Recept na trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí) » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)

  , , ,   , , , ,   , , ,

Únor 25, 2015

Hodnotit recept
Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)
5.0 2

Další recept z řady „bez práce“. I když v tomto případě se nejedná o návod na finální jídlo, spíše o takový „polotovar“ – skvěle se hodí například na květákové placičky (doplněné o nakrájenou čerstvou zeleninu a avokádo), lze ho promíchat s květákovou rýží nebo trhaným masem naplnit vaječné omelety… Fantazii se meze nekladou 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 5 minut

    4 hodin

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 – 800 g masa vcelku podle vašeho výběru (krkovička, plecko, libovější kližka, krůtí prso apod.)

2 cibule

2 stroužky česneku

1 červená paprika

1 lžíce rajčatového protlaku

1 lžička drceného římského kmínu

1 lžička sušeného koriandru

1 lžička uzené papriky

špetka chilli

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 5 minut

    4 hodin

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Do dobře těsnící pečící nádoby vložte všechny uvedené ingredience – maso vcelku, papriku a cibuli nakrájenou na proužky, rozdrcené oloupané stroužky česneku, koření smíchané s rajčatovým protlakem a cca 1 dcl vody.

Pekáček zakryjte, vložte do trouby a pečte na 150°C podle druhu masa 2-4 hodiny (2 hodiny krůtí, 3 hodiny vepřové, 4 hodiny hovězí).

Občas maso zkontrolujte a v případě potřeby trošku podlijte. Většinou to ale není potřeba. Pokud pečící nádoba opravdu dobře těsní, stačí tekutina, kterou jste přidali na začátku.

Jakmile je maso krásné měkké, roztrhejte ho pomocí 2 vidliček na jednotlivá vlákna a smíchejte s vypečenou šťávou (včetně cibule a papriky) .

PS: Ti z vás, kteří vlastní pomalý hrnec, ho můžou pro přípravu tohoto receptu skvěle využít.

00:00

14 Recenzí / komentářů

Alena2

Duben 4, 2016

Dobrý den,
maso se nemusí nejdříve zatáhnout, na pánvičce nebo v pekáčku ? Děkuji

Lucie

Duben 4, 2016

Dobrý den. Ne, to není nutné. Naopak, na mase žádnou kůrku nechceme, aby šlo dobře trhat.

visa

Duben 30, 2016

to je takové trhané maso po česku, že?

Lucie

Duben 30, 2016

Proč po česku? Nechápu otázku.

pavel

Květen 27, 2017

No všada jinde se trhané maso griluje i 12 hodin a pak trhá.

Miroslav

Listopad 16, 2017

Výborné. Loupaná plec byla bomba.

Lucie

Listopad 18, 2017

To věřím! <3

Petra

Prosinec 31, 2017

Chystám už podruhé, tentokrát ve verzi krůtího stehna. Voní to všude a vždy mi to nedá a pokaždé tam přihodím něco navíc, dnes lehce do asijska s kořením pěti vůní a zázvorem navíc <3

Lucie

Prosinec 31, 2017

Úplně tu dobrotu cítím! Asijská varianta je super nápad 🙂

Ivona

Leden 22, 2018

Lucie, děkuji! Bylo to skvělé, dnes s dýňovou kaší. Určitě si to zopakuji !

Rady

Květen 15, 2018

Když mám pomalý hrnec a krůtí maso, dám to všechno do hrnce a nechám to tam na který stupeň jak dlouho? Děkuji 🙂

Lucie

Květen 16, 2018

Pokud to jsou krůtí prsa, ty používat spíše nedoporučuji. Tohle maso je hodně suché.
U nastavení doby přípravy hodně záleží na množství, ale odhadem na 1 kg 6-7 h na Low nebo 4-5 na High.

Michaela

Říjen 5, 2018

Dalo by se to péct v římském hrnci? Nějak nevím, jestli mám dobře těsnící pekáček…. 🙁

Lucie

Říjen 6, 2018

S římským hrncem nemám osobní zkušenost, takže neumím bohužel přesně poradit. Ale asi by to fungovat mělo.
Jde jen o to, aby se z pekáčku neodpařovala voda 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Lucie před 6 hodinami
 
DÁRKOVÝ POUKAZ: Kuchařka – Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 7 hodinami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Kateřina před 7 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 7 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Iveta před 11 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Michaela před 23 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Hana před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Martina před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Renata před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Libor před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Erika před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Markéta před 2 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
zakoupil/a: Martin před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
zakoupil/a: Martin před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Michaela před 3 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Petra před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Stanislava před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Marcela před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Hana před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Daniela před 4 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.