Nová e-kuchařka: 30 Low carb receptů na snídaně, obědy i večeře. Zdarma ke stažení 🆓 STÁHNOUT ZDARMA
Chutné recepty pro zdraví
Low carb, Whole30, Paleo, Primal
přirozeně bez lepku a cukru

Masová směs s batáty

Masová směs s batáty

  , ,   , , , ,   , , , ,

Ohodnotit recept
Masová směs s batáty
5.0 4

Další jídlo, které vzniklo úplnou náhodou. Přišla jsem pozdě z práce, nestihla cestou nakoupit a doma mě čekala poloprázdná lednice. Takové situace většinou řeším recepty typu „co dům dal“. A to byl přesně i tento případ 🙂

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 5 minut

    15 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce
  • Obtížnost:
  • Autor:

Dobrá volba. Mám pro vás tip i napříště

Koukněte na mé kuchařky plné zdravých receptů, které na webu nenajdete. Můžete vybírat z tištěných knih i e-kuchařek.

Suroviny

400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)

600 g batátů

2 cibule

1 červená paprika (kapie)

1 menší cuketa

3 žampióny

2 stroužky česneku

3 lžíce rajčatového protlaku

1 lžička pálivé papriky

1 lžíce olivového oleje

sůl

pepř

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • 5 minut

    15 minut

    20 minut

  • Množství: 4 porce

Postup

Oloupejte si batáty a nakrájejte je na malé kostičky.

Dejte je vařit do osolené vody do měkka. Trvá to pár minut, méně než u normálních brambor. Proto je často kontrolujte.

Až budou uvařené, slijte je, nechte dobře okapat a dejte je zatím stranou.

Na olivovém oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli.

Jakmile zesklovatí, přidejte mleté maso.

Při promíchávání maso drobte na menší části, aby se nespeklo do větších hrudek.

Až se maso opeče, přidejte k němu drcený česnek, drobně pokrájenou kapii, cuketu a žampióny.

Za častého míchání nechte vyvařit vodu, kterou zelenina pustí.

Pak přidejte protlak a krátce ho osmahněte.

Přisypte pálivou papriku, uvařené batáty, sůl a pepř.

Pár minut nechte prohřát a hned podávejte.

00:00

Sdílejte recept s přáteli

Už nikdy vám žádný nový recept neuteče

Nechte mi tu na sebe e-mail a já vám dám vědět, až pro vás vymyslím další šťavnatý recept nebo se něco nového šustne u mě na stránkách. Pokud vás recepty přestanou zajímat, můžete se kdykoli odhlásit.




12 Recenzí / komentářů

Shareen

16 února, 2016

Fascinuje mě toto lamentování na „poloprázdnou lednici“. Foodbloggeři mají společné to, že svou kreativitu schovávají za občasné (společensky přijatelnější?) nářky a vytváření dojmu, že „jsou v tom nevinně“, jelikož nic jiného doma neměli a jestli to čtenářům nebude chutnat, je to toho důsledkem.

Ve skutečnosti ale obvykle jejich poloprázdná lednice obsahuje vždy mnohem více surovin a oni jsou foodbloggery právě proto, že z nich dokázali vybrat ty správné. Takže to nakonec i chutná.

Kdybych vytvářela jídlo ze svojí poloprazdné lednice já, obsahovalo by pouze batátu, kapustu, cibuli a česnek. Zaplnit břich by se tím dalo, ale nic víc. A proto nejsem foodbloggerka 🙂

Hodně zdaru a do Nového roku pryč se skromností 😉

Lucie

16 února, 2016

To nebylo lamentování, ani výmluva, jen konstatování faktu 🙂 Pokud by jídlo někomu nechutnalo, bylo by to jen v rozdílných „mlsných jazýčcích“. Dávám na blog jen to, na čem jsem si pochutnala sama. Víte, kolik pokusů skončilo v blogerském pomyslném „koši“? Hodně 😀
Batáty, kapusta, cibule a česnek jsou přesně ty správné ingredience na podobný jednoduchý a přesto (nebo právě proto) skvělý pokrm.
Zatím se opravdu za foodblogerku v pravém slova smyslu nepovažuji, ještě mě čeká dlouhá cesta. Vařím sice moc ráda a dlouho, ale je rozdíl předkládat jídla rodině či blízkým a prezentovat je veřejně. Čím víc toho o vaření vím, tím víc vím, že nic nevím. A to není přílišná skromnost 😉
Krásné vánoční období a úspěšný vstup do nového roku!

Danwe

16 února, 2016

Každopádně skvělý recept, který předčil mé očekávání! Kombinace sladkých brambor s pálivou paprikou se skvěle doplňují a určitě se k receptu brzy vrátím 🙂

Lucie

16 února, 2016

To jsem moc ráda, že chutnalo. Někdy ta nejjednodušší jídla bývají ta nejlepší 😉

Petra

12 července, 2017

Naprosto úžasné! S paleo, resp. primal, teprve začínám, takže se zatím učím potraviny různě kombinovat. Tahle kombinace mi přijde fakt super a chutnala i mému 2,5letému synovi (samozřejmě se sladkou a ne pálivou paprikou). Díky moc za parádní recept, který si určitě udělám častěji 🙂

Lucie

12 července, 2017

Když něco chutná dětem, už to musí chutnat naprosto každému. Děti jsou nejpřísnější kritici jídla 🙂 Mám radost, že chutnalo. Díky za vyzkoušení a za zprávu!

Kristýna Vacková

4 října, 2018

Naprosto vynikající jen jsem to teda snědla na dvě porce

Lucie

5 října, 2018

Mám radost, že chutnalo. Velikost porcí je hodně individuální, každý máme jinou potřebu 🙂

Kata

24 října, 2018

Jsem naprosto spokojena a jídlo nám moc chutná . Není to první ani poslední recepty z této stránky a vůbec nelituji doporučuji každému kdo rad zkouší nové věci a nebojí se toho

Lucie

24 října, 2018

To mám opravdu upřímnou radost, že vám chutná a že jste spokojená. A moc díky za pozitivní reklamu 🙂

Eva Mrkvová

9 listopadu, 2019

Dnes jsem zkoušela a všem moc chutnalo! Mám starší děti, takže i s pálivou paprikou. Krásně barevné a chuťově výborné.

Lucka

9 listopadu, 2019

To mám velkou radost, že chutnalo 🙂 Děkuju za vyzkoušení receptu a za vložení komentáře <3

Všechna pole jsou povinné pro zveřejnění hodnocení.

Vaše hodnocení:

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0