Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)

Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)

  ,   , , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Trhané maso (hovězí, vepřové, drůbeží)
5.0 4

Další recept z řady „bez práce“. I když se v tomto případě se nejedná o návod na finální jídlo (spíše o surovinu pro další upotřebení), rozhodně stojí za vyzkoušení. Proč? Protože trhané maso je vážně skvělé! Úžasně chutná, hodí se například do vhodného pečiva na styl burgeru, můžete jím doplnit květákové placičky, lze ho promíchat s květákovou rýží nebo jím naplnit vaječnou omelety… Zkrátka takový malý kuchařský poklad ❤️

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin 30 minut
  • 5 minut

    2 hodin 30 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

600 g masa vcelku podle vašeho výběru (krkovička, plecko, libovější kližka, krůtí stehno, kuřecí stehenní řízky apod.)

150 g cibule

3 stroužky česneku

40 g rajčatového protlaku nebo domácí barbecue omáčky

1 lžička drceného římského kmínu

1 lžička sušeného koriandru

2 lžičky uzené papriky

špetka chilli

sůl

pepř

volitelně - jalapeño, chilli paprička, čerstvá paprika

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření / pečení: 2 hodin 30 minut
  • 5 minut

    2 hodin 30 minut

    2 hodin 35 minut

  • Množství: 5 porcí

Postup

Do vhodné pečicí nádoby vložte všechny uvedené ingredience – maso vcelku, cibuli nakrájenou na proužky, rozdrcený česnek, rajčatový protlak nebo #368[domácí barbecue omáčku] smíchanou s kořením a vodou (té dejte ze začátku spíše méně a později případně přidejte).

Volitelně můžete přidat i nakrájené papričky nebo tenké nudličky klasické papriky.

Pekáček zakryjte, vložte do trouby a pečte na 150 °C podle druhu masa 2-4 hodiny (cca 2 hodiny drůbeží, cca 3 hodiny vepřové, cca 4 hodiny hovězí).

Občas maso zkontrolujte a v případě potřeby trošku podlijte. Většinou to ale není potřeba. Pokud pečicí nádoba dobře těsní, stačí tekutina, kterou jste přidali na začátku.

Jakmile je maso krásné měkké, že by ho šlo krájet lžící, roztrhejte ho pomocí 2 vidliček na jednotlivá vlákna a smíchejte s vypečenou šťávou. Pokud jste maso pekli s kostí a kůží, tak je před trháním odstraňte.

Po roztrhání můžete maso ještě krátce zprudka opéct v troubě na vysokou teplotu. Pozor, ať se nespálí. Mělo by zůstat krásně šťavnaté, takže bude stačit opravdu jen pár minut.

Hotové trhané maso slouží jako základ mnoha pokrmů - můžete ho vložit mezi plátky vhodného pečiva na styl burgeru (netýká se W30), přimíchat do květákové rýže, přidat na pánev k zeleninové směsi, naplnit jím vaječnou omeletu apod.

Doporučuji ho připravit větší množství a zamrazit po porcích. Budete tak mít připravený základ pro rychlá jídla.

TIP

Pokud máte doma pomalý hrnec, můžete ho pro přípravu tohoto receptu skvěle využít. Uvedenou dobu pečení prodlužte o 2-3 hodiny v závislosti na použitém druhu masa a jeho množství.

Recept prošel dodatečnou úpravou, proto se některé komentáře nemusí shodovat s jeho aktuální verzí.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu
Energetická hodnota290 kcal / 1 220 kJ
Sacharidy5 g
Tuky20 g
Bílkoviny23 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




20 Recenzí / komentářů

Alena2

4 dubna, 2016

Dobrý den,
maso se nemusí nejdříve zatáhnout, na pánvičce nebo v pekáčku ? Děkuji

Lucie

4 dubna, 2016

Dobrý den. Ne, to není nutné. Naopak, na mase žádnou kůrku nechceme, aby šlo dobře trhat.

visa

30 dubna, 2016

to je takové trhané maso po česku, že?

Lucie

30 dubna, 2016

Proč po česku? Nechápu otázku.

pavel

27 května, 2017

No všada jinde se trhané maso griluje i 12 hodin a pak trhá.

Miroslav

16 listopadu, 2017

Výborné. Loupaná plec byla bomba.

Lucie

18 listopadu, 2017

To věřím! <3

Petra

31 prosince, 2017

Chystám už podruhé, tentokrát ve verzi krůtího stehna. Voní to všude a vždy mi to nedá a pokaždé tam přihodím něco navíc, dnes lehce do asijska s kořením pěti vůní a zázvorem navíc <3

Lucie

31 prosince, 2017

Úplně tu dobrotu cítím! Asijská varianta je super nápad 🙂

Ivona

22 ledna, 2018

Lucie, děkuji! Bylo to skvělé, dnes s dýňovou kaší. Určitě si to zopakuji !

Rady

15 května, 2018

Když mám pomalý hrnec a krůtí maso, dám to všechno do hrnce a nechám to tam na který stupeň jak dlouho? Děkuji 🙂

Lucie

16 května, 2018

Pokud to jsou krůtí prsa, ty používat spíše nedoporučuji. Tohle maso je hodně suché.
U nastavení doby přípravy hodně záleží na množství, ale odhadem na 1 kg 6-7 h na Low nebo 4-5 na High.

Michaela

5 října, 2018

Dalo by se to péct v římském hrnci? Nějak nevím, jestli mám dobře těsnící pekáček…. 🙁

Lucie

6 října, 2018

S římským hrncem nemám osobní zkušenost, takže neumím bohužel přesně poradit. Ale asi by to fungovat mělo.
Jde jen o to, aby se z pekáčku neodpařovala voda 🙂

Ivana

5 února, 2019

Dobry vecer Lucie, proc nelze tento recept pouzit pro Low Carb? Dekuji

Lucie

6 února, 2019

Dobrý den, Ivano, chybička se vloudila 🙂 Díky za upozornění, opraveno. Recept určitě lze použít i do LC.

Aneta

26 února, 2019

Vynorny recept. Nemela jsem rim. kmin-dala jsem obycejny,neměla jsem ani koriandr- nahradila jsem čerstvým zazvorem. Opravdu lahodne. Děkuji!

Lucie

26 února, 2019

Takhle nahrazené to musela být pochoutka! <3 Jsem ráda, že to chutnalo. 🙂

Radka

11 června, 2019

Zrovinka je v troubě. Už se moc těšíme.

Lucie

11 června, 2019

Odpovídám s časovou prodlevou, tak doufám, že už je s chutí snězeno 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0