Martina

Lucie

3 května, 2018

Martino, vítám vás na stránkách 🙂 Bohužel vás asi zklamu a neporadím, pohankovou mouku nepoužívám.

Lucka

7 května, 2018

Luci opet paradni recept! Myslite, ze by sly i bez psyllia, abych je mohla dat i nasemu jednoletakovi;-)? Popr. co pridat. Moooc diky!

Lucie

7 května, 2018

Luci, to bohužel bez psyllia fungovat nebude. On teda podle mě ani len nebude pro malé dítě úplně optimální. Co sezamové krekry, nezkoušela jste? https://paleosnadno.cz/recept/sezamove-krekry/
Tam je sice také len, ale jen troška a lze případně zcela vynechat.

Zuzana

17 května, 2018

Jednoduše geniální…geniálně jednoduché 🙂 čtvrtý recept a opět nadšená..nezbývá než jít do vaší kuchařky naplno! Děkuji…

Lucie

18 května, 2018

Neděkujte. To já děkuju! Protože číst takovéhle komentáře je nejlepší způsob jak začít den 🙂 Mám velkou radost, že chutná.

Bara

29 května, 2018

Luci, Vy jste fakt kouzelnice. Uz pul roku mam doma kokomouku a porad jsem ji neprisla na chut. Ted jsem chtela uz konecne nejake „pecivo“ a narazila na tento Vas recept. Jednoduche, rychle a fakt super. Priste je jen udelam tenčí, ty krupave okraje mi chutnaji asi nejvice. Dekuju moc!

Lucie

29 května, 2018

Kouzelník je ten, komu se recept povede. Takže já to nebudu 🙂 Mám radost, že chutnalo <3

Tatiana Hošťálková

3 června, 2018

Lucko, právě jsem je dopekla a jsou TOP! Chystám se na 4 dny se psem na tábor, kde se budu stravovat sama, tak jsem si upekla sezamové placky a tyto lněné krekery. K tomu nějakou paštiku, maso ve skle, zeleninu a přežiju ty 4 dny. Díky za skvělé recepty.

Lucie

3 června, 2018

To mám radost, že chutná. Užij si psí tábor. Mám radost, že tam budu tak trošku s tebou 🙂

Lucie Blažejová

5 června, 2018

Dobrý den, můžu prosím kokosovou mouku nahradit slunečnicovou?

Lucie

6 června, 2018

Dobrý den, asi ano, ale nebude to už ono. Kokosová mouka má specifické vlastnosti, které žádná jiná mouka moc nemá. Extrémně saje a těsto je pak i křehčí a sušší.

Barbara Filkorn

11 června, 2018

Moc ráda vařím a peču podle Vašich receptů, tento se taky podařil a tousty jsou luxusní!! Jen jsem teda bojovala s nandaváním na plech :))

Lucie

12 června, 2018

Mám radost, že se ke mně vracíte a že tousty chutnají 🙂 Nejlepší je těsto vypracovat rovnou na plechu. Nikam ho nepřenášet.

Erika

12 června, 2018

Dnes peciek 1x, su super 🙂 Vyborne, dakujem moooc!!!

Lucie

13 června, 2018

To já děkuju! Vždycky mi udělá velkou radost, když někdo věnuje čas tomu, aby mi napsal, že mu chutnalo <3

Irena Strunova

14 června, 2018

Dobrý večer Lucko,
vaše tousty jsou výborné!!!!!
Jen bych chtěla poprosit o radu jak je uchovávat?
Chci si je udělat do zásoby na dovolenou na Slovensko.
Dekuji Irča

Lucie

15 června, 2018

Dobrý večer, Irčo,

mám radost, že se tousty povedly a chutnají 🙂
Myslím, že uchované v bavlněné nebo papírové utěrce (ne v igelitu) vydrží naprosto bez problémů několik dní.

