Recept na trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí) » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

trhane-veprove

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)

trhane-veprove

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)

  , , ,   , , , ,   , , ,

Únor 25, 2015

Hodnotit recept
Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)
0.0 0

Další recept z řady „bez práce“. I když v tomto případě se nejedná o návod na finální jídlo, spíše o takový „polotovar“ – skvěle se hodí například na květákové placičky (doplněné o nakrájenou čerstvou zeleninu a avokádo), lze ho promíchat s květákovou rýží nebo trhaným masem naplnit vaječné omelety… Fantazii se meze nekladou 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 5 minut

    4 hodin

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

600 – 800 g masa vcelku podle vašeho výběru (krkovička, plecko, libovější kližka, krůtí prso apod.)

2 cibule

2 stroužky česneku

1 červená paprika

1 lžíce rajčatového protlaku

1 lžička drceného římského kmínu

1 lžička sušeného koriandru

1 lžička uzené papriky

špetka chilli

sůl

pepř

Postup

Do dobře těsnící pečící nádoby vložte všechny uvedené ingredience – maso vcelku, papriku a cibuli nakrájenou na proužky, rozdrcené oloupané stroužky česneku, koření smíchané s rajčatovým protlakem a cca 1 dcl vody.

Pekáček zakryjte, vložte do trouby a pečte na 150°C podle druhu masa 2-4 hodiny (2 hodiny krůtí, 3 hodiny vepřové, 4 hodiny hovězí).

Občas maso zkontrolujte a v případě potřeby trošku podlijte. Většinou to ale není potřeba. Pokud pečící nádoba opravdu dobře těsní, stačí tekutina, kterou jste přidali na začátku.

Jakmile je maso krásné měkké, roztrhejte ho pomocí 2 vidliček na jednotlivá vlákna a smíchejte s vypečenou šťávou (včetně cibule a papriky) .

PS: Ti z vás, kteří vlastní pomalý hrnec, ho můžou pro přípravu tohoto receptu skvěle využít.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Alena2

Duben 4, 2016

Dobrý den,
maso se nemusí nejdříve zatáhnout, na pánvičce nebo v pekáčku ? Děkuji

LG

Lucie

Duben 4, 2016

Dobrý den. Ne, to není nutné. Naopak, na mase žádnou kůrku nechceme, aby šlo dobře trhat.

visa

Duben 30, 2016

to je takové trhané maso po česku, že?

LG

Lucie

Duben 30, 2016

Proč po česku? Nechápu otázku.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation