Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)

Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)

  , , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Trhané maso (hovězí, vepřové, krůtí)
5.0 4

Další recept z řady „bez práce“. I když v tomto případě se nejedná o návod na finální jídlo, spíše o takový „polotovar“ – skvěle se hodí například na květákové placičky (doplněné o nakrájenou čerstvou zeleninu a avokádo), lze ho promíchat s květákovou rýží nebo trhaným masem naplnit vaječné omelety… Fantazii se meze nekladou 😉

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 5 minut

    4 hodin

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

600 – 800 g masa vcelku podle vašeho výběru (krkovička, plecko, libovější kližka, krůtí prso apod.)

2 cibule

2 stroužky česneku

1 červená paprika

1 lžíce rajčatového protlaku

1 lžička drceného římského kmínu

1 lžička sušeného koriandru

1 lžička uzené papriky

špetka chilli

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 5 minut

    4 hodin

    4 hodin 5 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Do dobře těsnící pečící nádoby vložte všechny uvedené ingredience – maso vcelku, papriku a cibuli nakrájenou na proužky, rozdrcené oloupané stroužky česneku, koření smíchané s rajčatovým protlakem a cca 1 dcl vody.

Pekáček zakryjte, vložte do trouby a pečte na 150°C podle druhu masa ( 2-4 hodiny krůtí, 3 hodiny vepřové, 4 hodiny hovězí).

Občas maso zkontrolujte a v případě potřeby trošku podlijte. Většinou to ale není potřeba. Pokud pečící nádoba opravdu dobře těsní, stačí tekutina, kterou jste přidali na začátku.

Jakmile je maso krásné měkké, roztrhejte ho pomocí 2 vidliček na jednotlivá vlákna a smíchejte s vypečenou šťávou (včetně cibule a papriky) .

PS: Ti z vás, kteří vlastní pomalý hrnec, ho můžou pro přípravu tohoto receptu skvěle využít.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




20 Recenzí / komentářů

Alena2

4 dubna, 2016

Dobrý den,
maso se nemusí nejdříve zatáhnout, na pánvičce nebo v pekáčku ? Děkuji

Lucie

4 dubna, 2016

Dobrý den. Ne, to není nutné. Naopak, na mase žádnou kůrku nechceme, aby šlo dobře trhat.

visa

30 dubna, 2016

to je takové trhané maso po česku, že?

Lucie

30 dubna, 2016

Proč po česku? Nechápu otázku.

pavel

27 května, 2017

No všada jinde se trhané maso griluje i 12 hodin a pak trhá.

Miroslav

16 listopadu, 2017

Výborné. Loupaná plec byla bomba.

Lucie

18 listopadu, 2017

To věřím! <3

Petra

31 prosince, 2017

Chystám už podruhé, tentokrát ve verzi krůtího stehna. Voní to všude a vždy mi to nedá a pokaždé tam přihodím něco navíc, dnes lehce do asijska s kořením pěti vůní a zázvorem navíc <3

Lucie

31 prosince, 2017

Úplně tu dobrotu cítím! Asijská varianta je super nápad 🙂

Ivona

22 ledna, 2018

Lucie, děkuji! Bylo to skvělé, dnes s dýňovou kaší. Určitě si to zopakuji !

Rady

15 května, 2018

Když mám pomalý hrnec a krůtí maso, dám to všechno do hrnce a nechám to tam na který stupeň jak dlouho? Děkuji 🙂

Lucie

16 května, 2018

Pokud to jsou krůtí prsa, ty používat spíše nedoporučuji. Tohle maso je hodně suché.
U nastavení doby přípravy hodně záleží na množství, ale odhadem na 1 kg 6-7 h na Low nebo 4-5 na High.

Michaela

5 října, 2018

Dalo by se to péct v římském hrnci? Nějak nevím, jestli mám dobře těsnící pekáček…. 🙁

Lucie

6 října, 2018

S římským hrncem nemám osobní zkušenost, takže neumím bohužel přesně poradit. Ale asi by to fungovat mělo.
Jde jen o to, aby se z pekáčku neodpařovala voda 🙂

Ivana

5 února, 2019

Dobry vecer Lucie, proc nelze tento recept pouzit pro Low Carb? Dekuji

Lucie

6 února, 2019

Dobrý den, Ivano, chybička se vloudila 🙂 Díky za upozornění, opraveno. Recept určitě lze použít i do LC.

Aneta

26 února, 2019

Vynorny recept. Nemela jsem rim. kmin-dala jsem obycejny,neměla jsem ani koriandr- nahradila jsem čerstvým zazvorem. Opravdu lahodne. Děkuji!

Lucie

26 února, 2019

Takhle nahrazené to musela být pochoutka! <3 Jsem ráda, že to chutnalo. 🙂

Radka

11 června, 2019

Zrovinka je v troubě. Už se moc těšíme.

Lucie

11 června, 2019

Odpovídám s časovou prodlevou, tak doufám, že už je s chutí snězeno 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0