Recept na barevné krevety s květákovou rýží » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Barevné krevety s květákovou rýží

Barevné krevety s květákovou rýží

  , ,   , , , ,   , , ,

Říjen 15, 2014

Hodnotit recept
Barevné krevety s květákovou rýží
5.0 4

Je to téměř neuvěřitelné, ale tahle fotografie není nijak přibarvovaná, naprosto odpovídá skutečnosti. Použité ingredience vytvoří jídlo lahodící nejen oku, ale i mlsným jazýčkům.

  • Příprava: 35 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 35 minut

    20 minut

    55 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

300 g tepelně neupravených krevet

1 květák

2 rajčata

kousek čerstvého zázvoru

2 stroužky česneku

2 lžíce limetkové šťávy

3 lžíce olivového oleje

sůl

špetka chilli

hrst čerstvého koriandru

  • Příprava: 35 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 35 minut

    20 minut

    55 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Připravte si marinádu na krevety – v mixéru smíchejte 2 rajčata (není nutné loupat), nastrouhaný zázvor, 2 oloupané stroužky česneku, 2 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce olivového oleje a trošku soli.

Do vzniklé omáčky naložte na 15-30 minut očištěné krevety.

Květák rozeberte na růžičky a v mixéru ho nasekejte na zrníčka o velikosti rýže. Nedávejte si do mísy mixéru příliš květáku najednou, pracujte raději po menších dávkách. Jinak se vám totiž některé růžičky květáku nezpracují (budou "tancovat" nad ostřím, ostatní se rozemelou na kaši a ne na rýži).

Květákovou rýži krátce osmahněte na lžíci olivového oleje, osolte, trošku podlijte vodou nebo vývarem (max 1 dcl) a duste pod pokličkou za občasného promíchání, dokud květák nezměkne. Trvá to cca 15-20 minut.

Na suchou rozpálenou pánev nalijte marinádu s krevetami a naprudko několik minut osmahněte – u syrových krevet vám napoví jejich barva, musí ze všech stran zrůžovět. Pokud jste do receptu použili tepelně upravené krevety, bude jim stačit cca 2 minuty.

Podávejte s květákovou rýží, posypané nakrájeným čerstvým koriandrem.

00:00

10 Recenzí / komentářů

Alena

Únor 22, 2016

Lucie, ako dlho približne Vám trvá urobiť túto ryžu? Mne to trvalo hodinu, od chvíle, keď som prvý raz zarezala do karfiolu, až dokým som nevypla sporák…a panvica má byť prikrytá počas dusenia? Ja som ju mala odokrytú, tak neviem, či to nebola chyba, asi preto sa mi to tak dlho robilo…aj tak ešte karfiol nebol celkom mäkký…

Lucie

Únor 22, 2016

Aleno, pánvička by měla být přikrytá. Trvá to přibližně 15 minut (bez prvotní úpravy). Květák musí být rozdrcený na zrníčka cca ve velikosti rýže.

Klára P.

Červen 26, 2017

Úžasný recept ke kterému se ráda vracím
Oceňuji využití krevet, jelikož při whole30 mě už normální maso nebaví. S květákovou rýží to jí i přítel, který se jinak na paleo netváří. Navíc je to rychlovka!

Lucie

Červen 26, 2017

Mám radost, že vám recept chutná 🙂 A díky za zprávu. Ne každý napíše, že si nějaký recept oblíbil. Díky.

Jíťa

Únor 19, 2018

Naprosto úžasný recept! Kombinace všech přísad je opravdu nepřekonatelná. Květáková rýže navíc krásně propojí všechny chutě. Přidala jsem ke krevetkám ještě mořské plody a odteď už je s přítelem budeme dělat jen na tento způsob. ‍♀️❤️

Lucie

Únor 20, 2018

Tak to mám opravdu velkou radost, že chutnalo 🙂 Doplnění o mořské plody je skvělý nápad!

Lenka

Duben 23, 2018

Výborné; v mrazáku mě dva roky strašily krevety a tohle bylo skvělé využití 🙂 Limetka dodala lekou nakyslost, rajčata sladkost, česnek to provoněl a dohromady je to pěkně vyvážené. Muž nemá rád kyselou chuť (ostatně ani krevety 🙂 ), ale tady neprostestoval; já byla nadšená 🙂 A květákovou rýži jsem dělala z mraženého povoleného květáku. Rozmixovala jsem ho v robotu. Měla jsem trochu obavu, jestli bude dobrá i tak, ale byla. Vlastně mě dost překvapila, protože jsem se na květákovou “rýži” dívala dost podezřívavě (mírně řečeno). Ale ono fakt strukturou připomíná rýži a v kombinaci s krevetami v omáčce je to opravdu dobré! Jsem v šoku 🙂 děkuji za recept a koupím si kuchařky :)) Kolem stránek brousím už pár let a asi je na čase 😉

Lucie

Duben 23, 2018

Tyhle objevy miluju! Jak je skvělé zjistit, že něco chutná mnohem lépe, než si člověk původně myslel 🙂 Osobně jsem to kdysi měla s krevetami a květákovou rýží velmi podobně. Mám radost, že jste si doma pochutnali 🙂

Nela

Červen 18, 2018

Naprosto skvělé! Koupila jsem čerstvé krevety a původně je plánovala udělat jen na česneku, víně a petrželce, jak jsem zvyklá. Ale pak mě zaujal tento recept a jsem opravdu ráda, že jsem ho vyzkoušela. Je rychlý, jednoduchý a naprosto nepřekonatelný! Přidala jsem ještě čerstvou chili papričku, protože máme rádi jídla, co mají říz. U rýže přítel ani nepoznal, že nejí pravou rýži Moc díky za inspiraci, Vaše recepty mě opravdu baví

Lucie

Červen 19, 2018

Mám velkou radost, že se jídlo podařilo a chutnalo. Zrovna u čerstvých krevet bych si extra vyčítala, že to nevyšlo 🙂
Moc děkuju za pochvalu receptů <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Monika před 11 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Radka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Šárka před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Katarína před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Peter před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Adéla před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jitka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Blanka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: viorica před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zbyněk před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Milan před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Beata před 4 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.