Recept na celerové „halušky“ se zelím » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

dscn0439b

Celerové „halušky“ se zelím

dscn0439b

Celerové „halušky“ se zelím

  ,   , , , ,   , ,

Listopad 4, 2014

Hodnotit recept
Celerové „halušky“ se zelím
5.0 1

Bryndzové halušky se u nás doma nikdy „nechytly“. Ale se zelím a slaninou – to je jiná! 😉 Zkusila jsem rodinku uctít různými variantami zeleninových halušek, ale jednoznačně nejlepší odezvu měly tyto celerové.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • 15 minut

    30 minut

    45 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 velká bulva celeru (cca 700 g)

4 vejce

4 velké cibule

400 g kysaného bílého zelí (bez cukru a dalších aditiv, např. od Alnatura)

500 g slaniny nebo uzeného (pozor na éčka)

4 lžíce sádla

sůl

pepř

Postup

Nastrouhejte najemno oloupaný celer a dejte ho vařit do vody na cca 10 minut.

Pak ho slijte a pečlivě vymačkejte přebytečnou vodu.

Vychladlý celer smíchejte se 4 vejci, osolte a vzniklou směs rozetřete na pečícím papírem vyložené 2 plechy.

Dejte péct na 180°C na cca 15-20 minut.

Nakonec z upečených placek opatrně sloupněte pečící papír a rozkrájejte je na malé kostičky.

Propláchněte zelí a pokrájejte ho na menší kousky.

Podlijte ho troškou vody a duste pod pokličkou cca 20 minut.

Na závěr odkryjte a nechte vodu vyvařit.

Zelí můžete volitelně dochutit a zahustit 3 lžícemi dýňového pyré.

Na sádle si dozlatova opečte na kostičky nakrájenou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli.

Při podávání smíchejte dohromady celerové „halušky“, opečenou slaninu s cibulkou (včetně omastku) a dušené zelí, osolte a opepřete podle chuti.

00:00

8 Recenzí / komentářů

Jana

Únor 16, 2016

Parádní nápad, tohle rozhodně zkusím. Halušky se zelím a uzeným nebo špekem jsem vždycky milovala.

Lucie

Únor 16, 2016

Jsem ráda, že se recept líbí. Nikdy to nebudou takové ty „mazlavé“ halušky, chybí tam škrob, ale bylo to fakt dobré. Mozná ještě lepší druhý den 😉

Tereza

Únor 16, 2016

Dnes jsem delala k veceri. Vyborne :).

Lucie

Únor 16, 2016

Jsem moc ráda, že chutnalo.

Pavla

Únor 16, 2016

Dnes k obědu celerové „halušky“ s celerovým „špekem“, výborné! Zjistila jsem, že celer není nutné předem vařit (zapomněla jsem na to 🙂
Díky za inspiraci.

Lucie

Únor 16, 2016

Já díky za zajímavý postřeh. Příště bude příprava jednodušší 😀

Pavla

Červen 8, 2016

vynikající, dělám často, mohla bych to jíst 2x denně a klidně týden 🙂

LG

Lucie

Červen 8, 2016

Neexistuje lepší hodnocení, než když chutná 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation