🎄 Udělejte radost. Zaplacené objednávky do 18.12. doručíme do Vánoc VYBRAT DÁREK
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Dušené hovězí s paprikou

Dušené hovězí s paprikou

  ,   , , , , ,   ,

Hodnotit recept
Dušené hovězí s paprikou
5.0 3

Pro některé výrazy neexistuje v češtině jednoznačný překlad. Třeba takové anglické "stew" a "comfort food", které naprosto dokonale vystihují tohle jídlo. V češtině by se to asi dalo neobratně popsat jako "dušené maso v omáčce" a "jídlo na pohodu". Myslím, že až ho zkusíte, sami naprosto přesně pochopíte, že v tomhle má čeština tak trošku mezery 😉

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 10 minut

    4 hodin

    4 hodin 10 minut

  • Množství: 5 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

30 g olivového oleje nebo sádla

200 g cibule

6 stroužků česneku

1 lžička sušeného tymiánu

1 lžička sušeného rozmarýnu

100 ml červeného vína, případně lžíce červeného vinného octa

600 g čerstvé papriky

1 kg masitých hovězích žeber

1 konzerva loupaných rajčat

800 ml vody

250 g bílé ředkve nebo kedlubny

sůl

pepř

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 4 hodin
  • 10 minut

    4 hodin

    4 hodin 10 minut

  • Množství: 5 porcí

Postup

Na tuku si dohněda orestujte na tenké nudličky nakrájenou a osolenou cibuli. Až bude mít krásně výraznou zlatavou barvu, přidejte 4 nahrubo rozdrcené stroužky česneku, tymián a rozmarýn.

Za častého promíchání nechte vše krátce rozvonět a pak obsah hrnce zalijte červeným vínem (to ve Whole30 nahraďte troškou červeného vinného octa, nebo zcela vynechte). Zvyšte teplotu plotýnky na maximum a za stálého míchání víno vyvařte.

Do hrnce přidejte na proužky nakrájenou papriku, žebra vcelku a vše zalijte konzervou loupaných rajčat. Přidejte vodu, sůl a pepř.

Hrnec zakryjte poklicí a vše duste na nízkou teplotu 3 hodiny. Můžete použít i pomalý hrnec ( 6 hodin na High, 8 hodin na Low).

Vyberte uvařená žebra, oberte maso a nakrájejte ho na kostičky.

Z hrnce vyberte část zeleniny, rozmixujte dohladka a nalijte zpět. Přidejte kostičky uvařeného masa, 2 rozdrcené stroužky česneku, na kostky nakrájenou oloupanou ředkev nebo kedlubnu a vše povařte ještě tak 20 minut.

Jako u mnoha podobných jídel i tohle chutná nejlépe druhý a třetí den.

Ať chutná <3

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/5 podle receptu
Kalorie680 kcal
Bílkoviny41 g
Tuky46 g
Sacharidy14 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




6 Recenzí / komentářů

Jana

Leden 15, 2019

Jídlo jsem vařila včera přes tři hodiny, bylo cítit snad v celém bytě (naštěstí ale ne nepříjemně :-)). Dneska jsme ho měli se synem (2 roky) k obědu a neskutečně jsem si pochutnala. Místo žeber jsem vařila hovězí zadní, žebra u nás neseženu. Maso jsem ve finále natrhala. Co je ale důležité, že syn jedl jak o závod, a to jen tak nějaké jídlo do pusy nepustí :-). A snědl i to hovězí, které za normálních okolností přežvýká a vyplivne. Děkuji za výborný recept, budu zkoušet další.

Lucie

Leden 16, 2019

Mám vždycky velkou radost, pokud někdo vyzkouší recept a chutná mu. Ale upřímně – největší radost mám, když chutná dětem. Protože ty jsou ti nejpřísnější food kritici 😀 Takže moc moc díky za vyzkoušení receptu a za milý komentář <3

Jarka

Únor 13, 2019

Skvělý recept a docela snadný, což je pro mě důležité, neb dítko by si jen hrálo s mamčou, a na vaření mnoho klidu není . Opravdu vynikající…a to jsem misto hovězího dala vepřovou peceni na kosticky. Moc dekuji, Lucie, Vase recepty jsem objevila asi pred týdnem a jsou neskutečně inspirativní . P.S. Jinak ta redkev ma byt po uvareni měkká, ci taková krupava? Kosticky jsem mela vcelku male a byla spis krupavejsi. Osobne mi to nevadi…spis jen dotaz ze zajimavosti. Krásný den.

Lucie

Únor 16, 2019

Mám velkou radost, že chutnalo a že vás i ostatní recepty inspirují a lákají k vyzkoušení 🙂 Doufám, že si opakovaně pochutnáte.
Ředkev by měla být vyloženě měkká. U některých, už mírně dřevnatých kusů to ale může trvat déle a i tak to nebude úplně ono.

Soňa Pietrzykova

Duben 29, 2019

Výborné. Dělala jsem pro celou rodinu a jelikož oni k tomu měli knedlík, chtěla jsem to jen mírně zahustit… napadlo mě psylium, ale to byla zřejmě blbost. Od teď už vím, jak se Psylium chová. Všem moc chutnalo, akorát ta konzistence, co způsobilo to psylium se jim moc nezamlouvala… :o)

Lucie

Květen 4, 2019

Aaaaa, pokusem zahuštění omáčky či polévky pomocí psyllia si projde skoro každý, kdo vyřadí z jídelníčku mouku 😀 Výsledek už znáte – ono se na zahušťování opravdu moc nehodí (maximálně do asijských jídel, kde je “slizová” konzistence žádoucí). Příště spíše zkuste rozmixovat omáčku s troškou v ní uvařené zeleniny (tady teda cibulí, paprikou a ředkví). Každopádně mám velkou radost, že i tak celé rodině chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Jaroslava Valdice před 25 minutami
 
Voňavá kuchařka - Lucie Grusová
zakoupil/a: Tomáš Hukvaldy před 1 hodinou
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Agáta Ostrava Martinov před 2 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Zdeňka Vyškov před 3 hodinami
 
Kalendář pro rok 2020 + 1 Item
zakoupil/a: Kamila České Budějovice před 4 hodinami