Mléčné řezy » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Mléčné řezy

Mléčné řezy

  , ,   , , , , ,   , , , ,

Červenec 8, 2017

Hodnotit recept
Mléčné řezy
5.0 11

Nevím, jestli máte děti a pokud ano, zda to u vás probíhá (či probíhalo) stejně, ale moje dcera vždycky milovala mléčné řezy (Milch-Schnitte) od Kinder. Někdy se jich v obchodě dožadovala velmi důrazně 😀 O co bych to měla tehdy jednodušší, kdybych věděla, že je můžu připravit doma sama, a to dokonce velmi snadno.

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 40 minut

    15 minut

    55 minut

  • Množství: 6 řezů
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

Těsto

4 vejce

100 g krémového sýru (Philadelphia, Goldessa Cream Cheese aj.)

30 g sladidla podle volby (med, datle, datlový sirup, xylitol, erythritol atd.) *

40 g hořkého kakaa

špetička soli

Krém

250 g mascarpone

20 g sladidla podle volby

  • Příprava: 40 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 40 minut

    15 minut

    55 minut

  • Množství: 6 řezů

Postup

Nejdříve si oddělte pečlivě žloutky od bílků. Protože z bílků budeme dělat sníh, nesmí se vám do nich dostat byť jen troška žloutku. Stejně tak buďte opatrní, aby miska, do které bílky vyklepnete a budete v ní připravovat sníh, nebyla od něčeho mastná. Pak by se vám sníh moc nepodařil.

Žloutky pečlivě promíchejte s krémovým sýrem a sladidlem. Pokud používáte datle, nakrájejte je předem na menší kousky a pak je rozmixujte dohladka spolu se žloutky a krémovým sýrem.

Postupně přimíchejte i kakao a zapracujte do hladkého těsta.

Bílky s malou špetkou soli našlehejte do tuhého sněhu a ten pak po částech velmi jemně (aby se v něm nezničily bublinky, proto nepoužívejte mixér) zapracujte do kakaové směsi.

Těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete ho na obdélník o výšce přibližně 1 cm (ne přes celý plech, ať není placka příliš nízká).

Připravené těsto vložte do předem vyhřáté trouby na 160 °C a pečte 15 minut.

Upečený korpus vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Pak ho otočte papírem nahoru a ten opatrně z těsta sloupněte.

Než se těsto upeče, smíchejte si mascarpone (pozor, nemělo by být příliš tekuté, jinak vám nebude krém držet) se zvoleným sladidlem. Opět, pokud používáte datle, nakrájejte je na menší kousky a ty rozmixujte spolu s mascarpone. Připravený krém dejte vychladit do lednice.

Vychladlý korpus překrojte napůl. Jednu část potřete vychlazeným mascarpone a přiklopte druhou půlkou.

"Dort" nakrájejte na 6 stejných dílků, na obdelníky či čtverečky. To už nechám na vás 🙂

Mléčné řezy uchovávejte v lednici (zde vydrží zakryté 3 dny) a podávejte chlazené.

* Protože například erythritol či xylitol sladí méně a med naopak více, navíc každému chutná jinak výrazná sladkost, konkrétní množství použitého sladidla přizpůsobte vaší chuti a potřebám. Použijte ho spíše méně, ochutnejte a případně ještě přidejte.
** Při použití erythritolu či stévie klesne celková kalorická hodnota 1 porce na 299 kcal a sacharidy na 4 g na 1 dílek.

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Kalorie325 kcal **
Bílkoviny8 g
Tuky29 g
Sacharidy11 g **

37 Recenzí / komentářů

Evka

Červenec 17, 2017

Lucie,nemela byste i nejakou nemlecnou variantu? Krem by snad sel nejaky z kesu a kok.kremu…ale co do testa??

Lucie

Červenec 18, 2017

Evi, nezkoušela jsem. Možná by šel kokosový krém. Přímo z kokosové šlehačky, nebo z té tuhé části vychlazeného kokosového mléka v konzervě. Ale raději bych zkusila jiný nemléčný dezert tady u mě na stránkách 🙂 Přece jen, nahrazovat hlavní surovinu něčím úplně jiným bývá hodně ošemetné, s hodně nejistým výsledkem.

Šárka Zajíčková

Červenec 19, 2017

Lucie, mohla bych poprosit rozměry pekáče?