Martina

17 června, 2018

Dobrý večer,

dělala jsem z tohoto receptu místa placky chleba a taky boží….tpstě mňam…díky díky díky

Lucie

18 června, 2018

Dobrý den, Martino, moc děkuju za sdílení zkušenosti s obměnou receptu. Mám radost, že chutnalo 🙂

Kateřina

24 června, 2018

Dobry den co je to psillia dekuju

Lucie

25 června, 2018

Dobrý den, psyllium je osemení jitrocele indického. Je to rozpustná vláknina, která se používá na bezlepkové pečení, kde v těstě částečně nahrazuje chování lepku. Psyllium seženete prakticky v každé lékárně. Ptejte se po sypkém, bez přísad.

buculinek

1 července, 2018

Lucie, díky tomuhle receptu a mé zbrklosti vznikla sladká verze 🙂 Odvažovala jsem kokos. mouku a věděla, že v útrobách špazu je malý zbyteček, nuž jsem ho vysypala, ochutnala a jevil se mi poněkud sladký. Nechtělo se mi vyhodit lněnou mouku a tak jsem improvizovala. V ingrediencích není kmín a sůl. jinak vše+pár rozinek, trocha mandlových lupínků a místo olivového oleje jsem dala makový olej (ten asi LC ani primal paleo nebude, nevím)+ dalších 30g kokos. mouky.
Druhý pokus je již slaná verze 🙂 Díky moc!

Lucie

2 července, 2018

Tyhle pokusy jsou super! Občas z toho vylezou vyloženě poklady, ke kterým se člověk pak rád vrací 🙂
Díky za sdílení zajímavé sladké varianty. Ta by mohla být super jako svačinka někam na túry.

Lilly Franz

16 července, 2018

Dobrý den, právě jsem dopekla a musím Vám složit poklonu, trochu jsem se toho složení bála, přidala jsem certvou bazalku a musím ríct, že je to naprosto úžasné!!!!! Jen bych se chtěla zeptat, jestli mi pordíte, jak uskladnit, aby vydržely co nejdéle, jsem na ně sama 😀 Děkuji moc a přeji krásný den plný sluníčka 🙂

Lilly Franz

16 července, 2018

Nějak mi uniklo poslání hvězdiček, tak ještě jednou 😀 😀

Lucie

16 července, 2018

Dobrý den, mám radost, že se tousty povedly a že chutnají 🙂 Bazalka je skvělá volba, krásně pečivo ovoní.
Osobně je nechávám zakryté jen bavlněnou utěrkou nebo zabalené do papírového (ne igelitového) sáčku. Pro delší uskladnění je pak zamrazím a před konzumací nechám povolit a krátce rozpeču prudce v troubě.
A děkuju moc za hodnocení <3 Každá hvězdička potěší 🙂

Petra

16 července, 2018

Dobrý den. Jdou dělat i na sladko s přídavkem kakaa a stevie. Potřela jsem si je oriskovou pomazánkou a mandlovým máslem 🙂

Dominika

17 července, 2018

Vynikající 🙂

Lucie

18 července, 2018

Dobrý den, super tip, díky moc za sdílení 🙂

Lucie

18 července, 2018

Mám radost <3

Petra

23 července, 2018

Trochu jsem se bála té kokosové mouky, ale je to vážně vynikající. Na výlet jak dělané 🙂

Magda

23 července, 2018

Včera jsme dojedli první várku a už se peče další. Výborné a rychlé LC pečivo.

Lucie

25 července, 2018

Mám radost, že chutnalo 🙂

Lucie

25 července, 2018

Moc díky za komentář, vždycky mi udělá velkou radost, když někomu chutná 🙂

Renata

1 srpna, 2018

Další dobrá pochoutka.

Irma

1 srpna, 2018

Za mě asi nejlepší alternativa pečiva. Přidala jsem jen chlebové koření a je to naprosto luxusní nevtíravá chuť a chutná dobře i 3.den po upečení. Lucie, smekám a děkuju za sdílení tohoto receptu. Konečně si mohu vychutnat pečivo s máslem po 7 měsících!

