Recept na masovou směs s batáty » Paleo snadno
Chutné recepty pro zdraví
Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

2014-12-16-18-26-36

Masová směs s batáty

2014-12-16-18-26-36

Masová směs s batáty

  ,   , , , ,   , , , , ,

Prosinec 17, 2014

Hodnotit recept
Masová směs s batáty
0.0 0

Další jídlo, které vzniklo úplnou náhodou. Přišla jsem pozdě z práce, nestihla cestou nakoupit a doma mě čekala poloprázdná lednice. Takové situace většinou řeším recepty typu „co dům dal“. A to byl přesně i tento případ 🙂

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 5 minut

    15 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor: Lucie Grusová

Dobrá volba. Co uvaříte příště?

Vyřešte jednou pro vždy problém co zdravého vařit. Napsala jsem kuchařky s 207 recepty, které na webu nenajdete.
Pro každého, kdo chce jíst zdravě.

Suroviny

400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)

600 g batátů

2 cibule

1 červená paprika (kapie)

1 menší cuketa

3 žampióny

2 stroužky česneku

3 lžíce rajčatového protlaku

1 lžička pálivé papriky

1 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

Postup

Oloupejte si batáty a nakrájejte je na malé kostičky.

Dejte je vařit do osolené vody do měkka. Trvá to pár minut, méně než u normálních brambor. Proto je často kontrolujte.

Až budou uvařené, slijte je, nechte dobře okapat a dejte je zatím stranou.

Na olivovém oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli.

Jakmile zesklovatí, přidejte mleté maso.

Při promíchávání maso drobte na menší části, aby se nespeklo do větších hrudek.

Až se maso opeče, přidejte k němu drcený česnek, drobně pokrájenou kapii, cuketu a žampióny.

Za častého míchání nechte vyvařit vodu, kterou zelenina pustí.

Pak přidejte protlak a krátce ho osmahněte.

Přisypte pálivou papriku, uvařené batáty, sůl a pepř.

Pár minut nechte prohřát a hned podávejte.

00:00

4 Recenzí / komentářů

Shareen

Únor 16, 2016

Fascinuje mě toto lamentování na „poloprázdnou lednici“. Foodbloggeři mají společné to, že svou kreativitu schovávají za občasné (společensky přijatelnější?) nářky a vytváření dojmu, že „jsou v tom nevinně“, jelikož nic jiného doma neměli a jestli to čtenářům nebude chutnat, je to toho důsledkem.

Ve skutečnosti ale obvykle jejich poloprázdná lednice obsahuje vždy mnohem více surovin a oni jsou foodbloggery právě proto, že z nich dokázali vybrat ty správné. Takže to nakonec i chutná.

Kdybych vytvářela jídlo ze svojí poloprazdné lednice já, obsahovalo by pouze batátu, kapustu, cibuli a česnek. Zaplnit břich by se tím dalo, ale nic víc. A proto nejsem foodbloggerka 🙂

Hodně zdaru a do Nového roku pryč se skromností 😉

Lucie

Únor 16, 2016

To nebylo lamentování, ani výmluva, jen konstatování faktu 🙂 Pokud by jídlo někomu nechutnalo, bylo by to jen v rozdílných „mlsných jazýčcích“. Dávám na blog jen to, na čem jsem si pochutnala sama. Víte, kolik pokusů skončilo v blogerském pomyslném „koši“? Hodně 😀
Batáty, kapusta, cibule a česnek jsou přesně ty správné ingredience na podobný jednoduchý a přesto (nebo právě proto) skvělý pokrm.
Zatím se opravdu za foodblogerku v pravém slova smyslu nepovažuji, ještě mě čeká dlouhá cesta. Vařím sice moc ráda a dlouho, ale je rozdíl předkládat jídla rodině či blízkým a prezentovat je veřejně. Čím víc toho o vaření vím, tím víc vím, že nic nevím. A to není přílišná skromnost 😉
Krásné vánoční období a úspěšný vstup do nového roku!

Danwe

Únor 16, 2016

Každopádně skvělý recept, který předčil mé očekávání! Kombinace sladkých brambor s pálivou paprikou se skvěle doplňují a určitě se k receptu brzy vrátím 🙂

Lucie

Únor 16, 2016

To jsem moc ráda, že chutnalo. Někdy ta nejjednodušší jídla bývají ta nejlepší 😉

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Top
Mautic is open source marketing automation