🖤 BLACK FRIDAY - až 50% SLEVY NA VŠE 🤯! ZOBRAZIT BLACK FRIDAY NABÍDKU

Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu

Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu

    , , , , , , ,   , , ,

Ohodnotit recept
Krémová polévka z pečeného patizonu a fenyklu
5.0 3

Patizon a fenykl nejsou úplně tradičními druhy zeleniny, ze kterých by se doma běžně vařilo. Zejména u fenyklu se hodně lidí vyhýbá jeho specifické chuti. Věděli jste ale, že po tepelné úpravě se tato pro někoho velmi nepříjemná chuť a vůně zcela ztrácí a fenykl naopak krásně zesládne? A protože je na konci léta a začátkem podzimu sezóna fenyklu i patizonu, určitě by byla škoda tuhle úžasně jednoduchou a chuťově geniální polévku nevyzkoušet.

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření / pečení: 1 hodina 10 minut
  • 2 hodin

    1 hodina 10 minut

    3 hodin 10 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?

Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.




Suroviny

500 g patizonu

350 g fenyklu

150 g cibule

2+1 lžíce olivového oleje

30 g kešu ořechů

1 l kuřecího nebo hovězího vývaru

sůl

pepř

950+ RECEPTŮ V APLIKACI

Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!

  • Příprava: 2 hodin
  • Vaření / pečení: 1 hodina 10 minut
  • 2 hodin

    1 hodina 10 minut

    3 hodin 10 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Alespoň 2 hodiny předem si namočte kešu do vlažné vody. Před použitím je slijte a propláchněte čerstvou vodou.

Patizon rozřízněte napůl a zbavte ho středu se semínky. Pokud máte mladší nepřezrálý kousek, nemusíte ho ani loupat. Nakrájejte ho na větší kostičky.

Fenykl zbavte vrchních dřevnatých listů, odkrojte stonky a spodní tuhou část. Zelenou nať si ponechte na ozdobení hotové polévky. Počítejte ale s tím, že ta bude mít (na rozdíl od zbytku tepelně upraveného fenyklu) svou typickou, pro někoho příliš nepříjemnou vůni. Většinou jde ale jen o zvyk jako u všech výrazných chutí, takže to s ní párkrát zkuste. Může se stát, že se do ní naopak velmi snadno zamilujete. Očištěný fenykl nakrájejte na kousky.

Oloupanou cibuli nakrájejte na větší kostky.

Všechnu připravenou zeleninu nasypte do vhodné pečící nádoby (ve které pak budete moct připravit polévku), zalijte ji 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte. Vložte do trouby a pečte nezakryté 1 hodinu na 180°C za občasného promíchání.

Upečenou zeleninu zalijte litrem vývaru a nechte krátce povařit. Přisypte namočené kešu ořechy a rozmixujte dohladka. Část ořechů můžete rozmixovat stranou s troškou vývaru a použít je na ozdobení hotové polévky při podávání.

Hotovou polévku dosolte a opepřete podle chuti. Podávejte ji ozdobenou snítkou fenyklových lístků, jemně zakápnutou olivovým olejem a případně kešu "krémem".

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Svěží kuchařka a Voňavá e-kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

6 Recenzí / komentářů

Romana

3 listopadu, 2016

Bohužel jsem zapomněla na kesu, ale polévka je opravdu překvapivě dobrá-neznala jsem totiž ani patizon ani fenykl. Nikdy jsem s nima nevarila. Na popud darovaného patizonu jsem tento recept zkusila a ráda doporučuji.

Lucie

3 listopadu, 2016

Objevovat nové druhy zeleniny je tak úžasné. U některých nechápu, že jsem bez nich mohla doteď žít 🙂 Mám velkou radost, že se polévka povedla a chutnala.

Iva

24 srpna, 2020

Dalsi vyborna kremova zeleninova polevka kterou zaradim do sveho jidelnicku

Lucka

25 srpna, 2020

Mám radost, že polévka chutnala a probojovala se do stálého jídelníčku ❤️ Děkuji za komentář.

Iveta Černá

26 listopadu, 2023

Dobrý den Luci,
Tak dnes jsem uvařila a je to naprosto geniální chuť. Přidala jsem k pečení ještě česnek. Nevím, odkud se ta chuť bere, ale polévka je skvěle nakyslá a chutná jako kulajda!! Mňam.
Už jsem podle Vás vařila i hovězí po burgundsku a kuřecí polévku. Opravdu mne Vaše recepty baví, díky za ně.
Ať se daří!
Iveta

Lucka

27 listopadu, 2023

Dobrý den, Ivet, pečený česnek je super doplnění! Skvělý nápad ❤️ Jen ta nakyslá chuť mě překvapila. Je pravda, že tuhle polévku už jsem hodně dlouho nedělala, takže si chuť úplně detailně nevybavuju, ale nakyslá by podle mého být neměla.
Moc děkuju, že se mnou ráda vaříte a že vás recepty baví ❤️
Těším se na další společné kouzlení v kuchyni 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0