Mléčné řezy » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Mléčné řezy

Mléčné řezy

  , ,   , , , ,   , , , ,

Červenec 8, 2017

Hodnotit recept
Mléčné řezy
0.0 0

Nevím, jestli máte děti a pokud ano, zda to u vás probíhá (či probíhalo) stejně, ale moje dcera vždycky milovala mléčné řezy (Milch-Schnitte) od Kinder. Někdy se jich v obchodě dožadovala velmi důrazně 😀 O co bych to měla tehdy jednodušší, kdybych věděla, že je můžu připravit doma sama, a to dokonce velmi snadno.

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 40 minut

    15 minut

    55 minut

  • Množství: 6 řezů
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Těsto

4 vejce

100 g krémového sýru (Philadelphia, Goldessa Cream Cheese aj.)

30 g sladidla podle volby (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) *

40 g hořkého kakaa

špetička soli

Krém

250 g mascarpone

20 g sladidla podle volby

Postup

Nejdříve si oddělte pečlivě žloutky od bílků. Protože z bílků budeme dělat sníh, nesmí se vám do nich dostat byť jen troška žloutku. Stejně tak buďte opatrní, aby miska, do které bílky vyklepnete a budete v ní připravovat sníh, nebyla od něčeho mastná. Pak by se vám sníh moc nepodařil.

Žloutky pečlivě promíchejte s krémovým sýrem a sladidlem. Pokud používáte datle, nakrájejte je předem na menší kousky a pak je rozmixujte dohladka spolu se žloutky a krémovým sýrem.

Postupně přimíchejte i kakao a zapracujte do hladkého těsta.

Bílky s malou špetkou soli našlehejte do tuhého sněhu a ten pak po částech velmi jemně (aby se v něm nezničily bublinky, proto nepoužívejte mixér) zapracujte do kakaové směsi.

Těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete ho na obdélník o výšce přibližně 1 cm. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte 15 minut.

Upečený korpus vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Pak ho otočte papírem nahoru a ten opatrně z těsta sloupněte.

Než se těsto upeče, smíchejte si mascarpone se zvoleným sladidlem. Opět, pokud používáte datle, nakrájejte je na menší kousky a ty rozmixujte spolu s mascarpone. Připravený krém dejte vychladit do lednice.

Vychladlý korpus překrojte napůl. Jednu část potřete vychlazeným mascarpone a přiklopte druhou půlkou.

"Dort" nakrájejte na 6 stejných dílků, na obdelníky či čtverečky. To už nechám na vás 🙂

Mléčné řezy uchovávejte v lednici (zde vydrží zakryté 3 dny) a podávejte chlazené.

* Protože například erythritol či xylitol sladí méně a med naopak více, navíc každému chutná jinak výrazná sladkost, konkrétní množství použitého sladidla přizpůsobte vaší chuti a potřebám. Použijte ho spíše méně, ochutnejte a případně ještě přidejte.
** Při použití erythritolu či stévie klesne celková kalorická hodnota 1 porce na 299 kcal a sacharidy na 4 g na 1 dílek.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie325 kcal **
Bílkoviny8 g
Tuky29 g
Sacharidy11 g **

6 Recenzí / komentářů

Evka

Červenec 17, 2017

Lucie,nemela byste i nejakou nemlecnou variantu? Krem by snad sel nejaky z kesu a kok.kremu…ale co do testa??

Lucie

Červenec 18, 2017

Evi, nezkoušela jsem. Možná by šel kokosový krém. Přímo z kokosové šlehačky, nebo z té tuhé části vychlazeného kokosového mléka v konzervě. Ale raději bych zkusila jiný nemléčný dezert tady u mě na stránkách 🙂 Přece jen, nahrazovat hlavní surovinu něčím úplně jiným bývá hodně ošemetné, s hodně nejistým výsledkem.

Šárka Zajíčková

Červenec 19, 2017

Lucie, mohla bych poprosit rozměry pekáče?

Lucie

Červenec 19, 2017

Pekáč není potřeba. Těsto se vylije na plech a rozetře do placky vysoké 1 cm. Ta nezabere celou plochu plechu. Odhadem vyjde na obdélník 20 x 30 cm. Ale neměřila jsem to přesně.

Renata

Červenec 24, 2017

Myslíte, že by šla použít lučina místo toho krémového sýru? A za předpokladu, že těsto rozetřu do 1 cm vysoké placky, jak vysoké zhruba bude po upečení (myslím, jestli ještě nabude nebo se spíš zdrcne)? Přemýšlím, že bych použila jako korpus na dort, tak mě zajímá, kolik těch pater bych musela upéct… Děkuji!

Lucie

Červenec 24, 2017

Lučina asi bude fungovat, ale má trošku jinou konzistenci a navíc je více slaná než Philadelphia či Goldessa. Těsto malilinko nabyde, ale nijak výrazně.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x