
Kachní rillettes s cibulovou marmeládou

Kachní rillettes s cibulovou marmeládou
Maso, Omáčky, dipy, Ostatní, Pomazánky, Snacky, Snídaně Bez lepku, Bez vajec, Keto, Low Carb, Paleo / Bez mléčných výrobků, Primal, Whole30 bylinky, cibule, drůbeží, kachna
2014-12-10
Ohodnotit receptTenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Jeho příprava sice trvá déle, ale není vůbec pracný. A výsledkem bude pochoutka, za kterou vás pochválí každý, kdo ochutná ❤️
- Příprava: 8 hodin
- Vaření / pečení: 12 hodin
-
8 hodin
12 hodin
20 hodin
- Množství: 8 porcí
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
950+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

- Příprava: 8 hodin
- Vaření / pečení: 12 hodin
-
8 hodin
12 hodin
20 hodin
- Množství: 8 porcí
Postup
Rillettes
Očistěte kachnu od zbytků peří. Odřízněte větší kusy kůže, tuku a také biskupa.
Kachnu rozporcujte na menší kusy, obranou kůži a tuk nakrájejte na co nejmenší kostičky.
Vše vložte do vhodné pečící nádoby tak, aby mezi jednotlivými kusy bylo co nejméně volného místa. Je totiž potřeba, aby kachna po dobu pečení byla zcela ponořená ve vlastní šťávě a tuku, který během přípravy pustí. Snažte se proto vybrat opravdu vyhovující nádobu, kde kousky masa zaberou celé dno (ideálně vyšší litinový hrnec s poklicí, rozhodně ne plech).
Kachnu zalijte 2 dcl vody s rozpuštěnou cca 1 lžičkou soli a 3 lžícemi jablečného octa.
Pekáček zakryjte a dejte přes noc péct do trouby vyhřáté na 90°C (na 8-12 hodin).
Druhý den kachnu vyjměte z trouby a slijte si obsah pekáčku.
Vypečený tuk se šťávou dejte do hrnce na plotýnku a mírným varem za častého míchání nechte vypařit přebytečnou tekutinu.
Nakrájejte ho na malé kousky a ty pak promíchejte s redukovaným výpekem.
Podle chuti osolte a opepřete. Soli dejte spíše o trochu více – vychlazené sádlo slanou chuť trošku sníží.
Směs rozdělte do vhodných hrníčků či mističek a ty dejte na několik hodin vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Cibulová marmeláda
Cibuli nakrájenou na tenké nudličky za stálého míchání a střední teploty opečte na olivovém oleji.
I když vám ze začátku bude připadat, že cibule je hodně, počítejte s tím, že minimálně 5x zmenší svůj objem.
Tenhle krok se nesnažte uspěchat. Pro výslednou chuť je nutné, aby byly všechny kousky cibule dobře upečené.
Jakmile je cibulka opečená dozlatova, přidejte tymián a rozmarýn (ideálně drobně pokrájené čerstvé bylinky), zalijte ji šťávou ze 2 pomerančů a nechte tekutinu za častého míchání vypařit. Cibulovou marmeládu nechte vychladit.
Podávejte ji společně s kachními rillettes (čtěte rijet). Mažte na oblíbené pečivo (neplatí pro Whole30), například dokřupava upečené plátky jogurtového chleba, nebo jezte jen tak lžičkou. S úspěchem osobně odzkoušeny obě varianty 🙂 Rilletttes se také hodí jako základ rychlých jídel, například promíchané s květákovou rýží či zeleninovou směsí z pánve.
TIPY
Celou přípravu si můžete zjednodušit tím, že rillettes připravíte ze zbytku upečené kachny nebo husy - oberte maso, nakrájejte nadrobno, smíchejte s výpekem a nechte vychladit.
Obě suroviny (jak rillettes, tak i marmeláda) vydrží v lednici několik dní. Lze je i zamrazit.
Rillettes se také velmi často připravují z vepřového masa, husy nebo králíka. Lze je kromě trouby úspěšně připravit i v pomalém hrnci, nebo jen tak na plotně.

Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mou mobilní aplikaci s více než 970+ recepty. Najít ten nejvhodnější právě pro vás bude hračka.
Základní verze pro všechny vždy ZDARMA. Nainstalujte do svého telefonu přímo z Obchod Play či App Store a už nikdy nemusíte řešit, co dobrého uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
2 Recenzí / komentářů
Lucie
16 února, 2016
Zajímavé kombinace 😉 Mně nejvíc chutná k tučnému masu.
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Jana
16 února, 2016
Cibulová marmeláda mně dostala. Super, moc mi chutná – i jen se zeleninou, místo „majolkového“ dipu. Kupodivu, nejlepší je s květákem.