Lucie

Červenec 19, 2017

Pekáč není potřeba. Těsto se vylije na plech a rozetře do placky vysoké 1 cm. Ta nezabere celou plochu plechu. Odhadem vyjde na obdélník 20 x 30 cm. Ale neměřila jsem to přesně.

Renata

Červenec 24, 2017

Myslíte, že by šla použít lučina místo toho krémového sýru? A za předpokladu, že těsto rozetřu do 1 cm vysoké placky, jak vysoké zhruba bude po upečení (myslím, jestli ještě nabude nebo se spíš zdrcne)? Přemýšlím, že bych použila jako korpus na dort, tak mě zajímá, kolik těch pater bych musela upéct… Děkuji!

Lucie

Červenec 24, 2017

Lučina asi bude fungovat, ale má trošku jinou konzistenci a navíc je více slaná než Philadelphia či Goldessa. Těsto malilinko nabyde, ale nijak výrazně.

Zuzka

Červenec 28, 2017

Luci, prosím je to tenhle sýr do základu na těsto? https://www.kupi.cz/sleva/syr-cerstvy-classic-goldessa
Děkuji 🙂

Lucie

Červenec 28, 2017

Ano, je.

Simona

Červenec 29, 2017

Tak teď jsem mléčné řezy dodělala chuťově jsou opravdu výborné..akorát z těsta se mi udělala docela nízká placka, takže to opravdu nešlo přepůlit. Musela jsem tedy udělat těsto na dvakrát. Můžete mi poradit co s tím? Děkuji

Lucie

Červenec 29, 2017

Jako že se sama roztekla? To mě mrzí. Těsto by mělo být řídké, aby se dalo rozetřít, ale nemělo by vyloženě téct. Jaký jste prosím použila sýr?

Lucie

Červenec 29, 2017

Ale teď mi došlo – vy myslíte rozříznout po délce? Plát se jen v půlce přeřízne 🙂 Prostě z jednoho obdélníku vysokého cca 1 cm uděláte překrojením 2 čtverce.

Veronika

Červenec 31, 2017

Rychlé, jednoduché, luxusní … jako vše od Lucky 🙂 … Velmi děkuji za recept!!

Lucie

Červenec 31, 2017

A já moc děkuju za milou zprávu 🙂 Mám velkou radost, že se povedly a chutnaly.

Zuzana

Srpen 2, 2017

Dobrý den, Lucie, recept jsem vyzkoušela a musím, říct, že to byl jeden z nejlepších dezertů, které jsem kdy jedla! udělala jsem ho v dortové formě, vršek pomazala tvarohem s medem (nakyslá chuť to pěkně oživila), posypala strouhanou hořkou čokoládou a při podávání polila omáčkou z domácích ostružin. Rodina by ani nepoznala, že je to “zdravé” mlsání 🙂 tento recept je naší jedničkou mezi dezerty 🙂 přeji mnoho úspěchů a těším se na další recepty, váš blog nikdy nezklame 🙂

Lucie

Srpen 2, 2017

Dobrý den, Zuzko, skvělé vylepšení receptu 🙂 Věřím, že si rodinka musela neuvěřitelně pochutnat. Určitě to bylo výborné. Úplně si tu chuť umím představit 🙂
Moc díky za pochvalu stránek. Doufám, že pro vás bude i nadále inspirací. Mějte se krásně.

Petra

Srpen 11, 2017

Dobrý den, Lucie, prosím – myslíte, že lze těsto upéct i z mascarpone? S uváděnými sýry nemám zkušenost a nic takového jsem u nás po obchodech neviděla… Děkuji 🙂

Lucie

Srpen 12, 2017

Dobrý den, Petro, mascarpone spíš ne, raději použijte nějaké žervé nebo tvaroh. Ten sýr ale seženete ve všech větších obchodech. Nejraději používám Goldessu z Lidlu, je i nejlevnější.

Pavla

Srpen 13, 2017

Rychle, chutné a dětem bezva do ruky!! Chutnají všem i pra babi a dědovi 🙂

Petra Brodecká

Srpen 13, 2017

Luci toto je neskutečně luxusní a jednoduché 🙂 moc děkuji za možnost vařit podle Vašich receptů!

