📱MOBILNÍ APLIKACE PALEOSNADNO - užitečný pomocník, ve kterém najdete nejvíce mých receptů. Nainstalovat základní verzi ZDARMA ⬇️
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Jablečné muffiny

Jablečné muffiny

  , ,   , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Jablečné muffiny
5.0 7

Až na vás budou v kuchyni koukat vadnoucí jablíčka a chytne vás chuť na něco příjemně sladkého, vyzkoušejte tyhle jednoduché a rychlé jablečné muffiny s vůní skořice a křupavými mandlemi navrch. Věřím, že si pochutnáte.

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 25 minut

    25 minut

    50 minut

  • Množství: 6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

250 g jablek

30 g sušených datlí (případně o trochu více čerstvých)

30 g kokosového oleje

1/2 lžičky mleté skořice

3 vejce

40 g kokosové mouky

4 g prášku do pečiva s vinným kamenem nebo 3 g běžného

cca 10 g plátků mandlí

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 25 minut
  • 25 minut

    25 minut

    50 minut

  • Množství: 6 porcí

Postup

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky.

Polovinu jablek rozmixujte nahrubo s drobně nakrájenými datlemi.

Jablečno-datlovou směs prohřejte pár minut na pánvi s 10 g kokosového oleje. Přisypte i mletou skořici a za občasného promíchání nechte mírně zhoustnout.

Druhou polovinu jablek rozmixujte co nejvíce dohladka s 20 g kokosového oleje, vejci, kokosovou moukou a práškem do pečiva.

Středně husté těsto rozdělte do menších papírových muffinových košíčků (na výšku maximálně do 2/3) a navrch přidejte směs z pánve.

Vložte do trouby předem vyhřáté na 180 °C a pečte cca 20 minut.

Pak na muffiny jemně přitiskněte mandlové plátky a ještě dejte na 5 minut zapéct.

Podávejte po vychladnutí.

TIPY

Počítejte s tím, že těsto vyjde hodně vláčné, takže se bude hůře od papíru odlepovat. Formičky jsem použít nezkoušela, takže neumím poradit, zda z nich půjdou muffiny snadno vyndat.

Místo kokosové mouky lze použít i mandlovou, konkrétně 100 g.

Pokud se nevyhýbáte mléčným výrobkům a vadí vám vůně kokosu, olej lze nahradit za ghee nebo máslo.

Zajímavou variantou je rozdělení těsta do miniaturních košíčků. Vytvoříte tak malinké muffinky akorát tak do pusy. Můžete jich pak sníst víc 😀 V takovém případě zkraťte podle potřeby dobu pečení.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1 menší muffin (1/6 podle receptu)
Energetická hodnota150 kcal / 640 kJ
Sacharidy10 g
Tuky9 g
Bílkoviny5 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

18 Recenzí / komentářů

Dáša

15 února, 2016

Vyzkoušela jsem, je to poměrně jednoduché, rychlé a hlavně moc dobré!!! Udělala jsem taky do pidi košíčků, vzniklo mi asi 25 muffinků. Děkuji za recept!

Lucie

15 února, 2016

Já díky za zpětnou vazbu. Jedině tak se dozvím, že vám nějaký recept chutná a vaříte podle něj. Takže – díky moc 😉

Míša

5 září, 2016

Jednoduché a přitom naprosto famózní. Mňam!

Lucie

5 září, 2016

Takové recepty jsou nejlepší 🙂

Lucie

26 května, 2017

Luci, tak jsem k vám opět nakoukla.. a rozhodla jsem se udělat tenhle recept… 😀 no měla jsem pár tecnických potíží… košíčky na mufiny mám plné mangových košíčků , neměla jsem atle a dala jsem místo nich fíky :-)))) a místo prášku do pečiva trochu sody 😀 trochu se bojím, co z toho vyleze 😀 ale nakonec z toho budou koláčky podobné vašim muffinkům 😀 tak už se těším. Určitě to bude skvělé jako všechny vaše recept 🙂

Lucie

26 května, 2017

Já myslím, že jste se s těmi technickými překážkami poprala na výbornou 🙂

Žaneta Molischová

31 srpna, 2018

Zdravím dneska mě honila neskutečná chuť na sladké, tak jsem udělala tyto muffiny. Jen jsem místo jablek s mandlemi maliny a místo kokosového oleje máslo. No jsou luxusní a musela jsem udělat dvojitou dávku už se těším na Vaši kuchařku v knižní podobě

Lucie

31 srpna, 2018

To zní skvěle, musela to být vážně dobrota 🙂
Kniha už bude brzy v předprodeji u mě na stránkách <3

Kateřina

24 února, 2019

Místo kokosové mouky jsem dala mandlovou a datle nahradila švestkami. Vynikajicí. Děkuji za recept.

Lucie

24 února, 2019

To musela být dobrota! 🙂 Já moc děkuji za vřelá slova.

Jana

7 prosince, 2019

Dnes jsem zkoušela a musím říct, že je to opravdu moc dobré. Udělala jsem z toho 6 muffinu (v silikonové formě). Akorát jsem to pekla déle asi 30 minut. Moc děkuji za recept.

Lucka

8 prosince, 2019

Mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Já moc děkuji za vyzkoušení receptu a vložení komentáře 🙂

Norika

16 května, 2022

Dnes som ho skúšala ale žiaľ sa mi spodné cesto nalepilo na tie košíčky Zajtra skúsim ten jablkový koláč

Lucka

17 května, 2022

Pokud košíčky byly papírové, je to normální, že se těsto nalepí (viz poznámka na konci receptu). Ale to vůbec nevadí. Důležitá je chuť 🙂

Alena S.

12 února, 2023

Suverénně jsem obě dvě směsi smíchala, funguje to taky a ze silikonových formiček jdou vyklepnout skvěle 🙂

Lucka

13 února, 2023

Super! ❤️ Úplně si ty dvě směsi dohromady umím krásně představit. Díky za tip a potvrzení, že ze silikonu jdou muffiny dobře vyklepnout 🙂

Janča

24 dubna, 2024

Dobrý večer Luci,

upekla jsem, ale příště do spodního těsta přidám asi taky datle. Přijde mi to málo sladké a takové nijaké. Ten hořejšek úplně mňam.

Lucka

24 dubna, 2024

Dobrý večer, Jani,
špatná zkušenost a také nízké ohodnocení receptu mě mrzí 🙁
Výsledná chuť těsta je hodně závislá na sladkosti konkrétně zvolených jablek a také osobní chuti. Já moc nesladím, proto vám můžou některé recepty méně sladké než ty klasické 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0