Surovina v receptu: jahody
Eton Mess
Do Eton Mess jsem se zamilovala hned po první lžičce. A to nejsem zrovna na sladké! Jenže když se spojí šťavnaté jahody, hebká šlehačka a křupavé pusinky, vznikne dezert, kterému se prostě nedá odolat. Jeho původ sahá až do 19. století, kdy vznikl na prestižní anglické škole Eton College. Jeho název by se dal přeložit jako „etonský nepořádek“ – a přesně tak i vypadá. Nepřikrášlený, nedbalý… ale naprosto božský. Ideální v plné jahodové sezóně ❤️ Detail receptu »
Letní křupan (z kalendáře 2023)
Tento tradiční a léty prověřený dezert je takový malý kuchařský zázrak - jeho příprava je super jednoduchá, vystačíte si s pár surovinami, připravíte ho z různých druhů ovoce, nemusíte se trápit konzistencí těsta a ani se piplat s výsledným vzhledem. Přitom vás výsledek nadchne! ❤️ V každém soustu si vychutnáte úžasný kontrast horkého a chladivého, měkkého a křupavého, sladkého a příjemně kyselého. Detail receptu »
Nepečený „cheesecake“ s jahodami
Sezóna jahod je tady! :-) Jahody se sice už dají koupit v obchodech poměrně dlouho, ale zatím to byly plody bez chuti, které „dozrávaly“ v kamionech během cesty ze Španělska nebo Itálie. Detail receptu »