![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2020/03/DSC0496-4.jpg)
Krémový toskánský květák s kuřecím masem
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2020/03/DSC0496-4.jpg)
Krémový toskánský květák s kuřecím masem
Hlavní jídla, Video recepty Bez lepku, Bez vajec, Low Carb, Primal česnek, kuřecí maso, květák, parmazán, smetana, špenát, sušená rajčata
2020-03-22
Ohodnotit receptPamatuju si, že dříve jsem měla květák spojený jen se třemi jídly - květákovou polévkou, květákovým mozečkem a smaženým květákem. Tahle zelenina mi přišla hrozně nudná. Dnes je tomu přesně naopak. Květák patří spolu s cuketou k mým nejoblíbenějším surovinám. Dá se s ním vyloženě kouzlit - od rýže, kaše, přes různé placky, až po směsi s jinými druhy zeleniny. Tady je tip na krémový květák se špenátem a kuřecím masem. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já ❤️
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 35 minut
-
15 minut
35 minut
50 minut
- Množství: 4 porce
- Obtížnost:
- Autor: Lucie Grusová
💌 Chcete osobní tipy na snadné vaření, unikátní slevy a drby ze zákulisí?
Přidejte se k 40 tisícům odběratelů a nechte mi tu na sebe kontakt. Dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás to přestane zajímat, můžete se kdykoliv odhlásit.
Suroviny
1 kg květáku
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
60 g sušených rajčat
250 g smetana ke šlehání, případně na vaření
900+ RECEPTŮ V APLIKACI
Stáhněte si ZDARMA základní verzi mé mobilní aplikace a získejte přístup ke stovkám receptů a spoustě užitečných funkcí. Vaření bude hned snadnější!
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2024/02/qr-code-layout.png)
- Příprava: 15 minut
- Vaření / pečení: 35 minut
-
15 minut
35 minut
50 minut
- Množství: 4 porce
Postup
Květák rozeberte na malé růžičky, stonky nakrájejte na kousky. Dejte zatím stranou.
Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek rozdrťte, nasekejte sušená rajčata, maso nakrájejte na kostky.
Na 1 lžíci olivového oleje orestujte za vyšší teploty na kostky nakrájené kuřecí maso.
Opečené kuřecí kousky vyjměte z hrnce a dejte zatím stranou.
Do hrnce přidejte zbytek oleje a máslo. V tuku nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku.
Přisypte rozdrcený česnek a za stálého míchání nechte rozvonět.
Přidejte pokrájená sušená rajčata a po chvíli i připravený květák. Zeleninu osolte a opepřete.
Květák zalijte smetanou a promíchejte.
Snižte teplotu plotýnky, hrnec zakryjte a směs duste za občasného promíchání asi 20 minut, dokud květák nezačne měknout.
Přimíchejte opečené kuřecí maso, listy špenátu a parmazán.
Zakryjte poklicí a nechte ještě pár minut prohřát.
Před podáváním směs podle chuti případně ještě osolte a opepřete.
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2015/10/podpis-srdce.jpg)
Skvělá volba! Máte hotovo?
Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋
Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.
Výživové hodnoty na 1 porci
Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻
odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.
34 Recenzí / komentářů
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
24 března, 2020
Ivano, ani nevíte, jak velkou radost mám, že chutnalo ❤️ Moc děkuju za milý komentář.
Ale jestli měl doma květák takový úspěch, tak hlavní část chvály patří vám – vy jste vařila, vám se jídlo povedlo 🙂 Každopádně mě těší, že jsem mohla přinést inspiraci 🙂
Opatrujte se ❤️
Irena
31 března, 2020
Opravdu vynikající
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
1 dubna, 2020
To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️ Děkuji za komentář 🙂
Eva
4 dubna, 2020
Vynikající jídlo a přitom velmi jednoduché. Jen jsem dala víc česneku pro výraznější chuť. Bez česneku a cibule bych snad ani neuměla vařit :-).
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
5 dubna, 2020
Tak pod to se podepisuju! Také neumím vařit bez cibule a česneku 😀
Díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo ❤️
Lúca
13 dubna, 2020
Bomba. Musela jsem nahradit květák brokolicí, ale je to boží. Děkuji za inspiraci. 🙂
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
14 dubna, 2020
Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuji za komentář a tip na obměnu receptu ❤️
Pavla
11 června, 2020
Lucinko, takt toto bylo nebe v puse. Sice to v mém podání nevypadalo tak vábně, rajčátka mi to trošku obarvila, ale to bylo tááák dobréé. Moc děkuji opět jsem si velmi pochutnala.
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
11 června, 2020
Pavli, to mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Barva vůbec není důležitá. Nejdůležitější je chuť 🙂
Moc děkuji za vložení komentáře. Potěšil ❤️
Dominika
23 července, 2020
DOKONALOST SAMA ❤️ LUCI…PERFETTO GUSTO
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
23 července, 2020
Dominiko, grazie! ❤️ Mám radost, že chutnalo 🙂
Ondřej
22 listopadu, 2020
Super recept, děti nemusí sušená rajčata, tak jsem přidal více špenátu. Už když se to vařilo, chodila celá rodina mlsně kolem. A sýr nakonec nikdy nic nezkazí. Děkuji, Lucie.
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
22 listopadu, 2020
Já děkuju – za vyzkoušení receptu i za čas věnovaný komentáři 🙂 Nic mě netěší víc, než když si někdo pochutná ❤️
Chápu, že děti nemají sušená rajčata v lásce. Taky mi to trvalo dlouho, než jsem se k nim projedla.
Možná by jim mohl chutnat tenhle květák. Pokud tedy jí houby 🙂
https://paleosnadno.cz/recept/kvetak-s-houbami-a-spenatem/
Anebo tenhle https://paleosnadno.cz/recept/gratinovany-kvetak/
Petra
5 ledna, 2021
Fantasticky recept! Mnam! Do konce i manžel, který květák nemusi snědl plný talíř . Dekuji za super recept,nápad
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
5 ledna, 2021
Chvála patří kuchařce – vy jste vařila, vám se jídlo povedlo, vám patří chvála <3 Ale mám velkou radost, že jsem mohla inspirovat receptem. Moc děkuju za milý komentář 🙂
Martina Paulová
15 dubna, 2021
Dobrý den mohu použít mrazeny listový špenát? Děkuji moc Paulová
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
15 dubna, 2021
Dobrý den, můžete 🙂 Ale asi bych ho nechala předem rozmrazit a vymačkala od přebytečné tekutiny.
Katka
10 června, 2021
Mila Lucko, recenze obvykle nepíšu, protože na to není prostor, ale v tomto případě musím. Chystám se již na x tou přípravu tohoto lahodneho jidla. Kombinace surovin je vychytana, vše ladí. Opět se těšíme až se do toho pustíme. A mají to rady i děti. Diky 🙂
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
11 června, 2021
Milá Katko, moc děkuju, že jste tentokrát prostor našla a napsala ❤️ Udělala jste mi velkou radost. Nic mě netěší víc, než když někomu chutná ❤️
To, že se k receptu opakovaně vracíte a chutná i dětem, je ta největší pochvala. Takže to já děkuju ❤️
Katarína V.
10 ledna, 2022
Zdravím vás Lucia, toto jedlo je TOP. Genialita a jednuchosť. Vďaka
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
11 ledna, 2022
Zdravím, Katarína 🙂 Děkuji za milý komentář. Mám radost, že jste si pochutnala ❤️
Andreyka
18 února, 2022
Lucko, díky… je to mana a navíc snadná příprava. Já ty Vaše recepty zbožňuju… ❤️
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
19 února, 2022
Vy jste zlatá! Děkuju ❤️ Vždycky mám obrovskou radost, když si někdo pochutná. Takže moc moc díky za milý komentář ❤️
Hanka
21 dubna, 2022
Lucko opět jste nezklamala, luxusní jako vždy,děkuji !!!
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
22 dubna, 2022
Hani, co já? Vy doma vaříte, vám se jídlo povedlo 🙂 Mám velkou radost, že chutnalo. Díky za milý komentář ❤️
Katka
15 května, 2022
Luci, děkuji moc za recept, bylo to výborné určitě zopáknem, jen mi z to nevyšly 4 porce ale zvládli jsme to ve 2 a zbylo jen maličko
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
16 května, 2022
Katko, mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Je pravda, že tenhle květák je hooooodně jedlý, takže ty porce můžou být malinko podhodnocené 😀 Ale tohle se tak těžko určuje. Každý jíme jinak, je to potřeba upravit vždy podle sebe a brát to jen orientačně 🙂
Šárka R.
3 července, 2022
Luci, sloby to i s krkovičkou? děkuji…asi vyzkouším…
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
4 července, 2022
Šárko, osobně bych ji do tohoto jídla nepoužila. Má příliš intenzivní chuť, přebije ostatní suroviny. Ale pokud nebude zbytí, použít lze 🙂
Šárka
4 července, 2022
Super jídlo,kvůli intoleranci na laktozu jsem použila místo smetany kokosové mléko a taky paráda
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
4 července, 2022
Moc ráda čtu, že jste si pochutnala ❤️ Díky za tip na přípravu bez mléčných výrobků.
Andrea Janichová
27 srpna, 2022
Jinak to nejde než famózní ! Děkuji za recept
![](https://paleosnadno.cz/wp-content/uploads/2019/09/DSC_0271-100x100.jpg)
Lucka
28 srpna, 2022
Andreo, mám velkou radost, že jste si pochutnala. Díky za milý komentář ❤️
Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..
Ivana
24 března, 2020
Lucko, geniální! Partner si dokonce přidal. Tolik chvály! Nevěřila jsem vlastním očím ani uším. Děkuju za jednoduchý, ale opravdu geniální recept.