Lucie

Srpen 13, 2017

Mám velkou radost, že se povedlo a chutnalo. Já moc díky, že podle mě vaříte a zkoušíte nové recepty 🙂

Lucie

Srpen 13, 2017

Neexistuje lepší pochvala, než když chutná celé rodině. Zejména dětem, protože ti bývají nejpřísnější kritici jídla 🙂

Pavla

Srpen 23, 2017

Výborné a rychlé na přípravu, díky! 🙂

Bickova

Srpen 23, 2017

Dobrý den, čím lze nahradit do kremu mascarpone? Děkuji.

Lucie

Srpen 24, 2017

Já díky za vyzkoušení. Mám radost, že chutnaly 🙂

Lucie

Srpen 24, 2017

Dobrý den, použila bych tvaroh rozmíchaný s troškou smetany.

Dagmar

Září 3, 2017

V lednici tedy fakt 3 dny nevydržely :-D, jak byly výborné! Všichni se jen olizovali a já Vás velebila!

Lucie

Září 3, 2017

Proč mě? Vy jste pekla, chvála patří vám 😉

Petra

Září 7, 2017

Dobrý den, i já se přidávám s díky za super receptik… použila jsem Lučinu a funguje to s ní perfektně. právě vytaženo z trouby. VELKE DIKY

Lucie

Září 7, 2017

Dobrý den, mám radost, že se řezy povedly a chutnaly 🙂

Martina Dvořáková

Září 8, 2017

Tyhle rezy se s Milch-Schnitte nedaji vubec srovnavat. Schnitte mi nechutna, ale tohle nema chybu! (Jako vsechny recepty).
Dekuji za dalsi skvely dezert.

Lucie

Září 8, 2017

A moc děkuji za milou zprávu 🙂

Jitka Jarmovka

Září 16, 2017

Na téhle dobrotě bych mohla ujíždět pořád, neskutečná dobrota, jako spousta jiných věcí od Vás :-).

Lucie

Září 17, 2017

Mám radost, že řezy chutnají, a moc děkuju za pochvalu <3

Iva

Září 17, 2017

Mila Lucie, Vase mlecne rezy jsou dokonale a ze me dnes udelaly bohyni Zmizely do nekolika minut. Proto doporucuji pripravit je rovnou z dvojite davky. Rozhodne se dnes staly nasim top dezertem, ktery budeme delat velmi casto ❤️ Diky!!!

Lucie

Září 17, 2017

Vy jste udělala bohyni sama ze sebe. Já jen dodala recept, to vy jste pekla 🙂 Mám radost, že měly řezy úspěch.

Jana

Září 20, 2017

Luci chtela jsem se zeptat, zda pro konzistenci testa je nutne davat tolik kakaa. Na me je to moc cerne. 🙂 Tak jsem se chtela zeptat, zda by slo dat jen polovinu?
Dekuji moc za odpoved
Jana

Lucie

Září 21, 2017

Není, klidně uberte 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Andrea (Neratovice) zakoupil/a před 1 hodinou
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha) + 1 Item
Šárka (Praha 5) zakoupil/a před 1 hodinou
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Monika (Petrovice u Sedlčan) zakoupil/a před 51 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Karolína (Praha) zakoupil/a před 26 minutami
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Lenka (Praha 4 - Modřany) zakoupil/a před 27 minutami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Jitka (Praha 5) zakoupil/a před 40 minutami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Slavomíra (Františkovi lázně) zakoupil/a před 2 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Hana (Jindřichův Hradec) zakoupil/a před 3 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Tábor) zakoupil/a před 22 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Marcela (Sokolov) zakoupil/a před 22 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Helena (Rychnov nad kněžnou) zakoupil/a před 23 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Ladislava (Karlovy Vary) zakoupil/a před 23 hodinami
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Markéta (Kojetice u Prahy) zakoupil/a před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jana (Kroměříž) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jiří (Brno) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vaříme pomalu (e-kniha)
Silvie (Kolín) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Zima v kuchyni (e-kniha)
Kristýna (Černošice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Petra (Neratovice) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
Jarmila (Praha 7) zakoupil/a před 2 dny
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
Kateřina (Teplá) zakoupil/a před 2 dny
 

Konec starostem co dobrého uvařit. Stačí se inspirovat z mých KUCHAŘEK!

x