Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
22 Recenzí / komentářů
Lucie
6 září, 2017
😀 nejlepší pochvala kuchařky
Radka
21 května, 2018
dokonalost, opat! sme celu zmes hodili na dva plechy a nechali zapiect, len tak to fuklo a uz neboli 🙂
Lucie
21 května, 2018
To věřím, že se jen zaprášilo. Upečení v troubě je skvělý nápad, díky za něj 🙂
Hanka
4 září, 2018
Naprosto skvělé 🙂 a opravdu hodně jedlé, možná zapečení v troubě by bylo méně “mastné” ale i tak skvěle chutnají i samotné, díky za recept.
Lucie
5 září, 2018
Máte pravdu, upečení je lepší volba 🙂 Tohle je hodně starý recept, dnes už bych raději použila na jeho přípravu troubu.
Ale mám radost, že chutnalo <3
Arnika
3 dubna, 2019
Prosím,
jak dlouho a na kolik stupňů pečete?
Lucie
4 dubna, 2019
Upečení v troubě navrhoval někdo z čtenářů výše, já to zatím nezkoušela, takže bohužel neumím přesně poradit. Osobně bych ale zkusila 30-40 minut na 180 stupňů.
Markéta
10 července, 2019
Bylo to výtečné, původně jsem chtěla placky osmažit, ale měla jsem z toho spíš rýži, nedrželo to při sobě, dala jsem upéct na 45min na 185 ° a je to prostě boží, ňam, moc děkuju!
Lucie
10 července, 2019
To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 On je to už starší recept, dnes už bych také raději placky pekla. Možná se díky vašemu komentáři vrhnu na úpravu receptu a připravím ho znovu. Moc díky za vyzkoušení receptu a za skvělé hodnocení <3
Anonym
31 července, 2019
Nejhorší recept co jsem kdy viděla. Rozpadá se to jak sracka.
Lucie
31 července, 2019
To mě mrzí, že se placky nepovedly 🙁 V receptu není záměrně použitá žádná mouka, ani brambory, takže směs drží hůře než třeba u bramboráku, ale funguje to.
Pomůže, když se pečou spíše pomalu a obrací, až když se ze spodní strany vytvoří kůrčička. Nebo se dají upéct v troubě (viz komentáře).
Anna Hinková
21 října, 2021
Je to absolutně sypké a fakt netuším co s tím abych to celé nevyklopila do záchodu a s tím i stovku za slaninu 🙁 A to jsem dala o vejce navíc!
Lucka
21 října, 2021
To mě mrzí, že se se směsí špatně pracuje 🙁 Problém může být v hodně šťavnaté zelenině a pak ji řidší směsi, nebo i v tom vejci navíc.
Ale rozhodně směs nevyhazujte. Rozetřete ji na plech vyložený pečicím papírem (pokud se nevyhýbáte mléčným výrobkům, můžete přidat i trošku nastrouhaného tvrdého sýru) a upečte ji v podobě placky (odhadem cca 25 minut na 190 °C). Pak podávejte nakrájené na kousky.
Věra Škultétyová
25 května, 2022
Dobrý den.. Směs je sypká .. Zkoušela jsem přidat sýr a už to mělo jinou chuť.. Za mě lepší bez sýru..
Lucka
25 května, 2022
Dobrý den, to mě mrzí, že se směs úplně nepovedla 🙁 Recept jsem nedávno přefocovala a při tom kontrolovala správnost gramáže i postupu. Vše fungovalo. Proto mě mrzí, že vám ne. Vymačkala jste prosím opravdu pečlivě nastrouhanou zeleninu?
Sýru by mělo být jen trošku, takže by chuť neměl vyloženě ovlivnit. Ale chápu, že ne každému to musí chutnat.
Doufám, že vás “nezdar” neodradí a pochutnáte si na nějakém jiném receptu 🙂
Petra
5 ledna, 2024
Dobrý den Lucko, tyhle placičky jsou geniální! Je potřeba nastrouhaný celer opravdu dobře vyždímat a taky se mi už párkrát stalo, že směs byla před pečením dost sypká. Spravilo to vajíčko nebo jen bílek navíc. Často také připravuju celerové pyré. Jinak přílohy moc nepotřebuju. Moc děkuju za Vaši skvělou práci 🙂
Lucka
6 ledna, 2024
Dobrý den, Petro, děkuji Vám za milý komentář. Mám radost, že jste si na plackách pochutnala ❤️
Mě tak mrzí, že se to někomu nepodaří, a úplně chápu to rozhořčení. Už jsem je dělala opakovaně a nemůžu přijít na to, v čem by mohl být zádrhel 🙁 Možná v jinak šťavnatém celeru (podle aktuální sezóny), hrubosti nastrouhání (hruběji nastrouhané se bude více sypat) nebo očekávání podobné konzistence jako u bramboráku.
Proto moc děkuju za potvrzení, že to funguje a za případné řešení v podobě doplnění vejce navíc. A taky za pochvalu! Potěšila ❤️
Petr
23 ledna, 2024
Já přidal xantanovou gumu a super
Lucka
24 ledna, 2024
Díky za komentář a tip. Mám radost, že jste si pochutnal ❤️
Jaromircz
5 května, 2024
Placky luxusní,povedly se a neskutečná dobrota
Lucka
6 května, 2024
Moc ráda čtu, že jste si pochutnal ❤️ Díky za komentář.
Markéta
6 září, 2017
jsou výborné, dělala jsem je ke gulášku 🙂 Manžel nemusí celer a ještě si přidal 🙂