Lucie

2 srpna, 2018

Mám radost, že chutná, díky za komentář 🙂

Lucie

2 srpna, 2018

Irmo, moc děkuji za milý komentář <3 Mám velkou radost, že chutná a že vám můj recept zaplnil „díru“ v jídelníčku. Jídlo musí být i radost 🙂

Iveta

14 srpna, 2018

Dobrý den Lucko,
jedu na 14 dní do Thajska a snažím se vzít si něco s sebou, abych tam nemusela jíst stále rýži nebo nudle. Myslíte, že tyto toustíky vydrží? Nezkazí se?

Děkuji Iva

Lucie

14 srpna, 2018

Dobrý de, Ivo,
vyzkoušené to nemám, ale myslím, že vydrží 🙂
Užijte si dovolenou, Thajsko (nebo spíš Asie obecně) je můj sen. Snad se tam brzy také podívám 🙂

Eli

27 srpna, 2018

Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela tento recept v rámci znovuzařazování potravin po 180 hodinovém půstu. Jen jsem místo vajec dala 2 lžičky chia semínek s trochou vody. Výsledek byl skvělý. Děkuji.

Lucie

28 srpna, 2018

Dobrý den, chia semínka jako náhrada vajec je skvělá volba 🙂 Jen nebyla všechna ta semínka nápor na střeva po dlouhém půstu?

Žaneta Molischová

29 srpna, 2018

Hezký den tento recept je naprosto famózní! Psylium jsem nahradila chia semínky rozdrcenými na mouku (v kafemlýnku) a vodu dala od oka. Chuťově jsou dokonalé a já si konečně můžu vychutnat pečivo na snídani! Moc děkuji za tento recept. Od teď jedině lněné toasty

Lucie

30 srpna, 2018

Moc děkuji za komentář, mám velkou radost, že chutná 🙂

Tereza Perna

6 září, 2018

Jeee to je zraaadlo ❤️

Lucie

6 září, 2018

😀 Boží komentář <3

Lucie Š.

15 září, 2018

Můj první pokud o low-carb pečivo, protože manžel měl potřebu něčeho jako pečivo. Jsou vynikající. Dělala jsem rovnou z dvojité dávky a rozhodně budu opakovat. A jsou dost syté. Děkuji za recept.

Kamila

15 září, 2018

Mám vychytávku. To psylium nejdřív namočit do vody a až pak nalít do smíchaných suchých ingrediencí. Těsto se pak trhá mnohem méně. Jinak s nimi sklízím velké úspěchy, děkuju!

Lucie

16 září, 2018

Mám radost, že chutnalo <3
Všechno pečivo ze semínek a ořechů je hodně syté a také kaloricky nabité. Člověk by na to měl myslet a pečivo zařazovat jen občas. Ale chápu, že někdy to prostě nejde jinak a člověk kousek nějakého „chleba“ prostě potřebuje 🙂

Lucie

16 září, 2018

Díky za tip 🙂
I když si osobně myslím, že psyllium by mělo být namočené společně se všemi ostatními surovinami, aby se lépe společně propojily.
Ale vaření (a pečení zejména) je taková malá alchymie a často naprosto stejný postup funguje každému úplně jinak.

Michaela Dlouhá

25 září, 2018

Přidala jsem asi lžíci sezamových semínek, tousty jsou úžasné, skvělé, dokonalé, děkuji za recept

Lucie

26 září, 2018

Mám velkou radost, že tousty chutnaly 🙂

Dagmar

6 října, 2018

Tak já hlásím, že s pomazánkou mrkev+celer+sýr+majolka snědli úplně všichni a celí se olizovali. Zařazuji do pravidelného repertoáru. Vydržely týden v pohodě. A také už se nemůžu dočkat tištěné kuchařky, dneska jsem předobjednala..

