🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Bůček dušený v kokosové vodě

Bůček dušený v kokosové vodě

  ,   , , , , ,   , , , , , , , , ,

Ohodnotit recept
Bůček dušený v kokosové vodě
5.0 1

Recept na dušený bůček vychází z vietnamské kuchyně. Kombinuje v sobě nasládlou chuť z kokosové vody z mladého kokosu (pozor neplést s kokosovým mlékem), pikantnost chilli papriček a kyselost limetky. Limetku lze případně nahradit citrónem, ale určitě je v receptu nevynechávejte. Věděli jste, že kyselá chuť pomáhá snížit těžkost mastného jídla a to se vám tak bude trávit lépe?

  • Příprava: 1 hodina 20 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin 15 minut
  • 1 hodina 20 minut

    3 hodin 15 minut

    4 hodin 35 minut

  • Množství: 3 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

750 g libovějšího bůčku (případně krkovice či ramínka)

2 šalotky

2 chilli papričky (1 do marinády, 1 na salát)

3 stroužky česneku

1 zarovnaná lžička soli (cca 4 g) + sůl na kůži

1 limetka

voda z 1 mladého kokosu

1/2 malého ledového salátu

1 mrkev

2 jarní cibulky

1/2 salátové okurky

2 lžičky sezamových semínek

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 1 hodina 20 minut
  • Vaření / pečení: 3 hodin 15 minut
  • 1 hodina 20 minut

    3 hodin 15 minut

    4 hodin 35 minut

  • Množství: 3 porce

Postup

Bůček zbavte kůže (tu nevyhazujte) a nakrájejte ho na špalíčky cca 2x5 cm.

Smíchejte dohromady zarovnanou lžičku soli, jemně nakrájené šalotky, 1 chilli papričku (bez semínek), rozdrcený česnek a šťávu z 1/2 limetky.

Do marinády naložte nakrájené vepřové a nechte alespoň 1 hodinu uležet v lednici.

Po odležení maso nasypte do hrnce o menším průměru a zalijte ho vodou z jednoho mladého kokosu (ten dodá masu příjemně nasládlou chuť).

Pokud maso není zcela ponořené, dolijte mírně vodou a dejte vařit zakryté na cca 3 hodiny na mírný plamen.

Jakmile je maso měkké tak, že se dá krájet lžící, vyndejte ho z hrnce.

Pod hrncem zvedněte teplotu na maximum a za častého míchání redukujte vývar na pár centimetrů ode dna.

Do redukovaného vývaru vraťte maso a udržujte v teple.

Než budete maso podávat, připravte si salát.

Nakrájejte na jemné proužky ledový salát, cibulku a okurku, pomocí škrabky nastrouhejte na nudličky mrkev. Vše smíchejte dohromady.

Pokud jste si nechali stranou vepřovou kůži, použijte ji jako křupavé doplnění celého talíře.

Troubu rozpalte na maximum.

Kůži nasolte a vložte do trouby na rošt, aby mohl odkapávat tuk (pod rošt vložte nějakou vhodnou nádobu, aby jste tuk zachytili a neušpinili si dno trouby).

Za stálého dohledu pečte několik minut, dokud se tuk zcela nevypeče a kůže nezačne být krásně zlatavá a křupavá.

Při podávání salát posypte najemno nakrájenou chilli papričkou, maso zalijte vývarem a posypte nalámanou vypečenou kůží a nasucho opraženými sezamovými semínky. Doplňte čtvrtkou limetky pro dochucení.

Mladý kokos již celkem snadno seženete. Pokud se vám to ale nepodaří, můžete místo něj použít kupovanou kokosovou vodu (např. z DM drogerie). Bohužel její chuť je výrazně horší než u čerstvé vody přímo z mladého kokosu a kromě toho také většina těch kupovaných obsahuje přidaný cukr.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

8 Recenzí / komentářů

Miroslav

11 července, 2016

Další super recept. Opravdu vynikající. A druhý den ještě lepší…:-)

Lucie

11 července, 2016

Přesně! Já vím, že bych si skromně neměla chválit recepty, ale tenhle je vážně jeden z nejlepších. Ač tak třeba na první pohled nevypadá 😉 Mám ohromnou radost, že jste ho vyzkoušel a že se povedl 🙂

Miroslav

19 července, 2016

Včera jsem zkusil malou změnu. Místo bůčku jsem dal flank steak. Je to trochu jiné jídlo, ale ujde :-).

Lucie

19 července, 2016

Osobně to hodnotím jako hodně velkou změnu 😉 Flank bych raději připravila jako steak 🙂

Miroslav

29 července, 2016

Většinou flank používám na steak, ale někdy i k pomalému vaření. Narazil jsem na mexickou verzi receptu “La Ropa Vieja” a tam je právě flank nebo skirt.

Lucie

29 července, 2016

Pokud se nepletu, jedná se o trhané hovězí. Tam by to mohlo být super. Díky za tip.

Petra

25 června, 2018

Prosim mam otazku.. je mozne nahradit kokosovu vodu niecim inym? Otvorit kokos je celkom pracna zalezitost..nemam na to instrumenty 😀

Lucie

25 června, 2018

Nic jiného bohužel použít nejde. Ale kokosová voda se dá případně i koupit 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0