Recept na jablečnou granolu » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

jablecna-granola-logo

Jablečná granola

jablecna-granola-logo

Jablečná granola

  , ,   , , , ,   , , ,

Říjen 3, 2015

Hodnotit recept
Jablečná granola
0.0 0

Jednou z nejvíce diskutovaných oblastí v paleo jsou snídaně. Ze začátku si každý nadšeně připravuje vejce na tisíce různých způsobů, jenže i ty se brzy přejí. Nebo jste byli zvyklí na ranní kaše a cereálie s mlékem, popřípadě máte na vejce intoleranci. Co pak? Variant je samozřejmě hodně – od polévek, přes karbanátky a různé zeleninové saláty s tuňákem, až po „hardcore“ paleo snídaně, které se nijak neliší od večeří v podobě steaků se zeleninovou přílohou. Zajímavou obměnou ale může být i doma připravená granola, podávaná s rostlinným mlékem, ať už kokosovým, mandlovým či makovým. A když ani to ne, je to skvělá křupavá svačinka na cesty nebo před televizi (já vím, to by se nemělo, ale kdo z nás to občas nedělá 😉 ).

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • 10 minut

    1 hodina

    1 hodina 10 minut

  • Množství: cca 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g jablek

6 vypeckovaných datlí

120 g pekanů

40 g strouhaného kokosu

1 vrchovatá lžička mleté skořice

1 lžička citrónové šťávy

Postup

Jablka zbavte jádřinců (případně i oloupejte) a nastrouhejte nahrubo.

Datle pokrájejte nebo rozemelte nadrobno, pekany rozdrťte na menší kousky (cca jako zrníčka rýže).

Všechny ingredience pečlivě smíchejte a pak rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.

Vložte do trouby, nastavte teplotu na 150°C a pečte cca 50-60 minut.

Během této doby občas směs prohrňte a jemně obraťte. Snažte se, aby se vám nerozpadla na úplně drobounké kousky, aby trošku držela pohromadě.

Jakmile směs proschne, troubu vypněte a granolu nechte v troubě dojít.

Upečenou granolu uchovávejte v uzavřené nádobě (nasypte ji tam až po vychlazení), vydrží tak i několik týdnů.

Granolu podávejte samotnou jako sladké křupavé „mlsání“ nebo na snídani, doplněnou o rostlinné mléko (například kokosové, mandlové či makové).

PS1: Pokud pro přípravu granoly použijete sušené datle, doporučuji je několik hodin předem (klidně přes noc) namočit do malého množství vody. Změknou a budou se vám lépe krájet.

PS2: Doporučení namáčet, platí i pro pekany. Abyste z nich získali co nejvíce výživných látek (aktivovali enzymy), namočte je na 4-6 hodin do studené vody. Tu před samotnou přípravou granoly slijte a pekany ještě propláchněte čistou vodou.

PS3: Strouhaný kokos můžete nahradit i kokosovými plátky. Ty ale do směsi přidejte cca po 30 minutách pečení, protože se více připalují.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Jana

Duben 7, 2016

Tak tato mňamka nám fakt několik týdnů nevydrží Ani v uzavřený nádobě! Fakt paradní mlska✨⭐️

LG

Lucie

Duben 7, 2016

Jani, nedávno jsem zkoušela jahodovou s vanilkou. Ani ta nevydržela 😉

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation