Recept na kuřecí paštiku s karamelizovanou cibulkou a brusinkami
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-10-03-08-38-53

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami

2014-10-03-08-38-53

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami

Říjen 3, 2014

Hodnotit recept
Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami
5.0 1

Jakmile si jednou připravíte domácí paštiku, už se nikdy nespokojíte s tím, co najdete běžně v krámu. Můžete experimentovat s různými druhy jater a koření. U mě ale nejvíc vyhrává kuřecí pro svou jemnou chuť.

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g kuřecích jater

3 velké cibule

3 lžíce sádla

šalvěj

tymián

rozmarýn

sůl

pepř

0.5 dcl kokosového mléka

1 hrst sušených brusinek (neslazených)

Postup

Do hrnku vložte sušené brusinky a zalejte je vařící vodou. Během přípravy paštiky je nechte změknout.

Na sádle si ve velké pánvi osmahněte na proužky nakrájenou cibuli. Mějte s ní trpělivost, občas jí promíchejte a poctivě vydržte do té doby, než krásně zhnědne. Pak přidejte očištěná kuřecí játra, šalvěj, tymián a rozmarýn a maso opečte ze všech stran. Hotovou směs jater a cibulky vložte do mixéru (včetně veškerého tuku), přidejte sůl, pepř a kokosové mléko. V primal verzi lze paštiku místo kokosového mléka zjemnit přidáním 1 dcl smetany a 2 plátků másla. Vše rozmixujte dohladka. Ochutnejte a v případě potřeby dokořeňte. Pamatujte, že slaná chuť se při vychladnutí paštiky trošku ztratí, takže se soli nebojte. Paštika po vychlazení také více ztuhne, takže se jí nebojte podle uvážení trochu naředit (např. vývarem nebo další šlehačkou; více kokosového mléka ale nedávejte, ať není chuť kokosu příliš výrazná).

Pokud chcete paštiku opravdu velmi jemnou, propasírujte ji na závěr ještě přes sítko. Do hotové paštiky zamíchejte část slitých a jemně vymačkaných brusinek, zbytkem brusinek ji posypte a dejte vychladit. Podávejte s kousky zeleniny anebo s paleo pečivem.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Irena

Listopad 8, 2016

Dobrý den, projeví se na chuti hodně vynechání šalvěje? Nebo stačí koupit sušená bylina? Čím byste ji případně nahradila? Moc děkuji 🙂

LG

Lucie

Listopad 8, 2016

Dobrý den, projeví, ale nijak zásadně. Sušená bylinka určitě dobře poslouží, ale klidně ji vynechte a naopak malinko přidejte rozmarýn. S ochucením se dá hrát 🙂

Zuzana

Listopad 24, 2016

Lucko děkuji za tento recept na pastiku trochu jsem se toho bala, a nemám v tom brusinky ale i tak je to famozní!!!! Dokonce i moje maminka se olizovala za ušima, úžasné ještě jednou děkuji. Máte k ní i jiné variace?

LG

Lucie

Listopad 25, 2016

Zuzko, to jsem moc ráda, že se paštika povedla a chutnala vám 🙂
Variací je nespočet, od různých druhů jater po větší poměr bůčku, včetně různých druhů koření a ochucení. Skvělé jsou třeba mandle, jalovec, troška koňaku, jablka, hrušky… Kombinací je nespočet. Musíte si sama najít tu svojí 🙂

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation