Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami

  , ,   , , , ,   , , , , ,

Ohodnotit recept
Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami
5.0 5

Jakmile si jednou připravíte domácí paštiku, už se nikdy nespokojíte s tím, co najdete běžně v krámu. Můžete experimentovat s různými druhy jater a koření. U mě ale nejvíc vyhrává kuřecí pro svou jemnou chuť.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

1 hrst sušených brusinek (neslazených cukrem)

3 lžíce sádla

3 velké cibule

500 g kuřecích jater

šalvěj

tymián

rozmarýn

sůl

pepř

0.5 dcl kokosového mléka nebo 1 dcl smetany na šlehání + 20 g másla

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 osoby

Postup

Do hrnku vložte sušené brusinky a zalejte je vařící vodou. Během přípravy paštiky je nechte změknout.

Na sádle si ve velké pánvi osmahněte na proužky nakrájenou cibuli. Mějte s ní trpělivost, občas jí promíchejte a poctivě vydržte do té doby, než krásně zhnědne.

Pak přidejte očištěná kuřecí játra, šalvěj, tymián a rozmarýn a maso opečte ze všech stran.

Hotovou směs jater a cibulky vložte do mixéru (včetně veškerého tuku), přidejte sůl, pepř a kokosové mléko. V primal verzi lze paštiku místo kokosového mléka zjemnit přidáním 1 dcl smetany a 2 plátků másla.

Vše rozmixujte dohladka. Ochutnejte a v případě potřeby dokořeňte. Pamatujte, že slaná chuť se při vychladnutí paštiky trošku ztratí, takže se soli nebojte.

Paštika po vychlazení také více ztuhne, takže se jí nebojte podle uvážení trochu naředit (např. vývarem nebo další šlehačkou; více kokosového mléka ale nedávejte, ať není chuť kokosu příliš výrazná).

Pokud chcete paštiku opravdu velmi jemnou, propasírujte ji po rozmixování ještě přes sítko.

Do hotové paštiky zamíchejte část slitých a jemně vymačkaných brusinek, zbytkem brusinek ji posypte a dejte vychladit.

Podávejte s kousky zeleniny anebo s paleo pečivem (to neplatí pro Whole30).

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




24 Recenzí / komentářů

Irena

8 listopadu, 2016

Dobrý den, projeví se na chuti hodně vynechání šalvěje? Nebo stačí koupit sušená bylina? Čím byste ji případně nahradila? Moc děkuji 🙂

Lucie

8 listopadu, 2016

Dobrý den, projeví, ale nijak zásadně. Sušená bylinka určitě dobře poslouží, ale klidně ji vynechte a naopak malinko přidejte rozmarýn. S ochucením se dá hrát 🙂

Zuzana

24 listopadu, 2016

Lucko děkuji za tento recept na pastiku trochu jsem se toho bala, a nemám v tom brusinky ale i tak je to famozní!!!! Dokonce i moje maminka se olizovala za ušima, úžasné ještě jednou děkuji. Máte k ní i jiné variace?

Lucie

25 listopadu, 2016

Zuzko, to jsem moc ráda, že se paštika povedla a chutnala vám 🙂
Variací je nespočet, od různých druhů jater po větší poměr bůčku, včetně různých druhů koření a ochucení. Skvělé jsou třeba mandle, jalovec, troška koňaku, jablka, hrušky… Kombinací je nespočet. Musíte si sama najít tu svojí 🙂

Terka

5 března, 2017

Mňam, slint!! Můsím vyrobit! Díky.

Terka

5 března, 2017

Dokonalost…a hlavně mě přepadává chuť na paštiku 😀 Nebyl by receptík třeba na tlačenku..? 🙂 Pohledám, jestli tu náhodou už není 🙂

Lucie

5 března, 2017

S paštikou se nikdy nedá šlápnout vedle 🙂
Tlačenka tu není, ale mám tu recept sulc. Což je hodně podobné.

Terka

6 března, 2017

Sulc já nerada, je nakyslý 🙂 Ale máš recht, je to podobné 🙂 Dík.

Dagmar

24 března, 2017

Další geniální recept! Jednoduché a vynikající. Zamíchala jsem i kousky mandlí. Naporcovala jsem do skleniček se šroubovacím uzávěrem, ale dlouho určitě nevydrží. Napadá mne – šlo by to zavařit a využít tak na cestách?

Lucie

25 března, 2017

Paštiku lze bez úhony zamrazit anebo, jak píšete, i zavařit. Mám radost, že paštika chutná 🙂 Mandle jsou skvělá volba.

Miroslav

16 listopadu, 2017

Výborná

Lucie

18 listopadu, 2017

To moc ráda čtu 🙂

Drahomíra

28 prosince, 2017

Dobrý den Lucko, daly by se použít i hovězí játra? Přeci jen jsou tužší než kuřecí. A s paštikou nemám zatím zkušenosti. Tak ať to nezkazím.

Lucie

29 prosince, 2017

Dobrý den, Drahomíro, nejde ani tak o tuhost hovězích jater, jako spíš o jejich výraznou chuť, která mnohým vadí. Můžete ji částečně zmírnit tím, že játra namočíte přes noc do mléka. Držím palce s prvním pokusem o paštiku. Určitě si ji zamilujete a v obchodě už žádnou nikdy nekoupíte.

Ala

28 ledna, 2018

Dobry večer Lucko, kde mohu prosim koupit neslazene sušené brusinky? Popravde jsem ještě zatim nikde neviděla. Moc diky

Lucie

28 ledna, 2018

Dobrý večer, Alo, mám to špatně napsané (upraveno). Má to být neslazené cukrem. Třeba v DM drogerii prodávali (nevím, jestli je mají i pod tou svou novou značkou) brusinky Alnatura slazené jablečnou šťávou.

Tereza

17 září, 2018

Jak dlouho prosim pastika vydrzi v lednici? Vcera jsem ji delala tri sklenice a nevim, jestli je stihneme snist anebo cast rozdat:-))

Lucie

17 září, 2018

Asi tak týden. Lze ji případně i zamrazit.

Božena

4 ledna, 2019

Dělávám si ji často,je opravdu luxusní.

Lucie

5 ledna, 2019

To mám velkou radost, že se k receptu vracíte a že chutná 🙂 Díky za komentář.

Irena

22 ledna, 2019

Vynikající

Lucie

22 ledna, 2019

To moc ráda čtu, díky za komentář 🙂

Eva

9 března, 2020

Další z výborných receptů. Jsem moc překvapená vynikající chutí. Ještěže mám na záhonku čerstvé bylinky a moc nemrzlo. Teda Lucko, kam Vy na ty nápady chodíte? Kokosového mléka jsem dala jen o malinko víc. Slidila jsem úspěch. Bylo by možné vyrobit paštiku i z králičích jater?

Lucka

10 března, 2020

Moc ráda čtu, že chutnalo 🙂 Králičí játra jsou skvělá volba. Paštika z nich bude výborná ❤️

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0