Lucie

7 října, 2018

To zní skvěle, musela to být super mňamka <3
Děkuji za objednávku kuchařky. Doufám, že i v ní najdete další pochoutky 🙂

Dana Šifrová

16 října, 2018

Dobrý večer, Lucie,

Zkrátka DE-LU-XE !!!!! Manžel je zbodnul s játrovou pastikou a ještě jsem musela schovat, aby měl toustiky na další den .
Děkuji za další bezva nápad !!
Dana

Lucie

19 října, 2018

Dobrý den, Dani, to mám velkou radost, že doma chutnalo 🙂 S paštikou to musela být dobrota. Až jsem z toho dostala hlad 🙂

Niky93

25 října, 2018

Toastíky jsou moc dobré, neměla jsem tolik slunečnicových semínek, tak jsem namíchala s dýňovými a povedlo se mi to vyválet do kruhu, takže toasty jsem si nakrájela jako pizzu na trojúhelníky a hned mě napadlo, že příště na to dám nějaké pizza ingredience a nechám ještě chvíli zapéct, jelikož okraje byly úžasně křupavé, tak by z toho mohla být dobrá pizza. 🙂
Dnes jsem si je dala s domácí marmeládou a večer opekla v topinkovači k polévce. Určitě jsem nepekla naposledy! 🙂

Lucie

26 října, 2018

To zní jako super nápad. Díky za sdílení obměny receptu <3

Ana

31 října, 2018

Dobrý den, Lucie.

Rozhodla jsem se pro LC stravu před 2 týdny, hlavním důvodem bylo zhubnout. Říkala jsem si, že to vidím na nějaké období a pak se vracet k původní stravě a začít se více hýbat, jak se dostanu na požadovanou váhu, protože jsem si nedovedla představit se takto stravovat dlouhodobě. Říkala jsem si, že prostě nevydržím dlouhodobé odříkání si pečiva, příloh atd. Ale jak jsem našla Vaše stránky, tak jsem pochopila, že si nemusím nic odříkat! Stačí prostě používat jiné ingredience a jídlo je kolikrát nakonec i chutnější.
Tento recept jsem včera vyzkoušela a naprosto luxusní.

Takže Vám moc chci poděkovat a jdu si objednat Vaše knížky 🙂

A budu se těšit na zkoušení dalších receptů 🙂

Lucie

31 října, 2018

Dobrý den, Ano, moc děkuji za váš komentář. Udělal mi obrovskou radost <3 Je to totiž přesně jak píšete. Hodně lidí k „jinému“ stravování ze začátku přistupuje hodně skepticky a vidí v něm je samá omezení. Pokud mu ale dají šanci, většinou zjistí, že naopak objeví nový a chutný svět skvělých jídel, objeví nové, před tím ignorované suroviny. Mám velkou radost, že vám chutná a že se chcete pustit i do dalších receptů. Doufám, že podobně budete spokojená i s recepty z kuchařky <3

Veronika T.

17 listopadu, 2018

Moje oblíbené tousty. Zdaleka nejoblíbenější LC „pečivo“, jaké jsem za půl roku na LC zkoušela. Na chuť lněné krekry, na jídlo lněné tousty, u nás doma prostě vládne len 🙂

Lucie

17 listopadu, 2018

To mám radost, že chutnají a že recept vybojoval na přední příčky v oblíbenosti <3 Díky za komentář.

Markéta

27 prosince, 2018

Jediné pečivo, které mi v LC opravdu chutná! Díky…jdu si hned zas udělat 🙂

Lucie

28 prosince, 2018

To mám radost, že chutná <3 Díky za komentář.

Pavla

31 prosince, 2018

Výborný recept na toustiky,dělám je často i mým hostům chutnají.

Lucie

31 prosince, 2018

Mám radost, že tousty chutnají. Díky moc za komentář a pochvalu receptu.

Katka

21 ledna, 2019

Dneska jsem pekla a opravdu vynikající !!! Nečekala jsem, že budou tak výborný
Mám těhotenskou cukrovku, takže musím omezit sacharidy… ale tohle určitě nepeču naposledy!

