Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Celerové placičky se slaninou

Celerové placičky se slaninou

  , , ,   , , ,   , ,

Hodnotit recept
Celerové placičky se slaninou
5.0 4

Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 bulva celeru

1 mrkev

1 větší cibule

200 g slaniny (u Whole30 varianty opravdu dobře zkontrolujte složení)

3 vejce

sůl

pepř

sádlo

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • 15 minut

    20 minut

    35 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Oloupejte celer a mrkev, nastrouhejte je najemno.

Smíchejte s 3 vejci, cibulí a slaninou (oboje nakrájené na malé kostičky).

Směs podle chuti osolte a opepřete. Pomocí lžíce vytvářejte na rozpálené pánvičce se sádlem malé placičky a smažte z obou stran.

Podávejte samotné, nebo jako přílohu k masu.

00:00

12 Recenzí / komentářů

Markéta

Září 6, 2017

jsou výborné, dělala jsem je ke gulášku 🙂 Manžel nemusí celer a ještě si přidal 🙂

Lucie

Září 6, 2017

😀 nejlepší pochvala kuchařky

Radka

Květen 21, 2018

dokonalost, opat! sme celu zmes hodili na dva plechy a nechali zapiect, len tak to fuklo a uz neboli 🙂

Lucie

Květen 21, 2018

To věřím, že se jen zaprášilo. Upečení v troubě je skvělý nápad, díky za něj 🙂

Hanka

Září 4, 2018

Naprosto skvělé 🙂 a opravdu hodně jedlé, možná zapečení v troubě by bylo méně “mastné” ale i tak skvěle chutnají i samotné, díky za recept.

Lucie

Září 5, 2018

Máte pravdu, upečení je lepší volba 🙂 Tohle je hodně starý recept, dnes už bych raději použila na jeho přípravu troubu.
Ale mám radost, že chutnalo <3

Arnika

Duben 3, 2019

Prosím,
jak dlouho a na kolik stupňů pečete?

Lucie

Duben 4, 2019

Upečení v troubě navrhoval někdo z čtenářů výše, já to zatím nezkoušela, takže bohužel neumím přesně poradit. Osobně bych ale zkusila 30-40 minut na 180 stupňů.

Markéta

Červenec 10, 2019

Bylo to výtečné, původně jsem chtěla placky osmažit, ale měla jsem z toho spíš rýži, nedrželo to při sobě, dala jsem upéct na 45min na 185 ° a je to prostě boží, ňam, moc děkuju!

Lucie

Červenec 10, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 On je to už starší recept, dnes už bych také raději placky pekla. Možná se díky vašemu komentáři vrhnu na úpravu receptu a připravím ho znovu. Moc díky za vyzkoušení receptu a za skvělé hodnocení <3

Anonym

Červenec 31, 2019

Nejhorší recept co jsem kdy viděla. Rozpadá se to jak sracka.

Lucie

Červenec 31, 2019

To mě mrzí, že se placky nepovedly 🙁 V receptu není záměrně použitá žádná mouka, ani brambory, takže směs drží hůře než třeba u bramboráku, ale funguje to.
Pomůže, když se pečou spíše pomalu a obrací, až když se ze spodní strany vytvoří kůrčička. Nebo se dají upéct v troubě (viz komentáře).

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů a hlavně chutně.