Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Barevné krevety s květákovou rýží

Barevné krevety s květákovou rýží

  , ,   , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Barevné krevety s květákovou rýží
5.0 6

Je to téměř neuvěřitelné, ale tahle fotografie není nijak přibarvovaná, naprosto odpovídá skutečnosti. Použité ingredience vytvoří jídlo lahodící nejen oku, ale i mlsným jazýčkům.

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 25 minut

    20 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

2 rajčata

kousek čerstvého zázvoru

2 stroužky česneku

2 lžíce limetkové šťávy

3 lžíce olivového oleje

špetka chilli

sůl

250 g tepelně neupravených očištěných krevet

500 g květáku

hrst čerstvého koriandru

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 25 minut

    20 minut

    45 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Připravte si marinádu na krevety – rozmixujte rajčata (není nutné loupat), nastrouhaný zázvor, oloupané stroužky česneku, limetkovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje a trošku soli.

Kdo má rád pikantnější chutě, může přidat i trošku chilli.

Do vzniklé omáčky naložte na 10-20 minut očištěné krevety.

Květák rozeberte na růžičky a v mixéru ho nasekejte na zrníčka o velikosti rýže. Nedávejte si do mísy mixéru příliš květáku najednou, pracujte raději po menších dávkách. Jinak se vám totiž některé růžičky květáku nezpracují (budou "tancovat" nad ostřím, ostatní se rozemelou na kaši a ne na rýži).

Květákovou rýži krátce osmahněte na lžíci olivového oleje, osolte a duste pod pokličkou za občasného promíchání, dokud květák nezměkne. Trvá to cca 15-20 minut.

Na suchou rozpálenou pánev nalijte marinádu s krevetami a zprudka pár minut povařte – u syrových krevet vám napoví jejich barva, musí ze všech stran zrůžovět. Pokud jste do receptu použili tepelně upravené krevety, bude jim stačit i 1 minuta.

Podávejte s květákovou rýží, posypané nakrájeným čerstvým koriandrem.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




16 Recenzí / komentářů

Alena

22 února, 2016

Lucie, ako dlho približne Vám trvá urobiť túto ryžu? Mne to trvalo hodinu, od chvíle, keď som prvý raz zarezala do karfiolu, až dokým som nevypla sporák…a panvica má byť prikrytá počas dusenia? Ja som ju mala odokrytú, tak neviem, či to nebola chyba, asi preto sa mi to tak dlho robilo…aj tak ešte karfiol nebol celkom mäkký…

Lucie

22 února, 2016

Aleno, pánvička by měla být přikrytá. Trvá to přibližně 15 minut (bez prvotní úpravy). Květák musí být rozdrcený na zrníčka cca ve velikosti rýže.

Klára P.

26 června, 2017

Úžasný recept ke kterému se ráda vracím
Oceňuji využití krevet, jelikož při whole30 mě už normální maso nebaví. S květákovou rýží to jí i přítel, který se jinak na paleo netváří. Navíc je to rychlovka!

Lucie

26 června, 2017

Mám radost, že vám recept chutná 🙂 A díky za zprávu. Ne každý napíše, že si nějaký recept oblíbil. Díky.

Jíťa

19 února, 2018

Naprosto úžasný recept! Kombinace všech přísad je opravdu nepřekonatelná. Květáková rýže navíc krásně propojí všechny chutě. Přidala jsem ke krevetkám ještě mořské plody a odteď už je s přítelem budeme dělat jen na tento způsob. ‍♀️❤️

Lucie

20 února, 2018

Tak to mám opravdu velkou radost, že chutnalo 🙂 Doplnění o mořské plody je skvělý nápad!

Lenka

23 dubna, 2018

Výborné; v mrazáku mě dva roky strašily krevety a tohle bylo skvělé využití 🙂 Limetka dodala lekou nakyslost, rajčata sladkost, česnek to provoněl a dohromady je to pěkně vyvážené. Muž nemá rád kyselou chuť (ostatně ani krevety 🙂 ), ale tady neprostestoval; já byla nadšená 🙂 A květákovou rýži jsem dělala z mraženého povoleného květáku. Rozmixovala jsem ho v robotu. Měla jsem trochu obavu, jestli bude dobrá i tak, ale byla. Vlastně mě dost překvapila, protože jsem se na květákovou „rýži“ dívala dost podezřívavě (mírně řečeno). Ale ono fakt strukturou připomíná rýži a v kombinaci s krevetami v omáčce je to opravdu dobré! Jsem v šoku 🙂 děkuji za recept a koupím si kuchařky :)) Kolem stránek brousím už pár let a asi je na čase 😉

Lucie

23 dubna, 2018

Tyhle objevy miluju! Jak je skvělé zjistit, že něco chutná mnohem lépe, než si člověk původně myslel 🙂 Osobně jsem to kdysi měla s krevetami a květákovou rýží velmi podobně. Mám radost, že jste si doma pochutnali 🙂

Nela

18 června, 2018

Naprosto skvělé! Koupila jsem čerstvé krevety a původně je plánovala udělat jen na česneku, víně a petrželce, jak jsem zvyklá. Ale pak mě zaujal tento recept a jsem opravdu ráda, že jsem ho vyzkoušela. Je rychlý, jednoduchý a naprosto nepřekonatelný! Přidala jsem ještě čerstvou chili papričku, protože máme rádi jídla, co mají říz. U rýže přítel ani nepoznal, že nejí pravou rýži Moc díky za inspiraci, Vaše recepty mě opravdu baví

Lucie

19 června, 2018

Mám velkou radost, že se jídlo podařilo a chutnalo. Zrovna u čerstvých krevet bych si extra vyčítala, že to nevyšlo 🙂
Moc děkuju za pochvalu receptů <3

Ivana

27 února, 2019

Dobry den Lucie, proc neni recept vhodny pro LC? Dekuji

Lucie

27 února, 2019

Dobrý den, Ivano, jen chyba v Matrixu 🙂 Recept jsem psala už hodně dávno, kdy jsem ještě o LC neměla moc představu. Recept je určitě do Low carb vhodný. Doplnila jsem to. Díky za upozornění 🙂

martin

26 července, 2020

moc nam to chutnalo. kvetakova ryze k tomu padne skvele.

jen tedy osmahnuti krevet bylo spis povareni v omacce, smazit tekutinu se mi nedarilo

Lucka

26 července, 2020

Mám radost, že chutnalo 🙂
Osmahnutím bylo myšleno prudké vaření omáčky. Ale máte pravdu, že je to zavádějící, tak jsem text receptu upravila.

Petra P.

29 srpna, 2020

Zdravím, Lucko.
Včera jsme si krevetky připravili jako „čepičku“ na zeleninový salát. Omáčka měla ve finále opravdu kyselý říz (trochu jsme ho zmírnila kokosovým mlékem), ale na salátku jsme si všichni opravdu pochutnali. Vtipné faux-pas na závěr bylo, když jsem pak po večeři zjistila, že jsem do omáčky místo doporučených 2PL šťávy limetky ( a to já ještě použila kyselejší citrony), použila šťávu z 2 celých citronů 😀 😀 . I tak paráda, příště připravím, jak se má, aby se dala omáčka využít i jinak než zálivka na salát 🙂
Mějte se. P.

Lucka

30 srpna, 2020

Zdravím, Petro, při prvním čtení jsem si říkala, z čeho vám omáčka vyšla tak moc kyselá. A ona chyba v Matrixu 😀
Ale s tím kokosovým mlékem jste to vyřešila skvěle ❤️
Mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0