🤩 NOVINKA 🤩 Stolní kalendář s recepty pro rok 2020 TO MĚ ZAJÍMÁ
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Pekáčkový guláš

Pekáčkový guláš

  ,   , , , ,   , , ,

Hodnotit recept
Pekáčkový guláš
5.0 3

Určitě jste někdy slyšeli o kotlíkovém guláši. Jedná se původně o jídlo trampů připravované v kotlíku nad ohněm, ze surovin co příroda dala. Pojďte vyzkoušet trošku upravenou variantu s přípravou v troubě, ze surovin co dá vaše lednice… Anebo nejbližší obchod 😉

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g hovězí kližky

100 g slaniny vcelku (ve variantě Whole30 podle vašeho uvážení vynechat)

3 velké cibule

4 stroužky česneku

4 rajčata

1 červená paprika (kapie)

10 žampiónů

2 lžíce sladké papriky

2 lžíce uzené papriky

1 lžíce majoránky

1 l vývaru

sůl

pepř

pálivá paprika (podle chuti)

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 3 hodin
  • 15 minut

    3 hodin

    3 hodin 15 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Kotlíkový guláš se připravuje v kotlíku nad ohněm (anebo méně romanticky v hrnci na plotně), suroviny se přidávají postupně, obsah se často promíchá. My si práci zjednodušíme – guláš upečeme v troubě, suroviny vložíme do pekáčku najednou a 3 hodiny si jich víceméně nebudeme všímat.

Hovězí maso nakrájejte na kostky (cca 3×3 cm), cibuli na slabé proužky, česnek na plátky, slaninu, rajčata a papriku na kostičky, žampiony na větší kousky.

Rajčata není nutné loupat, slupka se během vaření z větší části rozpadne. Pokud by vám ale kousky v guláši vadily, rajčata si oloupejte (nařízněte je na povrchu do kříže, zalijte vařící vodou, pak ponořte do ledové vody, nechte chvíli zchladit a pak oloupejte).

Všechny suroviny včetně koření vložte do pekáčku, zalijte 1 l vývaru (nebo vody) a promíchejte.

Se solí, pepřem a pálivou paprikou zatím šetřete, omáčka během přípravy zhoustne, proto ji finálně dochuťte až na závěr.

Pekáček zakryjte, vložte do trouby rozpálené na 160°C a pečte cca 3 hodiny (do úplného změknutí masa).

Jednou za čas guláš zkontrolujte a promíchejte.

Na závěr dosolte a opepřete podle chuti. Kdo má rád pálivá jídla, přidá trošku pálivé papriky nebo chilli.

Podávejte samotné nebo s nějakými zeleninovými plackami (cukeťáky, dýňovými, květákovými, batátovými) či upečenými batáty.

00:00

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




8 Recenzí / komentářů

Olga

Září 25, 2018

Luxusni dobrota.. delala jsem z jehneciho masa a kosti a dopadl na jednicku. I manzel si pochvaloval. Dekuji za vyborny recept.

Lucie

Září 26, 2018

Mňam, jehněčí je skvělá volba! Úplně tu dobrotu cítím až sem 🙂

Ptolemai

Únor 19, 2019

Každý měsíc musí být aspoň jednou 🙂

Lucie

Únor 19, 2019

Tak to je pocta, děkuji! 🙂

Andrea

Duben 18, 2019

Dal by se pouzit i pomalý hrnec?

Lucie

Duben 19, 2019

Určitě ano

Lucka

Červen 16, 2019

Dobry den Luci! Moc dekujuu za velke usnadneni prace. V jednoduchosti je krasa a Tve recepty jsou uzasne ve sve jednoduchosti! Vareni me zase bavi, protoze u Tvych receptu nemusim travit more casu, ktery s malymi detmi nemam a presto muzu varit dobroty ☺️

Lucie

Červen 16, 2019

Dobrý den, Luci. To já moc děkuju! Protože číst podobné komentáře mi dělá velkou radost <3 Vědět, že všechna ta práce má smysl, že někomu aspoň trošku pomáhá a že mu chutná, je super pocit. Takže moc moc díky 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Sarka Praha před 15 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Lenka Blansko před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Petra Chrudim před 3 hodinami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Irena Lysá nad Labem před 3 hodinami
 
e-kuchařky: Voňavá kuchařka + Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 5 e-knih)
zakoupil/a: Květoslava před 3 hodinami