🗓 Nový kalendář pro rok 2023 je tu. Pozor, omezený počet kusů! Prolistovat kalendář
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Křupavá pečená kuřecí křídla

Křupavá pečená kuřecí křídla

  ,   , , , , ,   

Ohodnotit recept
Křupavá pečená kuřecí křídla
0.0 0

Také tak milujete dokonale křupavá kuřecí křídla? Já rozhodně! ❤️ Ale vadí mi, že je potřeba je smažit v hromadě oleje. Nebo že by ne? Vyzkoušejte se mnou jednoduchý, ale skvělý trik, díky kterému budou křidélka krásně křupat i po upečení v troubě.

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 25 minut

    40 minut

    1 hodina 5 minut

  • Množství: 2 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

💌 Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




Suroviny

1 kg kuřecích křídel

10 g tapiokové mouky

1 zarovnaná lžička prášku do pečiva

1 plná lžička uzené papriky

1 zarovnaná lžička sušeného česneku

1/2 lžičky mletého římského kmínu

1/2 lžičky mletých semínek koriandru

sůl

pepř

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření / pečení: 40 minut
  • 25 minut

    40 minut

    1 hodina 5 minut

  • Množství: 2 porce

Postup

Kuřecí křídla rozřízněte v kloubech na tři části (odkrojené špičky zamrazte a později s dalšími odkrojky použijte na přípravu vývaru).

Masité díly křídel osušte, rozprostřete v jedné vrstvě na papírovou utěrku a výrazně osolte.

Nechte je cca 10 minut odpočinout a pak otřete od vysrážené vlhkosti. Otočte je a opakujte stejně i z druhé strany.

V širší míse smíchejte tapiokovou mouku, prášek do pečiva (nenahrazujte jedlou sodou!), uzenou papriku, sušený česnek, mletý římský kmín, mletá semínka koriandru a pepř. Sůl již není potřeba, protože zůstala částečně na křídlech.

Do směsi přidejte osušená křídla a promíchejte, aby se v ní jemně obalila.

Křídla vyskládejte s několikacentimetrovými rozestupy na pečicí rošt a ten umístěte nad vhodnou pečicí nádobu, která zachytí odkapávající tuk.

Bez zakrytí či podlití vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a bez nutnosti potírání pečte přibližně 40 minut dozlatova a křupava. Přibližně v polovině křídla na roštu otočte.

Podávejte samotné, nebo doplněné o nějaké oblíbené omáčky a dipy. Skvělý je například rajčatový protlak krátce povařený se stejným množstvím másla, rozdrceným česnekem, troškou octa a chilli kořením, nebo jogurt smíchaný s majonézou a rozdrobeným modrým sýrem atd. Nezapomeňte ani na čerstvou zeleninu (ať už v podobě nějakého salátu, nebo jen tak nakrájenou), která dodá celému jídlu potřebnou svěžest.

Skvělá volba! Máte hotovo?

Zkuste mých 316 šťavnatých receptů, po kterých se bude oblizovat celá vaše rodina i přátelé 😋

Nová Svěží kuchařka a Voňavá kuchařka, díky kterým už nikdy nebudete muset řešit, co zdravého a chutného zase uvařit.

Prolistovat kuchařky

00:00

Výživové hodnoty na 1 porci

Velikost porce1/2 podle receptu
Energetická hodnota610 kcal / 2560 kJ
Sacharidy6 g
Tuky43 g
Bílkoviny51 g

Líbí se vám recept? Chutnalo vám?
Dejte mi vědět v komentáři ❤️ a pomozte mi ho šířit dál 🙏🏻

odkaz pak stačí vložit do textu e-mailu, komentáře na FB atd.

0 Recenzí / komentářů

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0
Váš košík je prázdný!

Vypadá to, že jste si do košíku ještě žádné zboží nepřidali. Není to škoda?

Podívat se na produtky