Hovězí carpaccio
Hovězí carpaccio
Maso, Snacky Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Primal hovězí
2014-09-19
Ohodnotit receptTohle jídlo asi nezařadíte do svého pravidelného jídelníčku ;-). Potřebné ingredience totiž nepatří mezi ty nejlevnější. Na druhou stranu – je to přesně ten recept, kterého se většina lidí bojí a přitom je tak jednoduchý. Pokud ho připravíte pro nějakou sváteční událost anebo jen pro hezký věčer s drahou polovičkou, určitě neprohloupíte.
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
15 minut
30 minut
45 minut
- Množství: 2 osoby
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 30 minut
-
15 minut
30 minut
45 minut
- Množství: 2 osoby
Postup
Pro maso si zajděte k osvědčenému řezníkovi. Určitě neprohloupíte, pokud se v masně zmíníte, jak budete maso připravovat. Třeba vám ho odblaní a nakrájí na tenké plátky 🙂
Pokud tak ochotného řezníka ve svém okolí nemáte, budete si muset poradit sami – maso odblaňte a nakrájejte na max 1 cm silné plátky.
Z olivového oleje si v malé uzavíratelné lahvičce připravte zálivku – smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky hořčice a šťávu ze čtvrtky citrónu. Lahvičku uzavřete a několika rychlými pohyby obsah pečlivě promíchejte, až se spojí do jednolité emulze.
Touto zálivkou jemně zakápněte pevnější potravinovou fólii, položte na ní jeden plátek masa, přikryjte další fólií a pomocí ploché části paličky na maso (ne tou s hroty, ať si maso i fólii nepotrháte) nebo válečkem na nudle maso naklepejte na slabounký plátek (cca 2 mm).
Odeberte opatrně vrchní fólii a pomocí špičky ostrého nože vyřízněte případné „flaxy“ (pozor, ať si nerozkrájíte i spodní fólii; proto je lepší nějaká pevnější). Upravené maso od okrajů několikrát přehněte do balíčku. Ten pak znovu zakryjte fólií a opět rozklepejte na slaboulinký plátek (cca 1 mm). Pokud se vám maso někde trhá nebo je na okrajích až příliš slabé, pěkně ho přes fólii obrácenou stranou čepele nože nahrňte více ke středu. Tímto způsobem vytvořte krásně slabé rovnoměrné plátky, s ne příliš roztřepenými okraji. Ty pak naaranžujte na velký talíř, ozdobte rukolou, slabými plátky ředkvičky a jemnými hoblinkami parmazánu. Lehce zakápněte zbylou zálivkou, popřípadě ještě troškou olivového oleje, osolte a opepřete (ideálně z mlýnku). Hned podávejte. Můžete doplnit plátky paleo pečiva, nasucho opečenými v troubě do křupava.
PS: Carpaccio někteří připravují z lehce zamraženého masa, které pak krájí na slabounké látky. Mně ale tahle „čerstvá“ příprava přijde více chutnější, protože maso neprochází mrazem.
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
0 Recenzí / komentářů
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..