Recept na pekáčkový guláš » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-10-17-15-45-25

Pekáčkový guláš

2014-10-17-15-45-25

Pekáčkový guláš

  ,   , , , ,   , , ,

Říjen 20, 2014

Hodnotit recept
Pekáčkový guláš
0.0 0

Určitě jste někdy slyšeli o kotlíkovém guláši. Jedná se původně o jídlo trampů připravované v kotlíku nad ohněm, ze surovin co příroda dala. Pojďte vyzkoušet trošku upravenou variantu s přípravou v troubě, ze surovin co dá vaše lednice… Anebo nejbližší obchod 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g hovězí kližky

100 g slaniny vcelku (ve variantě Whole30 podle vašeho uvážení vynechat)

3 velké cibule

4 stroužky česneku

4 rajčata

1 červená paprika (kapie)

10 žampiónů

2 lžíce sladké papriky

2 lžíce uzené papriky

1 lžíce majoránky

1 l vývaru

sůl

pepř

pálivá paprika (podle chuti)

Postup

Kotlíkový guláš se připravuje v kotlíku nad ohněm (anebo méně romanticky v hrnci na plotně), suroviny se přidávají postupně, obsah se často promíchá. My si práci zjednodušíme – guláš upečeme v troubě, suroviny vložíme do pekáčku najednou a 3 hodiny si jich víceméně nebudeme všímat.

Hovězí maso nakrájejte na kostky (cca 3×3 cm), cibuli na slabé proužky, česnek na plátky, slaninu, rajčata a papriku na kostičky, žampiony na větší kousky.

Rajčata není nutné loupat, slupka se během vaření z větší části rozpadne. Pokud by vám ale kousky v guláši vadily, rajčata si oloupejte (nařízněte je na povrchu do kříže, zalijte vařící vodou, pak ponořte do ledové vody, nechte chvíli zchladit a pak oloupejte).

Všechny suroviny včetně koření vložte do pekáčku, zalijte 1 l vývaru (nebo vody) a promíchejte.

Se solí, pepřem a pálivou paprikou zatím šetřete, omáčka během přípravy zhoustne, proto ji finálně dochuťte až na závěr.

Pekáček zakryjte, vložte do trouby rozpálené na 160°C a pečte cca 3 hodiny (do úplného změknutí masa).

Jednou za čas guláš zkontrolujte a promíchejte.

Na závěr dosolte a opepřete podle chuti. Kdo má rád pálivá jídla, přidá trošku pálivé papriky nebo chilli.

Podávejte samotné nebo s nějakými zeleninovými plackami (cukeťáky, dýňovými, květákovými, batátovými) či upečenými batáty.

00:00

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation