Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Krémový toskánský květák s kuřecím masem

Krémový toskánský květák s kuřecím masem

  ,   , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Krémový toskánský květák s kuřecím masem
5.0 5

Pamatuju si, že dříve jsem měla květák spojený jen se třemi jídly - květákovou polévkou, květákovým mozečkem a smaženým květákem. Tahle zelenina mi přišla hrozně nudná. Dnes je tomu přesně naopak. Květák patří spolu s cuketou k mým nejoblíbenějším surovinám. Dá se s ním vyloženě kouzlit - od rýže, kaše, přes různé placky, až po směsi s jinými druhy zeleniny. Tady je tip na krémový květák se špenátem a kuřecím masem. Doufám, že si pochutnáte stejně jako já ❤️

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 15 minut

    35 minut

    50 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 kg květáku

2 lžíce olivového oleje

400 g kuřecího masa

10 g másla

40 g šalotky

4 stroužky česneku

60 g sušených rajčat

250 g smetana ke šlehání, případně na vaření

100 g čerstvého špenátu

40 g strouhaného parmazánu

sůl

pepř

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • 15 minut

    35 minut

    50 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Květák rozeberte na malé růžičky, stonky nakrájejte na kousky. Dejte zatím stranou.

Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek rozdrťte, nasekejte sušená rajčata, maso nakrájejte na kostky.

Na 1 lžíci olivového oleje orestujte za vyšší teploty na kostky nakrájené kuřecí maso.

Opečené kuřecí kousky vyjměte z hrnce a dejte zatím stranou.

Do hrnce přidejte zbytek oleje a máslo. V tuku nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku.

Přisypte rozdrcený česnek a za stálého míchání nechte rozvonět.

Přidejte pokrájená sušená rajčata a po chvíli i připravený květák. Zeleninu osolte a opepřete.

Květák zalijte smetanou a promíchejte.

Snižte teplotu plotýnky, hrnec zakryjte a směs duste za občasného promíchání asi 20 minut, dokud květák nezačne měknout.

Přimíchejte opečené kuřecí maso, listy špenátu a parmazán.

Zakryjte poklicí a nechte ještě pár minut prohřát.

Před podáváním směs podle chuti případně ještě osolte a opepřete.

Ať chutná ❤️

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/4 podle receptu
Energetická hodnota510 kcal / 2 134 kJ
Sacharidy16 g
Tuky35 g
Bílkoviny34 g

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




12 Recenzí / komentářů

Ivana

24 března, 2020

Lucko, geniální! Partner si dokonce přidal. Tolik chvály! Nevěřila jsem vlastním očím ani uším. Děkuju za jednoduchý, ale opravdu geniální recept.

Lucka

24 března, 2020

Ivano, ani nevíte, jak velkou radost mám, že chutnalo ❤️ Moc děkuju za milý komentář.
Ale jestli měl doma květák takový úspěch, tak hlavní část chvály patří vám – vy jste vařila, vám se jídlo povedlo 🙂 Každopádně mě těší, že jsem mohla přinést inspiraci 🙂
Opatrujte se ❤️

Irena

31 března, 2020

Opravdu vynikající

Lucka

1 dubna, 2020

To moc ráda čtu, že chutnalo ❤️ Děkuji za komentář 🙂

Eva

4 dubna, 2020

Vynikající jídlo a přitom velmi jednoduché. Jen jsem dala víc česneku pro výraznější chuť. Bez česneku a cibule bych snad ani neuměla vařit :-).

Lucka

5 dubna, 2020

Tak pod to se podepisuju! Také neumím vařit bez cibule a česneku 😀
Díky za vyzkoušení receptu. Mám radost, že chutnalo ❤️

Lúca

13 dubna, 2020

Bomba. Musela jsem nahradit květák brokolicí, ale je to boží. Děkuji za inspiraci. 🙂

Lucka

14 dubna, 2020

Mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuji za komentář a tip na obměnu receptu ❤️

Pavla

11 června, 2020

Lucinko, takt toto bylo nebe v puse. Sice to v mém podání nevypadalo tak vábně, rajčátka mi to trošku obarvila, ale to bylo tááák dobréé. Moc děkuji opět jsem si velmi pochutnala.

Lucka

11 června, 2020

Pavli, to mám velkou radost, že chutnalo ❤️ Barva vůbec není důležitá. Nejdůležitější je chuť 🙂
Moc děkuji za vložení komentáře. Potěšil ❤️

Dominika

23 července, 2020

DOKONALOST SAMA ❤️ LUCI…PERFETTO GUSTO

Lucka

23 července, 2020

Dominiko, grazie! ❤️ Mám radost, že chutnalo 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0