Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Celerové „halušky“ se zelím

Celerové „halušky“ se zelím

  ,   , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Celerové „halušky“ se zelím
5.0 5

Bryndzové halušky se u nás doma nikdy „nechytly“. Ale se zelím a slaninou – to je jiná! ❤️ Zkusila jsem rodinku uctít různými variantami zeleninových halušek, ale jednoznačně nejlepší odezvu měly tyto celerové.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

800 g celeru

4 vejce

300 g cibule

400 g kysaného bílého zelí

400 g slaniny nebo uzeného masa

40 g sádla

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření / pečení: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Nastrouhejte najemno oloupaný celer a dejte vařit do vody na cca 10 minut.

Pak ho slijte a pečlivě vymačkejte přebytečnou vodu.

Vychladlý celer smíchejte s vejci, osolte a vzniklou směs rozetřete na pečicím papírem vyložené 2 plechy.

Dejte péct na 180°C na cca 15-20 minut.

Z upečených placek opatrně sloupněte pečicí papír a rozkrájejte je na malé kostičky.

Propláchněte zelí a pokrájejte ho na menší kousky.

Podlijte ho troškou vody a duste pod pokličkou cca 20 minut.

Na závěr odkryjte a nechte vodu vyvařit.

Zelí můžete volitelně dochutit a zahustit 3 lžícemi dýňového pyré.

Na sádle si dozlatova opečte na kostičky nakrájenou slaninu a na proužky nakrájenou cibuli.

Při podávání smíchejte dohromady celerové „halušky“, opečenou slaninu s cibulkou (včetně omastku) a dušené zelí, osolte a opepřete podle chuti.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota640 kcal / 2690 kJ
Sacharidy23 g
Tuky46 g
Bílkoviny26 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




16 Recenzí / komentářů

Jana

16 února, 2016

Parádní nápad, tohle rozhodně zkusím. Halušky se zelím a uzeným nebo špekem jsem vždycky milovala.

Lucie

16 února, 2016

Jsem ráda, že se recept líbí. Nikdy to nebudou takové ty „mazlavé“ halušky, chybí tam škrob, ale bylo to fakt dobré. Mozná ještě lepší druhý den 😉

Tereza

16 února, 2016

Dnes jsem delala k veceri. Vyborne :).

Lucie

16 února, 2016

Jsem moc ráda, že chutnalo.

Pavla

16 února, 2016

Dnes k obědu celerové „halušky“ s celerovým „špekem“, výborné! Zjistila jsem, že celer není nutné předem vařit (zapomněla jsem na to 🙂
Díky za inspiraci.

Lucie

16 února, 2016

Já díky za zajímavý postřeh. Příště bude příprava jednodušší 😀

Pavla

8 června, 2016

vynikající, dělám často, mohla bych to jíst 2x denně a klidně týden 🙂

Lucie

8 června, 2016

Neexistuje lepší hodnocení, než když chutná 🙂

Jana

25 ledna, 2017

Výborný nápad. Udělala jsem 2 varianty – i z brambor, pro případ, že by celerové někomu nechutnaly, ale zmizely obojí. Toto jídlo mám moc ráda, ale po klasických haluškách s moukou mi bývá těžko. Dnes super lehko! Taky jsem si to trochu ulehčila – strouhala jsem až po krátkém povaření – odpadlo mi vymačkávání.

Lucie

26 ledna, 2017

Mám radost, že halušky chutnaly. Díky moc za sdílení zjednodušení receptu. Každé ulehčení práce je vítané 🙂

Nikola

2 ledna, 2018

Výborné! Lucie diky za to že jsi

Lucie

2 ledna, 2018

🙂 Jsem moc ráda, že někomu můžu dělat radost mými recepty a že mu chutná <3

Daniela

21 května, 2018

Hezky den, ma ten celer mit skoro 3/4 kila? Me se zda 70dk malo… dekuji Daniela

Lucie

21 května, 2018

Dobrý den, Danielo, ano, po oloupání by mělo být přibližně 750 g celeru. Tím označením „malý, velký“ atd. se nenechte zmást, to je jen pro orientaci.

pash kudka

18 ledna, 2019

Jak já celer nemusím, tak jsem tohle musela zkusit, protože trapačky miluju. A bylo to výborné:)

Lucie

19 ledna, 2019

Tak to klobouk dolů, že jste recept vyzkoušela i když celer nemáte ráda. Mám velkou radost, že chutnalo <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0