Recept na kachní rillettes s cibulovou marmeládou » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-12-06-15-21-31

Kachní rillettes s cibulovou marmeládou

2014-12-06-15-21-31

Kachní rillettes s cibulovou marmeládou

  , , , ,   , , , , ,   , , , , ,

Prosinec 10, 2014

Hodnotit recept
Kachní rillettes s cibulovou marmeládou
0.0 0

Tenhle recept opravdu doporučuji vaší pozornosti. Pokud máte rádi paštiky, různé masové pomazánky a nebojíte se tuku, tenhle francouzský recept rozhodně vyzkoušejte. Jeho příprava trvá dlouho, nicméně vůbec není pracný. A výsledkem bude pochoutka, za kterou vás pochválí i nepaleo strávníci 🙂

  • Příprava: 8 hodin
  • Vaření: 12 hodin
  • 8 hodin

    12 hodin

    20 hodin

  • Množství: 4-6 porcí
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

1 menší kachna (cca 1,5 kg)

3 lžíce jablečného octa

1 kg červené cibule

2 pomeranče

olivový olej

rozmarýn

tymián

sůl

pepř

Postup

Rillettes

Očistěte kachnu od zbytků peří. Odřízněte větší kusy kůže, tuku a také biskupa.

Kachnu rozporcujte na menší kusy, obranou kůži a tuk nakrájejte na co nejmenší kostičky.

Vše vložte do vhodné pečící nádoby tak, aby mezi jednotlivými kusy bylo co nejméně volného místa. Je totiž potřeba, aby kachna po dobu pečení byla zcela ponořená ve vlastní šťávě a tuku, který během přípravy pustí. Snažte se proto vybrat opravdu vyhovující nádobu, kde kousky masa zaberou celé dno (ideálně vyšší litinový hrnec s poklicí, rozhodně ne plech).

Kachnu zalijte 2 dcl vody s rozpuštěnou lžičkou soli a 3 lžícemi jablečného octa.

Pekáček zakryjte a dejte přes noc péct do trouby vyhřáté na 90°C (na 8-12 hodin).

Druhý den kachnu vyjměte z trouby a slijte si obsah pekáčku.

Vypečený tuk se šťávou dejte do hrnce na plotýnku a mírným varem za častého míchání nechte vypařit přebytečnou tekutinu.

Z upečené kachny oberte maso.

Nakrájejte ho na menší kousky a ty pak promíchejte s redukovaným výpekem.

Podle chuti osolte a opepřete. Soli dejte spíše o trochu více – vychlazené sádlo slanou chuť trošku sníží.

Směs rozdělte do vhodných hrníčků či mističek a ty dejte na několik hodin chladit do lednice (nejlépe přes noc).

Cibulová marmeláda

Cibuli nakrájenou na tenké proužky si za stálého míchání opečte na mírném plameni na olivovém oleji.

I když vám ze začátku bude připadat, že cibule je hodně, počítejte s tím, že minimálně 5x zmenší svůj objem.

Tenhle krok se nesnažte uspěchat. Pro výslednou chuť je nutné, aby byly všechny kousky cibule dobře upečené.

Jakmile je cibulka opečená do zlatova, přidejte tymián a rozmarýn (ideálně drobně pokrájené čerstvé bylinky), zalijte ji šťávou ze 2 pomerančů a nechte tekutinu za častého míchání vypařit. Cibulovou marmeládu nechte vychladit.

Podávejte ji společně s kachními rillettes (čti rijet). Mažte na paleo pečivo (neplatí pro Whole30) nebo jezte jen tak lžičkou. S úspěchem osobně odzkoušeny obě varianty 😉

Rillettes se také velmi často připravují z vepřového masa, husy nebo králíka. Lze je kromě trouby úspěšně připravit i v pomalém hrnci, nebo jen tak na plotně.

00:00

2 Recenzí / komentářů

Jana

Únor 16, 2016

Cibulová marmeláda mně dostala. Super, moc mi chutná – i jen se zeleninou, místo „majolkového“ dipu. Kupodivu, nejlepší je s květákem.

Lucie

Únor 16, 2016

Zajímavé kombinace 😉 Mně nejvíc chutná k tučnému masu.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation