Recept na kuřecí paštiku s karamelizovanou cibulkou a brusinkami
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami

Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami

    , , , ,   , , , , ,

Říjen 3, 2014

Hodnotit recept
Kuřecí paštika s karamelizovanou cibulkou a brusinkami
5.0 3

Jakmile si jednou připravíte domácí paštiku, už se nikdy nespokojíte s tím, co najdete běžně v krámu. Můžete experimentovat s různými druhy jater a koření. U mě ale nejvíc vyhrává kuřecí pro svou jemnou chuť.

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 osoby
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. 
Napsala jsem kuchařky s 242 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

500 g kuřecích jater

3 velké cibule

3 lžíce sádla

šalvěj

tymián

rozmarýn

sůl

pepř

0.5 dcl kokosového mléka

1 hrst sušených brusinek (neslazených cukrem)

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 45 minut
  • 15 minut

    45 minut

    1 hodina

  • Množství: 4 osoby

Postup

Do hrnku vložte sušené brusinky a zalejte je vařící vodou. Během přípravy paštiky je nechte změknout.

Na sádle si ve velké pánvi osmahněte na proužky nakrájenou cibuli. Mějte s ní trpělivost, občas jí promíchejte a poctivě vydržte do té doby, než krásně zhnědne. Pak přidejte očištěná kuřecí játra, šalvěj, tymián a rozmarýn a maso opečte ze všech stran. Hotovou směs jater a cibulky vložte do mixéru (včetně veškerého tuku), přidejte sůl, pepř a kokosové mléko. V primal verzi lze paštiku místo kokosového mléka zjemnit přidáním 1 dcl smetany a 2 plátků másla. Vše rozmixujte dohladka. Ochutnejte a v případě potřeby dokořeňte. Pamatujte, že slaná chuť se při vychladnutí paštiky trošku ztratí, takže se soli nebojte. Paštika po vychlazení také více ztuhne, takže se jí nebojte podle uvážení trochu naředit (např. vývarem nebo další šlehačkou; více kokosového mléka ale nedávejte, ať není chuť kokosu příliš výrazná).

Pokud chcete paštiku opravdu velmi jemnou, propasírujte ji na závěr ještě přes sítko. Do hotové paštiky zamíchejte část slitých a jemně vymačkaných brusinek, zbytkem brusinek ji posypte a dejte vychladit. Podávejte s kousky zeleniny anebo s paleo pečivem.

00:00

18 Recenzí / komentářů

Irena

Listopad 8, 2016

Dobrý den, projeví se na chuti hodně vynechání šalvěje? Nebo stačí koupit sušená bylina? Čím byste ji případně nahradila? Moc děkuji 🙂

Lucie

Listopad 8, 2016

Dobrý den, projeví, ale nijak zásadně. Sušená bylinka určitě dobře poslouží, ale klidně ji vynechte a naopak malinko přidejte rozmarýn. S ochucením se dá hrát 🙂

Zuzana

Listopad 24, 2016

Lucko děkuji za tento recept na pastiku trochu jsem se toho bala, a nemám v tom brusinky ale i tak je to famozní!!!! Dokonce i moje maminka se olizovala za ušima, úžasné ještě jednou děkuji. Máte k ní i jiné variace?

Lucie

Listopad 25, 2016

Zuzko, to jsem moc ráda, že se paštika povedla a chutnala vám 🙂
Variací je nespočet, od různých druhů jater po větší poměr bůčku, včetně různých druhů koření a ochucení. Skvělé jsou třeba mandle, jalovec, troška koňaku, jablka, hrušky… Kombinací je nespočet. Musíte si sama najít tu svojí 🙂

Terka

Březen 5, 2017

Mňam, slint!! Můsím vyrobit! Díky.

Terka

Březen 5, 2017

Dokonalost…a hlavně mě přepadává chuť na paštiku 😀 Nebyl by receptík třeba na tlačenku..? 🙂 Pohledám, jestli tu náhodou už není 🙂

Lucie

Březen 5, 2017

S paštikou se nikdy nedá šlápnout vedle 🙂
Tlačenka tu není, ale mám tu recept sulc. Což je hodně podobné.

Terka

Březen 6, 2017

Sulc já nerada, je nakyslý 🙂 Ale máš recht, je to podobné 🙂 Dík.

Dagmar

Březen 24, 2017

Další geniální recept! Jednoduché a vynikající. Zamíchala jsem i kousky mandlí. Naporcovala jsem do skleniček se šroubovacím uzávěrem, ale dlouho určitě nevydrží. Napadá mne – šlo by to zavařit a využít tak na cestách?

Lucie

Březen 25, 2017

Paštiku lze bez úhony zamrazit anebo, jak píšete, i zavařit. Mám radost, že paštika chutná 🙂 Mandle jsou skvělá volba.

Miroslav

Listopad 16, 2017

Výborná

Lucie

Listopad 18, 2017

To moc ráda čtu 🙂

Drahomíra

Prosinec 28, 2017

Dobrý den Lucko, daly by se použít i hovězí játra? Přeci jen jsou tužší než kuřecí. A s paštikou nemám zatím zkušenosti. Tak ať to nezkazím.

Lucie

Prosinec 29, 2017

Dobrý den, Drahomíro, nejde ani tak o tuhost hovězích jater, jako spíš o jejich výraznou chuť, která mnohým vadí. Můžete ji částečně zmírnit tím, že játra namočíte přes noc do mléka. Držím palce s prvním pokusem o paštiku. Určitě si ji zamilujete a v obchodě už žádnou nikdy nekoupíte.

Ala

Leden 28, 2018

Dobry večer Lucko, kde mohu prosim koupit neslazene sušené brusinky? Popravde jsem ještě zatim nikde neviděla. Moc diky

Lucie

Leden 28, 2018

Dobrý večer, Alo, mám to špatně napsané (upraveno). Má to být neslazené cukrem. Třeba v DM drogerii prodávali (nevím, jestli je mají i pod tou svou novou značkou) brusinky Alnatura slazené jablečnou šťávou.

Tereza

Září 17, 2018

Jak dlouho prosim pastika vydrzi v lednici? Vcera jsem ji delala tri sklenice a nevim, jestli je stihneme snist anebo cast rozdat:-))

Lucie

Září 17, 2018

Asi tak týden. Lze ji případně i zamrazit.

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top Mautic is open source marketing automation
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Monika před 12 hodinami
 
Kuchařka - Vánoce a Silvestr (e-kniha)
zakoupil/a: Radka před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 1 dnem
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Alena před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Šárka před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Katarína před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Peter před 2 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Adéla před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Jitka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Blanka před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Kateřina před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: viorica před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Zbyněk před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Milan před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Barbora před 3 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Petra před 4 dny
 
Kuchařka - Léto a Zima v kuchyni + Vaříme pomalu + Vánoce a Silvestr (celkem 4 e-knihy)
zakoupil/a: Beata před 4 dny
 
close

Má první tištěná kuchařka je tu!

Voňavá kuchařka

Bez lepku, s nízkým obsahem sacharidů
a hlavně chutně.