Lucie

21 ledna, 2019

To mám velkou radost, že se povedly a chutnaly 🙂 Ať se vám dobře daří a prožijete klidné a pohodové těhotenství <3

Jana

26 ledna, 2019

Lucko, děkuji za skvělý recept. Přesto, že mi došla ve váze baterie, povedly se skvěle 🙂 a s tataráčkem byly prostě úžasnééé 🙂 Určitě budu péct častěji 🙂

Lucie

27 ledna, 2019

Jano, to já děkuju. Za vyzkoušení receptu a za komentář 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo. Nicméně má to jednu vadu – teď jsem na ten tatarák dostala extrémní chuť 😀

Irena

28 února, 2019

Dobrý den milá Lucie,
krekry dělám už poněkolikáté, jsou vynikající. Třeba s avokádovým tatarákem…mnam Moc děkuji za recept. Jedu ve WHOLE30 od ledna, pomalu budu přecházet na LCHF a u Vás jsem se již inspirovala u mnoha receptů…. jen nestíhám psát komentáře při pěti dětech.
Irena

Lucie

1 března, 2019

Dobrý den, milá Ireno,
mám velkou radost, že tousty chutnají a že se k nim ráda vracíte 🙂 Jen pozor, nevím, jestli nedošlo k mýlce, ale tento recept není vhodný do Whole30. V tomto programu se nesmí péct žádné pečivo, i kdyby bylo z jinak povolených surovin.
Moc děkuji za pochvalu receptů a za Váš čas věnovaný komentáři. Je mi jasné, že s 5 dětmi (klobouk dolů!) ho nemáte nazbyt. Moc si toho vážím. Mějte se krásně a ať se dobře daří <3

Marie

9 března, 2019

Skvělý recept, konečně pečivo, do kterého je třeba řádně kousnout, což mi absolutně vyhovuje. Jen mám problém sníst pouze jednu porci, naprostá závislost. Moc děkuji, zařazuji do repertoáru.

Lucie

11 března, 2019

Mám velkou radost, že tousty tolik zachutnaly. Se závislostí jsme na tom stejně, velký problém aby to vydrželo déle. 😀

Soňa

11 března, 2019

Nekrupete tam někdo písek v tom psyliu. Já ano nešlo by to namočit to psylium?

Lucie

11 března, 2019

Hodně lidem psyllium nechutná, cítí ho i po namočení. Zkuste případně změnit značku, nebo ho umlít v mlýnku na kávu hodně najemno.

Soňa

12 března, 2019

To už jsem zkoušela. Když ho namocim do vody písek sedne jde tam i vidět přeliji do jiné sklenice a dobrý. Jen jsem chtěla vědět jestli ty recepty budou dobré po namočení toho psylia…?

Lucie

12 března, 2019

To bohužel nemůžu potvrdit, nikdy jsem to nezkoušela. Asi jak u kterého. Tady by to fungovat možná mohlo.

kKristýna

15 března, 2019

NEJLEPŠÍ pečivo co jsem kdy dělala a jedla z takových surovin. D Ě K U J I ! ! !

Lucie

18 března, 2019

JÁ DĚKUJI za tak krásná slova! 🙂 Doufám, že bude chutnat i nadále.

Martina

27 března, 2019

Ježíš, to je tak strašné dobrý, přidala jsem uzeninu papriku a sušený česnek fakt mňam

Lucie

28 března, 2019

Takovéhle nadšené komentáře čtu obzvlášť ráda <3 Díky za skvělý tip na dochucení.

Iwet

24 května, 2019

Chutnají skvěle…..máte zkušenost se zamražením v mrazáku???

Lucie

25 května, 2019

Konkrétně s tímto receptem zkušenost se zamrazením nemám, ale fungovat by to mělo bez problémů.
Děkuji za komentář, mám radost, že tousty chutnají 🙂

Eva Macíčková

19 října, 2019

Výborné, jednoduché, lehké- dělám zásobu a pak dám do mražáku a beru průběžně.

Lucka

20 října, 2019

Díky za tip se zamrazením. Mám radost, že chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0